Ayrimcilik yapmiyorum yanlista analasilmak istemiyorum...ama onursal baskan of lu iho oflu nedir bizim bu oflulardan cektigimiz ki cokta severim. Kendilerini...
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, UEFA'nın Sivasspor'a vermiş olduğu cezayla ilgili sürece değindi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Sivasspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası verilmesi kararına karşı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) 4 Temmuz'da savunma yapacaklarını belirterek, "7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak" dedi.
Otyakmaz, yaptığı açıklamada, "futbolda şike" davasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sunduğu son mütalaayı hatırlatarak, "Birtakım teknik hataların, maddi hataların söz konusu olduğunu düşündüğümüzü hep dile getiriyorduk. 3 yıllık süre zarfında ilk defa gerçek anlamda hukuk ve adalete yakın bir resmi kağıt gördüğümü söyleyebilirim" diye konuştu.
"Bu mütalaayı okuduğumda 'evet, artık işler yoluna giriyor, daha adaletli bir mahkemede yargılanacağız' yönünde bir kanat oluştu bende" diyen Otyakmaz, "13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bu mütalaayı kabul ettiği takdirde bu gerçekleşecek ama kimse de şöyle düşünmesin; 'Öyle karar çıkmıştı, şimdi burada herkes beraat edecek' gibi de bir şey yok. Ben adil bir yargılama sonucunda bu dosyada kim gerçek anlamda suçlu, kim suçsuz yere ceza almış, kim suçlu olmasına rağmen beraat etmiş, bunların hepsinin bu mahkemede masaya yatırılacağına ve Sivasspor'un hakkının, itibarının iade edileceğine bütün kalbimle inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Otyakmaz, şunları söyledi:
"UEFA'da yaptığımız savunmada ülkemizin hukuk açısından önemli bir süreçten geçtiğini, birtakım hataların olduğunu, şimdi düzelme yolunda olduğunu söylemiştik ama hem yerel mahkemeden alınan hem de kısmen bir üst mahkeme tarafından onaylanmış bir karar olduğunu önümüze sunuyorlardı. Şimdi bir adım daha öne geçtik. 'İşte biz size anlatmaya çalışıyorduk, ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor, her şey normale dönmek üzere' diyorduk. İşte bunun da belgesi sayın savcının bu manadaki mütalaası diye elimizde bir koz daha, yani zenginleşmiş bir savunma olduğunu söyleyebiliriz."
- "7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak"
CAS'ta 4 Temmuz'da savunma yapacaklarını belirten Otyakmaz, "UEFA ile o takvimde anlaştık. UEFA Disiplin Komitesi de CAS'taki davaya taraf olarak katılacağı için karşılıklı bir tarih mutabakatı gerekiyordu. İsviçre'nin Lozan kentinde 4 Temmuz'da toplantı gerçekleşecek ve 7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak" dedi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, sunulan son mütalaanın CAS'taki savunmaları öncesinde ellerini güçlendirdiğine dikkati çekerek, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, belki de ayın 4'üne kadar bu konuda kararını verecek. Yani yeniden yargılamaya gerek görüp görmediğini de açıklamış olacak. İnşallah bu da sağlanmış olursa daha zengin bir savunmayla CAS'ta hakkımızı daha iyi bir şekilde arayacağız" diye konuştu.County of Essex
Yorum
-
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, UEFA'nın Sivasspor'a vermiş olduğu cezayla ilgili sürece değindi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Sivasspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası verilmesi kararına karşı, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) 4 Temmuz'da savunma yapacaklarını belirterek, "7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak" dedi.
Otyakmaz, yaptığı açıklamada, "futbolda şike" davasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sunduğu son mütalaayı hatırlatarak, "Birtakım teknik hataların, maddi hataların söz konusu olduğunu düşündüğümüzü hep dile getiriyorduk. 3 yıllık süre zarfında ilk defa gerçek anlamda hukuk ve adalete yakın bir resmi kağıt gördüğümü söyleyebilirim" diye konuştu.
"Bu mütalaayı okuduğumda 'evet, artık işler yoluna giriyor, daha adaletli bir mahkemede yargılanacağız' yönünde bir kanat oluştu bende" diyen Otyakmaz, "13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bu mütalaayı kabul ettiği takdirde bu gerçekleşecek ama kimse de şöyle düşünmesin; 'Öyle karar çıkmıştı, şimdi burada herkes beraat edecek' gibi de bir şey yok. Ben adil bir yargılama sonucunda bu dosyada kim gerçek anlamda suçlu, kim suçsuz yere ceza almış, kim suçlu olmasına rağmen beraat etmiş, bunların hepsinin bu mahkemede masaya yatırılacağına ve Sivasspor'un hakkının, itibarının iade edileceğine bütün kalbimle inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Otyakmaz, şunları söyledi:
"UEFA'da yaptığımız savunmada ülkemizin hukuk açısından önemli bir süreçten geçtiğini, birtakım hataların olduğunu, şimdi düzelme yolunda olduğunu söylemiştik ama hem yerel mahkemeden alınan hem de kısmen bir üst mahkeme tarafından onaylanmış bir karar olduğunu önümüze sunuyorlardı. Şimdi bir adım daha öne geçtik. 'İşte biz size anlatmaya çalışıyorduk, ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor, her şey normale dönmek üzere' diyorduk. İşte bunun da belgesi sayın savcının bu manadaki mütalaası diye elimizde bir koz daha, yani zenginleşmiş bir savunma olduğunu söyleyebiliriz."
- "7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak"
CAS'ta 4 Temmuz'da savunma yapacaklarını belirten Otyakmaz, "UEFA ile o takvimde anlaştık. UEFA Disiplin Komitesi de CAS'taki davaya taraf olarak katılacağı için karşılıklı bir tarih mutabakatı gerekiyordu. İsviçre'nin Lozan kentinde 4 Temmuz'da toplantı gerçekleşecek ve 7 Temmuz'da nihai karar ortaya çıkacak" dedi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, sunulan son mütalaanın CAS'taki savunmaları öncesinde ellerini güçlendirdiğine dikkati çekerek, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, belki de ayın 4'üne kadar bu konuda kararını verecek. Yani yeniden yargılamaya gerek görüp görmediğini de açıklamış olacak. İnşallah bu da sağlanmış olursa daha zengin bir savunmayla CAS'ta hakkımızı daha iyi bir şekilde arayacağız" diye konuştu.County of Essex
Yorum
-
İlk olarak Emre GÜRDAL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAyrimcilik yapmiyorum yanlista analasilmak istemiyorum...ama onursal baskan of lu iho oflu nedir bizim bu oflulardan cektigimiz�������� ki cokta severim. Kendilerini...2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
-
Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu, "Fenerbahçe yeniden yargılanırsa, bu bütün davalara emsal olur... Kimse böyle yanlış bir kararla Türkiye'yi ateşe atmasın" dedi
F.Bahçe'nin 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden yargılamayla ilgili başvurusuna savcının onay vermesine yönelik mütalaasına Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu çok sert tepki gösterdi. Hacıosmanoğlu, "Yeniden yargılamanın şartları bellidir. Bunların hiçbirisi bu dosyada oluşmamıştır. Ama savcı kanun dışı bir mütalaa veriyor. Biz mahkemenin böyle bir hataya düşmeyeceğini umuyoruz. O zaman Türkiye'yi de ateşe atarlar. Çünkü bu karar, geçmişteki benzer binlerce davaya emsal olur. Bunun altından hiç kimse kalkamaz. Ayrıca biz de, başta bu işlemi yapanlar hakkında olmak üzere suç duyurusunda bulunuruz. Çünkü bu kötü örnektir" dedi.
"DİNLEMELERİN TAMAMI YASAL"
Fenerbahçe'nin hedefinin tapeleri ortadan kaldırarak beraat etmek olduğuna dikkat çeken Hacıosmanoğlu, "Fakat şunu bilmiyorlar; bu dinlemelerin tamamı hakim kararlarıyla olmuş. Yani hepsi yasal... Teknik ve fiziki takipler bu şekilde yapılmış. Bugün yasanın değişmesi, geçmişte yasal bir şekilde gerçekleşen dinlemeleri ortadan kaldırmaz. Bunları yok sayma gibi kanun maddesi hiçbir yerde yok. İhtimal vermiyoruz ama bu gerçekleşse dahi ceza yargılamasıyla disiplin hukuku da farklı. Çünkü disiplin yargısı bu tip telefon dinlemelerinin hukuki ya da hukuk dışı olduğuna bakmaz. Kaldı ki sadece tape yok ki o dosyada. Fiziki takipler de var, maddi deliller de" şeklinde konuştu.
sabah2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
-
Şike davasının tanıklarından olan ve Başkan Aziz Yıldırım'ın talebiyle şike suçu işlediğini söyleyen Cihan Oskay ifadesini değiştirdi: "Şike operasyonu paralel yapının bir kumpası"
Şike davası sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "şike" yaptığını öne süren Cihan Oskay, kulübün avukatlarına, 3 Temmuz 2011 şike operasyonunun kumpas olduğunu ve operasyonun 2005'te başladığını iddia eden bir mektup gönderdi. Cinayet suçu nedeniyle tutuklu bulunan Oskay mektubunda, "Bu mektubu yazmak için çok düşündüm. Ama sonunda vicdanen yazmaya karar verdim. Çünkü yaşım icabı artık yolun sonuna geldiğimi hissediyorum. Paralel diye adlandırılan grubun medya ayağı, benden başkanla ilgili büyük bir davada tanıklık istedi. F.Bahçe'yi ele geçirme operasyonu 2005'te başladı. Belge ve bilgileri bende var. 3 Temmuz operasyonu 2 yıl önceden planlanan büyük bir operasyondur, belgeleri bende vardır" ifadelerini kullandı.
TAPELER SAF DIŞI
Fenerbahçe'de gözler 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin alacağı karara çevrildi. Mütalaanın içeriği sebebiyle yeniden yargılama kararının çıkmasını bekleyen sarı-lacivertliler, bu durum gerçekleşirse değişen 6256 sayılı kanun sebebiyle farklı bir yargılama süreciyle karşı karşıya kalacak. Yeni yasa sebebiyle dinleme kayıtları delil kabul edilmediği için tapeler saf dışı kalacak. F.Bahçe'nin önünde 1- İbrahim Akın'ın çelişkili ifadeleri, 2- Serdar Kulbilge ile F.Bahçe kaleci antrenörü arasındaki para transferi, 3- Cihan Oskay'ın ifadeleri, 4- Gizli tanığın ifadeleri, 5- Sivas kalecisi Korcan'ın aldığı iddia edilen araba olacak. Öte yandan 13. Ağır Ceza, AYM'den önce karar verirse, AYM'nin F.Bahçe'nin başvurularına "Konusuz kalan dava" kararı vermesi bekleniyor.
ne mal adamya...2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
Yorum
-
Günaydınlar Celal Bey kardeşim. En güzel günler sizin olsun.
.-"Bana göre Aykut Kocaman ve öğrencileri şike yapmadı."
-"Burada klima yok mu?"
-"Renklerin en güzeli siyah-beyaz."
Kadem bastın gönül tahtıma a sultânım, safa geldin.
(Gel 7 Eylül 2026 gel)
Yorum
-
İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleGünaydınlar Celal Bey kardeşim. En güzel günler sizin olsun.
.
gördüğünüz gibi nöbetteyiz sabahın bu erken saatlerinde2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
Yorum
-
Ertan Bey, sizin de sabah-ı şerifleriniz hayırlı olsun.
-"Burada klima yok mu?"
(Gel 7 Eylül 2026 gel)
Yorum
-
İlk olarak Cyzio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleErtan Bey, sizin de sabah-ı şerifleriniz hayırlı olsun.
.Hocam çok teşekkür ederim,
benimkisi pek hayır olmuyor şu sıralar sizinkiler hayır olur inşallah.Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Yorum
-
İlk olarak Ertan 51 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Hocam çok teşekkür ederim,
benimkisi pek hayır olmuyor şu sıralar sizinkiler hayır olur inşallah.
-"Burada klima yok mu?"
(Gel 7 Eylül 2026 gel)
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum