insallah yenilirler.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
9 ekimde alınan fiyasko karar Türk ve dünya hukuk tarihine yeni bir fiyasko olarak geçecek keza bizim özellikle cumhuriyet tarihimiz adalet konusunda fiyaskolarla dolu.Zenginin popüler olanın korunduğu tamamen parasal nedenlerle dokunulmadığı 3. dünya afrika ülkesi gibiyiz.Fakat ben sadece kendimize kızmıyorum bu yalan dünyanın adi kuralı bu.
Bu aynı zamanda bir sınav.Trabzonspor da buna yakışan tek takımdır.Şerefli Duruşuyla onurlu mantalitesiyle bu adi düzende bu tip davaların içinde her zaman yer almaya birinci sıradan adaydır bir kere Trabzonspor ve bu doğrultuda kaderimiz pek yüz güldürücü olmayacak buna alışın.Bu olayda mücadelenin Trabzonspor a düşmesi tesadüf değil.Bizim kaderimiz bu.Trabzonspor yanlışa kötüye haksızlığa her zaman başkaldırının temsilcisi olmuştur.Bunlar gerçekten de tesadüf değil.
9 ekimdeki rezalet benim için sürpriz olmadı.Zaten fbyi aklayacaklardı bunun emarelerini açıkça gösteriyorlardı yandaş medya başta olmak üzere milleti buna alıştırmak için algı operasyonlarını başlatmıştı,karar çıkınca da hep birlikte 'fb aklandı' diye ağızlarından salyalar saçarak başlık attılar hakkında hapis kararı bulunan aziz efendi de aldığı güvenceyle uzun zamandır rahat rahat gezip konuşuyordu hatta tehditler bile savuruyordu.Bunları yaşadık gördük hepimiz.
delilleri yok sayarak yasayı değiştirerek tamamen siyasi amaçla kurulmuş sportif amaçlı olmayan bir mahkemeden aldığı sözde aklanma kararıyla avrupada her ne kadar düzgünlüğü tartışmalı olasa da en azından bizden daha disiplinli tarafsız ve bağımsız olan mahkemeler karşısına çıkmak fb için yeni ve uzun süre daha unutulmayacak yine tarihe geçecek bir rezilliğe sahne olacaktır diyedüşünüyorum.Biz Türkiye içinde sesimiz fazla çıkmadığı yada susturulup ötekileştirildiğimiz için anlatamıyoruz ancak avrupalı bunu soğuk bir tokatla suratlarına çarpınca uyanırlar mı sanamam.Çünkü bunlarda yüz yok bir kere utanma arlanma yok.
Malum yeniden yargılanma mahkemesinin evrensel hukukta yeri yok.Bu tip mahkemeler muz cumhuriyetlerinde siyasi köşebaşlarındaki bazı şahısların çıkarlarını kollamak amacıyla ortaya konulur.Bu ilk ortaya konulduğunda malum siyasi tarafa karşı olanlar bu siyasi tarafın'kendini haksız bir biçimde kurtarmaya paçayı yırtmaya olayı örtbas etmeye' çalıştığını söyleyip yazıp durdular.Fakat kendi siyasetlerine yakın suçlanan bazı şahısların ve durumunun hiç alakası olmayan fenerbahçe ninde sırf kurtarılması adına dahil edildiği aynı hak-hukukta yer almayan mahkemeden aklanmasıyla bir anda dansöz gibi kıvırtmaya başladılar.Utanmadan aklanma manşetleri atıyorlar.Herşeyin bittiğini yazabiliyorlar.UEFA nın,CAS ın isviçre bağımsız mahkemelerinin,Avrupa spor tahkim kurullarının daha bir çok yerel mahkemenin verdiği kesin resmi infaz kararının nasıl bir anda yok hükmüne düşebileceğinin açıklamasını yapamıyorlar.İşin içine bir de milliyetçiliği karıştırıyorlar ki buda ikiyüzlülüklerinin yalancılıklarının göstergesi resmen.tv gazete köşelerinde kendi aralarında paslaşıyorlar.
alınan bu kararla adaletin hukuk un 2 başlı hale gelmiş olduğunu söyleyemiyorlar ama fb aklandı oyun bitti diyebiliyorlar.İşte bunlar bu kadar ahlaksız yüzsüz yalama yavşak işte.
Bunu biz söyleyebiliyoruz işte.Yeniden yargılama adı altında kurtarma mahkemesinde Trabzonspor un karşısında fb yoktu!siyasi partiler,devlet kurumları,siyasi anlaşmalar,medya ve ticari ortaklıklar vardı.Bu dava bir gün tek ve adil bir sonuca varırsa eğer bu tamamen Trabzonspor un hak arayışındaki azminin sayesinde olacaktır.
Şu durumda olacaklar ortada;
-UEFA bunun siyasi düzmece bir mahkemeden alınmış karar olduğunu yok hükmünde sayıldığını açıkça ortaya koyacak ,Bu sırada devreye Trabzonspor un da girmesiyle hem Uefa nezdinde fbnin yeni cezalar alması hem de TC yargısı nezdinde fbnin hak ettiği cezayı alması için yeni bir süreç başlayacak.
-UEFA,' biz gereken cezaları verdik bu sizin iç sorununuz bana ne' diyerek kesip atacak bizi reddettiği gibi fbyi reddetecek millet yine kuru milliyetçiliğe yatıp fb ye bir kez daha mağduriyet masalı yazıp bu sefer gönüllerde aklamaya çalışacaklar.
-UEFA kendiyle ve evrensel hukukla çelişerek fbyi haklı bulup tazminat ödeyecek .işte biz de nasıl bir dünya düzeni içinde olduğumuzu iyice göreceğiz, sınavımızın ve kaderimizin ne kadar ciddi ne kadar çetin olduğunu anlamış olacağız.En son TS FAN tarafından düzenlendi; 18.10.2015, 18:44.ŞEREFİN YETER TRABZONSPOR YETER Kİ ONURSUZ OLMASIN AŞK.BİTMEZ BU DAVA ÖLMEZ BU SEVDA!
Yorum
-
İlk olarak Kasım BEKTAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleberaat kararının kısa kararı var mı?
gerekçesi ne imiş?2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Yorum
-
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve diğer sanıkların mahkum olmadığı futbolda şike davası mahkemesinin Yargıtay'da bozulabileceğini belirterek dosyanın kapanmadığını söyledi. Pekşen, Aziz Yıldırım hakkında da ağır ifadeler kullanarak, Türk spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düştüğünü ifade etti.
Trabzonspor haklarını korumanın öyle tribünden slogan atmakla olmayacağını belirten Pekşen, "Trabzonspor'un hukukunu korumak öyle tribünden slogan atmakla olmuyor. Elini taşın altına koymakla, risk alabilmekle, mücadele edebilmekle oluyor. Şike sürecinin başlangıcında doğrudan bizzat ben varım. Ankara Cumhuriyet savcılığına 2011 yılı Nisan ayında, bu ligde şike yapılıyor. 4 ay sonrada 3 Temmuz 2011 yılında savcılık soruşturmasıyla bu ligde şike olduğu kamuoyuna yansıyor. Bu süreçte Trabzonspor'un hukuku nasıl korunabilir diye bir mücadele başlattık. Trabzonspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için resmi başvuruları yaptık" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor'un haklarını gasp etmek için her türlü entrikayı çevirdiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, "Keşke o dönemde Trabzonspor bizim söylediklerimize eğilebilseydi, cesaret gösterebilseydi asıl davanın açılması gereken. Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) açabilseydi. Tüm kayıplarını tazmin etme yoluna gitmesi gerekirdi ama bunu yapmadılar eksiklik yaptılar. Şampiyonlar Ligine gitmesinde çok ciddi emeğimiz oldu desteğimiz oldu. Bu kadar mücadele ettik, Trabzonspor'un hukukunu koruduk. Seçimlere girdik ama Trabzonspor taraftarından ben beklediğim oyu alamadım. Onun için bir sitemim olsun" diye konuştu.
"TRABZONSPOR'UN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ"
CHP Milletvekili Pekşen, Trabzonspor'a katkısını karşılığını taraftar bazında bulamadığı sitemini yaparak şunları söyledi:
"Seçimler bitti, milletvekili olduk. Kartal'da 3 yıldır Trabzonspor'un çözemediği ruhsat sorunu vardı. Ben Trabzonspor taraftarıyım, Trabzonspor bizim gönlümüz. Trabzonspor için yapabileceğimiz bir şey varsa derhal yapacağız. Belediye Başkanı ile görüştük. Ruhsat sorununu çözülme noktasına taşıdık ve çözdük. Bununla ilgilide Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aradı, teşekkür etti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Trabzonspor için her mecrada yapmamız gereken ne var ise yapmaya hazırım."
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, futbolda şike davası olarak bilinen davada verilen son mahkeme kararının Trabzonspor'u nasıl kandırırıza dönüştüğünü ifade ederek "Bu yargılama aslında Trabzonspor'u nasıl kandırırız. Trabzonsporlular'ı nasıl kandırırız, yargılamasına dönüştü. Bu bir yargı değil. Böyle bir şey olamaz. Şike yargılaması yapıldığı zaman bunun sıkıntılı bir yargılama olacağını daha önceki konuşmalarımda ifade etmiştim. İlk tape (dinleme belgesi) 11 Aralık 2010 tarihinde ele geçiyor. O tarihte mevcut şikeyle ilgili bir yasa yok. Yasanın çıktığı 17 Nisan tarihine kadar birçok tape elde ediliyor. Bu tapaler elde edildiğinde devlet biliyor. Hükümet biliyor. Spor bakanı, TFF biliyor. Herkes biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Trabzonspor'un kupası devletin gözünü önünde çalınıyor ama kimse engel olmuyor. Göz yumuyorlar. Tapeleri ise kolluk kuvvetleri yasasında önleyici dinleme denilen bir yöntemle topluyorlar ama hiç kimse bir şey önlemedi. Tam tersine görmezden gelmişler. 17 Nisan 2011 yılına kadar toplanan tapelerin tamamı hukuka uygun olarak toplanmamış. Kanun yok çünkü. Şimdi 17 Nisan'a kadar toplanan tapelerle 17 Nisan'dan sonra toplanan yani lig biteme kadar toplanan tapeler arasında bir hukuki farklılık var. 17 Nisan'dan öncekileri yargı geçerli delil olarak kabul etmiyor ama gerçek diyor bunlar hukuka uygun toplanmamış. 17 Nisan'dan sonra toplanan tapeler ise geçerli ve yasal zemini var artık. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali yapılmıştır. Çünkü 17 Nisan'a kadar toplanan delillerle ayrı değerlendirmelidir" diyor. Doğru söylüyor. Hak ihlali gerekçesine yaslanıyor mahkeme ve hemen hepsini karıştırıyor ve hepsini atıyor. Bu mahkeme kararı Yargıtay'dan bozulur. Çünkü burada tartışılan deliller 17 Nisan'a kadar olan deliller. 17 Nisan'dan sonra olana deliller ise gerçek deliller. Ama mahkeme diyor ki deliller hukuka uygun elde edilmemiş."
"BU KARAR YARGITAYDA BOZULUR"
Pekşen, bu son mahkemeden karar beraat de çıksa bunun bir üst mahkeme kararı olacağını kaydederek "Hem Anayasa Mahkemesi hem Yargıtay hem de son mahkeme diyor ki, "Aziz Yıldırım şike suçunu işlemiştir. Aziz Yıldırım bir şike suçlusudur. Öyle olduğunu Fenerbahçe taraftarı dâhil herkes kabul ediyor. Aziz Yıldırım zaten Fenerbahçe'nin başına yakışmaya bir adam. Türk Spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düşmüştür. Bu kesin. Bu dosya asla kapanmaz. Yargıtay'dan bozulur" ifadelerini kullandı.2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
-
İlk olarak Celal Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve diğer sanıkların mahkum olmadığı futbolda şike davası mahkemesinin Yargıtay'da bozulabileceğini belirterek dosyanın kapanmadığını söyledi. Pekşen, Aziz Yıldırım hakkında da ağır ifadeler kullanarak, Türk spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düştüğünü ifade etti.
Trabzonspor haklarını korumanın öyle tribünden slogan atmakla olmayacağını belirten Pekşen, "Trabzonspor'un hukukunu korumak öyle tribünden slogan atmakla olmuyor. Elini taşın altına koymakla, risk alabilmekle, mücadele edebilmekle oluyor. Şike sürecinin başlangıcında doğrudan bizzat ben varım. Ankara Cumhuriyet savcılığına 2011 yılı Nisan ayında, bu ligde şike yapılıyor. 4 ay sonrada 3 Temmuz 2011 yılında savcılık soruşturmasıyla bu ligde şike olduğu kamuoyuna yansıyor. Bu süreçte Trabzonspor'un hukuku nasıl korunabilir diye bir mücadele başlattık. Trabzonspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edebilmesi için resmi başvuruları yaptık" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzonspor'un haklarını gasp etmek için her türlü entrikayı çevirdiğini belirten CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, "Keşke o dönemde Trabzonspor bizim söylediklerimize eğilebilseydi, cesaret gösterebilseydi asıl davanın açılması gereken. Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) açabilseydi. Tüm kayıplarını tazmin etme yoluna gitmesi gerekirdi ama bunu yapmadılar eksiklik yaptılar. Şampiyonlar Ligine gitmesinde çok ciddi emeğimiz oldu desteğimiz oldu. Bu kadar mücadele ettik, Trabzonspor'un hukukunu koruduk. Seçimlere girdik ama Trabzonspor taraftarından ben beklediğim oyu alamadım. Onun için bir sitemim olsun" diye konuştu.
"TRABZONSPOR'UN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ"
CHP Milletvekili Pekşen, Trabzonspor'a katkısını karşılığını taraftar bazında bulamadığı sitemini yaparak şunları söyledi:
"Seçimler bitti, milletvekili olduk. Kartal'da 3 yıldır Trabzonspor'un çözemediği ruhsat sorunu vardı. Ben Trabzonspor taraftarıyım, Trabzonspor bizim gönlümüz. Trabzonspor için yapabileceğimiz bir şey varsa derhal yapacağız. Belediye Başkanı ile görüştük. Ruhsat sorununu çözülme noktasına taşıdık ve çözdük. Bununla ilgilide Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu aradı, teşekkür etti. Ben de kendisine teşekkür ettim. Trabzonspor için her mecrada yapmamız gereken ne var ise yapmaya hazırım."
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, futbolda şike davası olarak bilinen davada verilen son mahkeme kararının Trabzonspor'u nasıl kandırırıza dönüştüğünü ifade ederek "Bu yargılama aslında Trabzonspor'u nasıl kandırırız. Trabzonsporlular'ı nasıl kandırırız, yargılamasına dönüştü. Bu bir yargı değil. Böyle bir şey olamaz. Şike yargılaması yapıldığı zaman bunun sıkıntılı bir yargılama olacağını daha önceki konuşmalarımda ifade etmiştim. İlk tape (dinleme belgesi) 11 Aralık 2010 tarihinde ele geçiyor. O tarihte mevcut şikeyle ilgili bir yasa yok. Yasanın çıktığı 17 Nisan tarihine kadar birçok tape elde ediliyor. Bu tapaler elde edildiğinde devlet biliyor. Hükümet biliyor. Spor bakanı, TFF biliyor. Herkes biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor. Trabzonspor'un kupası devletin gözünü önünde çalınıyor ama kimse engel olmuyor. Göz yumuyorlar. Tapeleri ise kolluk kuvvetleri yasasında önleyici dinleme denilen bir yöntemle topluyorlar ama hiç kimse bir şey önlemedi. Tam tersine görmezden gelmişler. 17 Nisan 2011 yılına kadar toplanan tapelerin tamamı hukuka uygun olarak toplanmamış. Kanun yok çünkü. Şimdi 17 Nisan'a kadar toplanan tapelerle 17 Nisan'dan sonra toplanan yani lig biteme kadar toplanan tapeler arasında bir hukuki farklılık var. 17 Nisan'dan öncekileri yargı geçerli delil olarak kabul etmiyor ama gerçek diyor bunlar hukuka uygun toplanmamış. 17 Nisan'dan sonra toplanan tapeler ise geçerli ve yasal zemini var artık. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali yapılmıştır. Çünkü 17 Nisan'a kadar toplanan delillerle ayrı değerlendirmelidir" diyor. Doğru söylüyor. Hak ihlali gerekçesine yaslanıyor mahkeme ve hemen hepsini karıştırıyor ve hepsini atıyor. Bu mahkeme kararı Yargıtay'dan bozulur. Çünkü burada tartışılan deliller 17 Nisan'a kadar olan deliller. 17 Nisan'dan sonra olana deliller ise gerçek deliller. Ama mahkeme diyor ki deliller hukuka uygun elde edilmemiş."
"BU KARAR YARGITAYDA BOZULUR"
Pekşen, bu son mahkemeden karar beraat de çıksa bunun bir üst mahkeme kararı olacağını kaydederek "Hem Anayasa Mahkemesi hem Yargıtay hem de son mahkeme diyor ki, "Aziz Yıldırım şike suçunu işlemiştir. Aziz Yıldırım bir şike suçlusudur. Öyle olduğunu Fenerbahçe taraftarı dâhil herkes kabul ediyor. Aziz Yıldırım zaten Fenerbahçe'nin başına yakışmaya bir adam. Türk Spor tarihine bir Aziz Yıldırım lekesi düşmüştür. Bu kesin. Bu dosya asla kapanmaz. Yargıtay'dan bozulur" ifadelerini kullandı.
Yorum
-
İlk olarak piskopatrizeli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülereklam kokan hareketler bunlar. maçası yiyorsa kılıçdaroğluna laf etsin.2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
-
İlk olarak 28TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleaz önce tolunay kafkas;
milli takimi kutlarim, türk futbolunun buna ihtiyaci vardi, son zamanlarda iyi seyler yasamadik.
gibi sözler sarf etti. tolunay'da bu kirli düzenin adami oldugunu defalarca belirttim.
not: hakan arikan sakat, kayserispor'un kalesini 19 yasinda olan kayacan koruyacak.
burnuma pis kokular geliyor
Tartışma konusu açmak istemiyorum ama ne alaka yani Tolunay bu sözleri söyledi diye ''düzenin adamı'' mı oluyor. Tamam hepimizde biraz paranoyaklık var ama abartmaya gerek yok.Sol’un ihanet derecesine varan davranışları karşısında, Sağ ile olan kavgamızı erteledik.
Yorum
-
Gözünü yidiğim ayakları derler ya, ondan bunlar...
Siyasi kimliği olan hiçkimse, ama istisnasız hiçkimse Trabzon haricinde bunları söyleyemez. Başka şekilde de Trabzon'da böyle konuşamaz.
O kadar adamliklari varsa bu dediğini Istanbul'da, TBMM de söylesinler.
Hiçbiri gavur parasıyla 5 para etmeyecek karakter yoksunları sevgi pitircigi haline dönüşümüşler ya la...HAYAT BİR GÜNDÜR, O DA BUGÜNDÜR
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum