Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak bordo(61)mavi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    25 Ağustos'a kadar vakit var!
    Fatih Altaylı yazdı...
    19/07/11 09:10

UEFA, “Türkiye’de soruşturma var diye biz kendi organizasyonlarımızı aksatamayız. Turnuvalar başlar” diyor. TFF de gardını almış; “F.Bahçe için 25 Ağustos’taki kura çekimine kadar vaktimiz var. Eğer bu süreye kadar aleyhte karar alırsak, Devler Ligi için hemen başka takımı bildiririz” görüşünde...

TÜRK Futbol Federasyonu’nu temsilen Lutfi Arıboğan başkanlığındaki bir heyet, dün UEFA yönetimi ile Nyon’da bir araya geldi.

Konu malumunuz olduğu üzere Türkiye’deki şike iddiaları ve bundan sonraki muhtemel gelişmelerdi.

Toplantı sonrası hem UEFA’daki, hem de Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki tanıdıklarımı aradım.

UEFA tarafı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şu ana kadar kendileriyle yaptığı işbirliğinden oldukça memnun.

Bilgi paylaşımındaki açıklık UEFA’nın şimdiye dek gördüğü en açık tavır olarak değerlendiriliyor ve bu nedenle UEFA yönetimi Türk Futbol Federasyonu’na “Yüzde 100 güven” içinde.

SIFIR TOLERANS VURGUSU
    Ancak ısrarla vurguladıkları bir nokta var: “Zero tolerance”
    Yani sıfır tolerans.
    UEFA’nın tek talebi soruşturmanın sulandırılmaması, eyyam yapılmaması ve sonucu ne olursa olsun, kime dokunursa dokunsun UEFA’nın bu konudaki kriterlerine uyulması.

UEFA, TFF temsilcilerine “Adaletsizlik yapılmasın. Suçsuz kimseyi cezalandırmayın. Suçlu kim olursa olsun mutlaka gereken ceza verilsin” tavsiyesinde bulunmuş. TFF heyeti de “Biz de öyle düşünüyoruz” yanıtını verince UEFA tarafı memnun olmuş durumda.

UEFA’nın bir diğer talebi “Delillerin paylaşılması” yönünde. “Elinize geldikçe delilleri bizimle paylaşın” talebine TFF de olumlu yanıt vermiş.

Savcılık delilleri TFF’ye gönderdikçe, TFF de bunları UEFA ile paylaşacak. TFF yetkililerinden öğrendiğim kadarıyla UEFA’nın en önemli vurgusu “Suç varsa cezasız kalmamalı.”

“Futbolu temiz tutmalıyız. Futbolun kendisi kulüplerden de, yöneticilerden de daha önemli. Futbolu temiz tutamazsak, futbolun bir önemi kalmaz” diyen UEFA “Şimdilik” kaydıyla olayların akışını bekleme yönünde karar alan TFF’ye tam destek veriyor.

Aklıma gelen 2 soruyu hem toplantıya katılan TFF yetkililerine, hem de UEFA tarafına sordum. “Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’na katılacak Türk takımlarının akıbeti ne olacak?”

UEFA tarafı “Türkiye’de soruşturma var diye biz kendi organizasyonlarımızı aksatamayız. bekletemeyiz. Turnuvalar başlar. Gelişmelere göre gereken yapılır” diyor.

DİSKALİFİYE EDERİZ
    “Yani” diye soruyorum.
    “Eğer o zamana kadar bir karar çıkmazsa Türk takımları maçlarını oynar. Karar ne zaman çıkarsa biz de o zaman karara göre eğer gerekiyorsa ceza alan Türk takımlarını turnuvalardan diskalifiye ederiz. O andan sonra turnuva sürerken yerine başka takımın katılması söz konusu olamaz. Araya takım sokamayız” yanıtını alıyorum.

Bu soruya TFF’nin verdiği yanıt da benzer: “Fenerbahçe için 25 Ağustos’a kadar vaktimiz var. Eğer bu tarihe kadar Fenerbahçe ile ilgili aleyhte bir karar alırsak o zaman UEFA’ya bir başka takım adını bildiririz. Şampiyonlar Ligi’ne o takım dahil olur. Beşiktaş için de biraz zamanımız var. Trabzonspor ise kurasını çekti. Eğer
    Trabzonspor ceza alırsa o zaman Şampiyonlar Ligi’nden çıkarılır.”

Bunun üzerine “Ya kararınız 25 Ağustos’tan sonraya kalır ve Fenerbahçe ile Trabzonspor Şampiyonlar Ligi oynarken ceza alırsa ne olur?” diye sordum.

“O zaman bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde Türk takımı olmaz. Ama
    dediğim gibi 25 Ağustos’a kadar vaktimiz var.”

http://www.htspor.com/super_lig/habe...adar-vakit-var

ya ben iyice deli olmaya başladım bu medyaya herşeyi konuşuyorlar ama bugüne kadar kimse cevap vermedi; ya fener düşer ve trabzon temiz çıkarsa ne olacak

Yorum

• İlk olarak aurora tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      CNN turku acın. Aziz demişki son 15 yılı anlatsam yer yerinden oynar. Bu ülkeye şikeyi öğretenler bu soruşturmanın içinde yok demiş. GS yi kastetmiş zaar
      Aziz Yıldırım son 13 yılı anlatsa ben de çok memnun olacağım. Bu dönemle ilgili ilk anda aklıma gelenleri sayayım :

1. Fatih Terim döneminde (1996-2000) GS'nin nasıl kayırıldığı.

2. 2001'de FB'nin aldığı şampiyonluk. Mesela Kadıköy'de ilk yarısı 3-0 biten Antep maçını nasıl 4-3 aldılar? O sezon içi Cihan Oskay'ın iddiaları.

3. 2003 yılında BJK'nın 100. yıl şampiyonluğu. Herkes bunun için çaba gösterdi, Çakıcı dahil.

4. FB'nin 2004 şampiyonluğu. BJK'nın, Serdar Bilgili'nin de yardımı ile nasıl saf dışı edildiği ve FB'nin 11 puan geriden şampiyonluğu nasıl aldığı. Cam Papila'nın BJK-Samsun maçında 5 kişiyi nasıl oyunden attığı. Teknik direktörlüğünü Aykut Kocaman'ın yaptığı İstanbulspor'a giden belgeli teşvik parası ve diğerleri. Yine o sezon Bursa'nın kümeye gidiş hikayesi.

5. 2005 yılındaki FB şampiyonluğu. Kadıköy'deki FB-TS maçında Cem Papila'nın yaptıkları. Şekip Mosturoğlu ile Cem Papila arasındaki ilişki.
      Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

• ŞENOL GÜNEŞ şikeyi anlatmaya çalışmış ..

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in 22 Mayıs Pazar günü oynanan Karabükspor maçı sonrası yaptığı açıklamalardan kısa mesajlar. "Biz şampiyonluk yarışına Fenerbahçe ile birlikte ortak olduk. Ama hak ettiğimiz şampiyonluğu alamadık. İkinci olmaktan çok, şampiyonluğu hak etmiştik. Emek veren bir takım olarak, paraya karşı yetenek ve emeğin savaşını verdik. Tarih bunları yazacak."
        Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 25 Mayıs Çarşamba günü ise Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında toparladığı görüntüleri sunarak Türk Futbolunda yaşanan yanlışları ve haksızlıkları ortaya koyarak bir takım mesajlar vermeye çalıştı. İşte Şenol Güneş'in söz konusu tarihte düzenlediği basın toplantısında ifadeleri:
        "Objektiften uzak kalan bazı medya mensupları baskı ortamı oluşturdu. Rakip takım yayın organı gibi çalışanlar oldu. Hürriyetimi kaybettim ama cesaretimi kaybetmeyeceğim. Antrenörlüğü bırakacağımı öne çıkarmaya çalıştılar. Üzerimize gelindi. Ben konuşsam da bir şey değişmeyecekti. Kamuoyu yanlış yönlendirildi. Geçmişte paranın emeği yendiğini söylemedim. Para ile çok şey yapabilecek insanların farklı işler yaptığını söyledim. Ama farklı yorumlandı.
        Soru: Hep mesajlar verdiniz. Bir şeylerin irdelenmesine Türk futbolu adına devam edecek misiniz? Sahada kalmak istiyorsunuz ama lobi konusunda rahat mısınız?
        "Şaibe konusuna girmek istemiyorum. Yapabilirsen yap. Ortam izin veriyorsa yap. Mafya size kıyak geçiyorsa iyidir. Tanımıyorsanız kötüdür. Herkesin değişmesini istiyor ama siz değişmiyorsanız o zaman konuşmaya gerek yok. Cevap budur. Gücünüzü kötü kullanıp, iyiye karşı kötüyseniz size saygı duyarlar.
        Eğer gücünüzü tarafsız kullanırsanız sizi ezerler. İhaleyi kim alır. İşini iyi yapan mı yan gücü olan mı? Bunun cevabına herkes aynı cevabı veriyorsa bana bu konuda soru sormayın. Millet devlete, karı kocasına, çocuk babasına güveniyor ve sevebiliyorsa doğrudur. Ama kimse kimseye güvenmiyorsa irdelemenin anlamı yok. Hakem geliyor bana bir hata yapıyorsa o beni sevmediği için değil, kendini düşündüğü içindir.
        O yüzden ben hakemlere değil onlara etki edenlerin sıkıntı olduğunu söylüyoruz. Ben bunları yapamıyorum. Yapabilsem ben ben olmam"

kaynak h61
        @Napy61

Yorum

• İlk olarak Hekimoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şikeyi kabul etti yani 80 sene paşa paşa yatarsın artık
          avukatı da kabul etti zaten. ole dedi

ama alttan alttan değil direk olarak hakim ve savcıları da tehdit etti
          Sabır + Sabır + Sabır = 8, 9, 10, ...
          İyi Hücum maç alır İyi Defans Şampiyon Yapar !!!

Yorum

• Arkadaşlar dün hastanede nöbetçiydim gelişmelerden hiç haberim yok. Samanyolunda sadece dün gece bi başlık gördüm "Fenerbahçe, Trabzonspor ve beşiktaş küme düşürülecek" diye. Var mı aslı astarı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü valla...

Yorum

• İlk olarak kadirgazioglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              http://www.fotomac.com.tr/Yazarlar/O...07/19/manipule

Gündem hızlı. Yazımı yazarken UEFA ile görüşmeler devam ediyordu. UEFA'nın dili, dini, ırkı yok diye biliyoruz. İyi ki de yok!
              Dili olsa da sorsa bizimkilere mesela; "Muhterem, sizin ekipte şüpheli sıfatıyla üye varmış, doğru mu?" Ya da, "Muhterem, savcı bey neden sizinle belgeleri paylaşmaz ki?"

Çok basit sorular bunlar. UEFA olmaya bile gerek yok. Sokaktaki vatandaş olsan aklına gelebilecek sorular, hepsi bu. Keşke, bu soru ve sorunlarla gitmeseydiler soru sormaya UEFA'ya!

Sokak, medya, iş, sanat, siyaset çevrelerinin yaklaşımları takımdaş düzeyinden bir adım ileri gitmedi. Gitmeyince çözüm yerine kaos, çözüm yerine inat öne çıktı.
              Son kale vicdan da düştü böylece. Size hiç denk geldi mi bilmiyorum? Sayarken bile zorlandığınız kadar çok maça müdahale edilmişken, "Size de ayıp etmiş bizimkiler" diyene denk gelen var mı? Bana rast gelmedi. "Sizinde varmış abi" deyip, önce kabul etmediği kendi durumlarını tasdik edenlerden tutun da "Tencere dibin kara"lı savunmalara kadar bir yığın ört bas gayretliler.

Sokak dedik ama sokaktan önce sokağı manipüle edenlere bakmazsak haksızlık ederiz. Onların sayfaları, köşeleri ve klavyeleri var. En önemlisi amaçları var! Klavyelerini şantöz, kelimelerini dansöz gibi kullanırlar.
              OPÖ (Olay patladıktan önce) ve OPS (Olay patladıktan sonra) tutumlarını ileride kitaplaştırmamız gerekir. Başka türlü genç nesillere bu büyük örnek olayı ve bu insanların olaylara yaklaşımlarını anlatamayacağız!

Maçların manipülasyonu ile sokakların manipülasyonu tehlike açısından birbirinden farklı değildir.
              Hâlâ, amaçları uğruna kitlelere yalan yanlış bilgiler pompalamaya devam ediyorlar!
              Utanmadan, sıkılmadan 'bir eşitleme' telaşı içindeler! Şampiyonluk yarışında, yaptıkları haberler, yazdıkları yazılarla bir şehre kustukları kinlerini tarihi belge gibi saklasınlar şimdi.

Sürecin varsa yoksa 'aman ha düzenimiz bozulmasın'cılarına ne demeli peki?
              Anadolu kulüplerinin ve başta İlhan Cavcav'ın yaşadığı travma, aslında bir kızılderili atasözüdür; "En son nehir kuruduğunda, en son ağaç kesildiğinde, en son balık tutulduğunda beyaz adam paranın yenecek bir şey olmadığını anlayacak" Onların da hal ve gidişatları tam da budur!

I ♥ OLCAY ÇAKIR
              Eline yüreğine sağlık Olcay abi. Süper bir yazı olmuş. Süper.
              "Sabırlı, sistemli ve ekonomik; tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
              Murat

Yorum

• İlk olarak ÇaGaTaY tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Arkadaşlar dün hastanede nöbetçiydim gelişmelerden hiç haberim yok. Samanyolunda sadece dün gece bi başlık gördüm "Fenerbahçe, Trabzonspor ve beşiktaş küme düşürülecek" diye. Var mı aslı astarı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü valla...
                şu an bu durum sadece yorum..

kesin birşey yok..

basının uydurması gibi birşey..

Yorum

Arkadaşlar dün hastanede nöbetçiydim gelişmelerden hiç haberim yok. Samanyolunda sadece dün gece bi başlık gördüm "Fenerbahçe, Trabzonspor ve beşiktaş küme düşürülecek" diye. Var mı aslı astarı. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü valla...
                  Hürriyet'in dünkü haberidir o, bütün kanallar verdi bunu.

Bizden herkes dışarıda küme düşüyoruz, başkanı ve yöneticisi tutuklu olan Sivas küme düşmüyor. Ya da Sivas'ın küme düşmesi kimseyi ilgilendirmiyor

Medya lig yarışında olduğu gibi bu konuda da psikolojik bir savaş başlattı. Biz de her zaman olduğu gibi bu savaşı kaybediyoruz, işin özeti bu.
                  Bertrand Russell : "İstediğiniz bazı şeylere sahip olamamak, mutluluğun bir parçasıdır."

Yorum

hepsi yalan medya haberleri. kesin bisi yok.
                    „Choose a lazy person to do a hard job.
                    Because a lazy person will find an easy way to do it.“
                    BILL GATES

Yorum

• İlk olarak jetair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Onların, önemli bir kısmının çok "ÖZEL" AMAÇLARI VAR... Forum ahalisini ve özellikle yöneticilerini dikkatli olmaya davet ediyorum.. HERKES UYANIK OLSUN..
                      Burdan yöneticilere seslenmek istiyorum, bizim foruma üye olmak çok kolay, üyelikler konusunda daha seçici davranmaları gerektiğini düşünüyorum. Üyelik formu düzenlenmeli, ve orada seçici sorular olmalı, verilen cevaplara göre üyelikler onaylanmalı.

Yorum

• Uye olma kriterleri hakikaten biraz standardize edilmeli. Ayrıca "trabzonunsesi.com" için yazı yazan kişilerin maaşlarını kim ödüyor merak ettim. Istanbul uzantısı var mı? Ben şüphelenmeye başladım. Mesela Hurriyetin uydu habe kanalı olabilir mi bu "trabzonunsesi.com" ? Bilen varsa bir bilgi verebilir mi?

Yorum

• İlk olarak TS-AKCAABAT-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          hepsi yalan medya haberleri. kesin bisi yok.
                          Evet.. Bizimle ilgili en ufak bir kanıt bile yok!! Medya istediği kadar uğraşsın. Bu sefer başaramayacak. Yalan medya haberlerini okuyup hemn umutsuzluğa kapılan taraftarlarımız raht olun artık... Sonucu bekleyin.. Tamam CL hakkımız yendi ama Şampiyonluğumuzu verecekler.. Seve Seve olmazsa..... ........
                          Şampiyon Trabzonspor..

Yorum

• başka bir siteden

UEFA Sinyali çaktı görenlere. Bugünkü star gazetesinde okudum. Tutuklu yönetici ve futbolcusu olan kulüpler en ağır şekilde cezalandırılmalı demiş. Yani yalnızca FB, BJK,Sivas, Eskişehir ve İ.B.B'nin ismini söylememiş tarif etmiş. Trabzonspordan hiç bir tutuklu yok. İstanbul basınının iddia ettiği gibi teşebbüste yok. Hukukuen teşebbüsün anlamı şudur. Fiil olacak ama sonuç gerçekleşmeyecek. Mesela bir adam bıçaklandı. Adam ölürse öldüren hakkında cinayet davası, ölmez kurtulursa, eylemi yapan cinayete teşebbüsten yargılanır. Teşebbüsün olması için fiil şarttır.Mesela bir kişi hırsızlık yapmak amacıyla kapının önüne geldi. Bir şey yapmazsa vazgeçme olur, ama çilingiri soktuğu anda fiil başladığı için teşebbüs gerçekleşmiş olur. Hırsız telefon açıp ben sizin evinizi soyacağım demesi hırsızlığa teşebbüs etmesi değildir.
                            Trabzonspor olayında iddialar doğru ise; telefonda teşvik primi amaçlı bir konuşma yapıldıysa bile, bu durum yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı teşebbüs kapsamına sokulamaz.
                            Şayet, para toparlanabilmiş olup; rakip takıma ulaştırılmış olsaydı, rakip bu parayı alırsa bu şikedir. Para tam verilirken emniyet birimleri baskın yapıp paraya el koysalardı burada fiil gerçekleşmiş sonuç gerçekleşmemiş olduğundan teşebbüs söz konusu olacaktır. Şayet para herşey hazırlanıp buluşma gerçekleşmeden bu fikirden geri dönülürse bu gönüllü vazgeçme olur teşebbüsten bahsetmek mümkün değildir.
                            Birde nevzat şakarın başbakana karşı miting öncesi eylem yapılması için faaliyette bulunduğu iddiası var. Böyle bir iddia doğru olsa bile bu trabzonspor kulübünü etkileyen bir şey değildir. Olayın suç teşkil edip ceza gerektirip gerektirmediği muğlak olsa bile, biz suç olduğunu düşünerek yorum yapalım. Ne tff kuralları, ne yasalarda bir futbol kulübünün bir siyasi partinin protesto edilmesine destek vermesinin suç olduğunu belirten bir maddesi yoktur. Zaten olamaz da. Bu tip durumlar kişisel bazda değerlendirilmesi gereken durumlardır. Örneğin Dünya Bankası Başkanı bir otel görevlisine sarkıntılık etti. Burada sarkıntılığa uğrayan kadın Dünya Bankası aleyhine dava açamaz. Kişisel dava açabilir. Yine başka bir örnek, Apartmandaki karşı komşunuzla kavga ettiniz. Komşunuzun işyerini mahkemeye veremezsiniz, komşunuzu dava etmeniz gerekir. Nevzat Şakarın olayında da şayet şakarın yaptığı suç ise, başbakan nevzat şakarın aleyhine dava açabilir, ts kulübü aleyhinedava açılamaz.
                            Görünen şu ki TS nin hiç bir surette Pazartesi günkü UEFA-TFF toplantısında adı anılmayacaktır. Hiç bir yöneticisi ve futbolcusu tutuklanmadıkça elde maddi delil yoksa ts 'ye, ne TFF tarafından ne da adli makamlar tarafından ceza verilemez.
                            Şu an itibarıyle en kötü ihtimal 2 ön eleme oynayacak. FB'ye ceza verilirse trabzon bir üste kaydırılarak direkt şampiyonlar ligine katılabilir diye düşünüyorum. Salı her şey belli olacak.
                            https://www.youtube.com/watch?v=2EAE...nnel=haydevira
                            Eze eze 2021-2022.
                            #Rahatsızlık vermeye devam. #Dik Oyna. #Kazım Gibi Sev.

Yorum

• Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de öyle bişe olduğunu düşünmek istedim ama uefa nın en ufak bir şüphe bile olsa düşürülecek açıklaması da bütün gece kafamı meşgul etti gece. Sivas, Eskişehir dururken sıranın bize gelmiş olması da bi yandan saçma gelmedi değil. Ancak şunu da biliyorum ki bu 3 takım düşürülürse onlar yolunu bulur olan bize olur. Fb ibbyi, Bjk düşürülmezse kasımpaşayı alır. Yine oralarda biz kalırız. Ama tabi böyle bişeyin olacağına hiç inanmıyorum bunlar medya kışkırtmaları. Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar

Yorum

• İlk olarak aurora tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Aykut Kocaman hakkında size ilginç bir istatistik veriyim. Bugüne kadar çalıştırdığı tüm takımlar 2.lige düştü. İStanbulspor , Malatyaspor , Konyaspor , Ankaraspor ve .........
                                Bence Aykut Kocaman'ın irdelemesi gereken tek şey bu

aykut kocaman icin ilginc bir istatistik daha,

istanbulspordayken uzanlar , ankaraspordayken melih gokcek ve kolpabahcedeyken de aziz sigara paketine kadroyu yazip veriyordu.

bu sure zarfinda kimse kendini adam yerine koymadigi icin uzaktan kumanda islevi goruyordu sadece. malatya da ve konyada biraz adam yerine koyduklarinda buyuk takimlarin kayirildigi edebiyatlari yapan duduk makarnasi ile azizin agziyla penalti irdeleyen , sirtini kulube yaslayan duduk makarnasi ayni kisiydi,,
                                takim sampiyon(!!!) olmasina ragmen kimse kendini adam yerine koymadi
                                herkes ne mal oldugunu , kac kurusluk hoca oldugunu biliyor.
                                En son ESER tarafından düzenlendi; 19.07.2011, 11:56.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim