Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Badaloğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Değerli kardeşim, tespitlerin çok doğru ama bir konuda sana katılmıyorum.Devletin her hükümet döneminde yapılan bütcelerinden yatırım olarak Doğu ve Güneydoğu bölgeleri yıllarca bu ülkenin en çok yatırıma kaynak aktarılan bölgeleri olmuşlardır.Ama o bölgenin insanı,yatırmcısı ne yapmıştır.Aldığı paraları yatırım yerine kendi cebine atmış ortadan kaybolmuşlardır.O bölgede teşvik alıpta yarım kalan binlerce tesis var.

Rahmetli Turgut Özal zamanında en büyük yatırımlar o bölgeye yapılmıştır.Sınır kapıları ardına kadar açılmış, ticaret serbet bırakılmıştır.Şimdi yanlış anlaşılmasın ama şöyle Karadeniz bölgesine bir uctan bir uca bakalım.Devlet yıllarca bu bölgeye ne yatırım yapmıştır? Gençlerimiz,insanlarımız hep gurbetlerde.Hani yatırım?hani iş?Haaa bu yatırımların hepsini devletten beklemek hayalcilik olur ama diğer bölgelerle kıyaslama yaptığında Karadeniz bölgesi en az yatırım alan bölgelerin başında gelir.

Daha düne kadar iller arasında GSMH içerisinde Trabzon 15$ için teşfik kapsamı dışında bırakılmıştı.Bu kararı düzeltmek için, Trabzon'u teşvik kapsamı içine almak için neredeyse Trabzonda seferberlik ilan edilmişti...Tüm bunlara rağmen Karadeniz insanı devletine,bayrağına,milletine sırtını çevirmemiştir.Bu topraklara ihanet etmemiştir.Eğitim olsada olmasa bu ihanet çok şükür bölgemizde olmamıştır...
    Sizde haklısınız Devlet güneydoğuya yatırım yapıyor terör parayı çarçur ediyor misal gap projesi vardı bi aralar ama bu lanet terör örgütü yüzünden temeli atıldığı halde bir türlü icraate geçilmedi güneydoğudaki halk pkk dan çok korkuyor çünkü aşırı derece baskı altında bölgeyi çok tanıyan biri olarak millet pkkyı kurtarıcı olarak görüyor 96 lı yıllarda Hadep e oy verilmesi için pkk köyler bastı binlerce vatandaşımızı tehdit etti dahada geriye gidersek dbakırda 92 93 lü yıllarda Pkk şehre kadar inmiş saat 16 dan sonra dışarı çıkılmıyor pkk bütün dükkanları kapattırıyordu Bugünlerde terör olayların artmasının tek nedeni var güneydoğuda akpnin çok oy toplaması Aponun emriyle ''Nasıl emir veriyorsa o da ayrı bir konu'' kendince bir intikam alma çabasındaydı Terör sadece ülkeyi bölme çabasında değil çünkü pkk güneydoğuda inanılmaz derecede para kaynağı sağlıyor esrar eroin ve kaçakçılıktan güneydoğuda 20 den fazla çocuk yapılıyor neden sizce ? çünkü Kürt nüfusunun artması yolunda kaynak sağlıyor ve 10 yıl sonra Türk nüfusu ve Kürt nüfusunun eşit olması bekleniyor eşit olduktan sonra Kürtler madem nüfusumuz eşit sen yoluna ben yoluma diyip ayrılma çabasında olacaklar Devletin acilen el koyması nüfus planlandırılması lazım Yoksa sonumuz çok kötü şu an farkında değiliz ama inanılmaz boyutlara ulaşacak dikkatli olalım aramızda ilerde öğretmen olacak varsa ve bir gün g.doğuya tayini çıkarsa gitmemezlik yapmasın bu terör askeriye ile çözülmez eğitim ile çözülür G.doğuda yaşamak hayatın gerçeklerini ortaya koyuyor ...

Trabzonumuza gelirsek trabzon ve karadenizin coğrafi yapısı çok elverişsiz ne fabrika kurulur ne alışveriş merkezi yapılır Trabzonun geçim kaynağı tarım bugün trabzonda trabzonlu kalmadı nerdeyse hep göç hep göç ama hayata isyan etmedik çalıştık mücadele ettik hayata karadenizin dalgaları gibi kükredik sonucunda büyük yüzdeyle başarılı olduk diye düşünüyorum vatana ihanet edecek en son il trabzondur bu biline bazıları üzerimizde oyunlar oynamaya çalışsada dimdik ayaktayız varsa gelsin hodrimeydan Türkiyenin T si Trabzonun T sidir
    En son OYılmaz tarafından düzenlendi; 26.10.2007, 00:53.
    Kazimişi gzas vorert

Yorum

• En son 5 ay önce yazmışım bu başlığa.Yazmayacaktım yine,bakmıyordum,bakamıyordum bile doğru düzgün...Ama dün gördüğüm bir manzara üzerine yazmak farz oldu.

Akşam 9 civarıydı.Dışarıdan sesler duydum.Baktım.

Tahminen yaşları 6-12 arasında değişen 7-8 çocuk ellerinde Türk bayrağımızla çıkmışlardı sokağa,bağırıyorlardı hep bir ağızdan;

Şehitler ölmez,vatan bölünmez!

''Biz devam edelim,katılır millet her halde.'' diye biraz da çocukça bir hevesle tepkilerini koyuyorlardı kanlı teröre,minicik yürekleriyle...

Düşündüm.

Bu memlekette böyle tertemiz çocuklar yetişiyorken hala,ne dağdaki it bozabilir bu birliği,ne ovadaki gölgesi...

Yine de her şeye rağmen;ne mutlu bize!

Yorum

• yazı günün gerçeklerine uyar uymaz kafamda tartmıyorum bile..
        çünkü yazının özü benim dini inanışıma temelden ters..

bunun bir kan sorunu olduğuna ben de inanıyorum..
        kanı bozukların, hainlerin genelde o bölgeden çıktığına da..

ama bunun adını etnik bir milleti toptan hain, yobaz, pis vs. ilan etmek koyarsak....

orada ben dururum..

bunun hümanizm ile bir ilgisi yok..

islam evrenseldir.. zamanla değişmez..
        ve bu etnik ayrım benim inancımda yasak...

tekrar ediyorum, günün şartlarına uyar veya uymaz..

ama atıyorum 10 milyonun içinde 1 tek vatanını seven temiz kürt varsa bunun vebalinin altından bu yazıyı yazan öbür dünyada kalkamaz..

Yorum

• İlk olarak m_fatih_y tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          yazı günün gerçeklerine uyar uymaz kafamda tartmıyorum bile..
          çünkü yazının özü benim dini inanışıma temelden ters..

bunun bir kan sorunu olduğuna ben de inanıyorum..
          kanı bozukların, hainlerin genelde o bölgeden çıktığına da..

ama bunun adını etnik bir milleti toptan hain, yobaz, pis vs. ilan etmek koyarsak....

orada ben dururum..

bunun hümanizm ile bir ilgisi yok..

islam evrenseldir.. zamanla değişmez..
          ve bu etnik ayrım benim inancımda yasak...

tekrar ediyorum, günün şartlarına uyar veya uymaz..

ama atıyorum 10 milyonun içinde 1 tek vatanını seven temiz kürt varsa bunun vebalinin altından bu yazıyı yazan öbür dünyada kalkamaz..
          ben bu yazıyı koyarken, yazıdaki fikirleri savunma yada savunmama gibi bir düşünceye sahip olmadım, amacım böyle bir yazıyı bu forumda sizlerle paylaşmaktı. mesele bence bu yazıya katılma yada katılmama değil, mesele olaylara bir de bu yaklaşımla bakılabileceğidir. elbette ki tüm kürtler öyledir böyledir diyemeyiz ama kabul etmeliyiz ki burada bahsi geçen rakamlar ve hadiseler ilginç ve dikkate almaya değer. ve belki de bir çoğu gerçeğin ta kendisi....
          saygılar...
          Trabzonsporlu olmak gurur veriyor

Yorum

• Genelkurmay ın bugün tarihli açıklaması

TARIH : 25 Ekim 2007
            NO : BA - 27 / 07

1. Son dönemlerde PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırılarda güvenlik kuvvetleri ve sivil vatandaşlarımızdan kayıplar verilmiştir.
            2. Terör eylemlerinden sonra Genelkurmay Başkanlığını telefonla arayan, mektup veya mesaj gönderen on binlerce vatandaşımız, sivil toplum ve meslek kuruluşlarımız ile üniversitelerimiz taziyelerini bildirmişler; terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güven ve desteklerini tazelemişlerdir. Öte yandan, kadın erkek binlerce vatandaşımız terörle mücadelede görev almak için ilgili makamlara gönüllü başvurular yapmışlardır.
            3. Vatandaşlarımızın teröre karşı sergiledikleri duyarlılık ve dayanışma ile şehitlerimize gösterilen saygı ve sahiplenme, övgülerin en büyüğüne layıktır.
            4. Çeşitli iletişim vasıtaları ile Genelkurmay Başkanlığına ulaşarak terörle mücadeleye destek veren, bu konudaki samimi duygu ve düşüncelerini paylaşan tüm vatandaş, kurum ve kuruluşlarımıza Türk Silahlı Kuvvetleri olarak şükranlarımızı sunarız.
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Car$i'dan anlamli mesaj

.
              *
              * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• yazının tamamına yakınını oludum, tespitlerin hemen hemen hepsini kendi zihnimde en az birer örnekle doğruladım,
                Koskaca bir ama diyerek fatihe katılıyorum...

Cünkü hiçkimsenin doğduğu yeri seçemediği bir dünya düzeninde tamamını bu kisveyle yargılamak hiç insancıl gelmiyor bana...

Şükürler olsun ki o bölgede doğmadık buna ne kadar şükretsek azdır ama doğabilirdik te...

Olan tüm olaylar aramıza niifak sokmak için, ayrımcılık yaygarası koparmak için yapıldığı bu kadar aşikarken...Ben bu tür yazıların gerçeklik payı olduğunu düşünsemde yöntem olarak bu şekilde dile gelmesine karşıyım...

Cünkü bunun sonucunda herkez karşıdakinin gediklerini aramaya başlar ve iş içinden çıkılmaz hal alır...
                Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• Bu arada pankart inanılmaz güzel idi, tebrikler çarşı...
                  Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• İlk olarak BRAVERYBOY1967 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ben bu yazıyı koyarken, yazıdaki fikirleri savunma yada savunmama gibi bir düşünceye sahip olmadım, amacım böyle bir yazıyı bu forumda sizlerle paylaşmaktı. mesele bence bu yazıya katılma yada katılmama değil, mesele olaylara bir de bu yaklaşımla bakılabileceğidir. elbette ki tüm kürtler öyledir böyledir diyemeyiz ama kabul etmeliyiz ki burada bahsi geçen rakamlar ve hadiseler ilginç ve dikkate almaya değer. ve belki de bir çoğu gerçeğin ta kendisi....
                    saygılar...
                    ben de yorum getirirken seni kastetmedim..
                    tamamen yazının özüne benim yorumum..

yazıya bir yönden katılıyorum..
                    bugün yasadışı işlerle uğraşan kesimin büyük çoğunluğu o etnik gurubun mensubudur..
                    ama bir tarafına da katılmıyorum..
                    çünkü yazı yukardaki önermeyi alıp, ters çevirip o etnik guruptaki herkes yasa dışıdır, haindir vs. gibi bir sonuç çıkarıyor..

Yorum

• ninem, ellerinden öperim

.
                      *

Yorum

• İlk olarak AvniAker tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

.
                        abi ogün çarşı çoştu.
                        helal olsun ellerine yüreklerine sağlık.
                        diğer pankartlarıda güzeldi İnönü nün.

Yorum

• bu yazı da bu zihniyette bu ülke için dinamitten farksız tamamen inançsız insafsız ya putperes yada satanis bir yaklaşım aptalca ahmakça şerefsizce olduğunu düşünüyorum
                          yazıda anlattığı kürtler kadar tam tersi kürtleride ben anlatabilirim doğunun heryerinden örnek verebilirim
                          ama bu zihniyet pkk dan farksız

Yorum

• Yazı saçmalıktan ibaret.Kimi tespitleri doğru.Ancak ne ben Türk olmayı ne de bir başkası Kürt olmayı seçebildi.Olaylara ırkçı pencereden bakamayız.

Yorum

• PKK'nın casusları yakalandı
                              26 Ekim 2007 Cuma 15:23
                              TSK'nın 'köstebek' tahmini doğru çıktı. PKK'ya bilgi veren 6 kişi yakalandı. İşte hainler...
                              Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 şehit verdiğimiz son hain saldırıda aramızda 'köstebek' olduğundan şüphelenmişti. TSK'nın şüphesi doğru çıktı. PKK'ya bilgi veren 6 hain yakalandı...

PKK'NIN 6 CASUSU GÖZALTINDA
                              Sınır bölgelerinde, sınır ötesi operasyon hazırlıkları sürüyor. Askeri yetkililer stratejik noktalardaki hazırlıkların gizli tutulması için buralara giriş-çıkışı yasakladı. Bu bölgelerden yapılan telefon konuşmaları da izlemeye alınırken, Kuzey Irak'la yaptıkları telefon görüşmelerinde askeri bilgileri verdikleri anlaşılan korucubaşı İdris Seven ve Cemal Demir ile Burhan Ediş, Tayyip Ecer, Hacı Çetin ve Enver Demir gözaltına alındı.

Güvenlik yetkilileri bu kişilerin, Çukurca ilçe merkezi ile Çığlı, Üzümlü ve Köprülü köylerinden Kuzey Irak'la ‘sakıncalı görüşme yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söylemekle yetindi.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Fırat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                PKK'nın casusları yakalandı
                                26 Ekim 2007 Cuma 15:23
                                TSK'nın 'köstebek' tahmini doğru çıktı. PKK'ya bilgi veren 6 kişi yakalandı. İşte hainler...
                                Türk Silahlı Kuvvetleri, 12 şehit verdiğimiz son hain saldırıda aramızda 'köstebek' olduğundan şüphelenmişti. TSK'nın şüphesi doğru çıktı. PKK'ya bilgi veren 6 hain yakalandı...

PKK'NIN 6 CASUSU GÖZALTINDA
                                Sınır bölgelerinde, sınır ötesi operasyon hazırlıkları sürüyor. Askeri yetkililer stratejik noktalardaki hazırlıkların gizli tutulması için buralara giriş-çıkışı yasakladı. Bu bölgelerden yapılan telefon konuşmaları da izlemeye alınırken, Kuzey Irak'la yaptıkları telefon görüşmelerinde askeri bilgileri verdikleri anlaşılan korucubaşı İdris Seven ve Cemal Demir ile Burhan Ediş, Tayyip Ecer, Hacı Çetin ve Enver Demir gözaltına alındı.

Güvenlik yetkilileri bu kişilerin, Çukurca ilçe merkezi ile Çığlı, Üzümlü ve Köprülü köylerinden Kuzey Irak'la ‘sakıncalı görüşme yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söylemekle yetindi.
                                Pis Hain'ler....Coblari alacaksin bunlarin..... ....caksin !!!!

!
                                *

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X