Trabzon Eskisi Gibi Olmali

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • oskayb
    • 12.10.2004
    • 604
    • mühendis
    • Tekirdağ

bir de taraftar konusu( diger birçok konu gibi) açildigida ah neydi o eski günler sizlanmasinin disinda bir sesduyulmuyor.

hemen hemen herkesin dile getirdigi sorunlar ,olumsuzluklar ortak.ancak ileriye yönelik somut bir fikir ve adim yok denecek kadar az.

o halde sorumuzun farkindaysak ,çözüm için somut seyler yapilmaliyiz bu platform bunun için çok iyi bir firsat ve araç.
    TERKETMEDI SEVDAN BENI

Yorum

• TheRapZoNe
      • 12.09.2004
      • 2473
      • Trabzon

İlk olarak acimasiz61 tarafından gönderildi
      gs maci herseyi gösterdi adamlar 150 kisi ve sesleri daha iyi çikiyordu üstelik yapilan tezaruhatlara bakilirsa ben hiç duymadim sadece klasiklesen bordo mavi sampiyon trabzon bunlar tam komedi uyan trabzon uyan uyanda etrafina bak seni vurmak isteyen disardan degil içindeki insanlarörnekmi ergün gürsoy serefsizi

rakip takim taraftarinin oldugu yer tv ye çekilen kameralara yakin oldugu için sana fazla sesleri gelmis olabilir..maratondakidestek kameralara uzak kaliyor..kapalidadabagiran kimse olmadigina göre....

ben maratondaydim ve gslilerin sesini sadece gol attiktan sonra duyduk.. taraftarlar dernegi maç basinda iyiydi ve gol yiyene kadar da fena degildi.

belirtmedende geçmiyeyim çogu kisinin sevmedigi çilginlar maç sonuna kadar sürekli bagirdi ama yerleri kameralara uzak oldugu için sesleri ekrandan fazla duyulmuyor..

tüm avni aker eskisi gibi yani bugün ki çilginlari gibi olsa degil buraya puan almak eskisi gibi maç bitsinde eve dönelim duygusunda olunur vesselam...

Yorum

• TheRapZoNe
        • 12.09.2004
        • 2473
        • Trabzon

Besirli Sosyetiklerinin evlatlari neden Gay-s fanatigi çikiyor?

özellikle Trabzonun Besirli mahallesinde oturan maddi durumlari biraz daha olan kesimin erkek çocuklarinin istanbul takimlarina meyilli olduklari gözleniyor..

.

kendilerini sosyetik olarak gördükleri için bu yüzdende Trabzonsporu kendilerine göre begenmiyorlar..

lafim her besirlide oturana degil ama orda oturan gençlerden kimi taniyorsam hepsi gay-s ve fenerli..

genellikle kanuni..tevfik serdar .. ata koleji.. trabzon lisesi gibi okullarda okuduklari için o okullara bakin ( trabzon lisesi hariç) genelde gay-s fanatizmi yaygindir..

Trabzonda kizlarda olan bu istanbul sevgisi yalaka trabzon erkekleri tarafindanda benimsendi ve kendilerine güya farkli olmak için isatnbul takimlarina sarilarak açikçasi YUMUSADILAR..

örnegin chate giriyorsun. ve trabzon kanallarinda görüyorsun nicklerin sonunda gs fb gibi gereksiz uzatmalar..

Allah bu farkli olma pesindeki yumusamis kisilere akil ve birazda milliyetçilik duygusu versin..Herseyin özenti ve kapris olmadigini anlasinlar..

Yorum

• $FIRTINA61$
          • 02.07.2004
          • 1331
          • Amasya

İlk olarak trabzonspor1 tarafından gönderildi

haklisin ama eski seyircininde geri gelmesi lazim

bagiranlara lafim yok[img]smileys/smiley32.gif[/img] ama çekirdekçilere lafim çok gidin evinizden izleyin[img]smileys/smiley7.gif[/img]
          valaha ya[img]smileys/smiley32.gif[/img]
          FIRTINA61

Yorum

• My
            • 09.06.2004
            • 24592
            • Aydın

Önceden maçlar resmen karnaval havasinda geçermis. Her yer bordo mavi bayraklarla, renklerle donatilirmis. Belki çok organize tezahürat yapilmiyormus ama seyircinin coskusu öyle büyükmiski bunu iliklerine kadar hissedermissin. Keske o eski günlere dönebilsek [img]smileys/smiley6.gif[/img]O eski günlere dönebilmek için bir sampiyonluk sart diye düsünüyorum...
            "Sabırlı, sistemli ve ekonomik; tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
            Murat

Yorum

• TSMareNero
              • 10.06.2004
              • 227
              • Almanya

yok yok o eski organizasyonlar yok

taraftar liderleri mactan birkac gün ünceden oturup nasil tezahürat yapilacagini anlasmasi lazim bence.

tabii eger onlarda kavgali degilseler!!![img]smileys/smiley5.gif[/img]Edited by: ipsilli-61
              Tempesta sul Mare Nero

Yorum

• kurt61
                Trabzonspor Kongre Üyesi
                • 29.05.2004
                • 385
                • Uzman
                • Ankara

Biz organize olamayiz. Organize olmak yapimiza aykiri bizim. Ne simdi ne daha önce bu böyleydi. Ben bizim taraftarimizin "bordo-mavi-sampiyon-trabzon" tezahüratindan baska topyekün yaptigi bir tezahürat hatirlamiyorum. Onda da çogu zaman sampiyonla bordo karisir trabzonla da mavi. Gruplar seslerinin yettigi kadar kendi aralarinda birseyler söyler dururlar. Biz organize olamayiz. Dedim ya yapimiza aykiri.

Gelelim Avni Aker'in eskiden cehennem olmasi mevzusuna. Evet cehennemdi belki. Ama rakip takimi, hakemi yildiran, baski altina altina alan sey ne o zamanki takim veya oyun sistemiydine de taraftarin organize tepkileriydi, tezahüratlariydi. Cehennemdi evet, çünkü rakip teknik direktör kafasina tas yeme korkusuyla kulübeden çikamazdi. Rakip futbolcu, buradan galip çikarsam sag da çikabilecekmiyim acaba diye düsünürdü. Hakem sahadan ambulansla mi yoksa köfte arabasiyla mi kaçirilacagini merak eder dururdumaç boyu. Soyunma odasi koridorlari ise korku tüneli gibiydi. Pek az maç 90 dakikada biterdi. Ya yarim kalir, ya uzadikça uzardi, radyo yayininda en son bizim maç biterdi.

Iste o günler geride kaldi. Iyi ki de kaldi. "Rakip takima ve taraftarina karsi sportmen davranis" fikri sehre empoze edildi. Bir iki hadise disinda genele mal edilecek hiçbir olay yasanmiyor artik Trabzon'da. Ben böyle bir cehennemi zaten istemiyorum. Ben Bilbao'da ki gibi bir cehennem istiyorum. Ama zor. Dedim ya bu yapimiza aykiri.

Ama "Rakip takima ve taraftarina karsi sportmen davranis" fikri sehre empoze edilirken bir sey unutuldu. "Kendi futbolcuna karsi centilmenlik". Simdi yukaridaki cümleleri kendi futbolcularimiz kuruyor ne yazik ki. Iste o yüzden de biz artik deplasman takimi olduk.

Taraftari analiz ederken, daha önceki yazilarimda da belirttigim gibi trajik 96 sendromunun üzerimizde yarattigi olumsuz psikolojik etkiyi de unutmamak lazim.Kaçimiz maçlari izlerken aklimiza o sisli puslu geceyi getirmiyor acaba. Hersey iyi giderken, mutlaka ters birseyler olacak duygusu, karamsarlik, tedirginlik ruhumuza islemis. Bazilarini intihara sürükleyen, hepimizi aglatan bu büyük hayal kirikliginin bünyemizde olusturdugu oto-kontrol mekanizmasi, sevincimizi tam anlamiyla gösterememize, duygularimizi tam olarak ifade edemememize neden oluyor belki de. Bilmem, ben psikolog degilim ki?

Peki ne olacak? Bu hep böyle mi gidecek?

Evet bir süre daha..Ama çok kisa bir süre daha...

Trabzonsporum, o ismi lazim olmayan takimi çatir çatir yenecek ve 20 senelik özlemi bitirecek. Iste o günden sonra hersey degisecek. Hersey düzelecek.

Hersey çok güzel olacak...
                Tarih ve tecrübenin bize öğrettiği, ulusların ve hükümetlerin tarihten hiç bir zaman hiç bir şey öğrenmedikleri, ondan hiç bir ders çıkarmadıklarıdır. - Georg Wilhelm Friedrich Hegel

Yorum

• TSMareNero
                  • 10.06.2004
                  • 227
                  • Almanya

İlk olarak kurt61 tarafından gönderildi

Ben Bilbao'da ki gibi bir cehennem istiyorum.

ha iste bende bunu diyorum. asmak kesmek eskide kaldi simdi daha farkli seyler düsünmemiz lazim.
                  Tempesta sul Mare Nero

Yorum

• EmrahYalçınalp
                    Trabzonspor Kongre Üyesi
                    • 29.05.2004
                    • 5470
                    • Akademisyen

Hep iç karartacak seyler okudunuz burda, biraz da güzel seyler geçsin...

Bugün KTÜ'de AVEA büyük bir stand açti. Müzik yayini, yarismalar, dim tis, dim tis... Biraz önce bir anons geçti. Bir yarisma düzenlenecekmis... "Kazananlar 3 büyük kulübümüzün formalarini kazanacak" dendi. Disardan ses odaya kadar geliyor, "yok yaaa" dedim kendi kendime... Hani nerdeyse Trabzon'da Trabzonsporlular azaldi diyenlereinanacaktim. Hele üniversitede...Sonra bir homurdanma, sesler falan geldi disardan... Birazdan tekrar bir anons geldi... "Arkadaslar, yarismayi kazanan takima 3 büyük kulübümüzün formalarindan istediklerini verecegiz... Bakalim Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalari kimlere gidecek...?" [img]smileys/smiley2.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img]

Edited by: perhaps

Yorum

• TheRapZoNe
                      • 12.09.2004
                      • 2473
                      • Trabzon

Kurtulus kardesim kesinlikle haklisin yani bu organize olmak konusunda

bizim millet baskasindan akil almak veya ögüt dinlemeyi sevmedigi için ve buda yapimizda oldugu için organize olamiyoruz...

bilbaodan örnek verdin.. evet çok güzel.. o stadin aynisi bizde olsa ben iddia ediyorum ki 50 sene yenilmeyiz.. çünkü sahanin kenarina gelen rakip takim oyuncusunu laftan ve ((söylemek istemiyorum ama belirtmek zorundayim)) küfürden perisan ederdik.. adamda oynayacak hal kalmazdi.. örnegin sebat fener maçinda tribünlerde bagiranlarin tarafinda oynayan serhat küfürlerden maça konsantre olamadi..

gelin görün ki trabzondaki çogu spor dallari avni akerde yapildigi için (( judo,boks,karete,güres,atletizm,basketbol idmanlari,hentbol idmanlari vs..))) bu gerçeklesmiyor..tribünlerle saha arasinda yaklasik da 10 metre fark.. kale arkalarinda dahada fazla..

Yorum

• l-m
                        • 01.06.2004
                        • 2035
                        • İstanbul

İlk olarak perhaps tarafından gönderildi

Bugün KTÜ'de AVEA büyük bir stand açti. Müzik yayini, yarismalar, dim tis, dim tis... Biraz önce bir anons geçti. Bir yarisma düzenlenecekmis... "Kazananlar 3 büyük kulübümüzün formalarini kazanacak" dendi. Disardan ses odaya kadar geliyor, "yok yaaa" dedim kendi kendime... Hani nerdeyse Trabzon'da Trabzonsporlular azaldi diyenlereinanacaktim. Hele üniversitede...Sonra bir homurdanma, sesler falan geldi disardan... Birazdan tekrar bir anons geldi... "Arkadaslar, yarismayi kazanan takima 3 büyük kulübümüzün formalarindan istediklerini verecegiz... Bakalim Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe formalari kimlere gidecek...?" [img]smileys/smiley2.gif[/img][img]smileys/smiley36.gif[/img]

Harika ya,keyfim yerine geldi,sagolasin.[img]smileys/smiley36.gif[/img]

Yorum

• Bordomavi08
                          • 31.05.2004
                          • 172

İlk olarak L-M^ tarafından gönderildi

Harika ya,keyfim yerine geldi,sagolasin.[img]smileys/smiley36.gif[/img]

Benim pek keyfim yerine gelmedi. O ugultunun büyük kismi diger iki Bizans takimi için kopmus olabilir. Bakiniz UA KTÜ ve KTÜFEB[img]smileys/smiley7.gif[/img][img]smileys/smiley7.gif[/img]

Yorum

• alitemelli
                            • 10.07.2004
                            • 436
                            • İstanbul

tamamen kandirmaca...çünkü bjknin sponsoru turkcell oldugu için öyle diyor...yoksa demezler bile...bizimki avea olmasa 2 büyük derler...ticaretin dini imani yoktur...serefsizler iste

Yorum

• psikopatlaz
                              • 28.10.2004
                              • 6

insallah...eski trabzon ruhu gelsin artik...

Yorum

• psikopatlaz
                                • 28.10.2004
                                • 6

bende sampiyonluk görmek istiyorum,lütfeeen

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...