Bülent abinin degindigi nokta çok önemli. Benim yazdiklarimda da benzer durumun olustugunu görüyorum. Aslinda bu biraz da zaman darligindan oluyor. Acele cevap verince kafanizdakileri dogru yansitmak bazen mümkün olmuyor. Tipki bende oldugu gibi.
Barchu'nun yazisindan kesinlikle, "Trabzon'un önündeki engel TS'dur" gibi bir yorumçikarmadim. Bunu öncelikle belirteyim. Yazida TS'un Trabzon için en önemli degerlerdenden biri oldugu hatta en önemlisi oldugu belirtilmis zaten. Trabzon sehrinin durumu ile ilgili tespitlere de katiliyorum. Ama yinede yazida sitemkar ifadeler var. "Trabzon bu haldeyken biz önceligi TS'a veriyoruz" sonucu çikiyor. Buna birsey dedigim yok, hatta katiliyorum. Trabzon sehri gelismedikçe TS'un gelismesi de zor olacaktir elbette. Trabzon ile TS'u ayri düsünmek de mümkün degil.
Benim, "Baglanti kurmakta zorlandim" dedigim sey, aslinda düstügüm bir ikilemdi. Bana göre TS'un Trabzon'a istenilen ekonomik katkiyi yapabilmesi için (SL'ye girip oradan gelecek parayla sehre yatirim yapmasi gibi) önce TS'un bunlari yapacak hale gelmesi lazim. Peki TS bu hale nasil gelecek? Trabzon sehrinin bu sorunlari varken TS bu isi nasil yapacak?
Buna söyle bir cevap verilebilir : TS bir marka, bu marka kullanilarak gelir elde edilecek ve bu gelirin bir kismi sehir için kullanilacak. Olabilir, o zaman TS'un bir A.S. gibi davranmasi lazim. Bir sirketle isbirligine giderek limanin isletmesini almasi lazim mesela. Ya da benzer ticari faaliyetler yapmali. GS bunu yapiyor ve Sportif A.S. ile önemli bir gelir elde ediyor. Ama TS'untribün gelirleri (maç hasilati, logolu ürün satisi, vs) de ortada. Yani ben bu ise baktigimda, içindençikamiyorum. TS, transfere para bulamiyor ki, onun bir kismini yatirima ayirsin.
Sonuç olaraksunu belirtmek istiyorum; her türlü görüse saygiliyim. Buna karsi ben de düsüncemi söylüyorum. Kimseye karsi bir önyargim yok. Yanlis veya eksik de düsünüyor olabilirim.Bunlar hiç önemli degil, önemli olan karsilikli fikirleri belirtmek. Barchu'nun ters açidan bakma girisimini de olumlu buluyorum ama dedigim gibi ikilemi çözmekte zorlaniyorum.
Saygilarimla.Edited by: metehan
Yorum