Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Trabzonspor'un Bütçesini Tartışalım

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kimin yalan söylediği, kimin doğru söylediği, hatta kimin HİÇ BİRŞEY SÖYLEYEMEYECEĞİ İÇİN ORTALIKLARDA GÖRÜNMEDİĞİ GÜN GİBİ ORTADA.

Yönetimden Masallar - Dikkat uyutur!
    Trabzonsporlu olmak...
    Zor ama güzel be kardeşim!

Yorum

Atay Aktuğ'un doğru söylediğini farzedelim Trabzonspor borsaya açılmadan önce borcu 10 trilyon civarıydı diye hatılıyorum. Trabzonspor borsaya açıldıktan sonra gelen 20 milyon dolara rağmen nasıl oluyorda yine 4 trilyon borç ortaya çıkıyor. Hem borsadan gelen para yatırımda kullanılmadı hem de üstüne borç var. Bu da enteresan. Atay Aktuğ'un doğru söylediğini farzedersek bu yönetim 1.5 senede 25 trilyon borç mu yaptı Bilmem bana pek inandırıcı gelmiyor. Atay Aktuğ'un icraatlarının sonucundan ödemeler sarktığı için bunları hesaba katmamış çok zeki eski başkanımız, borcu az göstermeye çalışmış, diğer icraatları gibi yine göz boyamaya yönelik içi boş bir durum.
      Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
      (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

bazı arkadaşlara inandırıcı gelmiyor gayet normal .çünkü hala daha olaylara at gözlüğüyle bakıp siyası olarak baktıkları için kabul edemiyorlar.onların trabzonspor umrunda değil yeterki başlarında kendi siyasi görüşlerinden biri olsun.

ya insan yazarken biraz sıkılır.bu kadar başarısızlık ortadayken hala daha yönetim lehine konuşmanın başka türlü bi izahı yok.

madem öyle koysun başkan trabzondan adaylığını da görelim bakalım seçilebiliyor mu?

Yorum

yeryüzünde üyelerinin %5 inin bile desteklemediği halde hala inatla başkan olan başka bir adam daha varmıdır....

inatla oturmaya devam ediyor.......

ama onun beklediği takımın başarısı değil 22 temmuz 2007 yi bekliyor...
          Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

Selim bey

E yuh be kardeşim bu ne saçma bir yazıdır. Eleştiriyoruz da sen benim kadar Nuri Albayrak'ı eleştirmişmisindir acaba. Dikkat et eleştirmek diyoruz küfür etmek demiyoruz. İlla eleştirmek için körü körüne ağzıma ne geliyorsa onu mu yazmam lazım. Ya da bodozlama hep eleştirmem mi lazım. Benim tarzım böyle. Ortada bir borç varsa bunun daha çok eski yönetimden kaynaklandığını söylüyorum. Bu söylememem bu yönetimin veya başkanın günahsız olduğu anlamına mı geliyor. Onlarında elbette günahı vardır. Hatta oldukça fazla günahları vardır. Ne yapayım yani hakaret mi edeyim eleştirirken.
            (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

ben ne seni tanırım ne de stichusu . ama bu seneki takımın başarısızlığından en başta tabiki yönetim sorumludur.camianın nerdeyse tamamına yakını bu yönetimi ve hocayı istememektedir.sebebleri yazmıycam şimdi.

herhangi bir konuda durum buyken hep yönetimin yanında yer almak(hep sen ve stichus bazen siyasette yaparak) ben de bu görüşü uyandırmıştırkatılırsın katılmazsın benim düşüncem gözlemlerim budur.

ha maksatım tartışmak değildir uzatmayacağım daha fazla sadece bana yazdığın için yazdım..

Yorum

Onca saçma sapan transfere karşı söylenebilen tek laf: Tomas Jun.

Kimse de o konuda hatalı değiliz demiyor ayrıca.

Yapılan 20 küsur transferin paraları nereden geldi o zaman? Bu borçta bu yönetimin katkısı yoktur demek en büyük yalandır, taraflı olmaktır.

Taraflı olmanın bir ayıbı yok. İstediğin adamın tarafında olabilirsin. Hatta bu siyasi sebeplerle bile olabilir. Buna kimsenin karışmaya hakkı yok. Ama Trabzonspor eski başkanına yalancı der de, daha bir Divan Toplantısına girmeye yüzü olmayan başkanı aklamaya tenezzül edersen, o zaman hop dur derler.

Bir süredir aşırı taraflı yorumlar sebebiyle ve de daha yöneticilik, bütçe, finans, insan kaynağı nedir bilmeyen adamlarla oturup sığ bir tartışma yapmamak için buralara yazmıyorum. Ama bu Trabzonspor'dan umudumuz bitti, ya da bu konularda sağlam görüşlerimiz yok anlamına gelmesin.

Seçildikten tam 18 ay sonra, TAM 18 AY SONRA çıkıp da enkaz devraldım dersen, o zaman birileri de çıkıp Trabzonspor'un kendi dergisinde verdiğiniz demeçleri, "Çok sağlıklı işleyen bir kurum devraldık, bunu aynen sürdüreceğiz" sözlerinizi size hatırlatır. Nezaket gereği sadece hatırlatır.

Daha borcun miktarının ne kadar olduğunu bilmeyen bir adamın Divan'da söyledikleriyle hatta kulübün Faaliyet Raporu'nu dahi okumaya emek vermeden atmakla, işkembeden atmanın ne farkı var?

Bu arada halka açılışta satılan hisselerin büyük bir bölümünün halen kulübün kasasında olduğunu, satıştan kısa bir süre sonra hisse değerlerinin düşmesi sonucunda bunların yeniden Trabzonspor'a alındığını bilmiyorsanız, o zaman fazla ahkam kesmeyin.

Albayrak, Sayitoğlu, Hacıosmanoğlu, Aktuğ ağzıyla konuşarak bir yere varamayız. Ama eğer sen bilgi edinip üretmeye emek vermezsen, elbet desteklediğin adam ne diyorsa senin için o doğrudur.

İletişim kanallarının bu kadar açık olduğu, isteyenin istediği bilgiye ulaşmasının mümkün olduğu konularda, hala inatla, bir bilgisi olmadığını itiraf eden adamların sözleriyle hareket etmek yakışmaz.

Ben sizlere yakıştıramıyorum, siz kendiniz bilirsiniz.

Başarılı işadamı!!! Pabucumun başarısı. Elini attığı her işte arkasında belediye ya da devlet olmadan tek bir iş, TEK BİR İŞ BAŞARMIŞ bir adamdan mı bahsediyoruz?

Çıktığı ilk meydan muharebesinde yenilmiş bir adamdan mı bahsediyoruz? Tarafsız sahada çıkılan ilk meydan muharebesinde oynadığı tek maçı da kaybetmiş, elinin altında tutması gereken 10-15 yöneticiyi birbirine kırdırmış, tek amacı bu makamda kalabilmek olan bir adamdan mı bahsediyoruz?

Hesap vermesi gereken Genel Kurul'dan kaçan, Divan Kurulu'ndan kaçan bir adamdan mı bahsediyoruz.

Elinde kurumsallaşma, tesisleşme adına onlarca projesi olan bir adamdan mı bahsediyoruz?

Yıldız, stadyum... İnanmıyorum.

Yalancı arayanlara adres tarifi burası işte!
                Trabzonsporlu olmak...

Yorum

gökdeniz , yattara , fatih, symek , lee gibi oyunculardan kurulu bi kadroyu elde tutmanın tabiki bedeli vardır.....

takımı yükseklere ulaştıracaksan borçta yapacaksın.... oyunculara hakettiklerri parayı vereceksin....

Aktuğ o paralardan 1 kuruşunu dahi almamıştır. ancak yattara gibi bir oyuncuya yılda 300 milyar gibi 2 . ligde bile verilen parayı artırdıysa bu onun suçu değil. o paraları artırmamış olsaydı bugün fatihin yanında gökdeniz yattarada olmazdı.

peki bir türkiye kupası 2 kezde kapısından dönülen şampiyonluk verdiler bizlere şampiyon olamadılar ama son haftaya kadar onun mücadelesini verdiler....

2. yarının başında lige havlu atmadılar...

hala bu adamları savunanları gördükçe neden bu durumda olduğumuz daha iyi anlıyorum....

Yorum

finans tartışacaksak tartışırız. Gelir sabitken giderlerin artması ne oluyo. Hangi kaynağa göre iyileştirme yaptın. Madem hisseleri geri alındı hisseleri kim aldı. madem hisseleri geri alcaktın neden borsaya açılırken halka arz çıkış modelinde yanlış yapmasaydın. iyileştirme yaparken stopajlarında artıyor. Bu transfer hatası var ondan önceki transfer hataları ne oluyo. Tolganın parasıyla eller ve jeffersonu alıyosun. Futbolcu sözleşmelerin bir borç kalemi olduğunu bilmiyormuyuz.

eski yöneticilerin Trabzonspor sevgisi ortada verdiklerini geri alıyorlar sonra Trabzonspor borcunu tartışıyolar
                    En son gerçekefsane tarafından düzenlendi; 29.05.2007, 15:45.
                    Paul Pierce,Kevin Garnett, Ray Allen
                    Efsane Boston Celtics geri dönüyor.

Yorum

• arkadaşım açıklanan karların %25 inin dağıtılması kanuni zorunluk......

Yorum

• İlk olarak blackseastorm tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        arkadaşım açıklanan karların %25 inin dağıtılması kanuni zorunluk......
                        ustam buna bir şey demiyoruz halka arz çıkış modelinde yanlışlık var diyoz. yanlışlık modelde diyoz
                        En son gerçekefsane tarafından düzenlendi; 29.05.2007, 16:15.

Yorum

• Bu yönetim hatasızdır diyen yok zaten. Yapılan transfer yanlışlıkları Fatih Tekke'den gelen para ile yapıldı. Yani Fatih Tekke bu gün satılmasaydı borç çok daha fazla olacaktı. Yapılan transfer hatalarının elbette bir maliyeti var ve bu maliyetin büyük kısmını Tekke'nin paraları ile karşılandı. Buna rağmen 28 trilyon borç varsa ortada büyük bir yanlışlık var demektir. Bu yönetim 15 ayda Fatih Tekke'den gelen paraya rağmen bu kadar borç yapamaz imkansız yani. O halde bu borç nerden çıktı. Başlığın başından beri yazıyoruz nerden çıktığını. Borsa'dan gelen paranın bir kısmının tekrar hisselerin geri alınması için kullanıldığını biliyoruz. Ancak bu öyle büyük bir rakam değil diye hatırlıyorum, 3, 4 trilyon belki vardır. Borsa'da işlem gören hisselerin büyük bir kısmı yabancı yatırımcıların elindedir. Atay Aktuğ hep eleştirdiğim konu yaptığı icraatların fikir olarak harika olmasına rağmen uygulamada büyük hatalar olmasıdır. Ts Club'lar harika bir olay ama içi bomboş kaldı. Kendi taraftarımızı kazıkladık. Kulüpte profesyoneller çalışsın dediler. Göreve İstanbul takımlarını destekleyen insanlar getirdiler. Elbette olumlu işler yapmışlardır ancak benim edindiğim bilgilere göre kişisel harcamalarının bir çoğunu kulübe ödettiler. Yani herşey yapmak için yapıldı. Borsa işi de çok akıllıca değildi. İlk önce 10 liradan satalım dediler hisseleri Trabzonspor'un büyüklüğüne güvenemediler 5 liradan sattılar, hisselere gösterilen ilgiye onlar bile şaşırdı. Büyük hata yaptılar burda. Daha önce söylemiştim Atay Aktuğ Trabzonspor'un en iyi döneminde başkan oldu. 2000 senesinden sonra bir kaç sene tökezleyen Trabzonspor yeni yapılanmasının meyvelerini Atay Aktuğ döneminde aldı ancak çok daha fazlasını alabilirdi. İki sezon üstüste yapılan transfer hataları bize çok şey kaybettirdi. O jenerasyona bir kaç tane kaliteli adam alamadık. Bu yönetimin bahtsızlığı ise 2 sene şampiyonluğu kaçıran jenerasyondan bir çok futbolcunun ayrılmak istemesi, heycanlarının bitmesidir. Fatih Tekke bunun için satılmıştır. Atay Aktuğ göreve devam etseydi yine satılacaktı çünkü bu borca başka türlü dayanamayacaklardı. Bu yönetim isim bazında kaliteli transferler yapsalarda evdeki hesap çarşıya uymadı. Hoca olayları derken yönetimdeki çalkantılar bize bir sene kaybettirdi. Sonuçta ortada böyle bir borç var. Bu borcun büyük bir kısmının sorumlusu Atay Aktuğ yönetimin olduğunu neden kabul etmek istemiyorsunuz anlamıyorum. Bu sezon transfer hatalarının masrafını Fatih Tekke'den para ile karşılandı. Ayrıca Marcelinho'nun parasını başkan ödediği gibi gönderilirken gelen parada transferde harcandı. Yani bu yönetimin transfer konusunda çok fazla mali açık verdiğini samıyorum. Bu yönetim görev devraldığında da mali açıdan iyileştirmelerin sorun çıkaracağını hep beraber söylemiyormuyduk. Bu nedenle bir kaç futbolcu ile yollar ayrılmadı mı. Atay Aktup bütün kaynakları kendi döneminde kullandı, kısa bir lale devri yaşadık. Parasız başkan bize lale devri yaşattı, gereksiz lüzumsuz harcamalara kaynak dayanmadı borç bu yönetime patladı. Benim araştırmalarım sonucunda vardığım sonuç bu. Birileri insan ilişkilerini, pazarlamayı, ekonomiyi cartu curtu çok daha iyi biliyormuş ya borcun kaynağını bilmek için süper zeka olmaya gerek yok.
                          En son Emorfo tarafından düzenlendi; 29.05.2007, 16:05.
                          (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• ha bak onu tartışabiliriz.....

şimdi diyoruzki takımımz kişilerin güdümünde olmasın.. birliğimizin sembolü olsun.. borsaya açılmada bu anlamda çok önemli bir adımdı.....

yönetime yakın bir insanla yaptığımız sohbette Atay Beyin çok iyiniyetli olduğunu ancak başka ülkelerde uygulanan modellerin aynen bize getirilmesinin sakıncalarına bakılmadan girişilen kampanlyaların bize uymadığını anlatmıştı. anlatmıştı...

model olarak farklı bir model düşünülebilirdi yada %25 değilde %5 gibi embolik bir rakamla da açılabilirdik....

aslıunda aynı şeyleri söylüyoruz seninle.... benim ayırmak istediğim şeyse Nuri Albayrakla Aktuğu karşılaştırmanın her açıdan yanlış olduğu....

evet aktuğun hataları çoktur... ama nuri kadar beceriksizide yoktur...

Yorum

• ustam bu yönetimin gitmesini istiyorum borç konusunda muhasebe bilmesem bende ne oluyo derdim.
                              bak seneye stopajlar yüzde 15ten yüzde 40 olacak kulubler kilit vuracaklar. bir trilyon paranın 400 milyar stopajı olacak.borçmu alacan iflasmı etcen, oyuncumu satcan gelecek yönetim düşünsünmü diyecez. Uefanın mali kriterleri devreye girdiğinde olcakları gör ((

bu yönetim gitsin diyorlar ya, bir önceki seçimde diğer adaylara oy verenler neden olağanüstü genel kurula çağrıda bulunmuyo.
                              En son gerçekefsane tarafından düzenlendi; 29.05.2007, 15:57.

Yorum

• 18 Ay!

18 Ay!

18 Ay!

18 Ay!

18 Ay!

Dile kolay!

Cart, curt!
                                Trabzonsporlu olmak...