Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak İsa Gündoğdu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: “Bir şeyde (uğursuzluk) olsaydı, bu atta, kadında, meskende olurdu.” (Buhârî, Cihad 47, Nikah 17; Müslim, Selam 119; Muvattâ, İsti'zân 21)

Araplar, kuşların uçmasından, horozun ötmesine kadar her şeyde uğursuzluk olabileceğini düşünüyorlardı. Hz. Peygamber bu yaygın ve yanlış kanaati ortadan kaldırmak için her fırsatta “uğursuzluk” diye bir şeyin mevcut olmadığını belirtiyordu.
    Uyduruk hadislerden bir tanesi daha.
    HZ Peygamberin işi gücü yok uğursuzluk üzerinden kadınlara ithamda bulunacak.
    Ha olsaydı şayet kadında olurduda bilmem ne bak hele bak bak bak.
    Bu uyduruk şeyleri başka din mensubu insanlar okuyunca islamiyet hakkında ne düşünürler tahmin etmek zor değil.

Yorum

• İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Peygamberin idrarını içmenin şifa getirdiği hadisi sana diğer Hadis kaynaklarından geliyor. Dünyanın bir balığın üzerinde olduğu hadisi de öyle. Sen şimdi bu hadisi görüp uydurma uydurma diyeceksin sonra aynı kaynaktan gelen diğer hadisleri asla reddetmeyeceksin öyle mi ? Ne kadar saçmalık.

Buraya koysam 500 tane hadis koyarım akıl ile açıklanmayacak. İnsanları fitneye düşürecek uydurma olduğu belli çelişkili hadisleri. Zayıf dedikleri hadisleri.

Bizim Diyanet işleri başkanı Hadis ilmi almış birisidir ve bazı hadisleri kaynağından çıkartmıştır. Bundan öncede hadis konusunda birçok eleme yapılmıştır.

Bu hadis eleme usulü için şöyle anlatılır. Alimin birisi Çok uzak bir yere birisinden hadis almaya gidiyor oraya vardıktan sonra adama gitmeden önce orada kahvelere herkese soruyor adam güvenilir mi diye daha sonra adamı görüyor bu kuzuyu çağırırken ot vermiş numarası mı ne yapıyor adam böyle yaptığı için kuzuyu kandırdığı için güvenilmez diyip hadisini almayıp geri dönüyor.

Peygamberimizin eşi peygamber efendimizi defin işlemleri ile uğraşırken bir keçi oraya girip kadın taşlama ayetinin olduğu sayfayı yemiş. Buda bir hadis.
      Neyse ben uzatmıyorum, gelip beni öldürmeyin sizden bir şey istemiyorum.

bu hususta ihtilafın ehli sünnetten ayrılmayı gerektirmediğini söyleyelim, bu fazilet ve teslimiyyetin dereceleri ile alakalıdır, sizin başınıza gelse ne yaparsınız? içmezmisiniz? o halde bu gibi olayların özel haller olduğunu bilmek lazımdır. Nebi s.a.v. den hiç bir necaset eseri kokusu duyulmamış görülmemiş, bilakis misk kokusu duyulmuş, yeryüzü ondan çıkanları yutardı... abdesti
      bozan şeyleri fıkhen necis saydığımıza göre bu itibarla necis demişler, ama muhatabın aşkı ve teslimiyyetine görede her şeyi tertemizdir deriz meseleyi ortada bırakırız....
      HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR

Yorum

• İlk olarak Fatih Öztürk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Uyduruk hadislerden bir tanesi daha.
        HZ Peygamberin işi gücü yok uğursuzluk üzerinden kadınlara ithamda bulunacak.
        Ha olsaydı şayet kadında olurduda bilmem ne bak hele bak bak bak.
        Bu uyduruk şeyleri başka din mensubu insanlar okuyunca islamiyet hakkında ne düşünürler tahmin etmek zor değil.
        dini konularda tartışmayı işin ehli yapmalı o kadar cahil bırakıldık ki herkeş işini yapmalı.
        bize düşen 54 farz uygulasak yeter.

Yorum

dini konularda tartışmayı işin ehli yapmalı o kadar cahil bırakıldık ki herkeş işini yapmalı.
          bize düşen 54 farz uygulasak yeter.
          Bunun tartışılacak bi tarafı yok, bu hadis diye ortaya atılan zımbırtının hz Peygamberi kadını 2.sınıf uğursuz gösterme algısından başka bir şey değil.bunu tartışmak için ehli olmayada gerek yok akıl olsun kâfi.
          Allah bilir bu Buhârî denen zat'ın bu uyduruktan bile haberi yoktur.

Yorum

Bunun tartışılacak bi tarafı yok, bu hadis diye ortaya atılan zımbırtının hz Peygamberi kadını 2.sınıf uğursuz gösterme algısından başka bir şey değil.bunu tartışmak için ehli olmayada gerek yok akıl olsun kâfi.
            Akıl bir ölçü aletidir. Allahü teâlâya ait bilgilerde ölçü olmaz. Akıl, insandan insana değiştiği için, bazı insanlar dünya işlerinde isabet ettiği halde, bazıları yanılabilir.

Aklın belli bir sahası vardır. Bunun dışındakileri ölçmeye, anlamaya gücü yetmez. Akıl insanlar arasında eşit olarak bulunmaz. En yüksek akıl ile en aşağı akıl arasında binlerce dereceleri vardır. Şu halde “Aklın yolu birdir” demek çok yanlıştır. Her işte ve hele dini işlerde akla güvenilemez. Din işleri, akıl üzerine kurulamaz. Çünkü akıl, bir kararda kalmaz. En akıllı denilen kimse, din işlerinde değil, uzman olduğu dünya işlerinde bile, çok hata eder. Çok yanılan bir akla nasıl güvenilebilir?

Yorum

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: “Bir şeyde (uğursuzluk) olsaydı, bu atta, kadında, meskende olurdu.” (Buhârî, Cihad 47, Nikah 17; Müslim, Selam 119; Muvattâ, İsti'zân 21)

Araplar, kuşların uçmasından, horozun ötmesine kadar her şeyde uğursuzluk olabileceğini düşünüyorlardı. Hz. Peygamber bu yaygın ve yanlış kanaati ortadan kaldırmak için her fırsatta “uğursuzluk” diye bir şeyin mevcut olmadığını belirtiyordu.
              Her fikir ana hatları ile savunulur. Kelimelerin ucunu açarak savunursun sorun savunma da değildir. Ben Ehlisünnet birisiyim. Hadislerin tamamını reddetmek gibi bir çabam yoktur fakat Hadisleri kuranı kerimin önüne koyarak bu hadisleri de çıkarlarına göre yorumlarsan bölünüyorsun. Bu bölünme bizleri İslam Coğrafyasını ateşe itmiş vaziyette.

Kuran-ı Kerim'de Cihat kavramını ele alan bazı cemaatler bu cihadın kılıç ile olması gerektiğini düşünüp terör örgütü kurabiliyor. Fakat başka bir cemaat ise günümüzde cihadın ilim ve bilim ile yapılması gerektiğini vurguluyor.

Bakın şimdi https://www.youtube.com/watch?v=sK5ZljbFobw

Cübbeli hocanın böyle bir iddiası var. Şimdi bunlarda hadislerden alıntıdır. Yine kendine savaş açanlara kaynaklarıyla cevap veriyor.

Balık hadisi de yine böyle bükerek yok denizlere balığa bir önem verme amaçlı söylenmiştir denebilir.

Kuran'ı Kerim ve Hadislerde köleliğin yasaklandığına dair hadis yada ayet bulamazsınız. Fakat her fırsatta Köleleri azat etmek, onları özgürlüğüne kavuşturmanın çok sevap olduğu anlatılır. Şimdi bu konuda Hadislerden yola çıkarak İslamda kölelik var mı denmeli yoksa İslam yavaş yavaş köleliği ortadan kaldırmak mı istedi ? Bunları yoruma tabii tutarsan bugün yaptığın açıklama yarın gelir seni boğar.

Bilim devamlı gelişmekte. Hıristiyan alemi dünyanın yuvarlak olduğunu daha yeni kabul etti. Binlerce yıl reddetti ve bilim insanları ile savaştı. Bir çok bilim insanını katletti. İslam o dönemlerde ise ilim ve bilime önem veriyordu ve çığ gibi büyüyordu. Şimdi bakıyoruz, birçok cemaat bu ilim ve bilimcilere savaş açmış vaziyette. Karanlık ortaçağ dönemi Hıristiyanlığının yaptığını bugün yapmaya kalkıyor cemaatler. Kaynaklar neler hadisler. Bu hadisler yoruma açık olduğu ve yorumlandığı için herkes çıkarına uygun bir açıklama yaparak insanları birbirlerine düşürüp ayrıştırıyor.

Bir vakit de olsa, özürsüz olarak Namazı Terk eden kimse murted de olduğu gibi, üç gün tevbeye çağrılır tevbe etmezse öldürülür.
              Malikî ve Şafiîlere göre, ceza olarak (hadden) öldürülür, kâfir olduğu için öldürülmez. Yani bu kişinin kâfir olduğu ile hüküm verilmez. Ancak zina, iftira, hırsızlık ve benzeri suçlardan dolayı cezalandırıldığı gibi ceza olarak öldürülür. Böyle bir kimse öldürüldükten sonra yıkanıp cenaze Namazı kılınır. Müslümanların kabristanına defnedilir.

Siz tehlikeyi görmüyorsunuz. İslamda bazı hadislerin yorumlanmasının cemaatlerce istismar edildiğini görmüyorsunuz. Bu yukarıda yazdığım şey yarın öbürgün Türkiye'de bir katliama sebep olacak bir hadis yorumlanmasıdır. Göz göre göre bu tür yanlışlara düşmemek için ;

Devletten başka hiçbir dini kurumun fetva vermemesi gerekir.
              Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
              Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

Allah senden razı olsun vallahi. Bende bu tür şeylerin İslama büyük zarar verdiğini anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum işte.
                Dozer Cemil sezonunda bize düşen başka takım kaptanlarının kupa kaldırmamasıdır.
                Dozer Cemil'e sevgilerle.

Yorum

Akıl bir ölçü aletidir. Allahü teâlâya ait bilgilerde ölçü olmaz. Akıl, insandan insana değiştiği için, bazı insanlar dünya işlerinde isabet ettiği halde, bazıları yanılabilir.

Aklın belli bir sahası vardır. Bunun dışındakileri ölçmeye, anlamaya gücü yetmez. Akıl insanlar arasında eşit olarak bulunmaz. En yüksek akıl ile en aşağı akıl arasında binlerce dereceleri vardır. Şu halde “Aklın yolu birdir” demek çok yanlıştır. Her işte ve hele dini işlerde akla güvenilemez. Din işleri, akıl üzerine kurulamaz. Çünkü akıl, bir kararda kalmaz. En akıllı denilen kimse, din işlerinde değil, uzman olduğu dünya işlerinde bile, çok hata eder. Çok yanılan bir akla nasıl güvenilebilir?
                  Dostum neyi ispat ediyorsun bana, bu paçavranın savunulacak ne tarafı var bildiğin Peygamberi kadın düşmanı olarak gösteriyor.
                  Sen bundan ne çıkardında bu kadar savunma gayeti içindesin.
                  Allah'ın kitabı birdir, bunu her aklı eren insan anlayacak kapasitededir.bu kitap ehli olduğunu iddia edenlere değil tüm insanlığa gönderilmiştir.
                  Hz peygamber dışında kimsenin kimseden üstün vasfı yoktur gerisi amiyane tabirle fasa fisodur.
                  Başlık amacından iyice saptı.

Yorum

Allah senden razı olsun vallahi. Bende bu tür şeylerin İslama büyük zarar verdiğini anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum işte.
                    Dinimizin hoşgörü ve adalet temelinde olduğunu, ayrımcılık ve üstünlüğün kesin dille reddedildiği yerde zamanında veya şu zaman tamamen şahsi çıkar peşinde koşan insanların kendilerini ilah etme çabalari sonuç veriyor ve insanlık zokayı dolma gibi yiyor.
                    Herkesin evinde kutsal kitap var ama yüzde bir bile idrak ederek anlamını okumayı yeğlemiyor çünkü dini başkalarından dinlemek işin kolayı.

Yorum

Dostum neyi ispat ediyorsun bana, bu paçavranın savunulacak ne tarafı var bildiğin Peygamberi kadın düşmanı olarak gösteriyor.
                      Sen bundan ne çıkardında bu kadar savunma gayeti içindesin.
                      Allah'ın kitabı birdir, bunu her aklı eren insan anlayacak kapasitededir.bu kitap ehli olduğunu iddia edenlere değil tüm insanlığa gönderilmiştir.
                      Hz peygamber dışında kimsenin kimseden üstün vasfı yoktur gerisi amiyane tabirle fasa fisodur.
                      Başlık amacından iyice saptı.
                      Kardeşim Allah beni ıslah etsin.

Uğursuzluk demek, kişiye zarar veren şey demektir. İnsanların en fazla zarar görmesi muhtemel olanlar, insanların en yakınında bulunan kadın, mesken ve attır. Bunlarda uğursuzluk aramazken, kalkıp havada uçan kuşta aramak akıl dışı bir düşüncedir.

Uğursuzluk, mademki insana zarar veren bir şeydir. O halde, insanlar için en değerli olan kadın, at ve meskende olmalıdır. Oysa Araplar bunlarda fazla bir uğursuzluk aramıyorlardı. Demek ki en değerli varlıklarda uğursuzluğu aramayıp, insan için o kadar da değerli olmayan “kuşun kanat çırpması, horozun ötmesi” gibi başka şeylerde aramak sağlıklı bir tutum değildir.

Sadece Kuran yetseydi Peygambere de gerek kalmazdı.

Yorum

Kardeşim Allah beni ıslah etsin.

Uğursuzluk demek, kişiye zarar veren şey demektir. İnsanların en fazla zarar görmesi muhtemel olanlar, insanların en yakınında bulunan kadın, mesken ve attır. Bunlarda uğursuzluk aramazken, kalkıp havada uçan kuşta aramak akıl dışı bir düşüncedir.

Uğursuzluk, mademki insana zarar veren bir şeydir. O halde, insanlar için en değerli olan kadın, at ve meskende olmalıdır. Oysa Araplar bunlarda fazla bir uğursuzluk aramıyorlardı. Demek ki en değerli varlıklarda uğursuzluğu aramayıp, insan için o kadar da değerli olmayan “kuşun kanat çırpması, horozun ötmesi” gibi başka şeylerde aramak sağlıklı bir tutum değildir.

Bu sözleri ortaya koyanın peygamber hakkında hüküm verip hedef göstermesi hangi akla ve mantığa sığar.
                        Yahu senin aklın alıyormu verilen mesaj subliminal şekilde direk kadını alt sınıf varlık göstermektir.
                        Peygamber efendimiz farzı misal bu hadisi erkekler ortamında direk erkekleremi ithafen anlattı.
                        Bu hadis denen şeylerin erkek üzerinde hükmü varken kadın üzerinde yok mu?
                        Şimdi bu hadisi duyan erkek evine gidince hanımına, Kız çocuğu ya da anasına nakledirken "bakın peygamber eğer uğursuzluk olsaydı sizde olurdu" deseydi o kadınlar peygamber hakkında ne düşünürdü tahmin edebiliyormusun?
                        Kuran peygamberle beraber yetti, olmayan şeyler üzerinden safsatalarla peygamber üzerinden prim yapanlar Allah'a hesap verecek yok öyle yağma!

Yorum

• Resûle itâ'at eden, Allah'a itâ'at etmis olur.) [Nisâ 80]

Resûl, size ne verdiyse onu alin, size neyi yasakladiysa ondan sakinin! [Hasr 7]

günümüze kadar gelen hadislerin gerçekliğini de Allaha dua ederek amellerimizi sırf Allah için yaparak doğru kişilerden almayı Allah da isteyerek ulaşacağız inşaalah.

Yorum

Sizin bu çirkin fikirleriniz yüzünden İslam 75bin bölüme ayrıldı. Müslümanlar birbirini öldürüyor. Kimisi aya bakıyor kimisi dağa. Birinin yediğini diğeri yiyemiyor. Aynı günde bayram yapmıyorlar. Şii olanı diğerine diğeri şii olana kafir diyor.
                            Müslüman çoğrafyası sefalet içinde. Hepsi bu gerici kafa yüzünden işte. Ben sizlere hakkımı helal etmiyorum. İslam çoğrafyasıda etmesin.

Kadında uğursuzluk vardır Hadisi'ni kabul etmezsin sana sorsam şimdi. Kaynak Buhari'den gelir misal.. Bugün bütün islam çoğrafyası bu halde ise Kuran'ı okumayıp böyle saçma sapan şeylere takılmaktan dolayı. Zihinler geri, kafalar eski olunca bir şeyler işlemiyor işte.

İşid'in katliam yaptığı Türk devletini kafir devlet olarak gördüğü hadisleri bir incele. İşid'in insan yakmayı halkına nasıl anlattığını hangi hadisleri kullandığını bir oku. Ondan sonra bizlere laf at. Ben hadisleri reddetmiyorum sadece Peygamberin ölümünden 200 yıl sonra yazıya geçirilmiş bazıları uydurma olduğu çok açık olan sözleri hayatıma klavuz olarak almıyorum
                            İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Peygamberin idrarını içmenin şifa getirdiği hadisi sana diğer Hadis kaynaklarından geliyor. Dünyanın bir balığın üzerinde olduğu hadisi de öyle. Sen şimdi bu hadisi görüp uydurma uydurma diyeceksin sonra aynı kaynaktan gelen diğer hadisleri asla reddetmeyeceksin öyle mi ? Ne kadar saçmalık.

Buraya koysam 500 tane hadis koyarım akıl ile açıklanmayacak. İnsanları fitneye düşürecek uydurma olduğu belli çelişkili hadisleri. Zayıf dedikleri hadisleri.

Bizim Diyanet işleri başkanı Hadis ilmi almış birisidir ve bazı hadisleri kaynağından çıkartmıştır. Bundan öncede hadis konusunda birçok eleme yapılmıştır.

Bu hadis eleme usulü için şöyle anlatılır. Alimin birisi Çok uzak bir yere birisinden hadis almaya gidiyor oraya vardıktan sonra adama gitmeden önce orada kahvelere herkese soruyor adam güvenilir mi diye daha sonra adamı görüyor bu kuzuyu çağırırken ot vermiş numarası mı ne yapıyor adam böyle yaptığı için kuzuyu kandırdığı için güvenilmez diyip hadisini almayıp geri dönüyor.

Peygamberimizin eşi peygamber efendimizi defin işlemleri ile uğraşırken bir keçi oraya girip kadın taşlama ayetinin olduğu sayfayı yemiş. Buda bir hadis.
                            Çirkin fikirler öyle mi? Ben sana yukarıda dediklerimi ayetle açıklıyorum, kendi keyfime göre değil.

Ama sen hâla kendi nefsince fetva vermeye devam ediyorsun. Bahsettiğin o hadisler sahih mi değil mi, sahihse ne durumda nasıl söylendi diye bi araştırsan gerçeğe ulaşacaksın zaten. Ama maalesef siz sadece kendi akıl süzgecinizden geçirmekle yetindiğiniz için elinizden gelse bütün hadisleri reddedeceksiniz. Neyse fazla uzatmayayım.

"Kadında uğursuzluk" iddianla ilgili olarak; (Bu konu hakkında tartışan arkadaşların özellikle okumalarını rica ediyorum. Okuduğunuzda böyle bir şeyin olmadığını göreceksiniz.)

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: “Bir şeyde (uğursuzluk) olsaydı, bu atta, kadında, meskende olurdu.” (Buhârî, Cihad 47, Nikah 17; Müslim, Selam 119; Muvattâ, İsti'zân 21) Bu ve buna benzer rivayetler, Hz. Peygamberin (asm) Araplarda mevcut olan uğursuzluk inancını reddettiğini gösteren hadislerdendir. Uğursuzluk inancı, farklı tezahürler altında pek yaygın olması sebebiyle, Resulullah (asm) bunu ortadan kaldırmak adına pek çok beyanlarda bulunmuş, tavırlar takınmıştır. - Bu hadisten anlaşılması gereken hakikat şudur:

Dünyanın balığın üzerinde olduğu ile ilgili hadis;

Evet, bu söz bir hadis-i şeriftir. Bu konuda az farkla söz konusu olan rivayetlerden biri için bk. Kenzu’l-Ummal, h. no: 15216. Bu hadisin aslı için bk. Hâkim, Müstedrek, Beyrut, 1411/1990, 4/636; el-Munzirî, et-Terğib ve’t-Terhib, Beyrut, 1417, 4/257. Yine konuyla ilgili değişik rivayetleri görmek için bk. Taberi, Begavi, Razi, Ebu Hayyan/el-Bahru’l-Muhit, İbn Kesir, Kurtubi, Suyutî/ed-Durru’l-Mensur, Alusi, Kalem suresinin ilk ayetinin tefsiri.

Peygamber'in (sav) idrarını içme olayıyla ilgili olarak;

Bu konularla ilgili bu sayfadan daha fazla yazmak istemiyorum. Yazmak isteyen olursa özelden devam edebiliriz..

İlk olarak Sercan Keleş tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Sadece gülüyorum ))

"Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitap’ta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir." (Maide Suresi, 32. Ayet)

Yorum

• Bence bazı hadislerde teşbih var.

Valla ben İsa kardeşimin açıklamasını mantıklı buldum.

Loading %61..

Yorum

Ayrıca ;

İsa bey, şahsi görüşüm, toplumu, insanlığı, vicdanı, güzellikleri ve yarınları çökerten tohumlar işte tam da sizin yazdığınız kelimeler.
                                Yani, nereden başlayım bilemedim.
                                Araba alırken, evden çıkarken, yürürken, işe girerken, eş seçerken, her zaman, her yerde aklımızı kullanıyoruz fakat,gelin görün ki, insan için "en önemli" olduğu söylenen konu hakkında "aklımızı kullanmamalıyız", kusura bakmayın ama ayıptır.Siz robotlaşmış olabilirsiniz,şeyhiniz,lideriniz çokoprense tapın derse tapabilirsiniz,ama bu saçmalıkları içinizde yaşayınız.
                                Bir inananı yaratan kim? Allah,
                                Bir inananı yargılayacak olan kim? Allah,
                                Bir inananın özünü,aslını,kalbini bilen kim? Allah,

Siz istiyorsunuz ki insanlar koyunlaşsın,sen düşünme,ben senin yerine düşünürüm,sen okuma,ben senin yerine okurum,hem zaten okusanda anlamazsın!
                                Yahu anlamazsa anlamasın kime ne? Karar verici,değerlendirici Allah değil mi? O yaratmadı mı? Siz O'ndan daha mı iyi bileceksiniz?Nasıl O'nun görevini üstlenirsiniz?
                                Tutturmuşsunu işin ehli safsatasını yüzlerce yıldır her türlü sapıklığı aşılıyorsunuz, yetmiyor kafa kesiyor ve yakıyorsunuz. Siz benim eğitimime, emeğime laf edemezsiniz.Haddiniz değil.İnanıyorsam, beni yargılayacak tek varlık Allah dır.

Bir de diğer hatanız,peygamberi olduğundan fazla yüceltmek ve aynı zamanda da onun aradan çıkartılmaya çalışıldığı ilizyonunu dayatmak.Beyefendi kimsenin peygamberle derdi yok,dert siz ve sizlersiniz.Sizi aradan çıkartmaya çalışıyor insanlar.
                                Saygı,sevgi.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X