Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Armağan Dere tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    O heykele suç duyurusu

Böyle bir haber var ama gaz mı alıyorlar dersiniz
    yahu suç duyurusuda neymiş....

o heykel dikilene kadar neredeydin 1 günde dikilmediya.....

ama olsun ( bölünme )süreç devam ediyor...

şehitler gelmiyor.....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Alin okuyun itler Diyarbakirda devriye ve asagisi ele almislar.

PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'nin (YDG-H) Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ‘uyuşturucu...

Ama Sehit haberi gelmiyor.Pardon 3 Sehit gelmisti ama onlar pyd saldirmisti.Türk milleti osmanliyi azina almasin cünkü bugün kü TC vatandaslari cogunluk korkaktir atalari yüzlerine tükürürdü bu günleri görseydiler.
      çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• Meydan doguda İtlere kalmış asker Kışla'dan çıkmıyor..adamlar yol kesiyor kimlik kontrolü yapıyor..doğal olarak çatışma çıkmıyor..

Yorum

• İlk olarak Armağan Dere tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          O heykele suç duyurusu

Böyle bir haber var ama gaz mı alıyorlar dersiniz
          Armağan,

Bayrağı indiren önce çocuktu, yakalanmıştı, adliyeye sevkedilmişti. Sonra seçimden iki gün önce yeniden (!) yakalandı.

Aynı şeyler...

İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          yahu suç duyurusuda neymiş....

o heykel dikilene kadar neredeydin 1 günde dikilmediya.....

ama olsun ( bölünme )süreç devam ediyor...

şehitler gelmiyor.....
          "Alan hakimiyeti" derken bunu kastediyorduk. Bugünkü gazetelerde şöyle yazıyor: "Valilik Heykeli Basından Duymuş". (Günaydın!)

Bunlar olurken istihbarat da (Jandarma, MİT, Emniyet) Oslo'da pazarlık masasındaydı, Habur'dan gelenlere hoşgeldiniz demekle meşguldu...
          Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Ynt: Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

pkk-öcalanla görüşen veya görüştüğümüzü söyleyen şerefsizdir diyenler bugün gelinen noktayı göz önüne aldıklarında kendilerine güzel bir sıfat bulduklarını itiraf etmem gerekir. iyi uykular Türkiye.
            Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.

Yorum

• İlk olarak Oğuz ZEYTİN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              "TÜRK; bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. TÜRK soyundan olmayanların bu memlekette tek hakları vardır; hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı. Dost ve düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler!"

Mahmut Esat BOZKURT
              Ya Allah (c.c.) aşkına bu nasıl bir cümledir... Bu nasıl bir ırkçılıktır.

Hayır, acaba ben mi yanlış okudum, ben mi yanlış anladım diye dünden beri okuyorum ama başka bir anlam çıkaramadım ben. (Eğer yanlış anladıysam düzeltin beni lütfen)

Eğer anladığım gibiyse bu cümle;

O zaman ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt kökenli bir vatandaşı olarak size;

-Olur ağam, olur paşam. Emredersiniz Sultanım...

Diyerek sizin egolarınızı yükselteyim biraz. Nasıl olsa ihtiyacınız var...

Bu ülkenin tek sahipleri sizlersiniz nasıl olsa......

Yorum

• Mit in baindki zat Iran ajani ve asireti doguda terrör örgütünün safinda.Ne bekliyorsunuz Mit ten?Dünyanin alay konusu MIT Almanlar bile Ülkede Cirit atiyor ve bunu desifre eden alman medyasi.Belki ekiden Dünyada Ortadogu Kafkaslar icin bir agirli vardi mitin ama artik yok.Aamlar dalga geciyor Mit ile.Lav edilip gitsin bouna para israfi.
                çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Yorum

• İlk olarak Adem SÖYLEMEZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ya Allah (c.c.) aşkına bu nasıl bir cümledir... Bu nasıl bir ırkçılıktır.

Hayır, acaba ben mi yanlış okudum, ben mi yanlış anladım diye dünden beri okuyorum ama başka bir anlam çıkaramadım ben. (Eğer yanlış anladıysam düzeltin beni lütfen)

Eğer anladığım gibiyse bu cümle;

O zaman ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kürt kökenli bir vatandaşı olarak size;

-Olur ağam, olur paşam. Emredersiniz Sultanım...

Diyerek sizin egolarınızı yükselteyim biraz. Nasıl olsa ihtiyacınız var...

Bu ülkenin tek sahipleri sizlersiniz nasıl olsa......
                  Allah Allah, neden rahatsız oluyorsun?

Vatandaşı olduğun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 66. Maddesi diyor ki: "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür".

Yani vatandaşlığı kabul ediyorsan, sana da pek tabii TÜRK denilecek. Sorun nerede o zaman?

Amaaaa....

Belli ki sen bunu bile kendinde hissetmiyorsun. Kürt aşağı, kürt yukarı... Sana kökenini soran mı oldu da kürt kökenliyim diyorsun! Asıl ırkçı sensin!

O sözü de doğru okudun. Kendini oradaki TÜRK tabirinin içinde görmüyorsan (görmüyorsun belli ki) senin için yapabileceğim bir şey yok.
                  En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 18.08.2014, 12:46.
                  Akıl, öfkeyi ve onunla kolayca birleşen bilgisizliği yener. Aklı kullanmak biraz zahmet, çaba gerektirir.

Yorum

• Yakında apo denen piçin heykelide dikilecektir.

Yorum

Allah Allah, neden rahatsız oluyorsun?

Vatandaşı olduğun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 66. Maddesi diyor ki: "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür".

Yani vatandaşlığı kabul ediyorsan, sana da pek tabii TÜRK denilecek. Sorun nerede o zaman?

Amaaaa....

Belli ki sen bunu bile kendinde hissetmiyorsun. Kürt aşağı, kürt yukarı... Sana kökenini soran mı oldu da kürt kökenliyim diyorsun! Asıl ırkçı sensin!

O sözü de doğru okudun. Kendini oradaki TÜRK tabirinin içinde görmüyorsan (görmüyorsun belli ki) senin için yapabileceğim bir şey yok.
                      Öncelikle şunu belirteyim...

Kürt kökenli olduğumu belirtmemin tek sebebi sizin yazdığınız cümledir...

İkincisi:

Benim bu konulardaki düşüncem şudur, ister kabul et ister kabul etme..

Kürt Milliyetçiliği başta olmak üzere bütün Irk Milliyetçilikleri yerin dibine batsın..

Şuna bak, bi Kürt kelimesini kullandık diye hain olduk... Nedir bu sizdeki etnik kökencilik arkadaş.

Kardeş ben Adıyamanlıyım ve Adıyaman'ın hemen hemen tamamı kürt olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ne, vatanına, bayrağına gönülden bağlı insanlardır.. Adıyaman'da BDP'nin aldığı oy oranı % 5 civarıdır.. Ama senin düşüncene göre geri kalan yüzde 95 de hain değil mi?

İnsanları Türk-Kürt diye ayıran, senin gibi düşünen zihniyetler yüzünden PKK gibi örgütler varoldu zaten.. Ve şuna da emin ol ki sizin bu düşünceniz bu tür örgütlerin ekmeğine yağ sürüyor. Köpeklerin istediği de bu zaten... Bunların propagandası bu yönde.. Amaçları da o. Yani Türkler Kürtleri kabul etmesin, Kürtler de Türkleri kabul etmesin gibi...

Yahu ayıp ayıp... Ne diye insanları ayırırsınız... İster Rum olsun, İster İngiliz, ister Gürcü... Ne olursa olsun bana ne..

Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Ve-Sellem)'in buyurduğu gibi:

Arabın Acem'e, Acem'in Arab'a üstünlüğü yoktur...

Benim inancımda insanları ırkına göre ayırmak yoktur...

Başta da dedğim gibi...

Kürt Milliyetçiliği başta olmak üzere bütün Irk Milliyetçilikleri yerin dibine batsın..

Yorum

• Tam 1 yıl önce AKP'nin çözüm süreci gereği Güneydoğu'yu yıllara yayılacak şekilde adım adım önce pkk'lı asayiş birimlerine, ardından da Akp'nin "2015 seçimlerini Anayasa'yı değiştirebilecek çoğunluğa ulaşarak" önce 'başkanlık' sistemine (Rte cumhurbaşkanı olarak ilk adımı atılmıştır) sonrasında da Türkiye'yi eyalet sistemi ile özerk bölgelere ayıracağı söyleniyordu. Nitekim o dönem Güneydoğu'dan pkk'lı asayiş birimlerinin tören görüntülerini de izliyorduk. Polis, Tsk, Mit neden bunlara izin veriyor diye düşünüyorduk. Ama afyonlanmamış insanlar zaten işin nereye götürüldüğünü biliyordu.

-Haziran 2013-

Pkk Asayiş Birimleri Kuruyor Törenle Hizmete Sokuyor..

Şehir ve gençlik yapılanmalarına ağırlık veren PKK, Şırnak'ın Cizre ilçesinde ‘asayiş' birimleri oluşturdu. Terör Örgütü'nün kurduğu YDG-H, Cizre'de askeri görüntüleri andıran bir tören düzenledi.
                        Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı ve PKK bayraklarının açıldığı törende yüzleri maskeli PKK'lılar yemin edip sözde asayiş teşkilatının diplomasını aldılar. Daha sonra mahalle ve caddelere inen PKK'lılar, yol kontrolü yaptı. Söz konusu tören PKK'ya yakınlığıyla bilinen Dicle Haber Ajansı tarafından da haberleştirildi.

1 yıl sonra
                        -Ağustos 2014-

PKK Asayiş Birimleri, Diyarbakır'da Esrar Operasyonu Yaptı

PKK'dan 'uyuşturucu operasyonu'

Yüzü kapalı örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi. YDG-H üyeleri esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri sokak ortasında sopalarla dövdü. Örgüt arama, silah çekme ve dövme görüntülerini ise sosyal medya hesabından duyurdu.

-----------------------------------------

Çözüm sürecini ülke menfaatleri değil de, ölene kadar tek adam olarak ülkeyi nasıl yönetebilirim ve bunun için neleri feda edebilirim" düzleminde sürdürünce parçalanmak çok uzak ihtimal değil. "İktidar için gerekirse papaz elbisesi bile giyerim" diyen uzun adam'ın 2023 hedeflerinin de ne olduğunu aklı başında herkez biliyor. Türkiye BOP projesinin en büyük elmasıdır ve en sona bırakılanıdır. Savaşla bölemezsin bu ülkeyi. Ama İslami duyguları kabarık olan bu milleti, İslami söylemlerle uyutarak rahatlıkla bölebilirsin. Adam allah diyor, peygamber diyor aga, hırsızlık yapmaz bu namaz kılıyor hem de. E oruç ta tutuyor. Bir de abdestinden şüphesi yokmuş adamın. İsrail'e de höttt diyor. Bir de duble yol yaptı la karnımız acıkınca da yiyebiliyoruz! kafasındaki adamlar ülkeyi buralara götürüyor işte.
                        En son erolizmts tarafından düzenlendi; 18.08.2014, 13:18.
                        "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• İlk olarak Adem SÖYLEMEZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Öncelikle şunu belirteyim...

Kürt kökenli olduğumu belirtmemin tek sebebi sizin yazdığınız cümledir...

İkincisi:

Benim bu konulardaki düşüncem şudur, ister kabul et ister kabul etme..

Şuna bak, bi Kürt kelimesini kullandık diye hain olduk... Nedir bu sizdeki etnik kökencilik arkadaş.

Kardeş ben Adıyamanlıyım ve Adıyaman'ın hemen hemen tamamı kürt olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ne, vatanına, bayrağına gönülden bağlı insanlardır.. Adıyaman'da BDP'nin aldığı oy oranı % 5 civarıdır.. Ama senin düşüncene göre geri kalan yüzde 95 de hain değil mi?

İnsanları Türk-Kürt diye ayıran, senin gibi düşünen zihniyetler yüzünden PKK gibi örgütler varoldu zaten.. Ve şuna da emin ol ki sizin bu düşünceniz bu tür örgütlerin ekmeğine yağ sürüyor. Köpeklerin istediği de bu zaten... Bunların propagandası bu yönde.. Amaçları da o. Yani Türkler Kürtleri kabul etmesin, Kürtler de Türkleri kabul etmesin gibi...

Yahu ayıp ayıp... Ne diye insanları ayırırsınız... İster Rum olsun, İster İngiliz, ister Gürcü... Ne olursa olsun bana ne..

Peygamber Efendimiz (SallAllahu Aleyhi Ve-Sellem)'in buyurduğu gibi:

Arabın Acem'e, Acem'in Arab'a üstünlüğü yoktur...

Benim inancımda insanları ırkına göre ayırmak yoktur...

Başta da dedğim gibi...

Öncelikle katıldığım yeri belirteyim: Kürt etnikçiliği yerin dibine batsın!

M. Esat BOZKURT'un alıntıladığın cümlesinde kürt lafzı geçmiş miydi? Neden reaksiyon gösterdin? Kürt olduğunu belirtmeni gerektiren bir cümle miydi o?

"Siz" derken kimi kastediyorsun?

*

Etnik kökencilik yapmıyorum, anlamakta sıkıntı çekiyorsun sanırım. Anayasa maddesini yazdım; vatandaşlık bağıyla bağlı herkese TÜRK diyor. Tüm yasal hakları sana tanıyor.

Etnik kökenciliği sen yapıyorsun: "Kürt kökenliyim" diyen sensin. Daha ne duymak istiyorsun, kendi sözün ortada işte. Ben mi sana kürt kökenlisin dedim?

Ohaaa... PKK gibi örgütler benim gibiler yüzünden çıkmış. Hadi oradan! Konuştuğun sözü önce bir tart!

"Kürt kelimesini kullandık, suçlu olduk"...

İşte yıllardır kullanılan ajitasyon dili bu! Ben sana hiçbir şekilde suçlusun demedim. Sen beni ırkçılıkla suçladın fakat köken belirten sendin. Bunun üzerine sana asıl ırkçı sensin dedim. Burada da mı mağdur oldunuz? Tayyip'e söyle hemen açılım yapsın. Size ırkçı demek yasaklansın. Siz hep iyi müslümanlar, barışsever demokratlar olun. Alttan alta kürtlüğünüzü vurgulayın ama ırkçı diye biz yaftalanalım.

Arab'ı, Acem'i, Fars'ı, kürt'ü bilmem... Ama Peygamber Efendimiz: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." müjdelemiş. İşte o kutlu ceddin neslinden olmanın gururunu yaşamak lazım. Hissetmek lazım.

"Kürt kökenliyim" diyip "benim inancıma göre insanları ırklara ayırmak yok" diyenler bilemez bu gururu! O ki ırklara/etnisitelere ayrılmıyorsun, neden kürt kökenliyim diyorsun?

"İnsanları ne diye ayırırsın diyerek" şirk koşuyorsun! Senin inancında şu da yok mu: "Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız." (Hucurat, 13)

(Adıyaman'ı da, Elazığ'ı da, Maraş'ı da gayet iyi bilirim; sen merak etme. Tamamı kürt diyorsun ya, nereden biliyorsun? Irkçı mısın? Araştırdın mı?)
                          En son Oğuz ZEYTİN tarafından düzenlendi; 18.08.2014, 13:33.

Yorum

• Alin size baris süreci.Örgüt vana konsante oldu Diyarbakir hediye edildi.Askeri time bombali saldiri havuz medyada pek cikaz böyle haberler ama 1-2 ay icinde baya böyle olaylar oldu van´da.

VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde yol güvenliği sağlayan askeri time PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrası...

Yorum

Öncelikle katıldığım yeri belirteyim: Kürt etnikçiliği yerin dibine batsın!

M. Esat BOZKURT'un alıntıladığın cümlesinde kürt lafzı geçmiş miydi? Neden reaksiyon gösterdin? Kürt olduğunu belirtmeni gerektiren bir cümle miydi o?

"Siz" derken kimi kastediyorsun?

*

Etnik kökencilik yapmıyorum, anlamakta sıkıntı çekiyorsun sanırım. Anayasa maddesini yazdım; vatandaşlık bağıyla bağlı herkese TÜRK diyor. Tüm yasal hakları sana tanıyor.

Etnik kökenciliği sen yapıyorsun: "Kürt kökenliyim" diyen sensin. Daha ne duymak istiyorsun, kendi sözün ortada işte. Ben mi sana kürt kökenlisin dedim?

Ohaaa... PKK gibi örgütler benim gibiler yüzünden çıkmış. Hadi oradan! Konuştuğun sözü önce bir tart!

"Kürt kelimesini kullandık, suçlu olduk"...

İşte yıllardır kullanılan ajitasyon dili bu! Ben sana hiçbir şekilde suçlusun demedim. Sen beni ırkçılıkla suçladın fakat köken belirten sendin. Bunun üzerine sana asıl ırkçı sensin dedim. Burada da mı mağdur oldunuz? Tayyip'e söyle hemen açılım yapsın. Size ırkçı demek yasaklansın. Siz hep iyi müslümanlar, barışsever demokratlar olun. Alttan alta kürtlüğünüzü vurgulayın ama ırkçı diye biz yaftalanalım.

Arab'ı, Acem'i, Fars'ı, kürt'ü bilmem... Ama Peygamber Efendimiz: "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." müjdelemiş. İşte o kutlu ceddin neslinden olmanın gururunu yaşamak lazım. Hissetmek lazım.

"Kürt kökenliyim" diyip "benim inancıma göre insanları ırklara ayırmak yok" diyenler bilemez bu gururu! O ki ırklara/etnisitelere ayrılmıyorsun, neden kürt kökenliyim diyorsun?

"İnsanları ne diye ayırırsın diyerek" şirk koşuyorsun! Senin inancında şu da yok mu: "Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız." (Hucurat, 13)

(Adıyaman'ı da, Elazığ'ı da, Maraş'ı da gayet iyi bilirim; sen merak etme. Tamamı kürt diyorsun ya, nereden biliyorsun? Irkçı mısın? Araştırdın mı?)
                              Kardeşim takılmışsın bi Kürt lafına peşinden gidiyorsun..

Ben demişim ki; Türkiye Cumhuriyetinin Kürt Kökenli bir vatandaşıyım... Arap olsam arap kökenli derim, ermeni olsam ermeni kökenli derim..Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşıyım diyorum aynı zamanda bunu neden görmüyorsun...
                              Irkımı ön plana çıkarmak gibi bir amacım varsa Allah belamı versin.. Benim anlatmak istediğim bu ülkede farklılıkların olduğudur. Ama siz bunu anlamayıp üstüne kendi yaptığınız ayıbı örtmek için karşıdakini suçluyorsunuz...

Sen, Türk olmayanın bu ülkede tek hakkı vardır, o da hizmetçi olmak derken masum olacaksın, ben cevap verince ırkçı olacağım öyle mi? Yapma Allah (c.c.) aşkına...

Söylediklerinle düşüncelerin tezat düşüyor bir kez.. O Kutlu Padişahlar, Osmanlıyı yönetirken senin gibi düşünmediler.. Onlar İslam'ı yaymak için mücadele ettiler..
                              İstanbul'un fethedilmesiyle ilgili o duyguyu sadece sen hissetmiyorsun bunu unutma...
                              Neslinden gelmek sadece soyla olmaz.. Düşüncelerle olur.. Allah'a şükür her zaman Osmanlı'yla gurur duyduk.. İnşAllah Osmanlı Ruhu yine canlanacaktır...

O Kutlu Padişahlar, Cihan'a hükmederken insanların hangi ırktan olduklarına hiç bir zaman bakmadı.

Neyse onu bunu bırakalım da sizin paylaştığınız Ayet-i Kerime'nin tefsirine bakalım biraz olur mu? (Bu arada küçük bir tavsiye: Ayet-i Kerimelerin sadece mealiyle yetinmeyin, ancak tefsiri ile sağlıklı bir şekilde o Ayeti anlayabilirsiniz...)
                              Bir de küçük bir rica, özellikle bu bölümü sonuna kadar okumanızı rica ediyorum...
                              ------------
                              Hucurat Suresi

13- Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık. Şunu unutmayın ki Allah'ın nazarında en değerli, en üstün olanınız, takvâda (Allah'ı sayıp haramlardan sakınmada) en ileri olandır. Muhakkak ki Allah her şeyi mükemmelen bilir, her şeyden hakkıyla haberdardır.

Ey insanlar, şüphesiz ki biz sizi, atanız Âdem ve anneniz Havva´dan meydana getirdik. Onlardan sonra da erkek ve kadının suyundan diğer bütün insanları meydana getirdik. Sizleri aynı soydan yarattık. Bir kısmınızın soyu diğerine uzaktır. Bunlar milletlerdir. Diğer bir kısmınızın soyu ise başka bir kısmınıza yakındır. Bunlar da kabilelerdir. Bizim, sizleri milletlere ve kabilelere ayırmamızın hikmeti, birbirinizle kolayca tanışmanızı sağlamak isteyişimizdendir. Birbirinize üstünlük taslamanız ve birbirinizi ezmeniz için değildir. Zira sizin, Allan katında en üstün olanınız, ondan en çok korkanınızdır, şu veya bu soydan olmanı , yahut da mal mülk ve sayıca çok olmanız değildir.

*Bu âyet-i kerime, insanlığın, tek anne ve babadan meydana gelen soy kardeşler olduğunu bildirmekte ve hiçbir milletin diğerine karşı soyca üstünlük taslamasına hakkı olmadığını beyan etmekte ve insanların üstünlüklerinin, ancak kendilerini yaratan Rablerinin emir ve yasaklarına uyarak ondan korkmalarıyla gerçekleştiğini bildirmektedir. İşte bu itibarla İslam ırkçılığı, kavmiyetçiliği reddetmektedir.

Bu hususta Peygamber Efendimiz (Sav) bir hadis-i şerifinde şöylel buyurmaktadır:

"Şüphesiz ki Aziz ve Celil olan Allah, sizlerin cahiliye kibirlenmelerinizi ve atalarınızla övünmenizi gidermiştir. İnsanlar ya takva sahibi bir mümin veya isyankar bir fâcirdir. Sizler, Âdem´in oğullarısınız, Âdem ise topraktandır. Artık bir kısım adamlar, kavimleriyle övünmeyi bıraksınlar. Zira onlar cehennemin kömürlerinden başka bir şey değildirler. Yoksa onlar Allah katında, burnu ile pislikleri yuvarlayan pislik böceklerinden daha âdi olurlar." [Ebu Davud, K.el-Edeb, bab: 110, Hadis no: 5116 /Tirmizî, K.el-Menakıb, bab: 75, Hadis no: 3955, 3956 / Ahıned b. Hanbel, Müsned, C.2, S.361. ]

Haksızlıkta kavmine destek olan kişi hakkında şöyle buyurulmuştur:

"Kim haksız yere kavmine yardım edecek olursa o kimse kuyuya düşüp Ölen bir deveye benzer ki onu kuyruğundan tutarak çıkarmak isterler. [Ebu Davud, K.el-Edeb, bab: 112, Hadis no: 5117.]

Vasile b. el-Eska, Peygamber Efendimize (Sav):

"Ey Allanın Resulü, ırkçılık nedir " diye sorduğunda Resulullah: "Haksızlıkta kavmine yardımcı olmandır." cevabını vermiştir. [Ebıi Davud, K-d-Eıbb, bab: 112, Hadis no: 5119 /İbn-i Mâıv,K.el-Fiten,bab: 7,Hadisno: 3949]

Peygamber efendimiz, ırkçılık uğrunda savaşan veya o uğurda ölen kimse hakkında şöyle buyumıuştur:

"Kim, emre itaatten çıkar, cemaattan ayrılır ve Ölecek olursa o kimse cahiliye ölümü ile Ölmüş olur. Kim, kavmi için gazaplanarak veya kavmiyetçiliğe davet ederek yahut kavmiyetçiliğe yardımda bulunarak kör sancak altında savaşır da öldürülecek olursa o kimse cahiliye ölümüyle öldürülmüş olur. [Müslim, K.el-lnıara, bab: 53, Hadis no: 1848]

Peygamber Efendimiz diğe bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor:

"Soylarınız, sizden birinize sövmek için sebep değildir. Şüphesiz ki sizler, Âdem´in çocuklarısınız. Ölçek eksik kaldı onu dol duramadınız. (Herkesin bir kusuru vardır, eksiksiz insan yoktur) Bir kimsenin diğerine üstünlüğü ancak dindarlıkla veya salih amel işlemesiyledir. Kişinin, hayasız, âdi, cimri ve korkak olması, aşağılık olarak ona yeter. [Ahıned b. Hantal, C.4, S.I45, 158.] -

Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri,

Sözün Özü:

-Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşıyım ve bununla da gurur duyuyorum... Vatanımı da her şeyden çok seviyorum... Ama Türk veya Kürt olduğum için değil, bu ülkenin bir ferdi olduğum için. Rabbim beni bu ülkede yarattığı için...

Hadis-i şerifte şöyle buyrulur:

-Vatan Sevgisi, Din sevgisinden gelir....

Yorum

• Işid'ı yönetenler arasında türkiye'de var, şöyle ki internette çatışma videolarını izledim Pkk'nın Kuzey Irakta'ki kolu Ypg Işidlileri öldürüyor daha sonra üstlerinde Türk banka kartları ve makbuzlar çıktı.
                                https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X