Onur "TS Böyle Yönetilmez"
Trabzonspor'un eski asbaşkanı Hikmet Onur, haber61.net'e çok özel açıklamalar yaptı.
İşte Hikmet Onur'un gündem yaratacak açıklamaları…
BU YÖNETİM TRABZONSPOR'A ÇOK ŞEY KAYBETTİRMİŞTİR
Trabzonspor'da sezon başından beri işlerin yolunda gitmediğini belirten Onur, “Yönetim kurulunun yapmış olduğu icraatlar , teknik heyet ve futbolcuların ortaya koyduğu performans, Trabzonspor'u bugün bulunduğu konuma getirdi.Trabzonspor yönetimi bu işi buraya kadar getirmemeliydi. Çünkü çok denejenere olmuş bir ortam yaratıldı, 6 yöneticinin istifa etmesi, bunun en büyük kanıtıdır. Bugün yönetimin halen daha devam etme arzusu içinde olması, Trabzonspor'a bir şey kazandırmadığı gibi çok şey kaybettirmiştir” dedi.
-KONGRE KARARI ALSAYDILAR DURUM FARKLI OLABİLİRDİ
Önceki yıllarda Trabzonspor, yönetimine güven duyduğunu ifade eden Onur, “Bugün gelinen noktada aynı fikirde değilim. Çünkü hiç kimse 4-5 aylık bir süre içinde yönetim kurulana talip olmaz diye düşünüyorum. Trabzonspor'un gidişatını iyi görmüyorum. En büyük endişem de, gelecekle ilgili olarak transferlerde aceleci davranmayıp kaliteli isimleri de seçemezlerse kulübü ağır bir yükün altına sokmuş olacaklardır. Bu saatten sonra bekleyeceğiz başka bir çaremiz yok.Trabzonspor yönetiminin nasıl bir performans ortaya koyacağını hep birlikte göreceğiz .Bana göre, olağanüstü kongre kararı alıp yeni yönetim oluşturup güven tazelemeleri gerekiyordu, bu fırsatı da teptiler, Çünkü lig bitti” diye konuştu.
-İSTİFA EDEN YÖNETİCİLER ŞİMDİ BANA HAK VERDİ
Başlangıçta Şampiyonlar Ligi hedefiyle yola çıkan bir yönetimin İnter Tota'ya katılmasını yönetim kurulu bir başarı olarak kabul ediyorsa, artık bu yönetim için söylenecek bir tek sözünün olmadığını kaydeden Onur, şöyle devam etti:
“Nuri Albayrak'ı Trabzonspor'a başkan olması konusunda ben ikna ettim .Eğer ona inanmazsan, güvenmezsem, kendisine Trabzsonspor başkanlıgına aday ol demezdim. Geçmiş yönetimler, Trabzonspor'da beklentilere cevap veremedi diye bir değişime gitme ihtiyacı duyuldu. Ben Sayın Albayrak'la İstanbul'da yaptığım görüşmelerde oluşumu beraber yapacaktık .Ben kendisine 'Sen Trabzon'u fazla tanımazsın' dedim. Sonrasında Albayrak, Trabzon'a gelerek başka oluşumlar içine girdi. Albayrak'a İbrahim Cevhair aracı olduğu için kerhen ben de destek verdim. Daha sonra Cevahair'e Nuri bey kendi listesini yapmayacak birileri ona isim verecek, o da yönetime yazacakdedim. İbrahim Bey'de bana olayın öyle olmayacağını söyledi. Nitekimde öyle oldu, Albayrak kendi listesini yapamadı. Bugün istifa edenlerin hepsi, başta Hacıosmanoğlu olmak üzere keşke o zaman Hikmet ağabeyi dinleseydik diyorlar dedi.
-BÖYLE YÖNETİCİLİK ANLAYIŞI OLMAZ
Tecrübesiz isimlerden oluşan yönetimin başarılı olma şansının olmadığının altını çizen Onur, şöyle konuştu:
“Mevcut yönetimin hepsi çok değerli arkadaşlarımız, ama tecrübe eksikleri var. Eğer içlerin de birkaç deneyimli idareci olsaydı bugün Trabzonspor bu halde olmayacaktı.Yönetim kurulunda bölünmeler oldu, bir grup as başkandan yana, tavır alırken, diğer bir grupta başkan yardımcısından tavır koydu, yani bebek baştan ölü doğdu, sonrasında da bu gelişmeler yaşandı.Nuri Albayrak Trabzonspor konusunda çok yanlış bir tavır içinde olduğunu iddia eden Onur, Eğer yine yanlış transferler yapılırsa, Trabzonspor çok büyük bir maddi kayba uğrar.Trabazonspor bu sezon içinde, 23 transfer etti, 21 tane futbolcu gönderdi. Böyle bir transfer politikası olamaz, her yönetim transferde belli başlı yanlışlıklar yapar, fakat eğer bir takıma 10 futbolcu alıyorsanız, bu futbolcuların yarısının isabetli transfer olması lazım. Trabzonspor gibi kulüpler deneme yanılma yöntemiyle transfer yapamaz. Bugün ki yönetimin yaptığı transferler de hiçbir teknik adamın görüşüne başvurularak yapılmadı. Trabzonspor bu transferleri yaparken hiçbir eski futbolcusunun, teknik adamının görüşleri alınmadı, böyle bir transfer politikası olmaz.İnşallah Trabzonspor yönetimi bu hatalarını görür de bundan sonraki süreçte aynı hatalarını tekrarlamaz” diye konuştu.
-KAMUOYUNA BOŞ VAATLERDE BULUNDULAR
Trabzonspor yönetiminin 2 ay boyunca teknik adam arayışı içine girdiğini anımsatan Onur, “Lazoroni göreve getirildi, üç ay sonra da bu teknik adam 1,5 milyon dolar zararla gönderildi. Peki şimdi ben iddia ediyorum, Lazoroni kalmış olsaydı, Trabzonspor bundan daha kötü olmayacaktı” dedi
Trabzonspor masada güçlü olmadığından dolayı hiç kimse tarafından dikkate alınmadığını vurgulayan Onur, şöyle devam etti:
“Trabzonspor dikkate alınmıyor, medyada, sahada yok, ekonomik durumu iyi değil. Trabzonspor'un geçen sene kasasına giren parayı herkes biliyor. Bütün bunlara rağmen hiç bir alanda gücü yok. Takımda futbolcuların yaş ortalaması çok yüksek. Bugün lige baktığımızda, küme düşme ile düşmeme arasında mücadele veren takımların futbolcularını alarak şampiyon olmak istiyorlar. Trabzonspor yönetimi şampiyonluk vaadinde yola çıktı, şampiyonlar Ligi de olmayınca şimdi de İnter Toto'ya kalındı. Bir yandan Türkiye kupasını kaybettik, peki bunlar hiçbirini yapamayan yönetim kurulunun Trabzonspor'da ne işi var. Madem bunları yapamayacaktınız, kamuoyunu niye bu kadar beklentiye soktunuz”
-TRABZONSPOR YÖNETİCİSİ HADDİNİ BİLMELİ
Trabzonspor da ağzı olan herkesin konuştuğunu vurgulayan Onur, “Aynı gazetenin, aynı sayfasında 5 farklı yönetici, farklı farklı demeçler veriyor.Trabzonspor'un bir basın sözcüsü vardır.Yönetimin aldığı bu kararları, basın sözcüsü kamuoyunu duyurur. Malesef bu yönetiminin en büyük zaaflarından biri de bu. Bu kadar haddini bilmemezlik olamaz. Ayrılan altı yöneticinin, Trabzonspor'da olandan bitenden, haberi yok, bu yöneticiler olup biteni basından öğrendiklerini söylüyorlar, böyle bir yönetim tarzı olamaz. Trabzonspor'da başkan dışında ulusal basına çıkıp, Trabzonspor'da yapılanları, yapılacak olanları, anlatan hiç kimse yok. Bu çok acı verici bir durum. Bu kadar büyük bir camiayı ulusal basında temsil etmede büyük bir zafiyet yaşanıyor. Trabzonspor'un bir an önce masada, ekonomide ve medyada gücünü toparlaması lazım” dedi.
-TRABZONSPOR BAŞKANI TARAFTARA KÜSMEZ
Trabzospor Başkanı Albayrak'ın Bursaspor maçında Trabzon'da olmasına rağmen müsabakayı izlemek için stadyuma gitmediğini hatırlatan Onur, “Bana göre; Sivasspor maçında kendisine yapılan olumuzsuz tezahürat yüzünden, Bursaspor maçında gitmeye çekindi. Trabzonspor başkanının taraftara küsmeye hakkı yoktur.Trabzonspor başkanlığına talip olan adamın, Trabzonspor'un tüm versiyonlarına eleştirilerine hazırlıklı olması gerekmektedir. Hem Trabzonspor kulübü gibi bir kulübün başkanı olacaksınız, hem de taraftar tepkisinden dolayı maça gitmeyeceksiniz. Bunun mantıklı bir izahı yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum