yine ahlarla vahlarla bedavadan kaçırılan bir şampiyonluk.Tabiki her zamanki gibi hakem faktörü çok büyük rol oynadı.Kazancımız ise özgüven gençler ve neler yapabileceğimizi gördük.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
2018-2019 Sezonu Genel Değerlendirme
Daraltma
X
-
1- İçerideki çete benzeri yapılanmaların sonlandırılması sezonun en büyük artısı
2-4-2-3-1 taktiğinin oturtulması diğer bir artı
3- Daha iyi olabilirmiydi evet 2-3 maçtaki oyuncu değişikliği gecikmeleri olmasa olabilirdi
4- Fırsat sezonuydu bu kadar değerlendirebildik hayırlısı olsunÖnce TRABZONSPOR
-
Benim için bu sezonun özeti şu;
1996 yılındaki Fener maçından beri stadda fener maçı izlememiştim.Bu sezon izledim.Yendik.
Biliyordum,inanıyordum,hissediyordum.YA DIŞINDASINDIR ÇEMBERİN YA DA İÇİNDE YER ALACAKSIN.KENDİN İÇİNDEYKEN KAFAN DIŞINDAYSA ÇARESİ YOK KARDEŞİM.
Yorum
-
Her ne kadar GS son maça formalite olarak çıkıp mağlup olsa da, ligin ilk yarısında havlu atıp sezon sonunda liderden 20-30 puan yediğimiz sezonlar düşünüldüğünde şampiyonun 6 puan gerisinde ligi bitirmek gerçekten büyük başarı. Direkten dönen toplarda sezona damga vurmuş olsak da, bu toplardan yaşadığımız puan kaybı son dakikalarda yediğimiz gollerle yaşadığımız puan kayıplarından çok daha az. Doğrudan hakem hatası yüzünden puan kaybettiğimiz Ankaragücü, Antalya, Başakşehir ve GS maçlarını hatırlıyorum. Koca sezonda bu kadar hatayı normal karşılamak lazım fakat bu maçların ikisinde doğrudan rakiplerimizle oynadığımızdan ikinci yarının başında direkt şampiyonluk yarışından uzaklaştırıldığımızı da unutmamak lazım. Ünal Hoca'nın özellikle hücum futbolunda takıma kattığı önemli artılar var. Fakat diğer taraftan her maçta yenen basit golleri sadece kaliteli stoper eksikliğine bağlamıyorum. İnşallah önümüzdeki sezon takım savunması açısından da aşama kaydederiz. Diğer taraftan son 3 sezonun fair play tablosunda sonuncu olan takımın bir anda terse dönerek fair play şampiyonu olması ayrı bir mutluluk. Zaten kamuoyunda sempatik takım olarak gösterilmemizin önemli etkenlerinden biri de bu. Yanlış bilmiyorsam en son 30 sezon önce ligi kırmızı kart görmeden tamamlamışız...Trabzon bir sevda,
Trabzonspor bir destan...
Yorum
-
Böyle bir başlığı ben açacaktım tek tek futbolcuları değerlendirecektim vs. ancak üşendim zannedersem
Benim için sezon tam manasıyla 4/4'lük tamamlandı. Mevcut şartlar değerlendirildiğinde ekonomik olarak maaş yükleri/temlikler/teminatlar/krediler iflasın eşiğinde bir takım realist olmak gerekirse böyle bir sezona Avrupa hedefiyle dahi başlayamazdı ancak yönetim ekonomik olarak mantıklı adımlar attı Ünal hoca neşteri tam yerinden vurdu severiz sevmeyiz Onur/Burak konusundaki karar takım açısından dönüm noktasıydı.
Futbolcu bazında değerlendirecek olursak
1- Uğurcan
2- Hüseyin
3- Abdülkadir Parmak
4- Yusuf
5- Abdülkadir Ömür
6- Arda
Abdülkadir P. ve Arda'yı saymazsak şu anda ilk 11'e monte ettiğimiz bonservissiz 4 oyuncumuz var ve bu oyuncuların yaşı genç. Gelecek için büyük bir gelir kapısı gelecek sezon için ise takım açısından son derece önemli. Yabancılara baktığımızda Nwakaeme'ye zaten diyecek bir şey yok istatistikler ortada 1 Milyon Euro'ya bundan iyisi olmazdı. Ekuban kiralık geldi yine yaptığı katkı bir kiralık oyuncusundan beklenecek performansın çok üzerindeydi 1 Milyon Euro'ya alternatif olabilecek bir oyuncuyu daha kadroya katmak şahsım nazarında Trabzonspor için önemliydi.
En önemli parantezi Sosa'ya açmak istiyorum tuttu tutmadı oldu olmadı derken Ünal hocayla birlikte kendini buldu geldiğinden beri en faydalı dönemini geçirdi hem takıma liderlik ediyor hem de rakipler onu sahada gördüğünde ekstra önlem almaya çalışarak işimizi kolaylaştırıyor.
Saha içine baktığımızda ise son 12 maçta 9 G 3 B güzel bir istatistik üstelik 3 beraberliğin 2'si son dakika yenilen gollerle (Kasımpaşa,FB) kaybedilen ikişer puanı kapsıyor. Takımın derbi performansı ise yine maziyi tebessümle anmamıza vesile oldu;
Trabzon'da
GS 4-0
FB 2-1
BJK 2-1
Deplasmanda
GS 1-3
FB 1-1 (Son dakika)
BJK 2-2(Son dakika)
Bana göre başarılı bir tablo. Son ana kadar takımın hedefsiz kalmaması güzeldi Türkiye kupasını kazanmış olsaydık bu sezon harikulade tamamlanmış olacaktı ancak belki de ligin son haftalarını bu kadar istikrarlı sonuçlarla tamamlayamayacaktık. Sözün özü Trabzonspor bu sezon açık ara imkanlar/başarı çerçevesinde en yukarıda olan ve dikkat çeken takım.
Gelecek yıl aynı istikrarı sürdürmemiz dileğiyle bu takım bize çok deplasman yaptıracak gibi hissediyorum"When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player, or history, you support it because you found yourself somewhere there; found a place where you belong.”
Yorum
-
İlk olarak Ozan Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Şampiyonumuzsunuz2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum