Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• “Trabzonspor büyük mutluluk“

Ligtv.com.tr'de Karadeniz fırtınasında 4. gün. Bugün konuğumuz Lars Fredrik Risp. Gençlerbirliği'nden Ayman'la beraber devre arası transferin son günlerinde Trabzonspor'a geldi. Sergilediği performansla bordo mavili taraftarların beğenisini kazandı.

Risp'le Trabzonspor Kulübü Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde sohbet ettik. İtalya'dan neden ayrıldı? Trabzonspor'da mutlu mu? Trabzonspor Risp için ne ifade ediyor? Hedefleri? Türkiye'de forvetlere karşı oynamakta zorlanıyor mu? Performansını nasıl değerleendiriyor? Trabzonspor taraftarı için neler söyledi... Biz sorduk, Risp cevaplandırdı. İşte Ligvtv.com.tr Haber Müdürü Erdem Erol ve Ligtv.com.tr Editörü Ahmet Sivaslı'nın Risp'le gerçekleştirdiği röportaj...

"İTALYA DEĞİŞİK ÜLKE"
    -İtalya futbol adına özel bir ülke. İtalya’dan neden ayrıldın?
    İtalya’ya gitmeden 3-4 yıl önce İsveç Ligi’nde Göteborg’da oynadım. Sonra İtalya’ya gittim, 2003 senesinde 6 ay İtalya'da Chievo'da oymadım. Orada kiralıktım. Göteborg'un oyuncusuydum. Sizin de söylediğiniz gibi futbol için çok değişik bir ülke. Ondan sonrada geri döndüm. Bir kere sözleşmem zaten 6 aylıktı. Ki, Chievo’nun opsiyonu vardı. Bunu kullanabilirlerdi ama kullanmadılar bende geri döndüm. Yarım sezon Göteborg'da oynadıktan sonra Gençlerbirliği'ne transfer oldum.
    "GENÇLER'DE DE MUTLUYDUM"
    -Gençlerbirliği’nde geçtiğimiz bir sezon ve bu sezon da yarım olmak üzere 1.5 sezon oynadın. Orada mutlu muydun?
    Gençlerbirliği iyi bir takımdı. Çok iyi bir sezon geçirdik geçen sene. Son maçta Avrupa Kupası’na katılma şansını kaybettik. Bizim için iyi bir sezondu ve orada da mutluydum.
    -Eşin İsveç’te akademik kariyer yapıyor. Eğer Trabzonspor’dan teklif gelmeseydi eşinin akademik kariyer yapmasından dolayı sezon sonu Türkiye’den ayrılacaksın diye bir bilgiye sahibiz. Doğru mu?
    Eşim kariyerini dondurdu. Ben mesela 7-8 sene daha ülke dışında çalışıp tekrar geri döndüğüm taktirde buna devam edebilme şansı var. O yüzden böyle bir problem bizim açımızdan söz konusu değil.
    "EN BÜYÜK HEDEFİM PREMİER LİG"
    -Trabzonspor’a gelişin esnasında kulüpler arasında yaşananlar seni nasıl etkiledi?
    2 kulüp arasındaki diyalog benim için çok fazla önem taşımadı. Çünkü kendimi sadece futbola odaklamış profesyonel bir oyuncuyum. Benim de kendime göre hedeflerim var belki Trabzon’da bir takım seviyeleri atlayarak Avrupa Kupası’na veya Şampiyonlar Ligi’ne katılarak, uzun dönemde de İngiltere Premier ligi gibi büyük liglere gidebilecek bir performans sergilemek benim en büyük hedefim.

"TRABZONSPOR BENİM İÇİN KARİYER BASAMAĞI"
    -Trabzonspor senin hayatında şu an için ne anlam ifade ediyor.
    Benim için çok iyi bir kariyer basamağı. Birinci derecede en büyük anlamı bu. 3 kere isveç milli takımında forma giydim. Şu ana kadar benim hedeflerimden biri tekrar milli takıma dönebilmek. Trabzonspor’da göstereceğim oyun ve performans gücüyle bu sayıyı arttırmak kariyerim adına büyük bir katkı yapacak diye düşünüyorum.
    -Türkiye bu konuda bir dezavantaj olur mu? Mesela Anelka milli takıma girebilmek için İngiltere’ye gitti. Türkiye’de oynaman milli takıma tekrar seçilebilmek için bir dezavantaj mı?
    Aslında en büyük avantaj İsveç Ligi’nde oynamak. Çünkü orada sürekli göz altında oluyorsunuz. Tabii ki diğer ligler de takip ediliyor ama biz Avrupa seviyesinde bir performans elde edebilirsek biz de o gözlem içerisine girmiş olacağız.
    "BİR ÇOK OYUNCU ÜST DÜZEYDE"
    -Göteborg’dan Gençlerbirliği’ne geldikten sonra hayatında ne gibi sosyal değişiklikler oldu?
    Hayatında neler değişti?
    Bir kere en büyük fark İsveç Ligi’nin çok büyük bir potansiyelinin olmaması. Avrupa’da düşük kariyerli ligler arasında gösteriliyor. Bence Türkiye ligi Avrupa’daki üst 5 ligin altında ilk sırada yer alan bir lig. Belki buraya gelmeden önce böyle bir düşüncem yoktu ama yarım dönem oynadıktan sonra bu fikre sahip oldum ve Türkiye Ligi’nde oynayan bir çok oyuncunun da çok üst düzey olduğunu düşünüyorum.
    -İsveç’ten Christian Jardler’le beraber gelmiştin. Buraya alışamadığı için gittiği söylendi. Gerçekten alışamadığı için mi?
    O bazı adaptasyon problemleri yaşadı. Sakatlandı. Çok sık hastalandı. 6 ay sonra da Malmö’ye geri döndü. Belki Gençlerbirliği de onun performansından memnun kalmadı ve ona verdiği parayı da geri alabileceği fırsatı bulduğu için karşılıklı olarak böyle bir geri dönüş oldu.
    "AİLTON BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU"
    -Türkiye’de hangi forvetlere karşı oynamakta zorlanıyorsun?
    Kimin en iyi olduğunu söylemek çok kolay değil ama tabii Türkiye’de çok kaliteli forvet oyuncuları var. Mesela Ailton benim için büyük bir sürpriz oldu. Almanya gibi bir ligde büyük bir oyuncu olarak Türkiye’ye geldi. Burada oradaki performansını gösteremedi ve ayrılmak zorunda kaldı. O mesela önemli bir oyuncuydu.
    "TRABZON'DA HERŞEY FUTBOL ETRAFINDA DÖNÜYOR"
    -Trabzon şehrini nasıl buldun? Sıcaklık, ilgi nasıl, mutlu musun burada?
    Çok açık bir şekilde büyük bir takım olduğu belli. İnsanların futbola olan ilgisi de belli. Bu benim için çok olumlu bir pozitif atmosfer. Ben tabii buraya geldikten sonra 4-5 maçlık süreçte kazanıyoruz ve insanların reaksiyonları da fena değil. Ama kaybedildiğinde nasıl bir reaksiyonla karşılaşılacağını henüz görmedim. Burada her şey futbol etrafında dönüyor. Bu şehirde futbol oynamak için oldukça ideal şehirlerden biri görünüyor.
    -Trabzonspor’daki performansını nasıl değerlendiriyorsun?
    Ben performansımdan memnunum. Çok fazla uyum problemi yaşamadım. Gençlerbirliği’ndeki performansıma eşdeğer bir performans sergiliyorum. Gayet olumlu.
    -Takım içerisinde ısındığın, diyaloğa geçtiğin isimler var mı?
    Tabii ki Ayman… Gençlerbirliği’nde beraber oynadık, buraya beraber geldik, burada beraber olmamız benim için çok iyi. Takım içerisinde iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu hissedebiliyorsunuz. Ben Türkçe bilmiyorum onlar benim dilimi konuşamıyorlar ama atmosferden takım içerisinde iyi bir hava olduğunu farkettim. Mutluyum o anlamda.

"KADROMUZDA SON DERECE KALİTELİ FUTBOLCULAR VAR"
    -Trabzonspor’un futbol ve futbolcu yapısını nasıl görüyorsun? Nasıl değerlendiriyorsun?
    Tabii Gençlerbirliği’ne oranla çok kaliteli takımımız var ve sürekli müsabakayı kazanabilecek bir takımız. Bize sonucu getirebilecek son derece kaliteli futbolcular var kadromuzda. Mesela Ceyhun, Gökdeniz ve Yattara bunlara örnek oyuncular. Takımın büyük karşılaşmaları kazanmak için ihtiyaç duyduğu anda devreye girebilecek ve başarabilecek oyuncular bunlar. Böyle bir takımda olmak benim için büyük mutluluk.
    -Trabzonspor’da ligin ilk yarısı bir istikrarsızlık yaşandı. Genel anlamda sorunları biliyormusun. Oynadığın mevki önemli bir mevki. Taraftar yapısı çok farklı. Sabır da burada çok çabuk tükenebiliyor. Avni Aker de çok farklı bir atmosfer. Bunlarla ilgili neler düşünüyorsun?
    Ben Gençlerbirliği’nde oynarken çok fazla seyirci gelip müsabakaları izlemezdi. Burada taraftarlar statyumu dolduruyorlar. Bu da bir güç oluyor. Bu benim için pozitif bir durum. Çünkü oyuncunun kendini futbola verme konusu daha fazla oluyor. Trabzonspor büyük takım olduğu için taraftarlar doğal olarak sürekli şampiyonluk bekliyorlar. Bu belki oyuncular üzerinde baskılar yaratıyor olabilir. Ama bu baskı aslında takımın kazanması için oyuncuların daha dikkatli olması sonucunu doğurup, neticeye olumlu yansıyabilir. Biz de bunu 2. devre başladık kullanmaya ve bundan sonrası devam edecek. Bu sezonu bitirdikten sonra takımın elde edeceği sonuç bana göre önümüzdeki sezon için çok daha önemli bir başlangıç olacak.
    erdem.erol@ligtv.com.tr
    ahmet.sivasli@ligtv.com.tr
    2010-2011 Sampiyonu Trabzonspor

Yorum

• rüştü politikaya atılsın..ezikler volkan'ı tartışıyor, o da tam bu sırada veliahtım tolga diyor..normalde volkan demesi lazımdı..yani "volkan kim kardeşim fenerin kalesinde ben olmalıyım" deyip, tartışılan volkan'ı iyice bitirmeye çalışıyor...

yani samimi olmayabilir tolga açıklaması ile..
      Rüyaları gerçeklestirmenin en kestirme yolu uyanmaktır...

Yorum

• Rüştü açıkladıya tamamdır bu iş!!!

Yorum

• “Arıca üzerime oynadı“

Gaziantepspor karşılaşmasında, Kirita ile girdiği ikili mücadele sonrasında Gaziantepspor teknik direktörü Erdoğan Arıca'nın tepkisini çeken Trabzonsporlu Ayman karşılaşma sonrasında Erdoğan Arıca'yı suçladı.

Erdoğan Arıca'nın maç boyunca kendi üzerine oynadığını belirten Ayman, "Erdoğan Arıca Samsunspor'un başındayken, Ankara'da oynadığımız bir karşılaşmada, yine bir ikili mücadele sonrasında 'Sen ne yapıyorsun? Adamı öldürecek misin?' diyerek benim üzerime yürümüş ve bunun sonucunda da hakem kırmızı kartla oyun dışı bırakmıştı. Bu karşılaşmada da Erdoğan hoca benim üzerime oynayarak kart görmemi sağlamaya çalıştı" dedi.

"KASITLI OLARAK SERT GİRMEM"
          Oyun tarzının sert olduğunu kabul eden Ayman, "Türkiye'de 7. yılım. Evet sert oynuyorum ama hiç kimse kasıtlı faul yaptığımı söyleyemez. Kirita ilk devre 5 pozisyonda arkadaşlarımıza sert girmesine rağmen ikinci yarı sarı kart aldı. Benim adım sürekli bu tip pozisyonlarla anılıyor. Lütfen kasıtlı bir hareket yapmadığım anlaşılsın artık" dedi.
          RİSP'İN DURUMU BELİRSİZ
          Trabzonspor kulüp doktoru Hakan Ayaz, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Gaziantepspor maçının ilk yarısında sakatlanarak yerini Stepanov'a bırakan Lars Fredrik Risp'in, iç yan bağlarında bir problem olduğunu ve yarın çekilecek MR'ın ardından tam teşhisin konulacağını açıkladı.

Yorum

• Umut olsun yeterTrabzon’u kupada, Denizli ve Beşiktaş’ı yıkan golcüsü tura taşıdı: 1-1. Bordo-Mavililer, 1-0’ın rövanşında Diawara’nın golüyle ile yenik duruma düştü. Denizli’ye 3, Beşiktaş’a 2 gol atan Umut Bulut, 72’de yine sahneye çıkıp Karadeniz ekibini Türkiye Kupası’nda yarı finale taşıdı.

LİGDE üst üste aldığı üç galibiyetle üst sıralar için umutlanan Trabzon, Gaziantep’i eleyerek yoluna kupada da devam etti: 1-1. Bordo-Mavililer, çeyrek finaldeki rövanş maçına evindeki 1-0’lık galibiyetin avantajı ile çıktı. Ancak 13. dakikada Diawara Gaziantep’i 1-0 öne geçirdi. Kırmızı-Siyahlılar’da Veysel ve Diawara önemli fırsatları kaçırırken, Trabzon’dan Gökdeniz ve Ceyhun’un yarattığı pozisyonlardan Ersen ve Umut yararlanamadı. Ama ligdeki son iki maçın yıldızı Umut, 72’de Musa’nın ortasını kafayla ağlara gönderip Trabzon’u yarı finalist yaptı: 1-1.

ARICA: Kendi hatamızla elendik

KUPAYA çeyrek finalde veda eden Gaziantepspor’da, Teknik Direktör Erdoğan Arıca maçtan sonra çok üzgündü. Kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Arıca ‘Her iki takım da çok iyi mücadele etti. Ancak biz 1-0 öne geçtikten sonra 2-0’ı bulamadık ve çok kötü bir gol yedik. Trabzonspor’u tur atladığı için kutluyorum. Ancak Bordo-Mavili ekipte Ayman diye bir futbolcu var. Herkese laf yetiştirdi. Bana da laf yetiştirdi. Bence biraz daha akıllı olmalı’ diye konuştu.

Turu hakettik

Trabzonspor Teknik Direktörü Doğan, ‘İlk yarıda iyi oynamadık. Ama ikinci yarıda gerçek kimliğimizi bulduk ve gerekli skoru yakaladık’ diye konuştu

FORTİS Türkiye Kupası’nda Gaziantepspor’u eleyerek yarı finale yükselen Trabzonspor’da teknik patron Ziya Doğan, ilk yarıda oynadıkları kötü futbola rağmen turu hakeden tarafın kendileri olduğunu söyledi. Doğan şöyle devam etti: ‘Maalesef Türk futbolcusu büyük bir maç kazandıktan sonra rehavete düşüyor. 2. yarıda, mücadele eden bir takıma karşı nasıl mücadele edileceğini gösterdik. Golü bulduk ve turu zor da olsa geçtik. Rakip sert oynadı. Maçın hakemi de sertliklere göz yumdu. Bu arada kendini bilmez bir seyirci kafama bir cisim attı. Ama bunu tüm Gaziantep’e mal edemem.’

Sakatlanan Risp Konya’da zor

GAZİANTEPSPOR ile Trabzonspor arasında oynanan kupa maçının 22’nci dakikasında girdiği bir ikili mücadele sonrasında sakatlanan İsveçli stoper Risp’in, ön çapraz iç yan bağlarında problem olduğu açıklandı. Bu futbolcunun kesin durumunun bugün çekilecek MR sonrasında belli olacağı ve Konya deplasmanında oynayıp oynamayacağına karar verileceği belirtildi. Risp’in sakatlanmasıyla oyuna giren Stepanov ise ‘Sakatlıklar yüzünden değil direkt olarak 11’de forma giymek istiyorum’ diye konuştu.

Mısırlı Ayman kızdı: Arıca zaten bana ters

G.ANTEP Teknik Direktörü Arıca’nın ‘Ayman herkese laf yetiştirdi. Akıllı olsun’ lafına cevap veren Mısırlı futbolcu ‘Kendisine bir şey demedim. Ama o bana önceden beri hep tersti. Onun yüzünden kırmızı kart bile görmüştüm’ dedi.

1 milyon 20 bin dolar ‘Kaplan’ın ağzında

GAZİANTEPSPOR’LA 1-1 berabere kalarak Fortis Türkiye Kupası’nda yarı finale yükselen Trabzonspor’un bu kupada kazandığı toplam para ödülü 1 milyon 20 bin dolara yükseldi. Antep ise kupadan 620 bin dolar kazandı.

İbrahim Kızıl: Hakem bizi ince ince doğradı!

KUPAYA çeyrek finalde veda eden G.Antepspor’un başkanı İbrahim Kızıl maç sonunda hakeme tepkiliydi. Kızıl ‘Hakem bizi ince ince doğradı. Çaktırmadan sürekli aleyhimize çalıştı. İsmet Arzuman’ı kutluyorum!’ diye konuştu.

01.03.2007

Yorum

• bu veliaht işlerleri saçmalıktır. kaleye öyle biri koyacaksınki önündeki defans rahat olacak güven verecek , stadtan tv den izleyen bana güven vermeyen kaleci nasıl rüştünün veliahtı oluyor.Rüştü siyaset yapmış bizde 1 numara kaleci olmadıkça biz kaleci hataları ile onlarca puan kaybederiz ya millet kalecileri sayesinde ligde kalıyor biz ne yapmıysak adam gibi deneyimli güven veren bir kaleci alamadık.
              sensiz bir hayat sorunsuz olurdu

Yorum

• Sakatlanan Risp maçı bitiremedi
                Trabzonsporlu Risp karşılaşmanın 21. dakikası oynanırken yaşanan bir pozisyonda sakatlanarak oyunu terk etti. Trabzonspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Köksal Güney, İsveçli futbolcunun ön çapraz ve iç yan çapraz bağlarından sakatlandığını, durumunun bugün çekilecek MR'dan sonra kesinlik kazanacağını belirtti. Risp Pazar günü Konyaspor'la yapılacak lig maçına kadar iyileşmezse, Stepanov uzun süre sonra 11'de oynayacak.

01.03.2007

Yorum

• Konya-Trabzon: Süleyman Abay,

Seçip seçip bize veriyorlar...
                  bu merkez hakem kuırulunun bizle alıp veremediği ne anlamadım
                  __________________SÜRMENE'Lİ______________________

Yorum

• YATTARA KONYA'YA YETİŞECEK

Geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçı öncesi sakatlanan ve iki maçtır oynamayan Yattara'nın Konyaspor maçına yetiştirilmesi için seferberlik ilan edildi. Futbolcunun sakatlığının ciddi olmadığı belirtilirken, Konya maçına kadar son tetkiklerin yapılacağı ve buna göre oynayıp oynamayacağının kesinleşeceği belirtildi. Kulüp Doktoru Hakan Ayaz, Yattara'yı Konyaspor maçına hazır hale getirmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.
                    yattara inlet şu tribünleri hayde koçumm
                    ......mutedil dalgalı..
                    fırtına ihtilal efsane

Yorum

• Risp sezonu kapatmış.
                      -1461 TRABZON-

Yorum

• İlk olarak özge tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Risp sezonu kapatmış.
                        Ziya üzülsün taraftar değil. Stepanov var

Yorum

• İlk olarak sbay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

"Hakem bizi ince ince doğradı"

''Hakem bizi ince ince doğradı'' diyen Kızıl, ''Böyle bir şey olamaz. Tüm düdükleri doğru çaldığını var sayalım, 6 oyuncu değişti, oyun durdu, gerginlik oldu. Bunların hepsi 3 dakikada mı oldu? Ben hakem konusunda konuşmuyorum ama İsmet Arzuman'a hakemlik hayatında başarılar diliyor, kendisine de teşekkür ediyorum. Bizi tereyağından kıl çeker gibi götürdü'' diye konuştu.
                          Kendisi 2 dakika falan daha uzatma istiyorsa biz ona 5 dakika verebiliriz. Bes dakikada 2 gol atabilecek kapasiteleri varsa biraz basarili olurlardi. Az sayidaki taraftarlarina sucsuz görünmek icin böyle aciklama yapiyorlar.
                          Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli.

Yorum

• rispe çok üzüldüm ama stephanovla erdinçin daha iyi oynayacağını düşünüyorum defans etkilenmez

Yorum

• Bu sezonun en önemli maçlarından birini oynayacağız bu hafta. Hayırlısı ile şu maçı alırsak önümüz oldukça açılacak.
                              .
                              Eleştirirken yapıcı olabilmek ve en ağır eleştirilere bile hoş görü ile yaklaşabilmek, hem egoyu besleyen nefsin panzehiri, hemde aklın ilacıdır.
                              .

Yorum

• Szymek’ten mektup Futbolu bırakan Szymkowiak’ın Trabzonspor’a bir mektup daha gönderdiği ortaya çıktı. 01.03.2007
                                Polonyalı’nın, sakatlığı nedeniyle böyle bir karar aldığını vurguladığı, ancak kulübün buna inanmadığı öğrenildi. Bordo-Mavililer, sözleşmeyi bozduğu için hukuki takibin sürdüğüne değinirken, Szymek’in menaceri Bednarz şunları söyledi: Bu andan sonra Türkiye’ye dönmesi söz konusu değil. Kendisi yeni sezonda televizyon yorumculuğu yapmayı planlıyor.
                                Emrah GÖRMÜŞ

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X