Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Son Dakika Haberleri (BU BAŞLIKTA YORUM YOK!) Sadece haberler

Daraltma
Bu konu kapanmıştır.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Erman TOROGLU etoroglu@hurriyet.com.tr

Yildirim açiklamali

Birakin Aziz Yildirim?in askerlik yapip, yapmamasini, Tümer Metin?in Besiktas?tan Fenerbahçe?ye geçmesinde bile bu askerlik sorunu konusuluyor. Bütün bu dedikodulara son vermek Aziz Yildirim?in elindedir.

FENERBAHÇE?ye sekiz yil baskanlik yapan Aziz Yildirim, 18.05.2006?da aniden ikinci defa "görevi birakiyorum" dedi. Kimileri bunu, tarihlerinin mali açidan en kötü dönemlerini geçiren Besiktas ve Galatasaray?a iki kupanin da kaptirilmasiyla iliskilendirdi. Kimileri, "Aziz Yildirim basarisiz oldu, yalnizca isin müteahhitlik yönünde etkiliydi. Futboldaki basari açisindan Galatasaray?i yakalayamayacagini anlayinca istifa etti" dedi. Kimileri de "güven tazeleyecek, bu arada da Galatasaray?in sampiyonluk sevincine çomak sokacak" dediler. Ama Aziz Yildirim?in "birakiyorum" cümlesi bir tek Hürriyet Gazetesi?nin 18.05.2006 sayisinda çikti.

Hürriyet?te bu cümle 9 sütun basliga çiktigi günün saat 14:30?unda Aziz Yildirim basin toplantisiyla, "Birakacagim, birincisi gibi olmayacak. Bir daha geri dönmeyecegim. Kesin kararliyim" dedi. Sebep olarak da artik ailesiyle ugrasacagini, kendisinin geçmisinin didik didik edildigini, ilkokul diplomasinin, askerliginin arastirildigini söyledi.

Simdi gelelim sadede... Aziz Yildirim ile Ertugrul Özkök ne konustu, bunu bilmiyorum. Ikisine de sormadim. Ben, olayi benim taraftan nasil biliyorum, simdi size onlari açiklayayim. Bir müddet önce, güvenilir bir kaynaktan Aziz Yildirim?in çürük raporu alarak askerlik yapmadigi istihbarati geldi. Gelen istihbarat bir bacaginin kisa oldugu yönündeydi. Her istihbarat dogru demek degildir. Eger gazeteci iseniz arastirmaniz lazim. Söyle bir düsündüm; "bunu Türkiye?de kim arastirabilir, cesaretle üstüne gidip, olayi çözebilir" diye. Tabii ki, aklima arastirmaci-gazeteci Ugur Dündar geldi. Açip ona ilettim. Sonra olaylar gelisti. Ugur Dündar, gerekli arastirmalarini yapti. Belirli konulara ulasti. Ama Ugur Dündar, bu raporu eline geçiremedi.

1952 Ergani dogumlu Aziz Yildirim, 1971?de askerlik yoklamalarina basliyor. Okul dolayisiyla baska sebeplerden tecil oluyor. 1983?te artik is üst sinira gelip, askere gidecekken bu yil, yani 1983?te Izmir Askeri Hastenesi?ne bir dilekçe veriyor. Burada "sag kalça çikikligi nedeniyle bacak kisaligi" cümlesi var. Ugur Dündar bunu resmi makamlara onaylatiyor. Yalniz söyledigim gibi raporu eline geçiremiyor...

Simdi burada söyle önemli noktalar var. Aziz Yildirim?in hakikaten kalça çikikligi vardir. Bir bacagi kisadir. Ve raporu alip askerligini yapmamistir. Bu da çok dogaldir. Aziz Yildirim?in hakkidir. Zaten böyle ortopedik rahatsizligi olan bir insanin askere gitmesi de mahsurludur. Veya Aziz Yildirim?in o devirde bir sakatligi vardir, bu sonradan olmustur veya önceden vardir. Duruma göre bu zamanla geçebilir sakatliktir. Veya kalicidir. Buna ancak raporu gördükten sonra tip uzmanlari karar verir. Bize bu konuda ahkam kesmek düsmez.

Birakin Aziz Yildirim?in askerlik yapip, yapmamasini, Tümer Metin?in Besiktas?tan Fenerbahçe?ye geçmesinde bile bu askerlik bidi bidilari konusuluyor.

Aziz Yildirim?in 17-18 Haziran tarihinde yapilacak olan kongrede Fenerbahçe Baskanligi?na adayligini koyup koymamasindan daha önemli olan, bu sorunu Türk milletine açiklamasi. Aziz Yildirim?in bir basin toplantisi düzenleyip bu askerlik sorununun bütün mecralarini en ince noktalarina kadar Türk kamuoyuna açiklamasi gerekir. Çünkü bu birakin rakiplerini, kendisi için de çok önemlidir. Eger bunu açiklamazsa bu sakiz herkesin agzinda her gün çignenecek. Balonlar patlatilacak. Bu isin en dogrusunu da Aziz Yildirim söyleyecektir ve açiklayacaktir zannediyorum.

Mesala bana sorsalar; "ey Erman Toroglu, Türk milletinin çok önem verdigi bu kutsal askerlik görevini nerede yaptin?" diye... "4 aylik Tuzla Piyade Okulu?nda daglarda tepelerde tatbikat yaparak geçirdim. Hatta ve hatta zaman zaman yilan bile tuttum. Ondan sonra da çektigim kura ile Gölcük Ana Üs Komutanligi?nda serefli Türk askerligimi yaptim" derim, gögsümü gere gere... Ve "vatana olan askerlik borcumu ödedim" derim. "Su anda da bir savas olsa seve seve tekrar silahimi alir, vatanim için çarpisirim" derim...

Bakiniz, son olarak gene net bir biçimde söylüyorum. Aziz Yildirim?in böyle bir ortopedik rahatsizligi varsa ve bu her gün böyle çignenecekse son derece yanlistir ve haksizliktir. Bütün bunlara son vermek de, biçak gibi kesip atmak da kimsenin degil, Aziz Yildirim?in elindedir.
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Türkiye Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçinda gülen taraf Ülkerspor oldu.. Normal sezonda Efes Pilsen'i her iki maçta da maglup eden turuncu yesilliler, bu kez de salondan 72-65 galip ayrilarak seride durumu 2-0 yapti..

2Haziran2006, 21:48
      - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• KÖTÜ OLDU YA yenilmesi efesin 2. maçi kazanmasi lazim

BU MESAJ 1967. MSJ IM OLAYO

Yorum

• suinay akin febetivi de "febeli ünlüler" programinda[img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]

nasil yani?!??![img]smileys/smiley5.gif[/img]
          Her daim TRABZONSPOR!
          Türkiye Kyoto'yu imzaladı
          "7"

Yorum

• Türkiye:1 1:Angola

Yorum

• İlk olarak eys_61 tarafından gönderildi

suinay akin febetivi de "febeli ünlüler" programinda[img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]

EVET nasil yani[img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]
              "-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!

Yorum

• İlk olarak tselif tarafından gönderildi
                İlk olarak eys_61 tarafından gönderildi

suinay akin febetivi de "febeli ünlüler" programinda[img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]

EVET nasil yani[img]smileys/smiley5.gif[/img][img]smileys/smiley5.gif[/img]

Valla adam fenerli çikti galba
                HAYDE HAYDE.ISTANBULU BIRDAHA GETIR DIZE TRABZON.EZE EZE KUPA KARADENIZE TRABZON HAYDE HAYDE VUR HAYDE TRABZON

Yorum

• YOK BE ne fblisi montaj yapmislardir gene

Yorum

• Lafa gelince 'vatanimi seviyorum' diyorsunuz. Ondan sonra askere 'gitmemek için' kirk takla atiyorsunuz. T.C. vatandasi degilmisin koçum sen ? Ne demek askere gitmemek ?

----------------------------

Besiktas'ta 5 yil top kosturduktan sonra geçtigimiz günlerde sansasyonel bir sekilde Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin, askerlik sokuyla sarsildi. Iste ayrintilar...

F.Bahçe ile sözlesme imzalayan yildiz oyuncunun, yasa geregi en geç bu yilin sonunda vatani görevine baslayacagi bildirildi. Tümer?in ümit bagladigi 1111 sayili yasanin degisikligi konusunda çalisma yapilmadigi açiklandi.

Yilin transferine imza atan Tümer Metin?in, en geç bu yilin sonuna kadar silah altina alinacagi bildirildi. Fenerbahçe ile astronomik bir ücret karsiligi sözlesme imzalayan Tümer?in, 1111 sayili yasa geregi 6 ay içinde vatani görevine baslamasi gerektigi ögrenildi.

33 yasini dolduruyor

Yasada yer alan "Birinci ve Ikinci Lig?de profesyonel olarak forma giyen futbolcular, 33 yasina kadar askerligini tecil ettirebilir" hükmünden bugüne kadar yararlanan Tümer?in, 33 yasini bu yilin sonunda dolduracak olmasi nedeni ile silah altina alinacagi ifade edildi.

Imza töreni sonrasi "Sayin Aziz Yildirim, askerligimin tecili konusunda elinden geleni yapacagini söyledi. Eger askerlik olayim gerçeklesmezse devre arasinda ayrilirim" seklinde açiklama yapan Tümer?in, yasa degisikligi konusundaki beklentileri de simdilik bos çikti.

Yasa su anda geçmez

1111 sayili yasanin degisikligi konusunda henüz en ufak bir çalisma içine girilmedigi belirlendi. Bu tür yasa degisiklikleri için çok uzun bir süreç gerektigini hatirlatan yetkililer, Tümer?in askerlige baslamasindan önce Türkiye Büyük Millet Meclisi?nden yasanin geçmesinin mümkün olmadigini kaydettiler.

Tümer Metin, büyük olasilikla yeni yilin ilk aylarinda askere alinacak ve sezonun ikinci yarisini, vatani görevini yapmak üzere silah altinda geçirecek.

Kaynak: Hürriyet
                    Haber: Atilla Türker
                    - you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain.

Yorum

• Bu Murat Ocak bizim sol tarafa ilac olur.

adam super kacirmasak bari.

ikinci golde payi büyük

bu arada türkiye2-angola1
                      BMN BERLIN 8888888888888888888888888888888888

Yorum

• İlk olarak eys_61 tarafından gönderildi

ezikmis demekki

Yorum

• bi orta daha yapti murat halil ücledi.

türkiye 3 - angola 2

Yorum

• murat ock transferi oldumu yaa bu çocuk tekkeye çok kafa golü attirir
                            0II0II0I I00I0I0I 0III00II0 00II0I0I II0I0II0

Yorum

• Murat'in ortalari da çok iyi. Umarim kaçirmayiz
                              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• adrese teslim orta yapiyor. süratli cikislari var.

baskan insallah alir bu oyuncuyu.

nede olsa eski takiminin oyuncusu.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X