Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kazım Koyuncu Kalbimizdesin

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Dogum günün kutlu olsun Kazim abi
    Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
    Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Seni Unutmayacağız
      Can Dediniz Canımızı Verdik,kan dediniz kanımızı verdik,biz bu vatanı karşılıksız sevdik,SERSERİ lafını hak etmedik...

Yorum

• bu akşam 20:15

keşke olmasaydı programında.

Yorum

• KEŞKE OLMASAYDI'DA BU HAFTADönemin Sovyetler Birliği’ne bağlı Kiev yakınlarındaki Çernobil’inde 20. yüzyılın ilk büyük nükleer kazası meydana geldiğinde, Kazım henüz 14 yaşında müziğe eğilimli bir çocuktu.
          Santraldeki bilim adamlarının inanılmaz riskler alarak deneme yaptıkları saatlerde belki de bir türküyü Lazca söylüyordu.
          Hopa da dünyanın geri kalanı gibi uykudaydı ama santral uyumuyordu. Homurdandı, çatladı ve gazlarını saldı…
          Tam 4 gün öğrenemedi dünya gerçeği.
          Bahardı. Yağmur zamanıydı.
          Karadeniz’e yağan yağmurların o yıl sadece bereket getirmediğini anlamak için yıllar geçmesi gerekti.
          Soruna işaret edenler susturuldu; raporlar yayımlanmadı; test sonuçları bugün bile ikna edici bir netlikte değil.
          Devlet bakanları televizyon karşısında çay içerek halkı paniklememeye çağırırken; seçkin kesimlerin ithal çay içtiği dedikoduları yayılıyordu.
          Sonra unutuldu Çernobil.
          Kazım da büyüdü bu sıra.
          Karadeniz’in protest ve gür seslerinden biri oldu. Lazca şarkılar söyledi etnik ayrımcılık tuzaklarına düşmeden. Doğru bildiği bütün eylemlerde müziğiyle, sesiyle yer aldı.
          Sonra kanser oldu.
          Sonra aramızdan ayrıldı. Henüz 33 yaşındaydı.
          Bizden ayrıldı ama çok sevdiği Hopa’sının topraklarına kavuştu.

Annesi, babası, kardeşi, arkadaşları, beraber müzik yaptığı insanlar ve konuyla ilgili bilim adamı röportajlarının bulunduğu; doğup büyüdüğü evde çekimler yapılarak gerçekleştirilen Kazım Koyuncu dosyası Çernobil, kanser, Karadeniz ve müzik boyutlarıyla 24 ekranlarında. Yaşar Taşkın Koç’un hazırlayıp sunduğu Keşke Olmasaydı’nın Karadenizli müzisyen Kazım Koyuncu dosyası 7 Kasım Çarşamba akşamı 20.15’te 24 ekranlarında… Belgesel dosya, kaçıranlar için aynı gece 01.15’te ve Pazar günü 18.10’da tekrarlanıyor…

Yorum

• Kendi kamerasından çekimleri de gösterdiler, provalarını.. röportajlarını.. arkadaşlarını..
            Çok güzel bir programdı. Umay Umay sevimliliği ile beraber inanılmaz inatçılığından dem vurdu. Odaya girişinde bile pozitif enerji yaydığından sürekli bir şeyler yapma isteğinden bahsettiler.

Kazım Koyuncu'nun yaşamla ilgili tespiti ise mükemmeldi..

İzleyemeyenler tekrarını mutlaka seyretsinler.
            Trabzonspor √
            Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
            İki Renk ve Asalet √
            BordoMavi.Net √

Yorum

• Hiç haberim olmadı bu programdan.Tekrarından heberdar ederseniz çok sevinirim.

Yorum

• İlk olarak LazanisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Hiç haberim olmadı bu programdan.Tekrarından heberdar ederseniz çok sevinirim.
                Pazar günü 18.10’da tekrarlanıyor…
                Trabzonspor √
                Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                İki Renk ve Asalet √
                BordoMavi.Net √

Yorum

• Allah rahmet eylesin.Çok büyük bir sanatçıydı bizim için.Toprağın bol olsun Kazım abi.
                  Colmandante

Yorum

• İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Kendi kamerasından çekimleri de gösterdiler, provalarını.. röportajlarını.. arkadaşlarını..
                    Çok güzel bir programdı. Umay Umay sevimliliği ile beraber inanılmaz inatçılığından dem vurdu. Odaya girişinde bile pozitif enerji yaydığından sürekli bir şeyler yapma isteğinden bahsettiler.

Kazım Koyuncu'nun yaşamla ilgili tespiti ise mükemmeldi..

İzleyemeyenler tekrarını mutlaka seyretsinler.

İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Pazar günü 18.10’da tekrarlanıyor…
                    Hatırlatma...

Önce posterini kaldırdılar sonra içinden geçerek yazdığın,ruhunu yansıttğın marşını ..Bizde çok güzel sahip çıktık Kazım Usta..Kusura bakmayasın..
                    En son Erdem Keser tarafından düzenlendi; 10.11.2007, 22:07.

Yorum

• kanal 24 te yayınlanan belgeseli youtube ta buldum.buyrun süper bir belgesel.
                      BÖLÜM 1

BÖLÜM 2

BÖLÜM 3

BÖLÜM 4
                      Umut Bulut ile hiçbir akrabalığım yoktur. Üçüncü şahıslara duyrulur... ))

Yorum

• senin her şarkını dinlediğimde senin her görüntünü gördüğümde sana dua ediyorum kazım.allah mekanını cennet eder inşallah.
                        TRABZONSPOR DÜNYANIN EN BÜYÜK ŞEHİR TAKIMIDIR

Yorum

• Kazım öldükten sonra ayağım istiklali hiç çekmedi.Yıllarcada gidemedim.Geçen hafta sonu işim çıktı ve gitmek zorunda kaldım.Anladımki İstiklal caddesi onunla güzelmiş.

Ara sokaklardan çıkan herkes gözüme alıyor artık.Sanki o çıkacak ve ben ölmedim diyecekmiş gibi geliyor insana.

Yorum

• kazım koyuncu nerdesın ya bizim halimizden en iyi sen alnlıyordun çok erken gittin

Yorum

• yukardaki videoları seyrettikten sonra yine çok duygulandım..hani hüngür hüngür ağladım şimdi...gerçekten seni çok özledik

Yorum

• erkan oğur: kazım koyuncu'nun varlığı, ruhu, cismi, sanatı, dostluğu, sıcaklığıyla ve arkasından sürüklediği sevenleriyle ve bütün insanlık erdemleriyle, ben kendim olarak dünyanın tüm sömürücelerini ve onların uşaklarını lanetliyorum.

ismail hakkı demircioğlu: kazım, kısacık hayatında yapacağını yaptı ve çekip gitti. bu adaletsiz ve kirli dünyaya fazla dayanamadı. mayıs ayında filizlenmiş çay bahçesi gibiydi. sevenleri çoktu. ne mutlu ona. kalanlara selam olsun.

fuat saka: karadenizin hırçın dalgalarının, yeşil dağlarının asi çocoğunu bir gün bir gemi aldı ve sonsuzluğa götürdü. ama yapmak istediği müziği ve dost gülümsemelerini bize bıraktı.

bülent ortaçgil: kazım'ı ilk kez rock laz grubu zuğaşi berepe 'de dinledim. müziği algılayışı, duruşu ve estetiğini çok beğenmiştim. güzel bir yolculuk çok çabuk bitti. üzgünüm...

hatice tuncer: konserlerine giden, şarkılarını dinleyen herkes kazım 'ın arkadaşıydı. "yüreği yakışıklıydı" o yüzden yalnız sevgi değil tutkuydu kazım 'a duyulan. sahneler karadeniz rüzgarını, horon dalgasını çok özledi. ah kazım, seni ne kadar özledi arkadaşların...

leman sam: saz benizli, da incesi, koca yürekli çocuk... dünyadaki tüm alkışlar, şarkılar ve devrimler, sana armağan olsun... görüşmek üzere...

şevval sam: dünyayı değiştirmek için, nefes almaya bile ihtiyaç duymayan dost; ya bu hasretlik ne olacak?

nihat sırdar: çok çaldım kazım 'ın şarkılarını radyodan. ne şanslıyım ki tanıştım, dost oldum sonradan. şimdi pişmanım keşke daha çok çalsaydım... bugün bile çalınca, hala "kim bu şarkıyı söyleyen" diye soruyorlar bana. artık yok ama hala doğru işler yapıyor kazım koyuncu.

şenol güneş: kazım, halkın içinden çıktı, halkın yarattığı markaydı. güneş doğudan doğar, batıdan batar. güneş battığında gördüğüm yıldızlardan biridir kazım. her gün yeni bir başlangıçtır. benim gönlümde kazım düşüncesi tekrar doğacaktır.

bogaziçi gösteri sanatları topluluğu: kazım 'a...
                                karadeniz dalgaları, kıyı boyunca yükselen lazca, pontusça, türkçe, gürcüce,... şarkıların kardeşliği ile coşunca denizin çocuklarından biri de bu coşkuya katıldı. bizleri, kimi zaman ağırbaşlı, dingin; kimi zaman başeğmez, asi karadeniz 'in türküleriyle buluşturdu. bu coğrafyaya barışın ve kardeşliğin hakim olacağı umudunu yitirmeden, müziği ile farklı dillerin, kimliklerin yan yanalığını, birlikteliğini dile getirme mücadelesi veren sanatçı arkadaşımız kazım koyuncu 'yu unutmayacağız.

cahit berkay: albümlerini dinlediğimde, hah işte bu çocuk kalıcı olur, uzun soluklu olur demiştim. müziği kalıcı oldu ama kendisi bizi terketti, özlüyorum.

taner öngür: kazım koyuncu, kısa hayatında müzik adına önemli bir misyonu gerçekleştirdi. arkadaşlarıyla birlikte yerel kültürden evrensel ve çağdaş bir yorum çıkardı. yarattıkları bu vizyon önümüzdeki yıllarda daha iyi anlaşılacaktır.

bayar şahin: kısacık ömrüne dünyaları sığdırmış, genç, tutkulu, heyecanlı, yetenekli bir adam... kazım ile aynı sahneyi paylaşmak büyük bir keyifti. kişisel kaygılardan uzak aynı müzikal amaç için yan yana, omuz omuza olmak. bunu gerçekten önemserdi. böyle yaratıcılığın zirvesinde... birden bire... yokluğu ne büyük bir eksiklik. hem bizler hem de dünya için... ne müziğine ne de dostluğuna doyabildiğim sevgili kardeşim! unutulacak gibi değil!

ilkay akkaya: aşık mahsuni 'nin ölüm haberini alan biri, arkadaşına "duydun mu aşık mahsuni ölmş" demiş. arkadaşı da o'na şu yanıtı vermiş; "üzülme ölmesine, ya doğmasaydı!"
                                kazım da böyle benim için... "kumral bir çocuğun yaz öyküsü." bütün hayatı ve karadeniz kültürüne getirdiği açılım, öyle hesapsız, çıkarsızdı k, bütün dolaysızlığıyla girdi kalbimize... ve hep orada yaşayacak...

hilmi yarayıcı: yaşamımızın birçok yerinde ve zamanında buluştuk kazım 'la. bir üniversitenin avlusunda, amfisinde ya da dışında "üniversiteler bizimdir" demek için ya da stüdyonun birinde aynı türküyü seslendirip dilden dile, yürekten yüreğe ulaşmasını sağlamak için, aynı sahneyi paylaşıp o görkemli, coşkulu kalabalığın içinde hep bir ağızdan dünya halklarının kardeşliği için, özgürlüğü için, eşitliği için, insanca yaşam için söyledik şarkılarımızı. bir haykırışsa yaşamak, avazımızı sağırlar duysun, çığlıklarımızdan geceler irkilsin, dilsizler konuşsun, kör yürekler görsün, yer-gök selamlaşsın sevdamızla. haykırıyoruz bir kavga soluğuyla bir kez daha: kazım...

ayten-edip akbayram: karadenizin hırçın dalgaları gibiydi yüreğin, sevenlerin o dalgaların notalarında sürdü takalarını ve o dalgalara geri gönderdik seni... yurdum kadar güzel insan.

gökhan birben: kazım koyuncu hem müzisyen kimliğiyle hem de insani yönüyle, hayatın içinde nasıl durulması gerektiğinin en güzel örneğidir. onun bu denli sevilmesinin arkasında yatan gerçek ise halktan hiç kopmamış olması ve yaşatmaya çalıştığı değerlerin, halkın kendi öz değerleri oluşudur. böylesi bir insanı tanımak ve onun arkadaşı olmaktan onur duyuyorum. her ne kadar bedeni toprakta olsada sevgisi milyonların yüreğinde sonsuza dek yaşayacak...
                                ayrıca halkevleri 'ne şahsım adına teşekkür ediyorum. çünkü kazım koyuncu 'nun da isteyeceği şey, halk adına ürettiklerinin doğru olan yerden halka sunulmasıydı.

gürol ağırbaş: kazım 'ın müziğiyle bir turne yolculuğu sırasında tanıştım. bu yolculuk ömrüm boyu sürecek.

volkan konak: duymamak mümkün değilse de erken gitmenin kederini, biz yine de dinlemeliyiz kazım 'ın türküsünü.

haluk levent: hepimizin eksik yönünü tamamlayan bir müzisyen, kendimle gireceğim çelişkileri çabuklaştıran ve kolaylaştıran bir müzisyendi.

hülya polat: kazım koyuncu benim müzik hayatımda en önemli dönüm noktalarından biridir, aynı zamanda müzikal anlamda ondan çok şey öğrendim kısacık süreç içerisinde. hayatıma kattığı güzelliklerden dolayı ona müteşekkirim. kazım ile tanışmamız ve vedalaşmamız göz açıp kapayıncaya kadar yaşandı adeta. neden bütün güzel şeyler böyle kısa sürüyor. müzik adına yapacak o kadar güzel projeleri vardı ki kazım 'ın ölümü müzik camiası için çok büyük bir kayıp oldu. ben kendi adıma bu güzel insanı tanımış olmaktan ve onunla çalışma fırsatı bulmuş olduğum için mutluluk duyuyorum. seni hiç bir zaman unutmayacağım güzel insan.

grup yorum: yaşamıyla, sanatıyla ve örnek kişiliğiyle halkın gönlünde haklı bir yer edindi kazım.

nejat yavaşoğulları: kazım 'ın çok farklı ve güzel tınlayan bir sesi vardı. müziğinde rock müziğin coşkusuyla karadeniz yöresinin hareketli ezgileri evrensel bir sentez olarak ortaya çıkıyordu. kazım ve arkadaşlarının yaptıkları müziği çok kendine özgü buluyordum. dünyanın her yerinde bu özgünlüğü nedeniyle ilgi bulacağını düşünüyordum. şimdiye kadar yaptıkları, karadeniz ve rock müziğinin gelişimi açısından önemliydi. yaptıkları daha başlangıçtı diye düşünüyorum. onu unutmayacağım. zaten müzik tarihindeki yerini aldı.

yaşar kurt: çok değerli müzisyen dostumu bir kez daha saygı ile selamlıyorum.

feridun düzağaç: şarkıcı ölse, ölmez şarkısı, susmaz gülüşü, söylenir şarkısı.

... ve kazım

"hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, don kişot'lara, ateş hırsızlarına, ernesto che guevara'ya, yollara, yolcukluklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımız gönderiyoruz.

kötü şeyler gördük:
                                savaşlar, katliamlar, ölen, öldürülen çocuklar gördük. kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar ve topluluklar gördük. yanan kentler, köyler, ormanlar, hayvanlar gördük. yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, hergün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. biz de öldük...

ama her şeye rağmen bu dünyada şarkılar söyleyebildik...
                                teşekürler dünya..."

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X