mekani cennet olaa
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Kazım Koyuncu Kalbimizdesin
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Dogruysa çok güzel bir haberİlk olarak lakerta tarafından gönderildiARKADAS HEPINIZE GÜZEL BI HABER VERMEK ISTERIM KAZIM KOYUNCUNUN ANISINA YENI BIR ALBÜM DÜZENLENIYOR.GÜVENILIR BIR KAYNAKTAN DUYDUM.ESKI SARKILARI VE HIÇ PIYASAYA ÇIKMAMIS SARKILARINDAN OLUSUCAK VE DE ALBÜMLE BERABER KAZIM KOYUNCU ADINA YAPILMIS BIR BELGESEL CD SIZ VERILECEK.TÜM GELIRLER KOYUNCU AILESINE VERILECEK.BU DÜSÜNCE IÇIN MADDIYATI BIR KENARA ATIP ÇALISMAYI HAZIRLAYAN TÜM KAZIM KOYUNCU DOST VE SEVENLERINE MINNET BORÇLUYUZ..
Yorum
-
Kazim Koyuncu anisina 'Anit Mezar' yapilacak

Kanser hastaligi nedeniyle tedavi gördügü Amerikan Hastanesi'nde 25 Haziran 2005'te hayatini kaybeden sanatçi Kazim Koyuncu için anit mezar yapilacak.
Ankara Mimarlar Odasi'ndan heykeltiras Ali Asgar Çakmakçi ve Erdal Duman ile mimar Mehmet Ali Özgün ve Belgin Durgunanit, yuncu'nun Artvin'in Hopa ilçesine bagli Yesilköy köyündeki mezarinin çevresinde inceleme yaptilar.
Heykeltiras Erdal Duman, Kazim Koyuncu için dogum yeri olan Yesilköy köyündeki mezarinin yakininda bir anit mezar yapmayi planladiklarini belirtti

Duman, ''70 metrekare alanda yapmayi planladigimiz anit mezar için tamamen dogaya ve yöreye uygun desenler ile dogal taslar kullanacagiz'' dedi.
Duman, ''Bu aniti Kazim Koyuncu'nun ölüm yildönümü olan 25 Haziran'a kadar yetistirmeyi amaçliyoruz. Onun için çok hizli bir sekilde çalisacagiz'' dedi.2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Yorum
-
İlk olarak poseidon_61 tarafından gönderildiDogruysa çok güzel bir haberİlk olarak lakerta tarafından gönderildiARKADAS HEPINIZE GÜZEL BI HABER VERMEK ISTERIM KAZIM KOYUNCUNUN ANISINA YENI BIR ALBÜM DÜZENLENIYOR.GÜVENILIR BIR KAYNAKTAN DUYDUM.ESKI SARKILARI VE HIÇ PIYASAYA ÇIKMAMIS SARKILARINDAN OLUSUCAK VE DE ALBÜMLE BERABER KAZIM KOYUNCU ADINA YAPILMIS BIR BELGESEL CD SIZ VERILECEK.TÜM GELIRLER KOYUNCU AILESINE VERILECEK.BU DÜSÜNCE IÇIN MADDIYATI BIR KENARA ATIP ÇALISMAYI HAZIRLAYAN TÜM KAZIM KOYUNCU DOST VE SEVENLERINE MINNET BORÇLUYUZ..
nihayet yani:kaç zamandir bekliyordum böyle bir çalisma.
ayric anit mezar içinde emegi geçenlere simdiden tesekkürler.
ve ayrica kazim koyuncu konserlerinden yapilmis bir albümde bekliyorum.N e K ö T ü !
Yorum
-
arkadaslar lazuri.com adresinde kazim koyuncunun sarkisiyla birlikte bir klip yapmislar... gerçekten güzel ...
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
feneri "ampül" aydınlatır ancak "güneş" kendiliğinden ışık verir !
Yorum
-
İlk olarak Nytre tarafından gönderildi
arkadaslar lazuri.com adresinde kazim koyuncunun sarkisiyla birlikte bir klip yapmislar... gerçekten güzel ...
Ya ben bulamadim nasil bakicaz..ya da nerde(siteye girdim ama)"-Ben ALLAH'ın adaletine inanıyorum.." Onur Recep Kıvrak!
Yorum
-
ruhun sad olsun... biliyorum bu günlerde kemiklerin sizliyor... Sinop'a santral yapilacak senin de bildigin gibi... ve ben yine biliyorum ki seni asil üzen sey; seni çok sevdigini söyleyen insanlarin da bu ise destekçi olmalari...
nur içinde yat..."7 tepeli şehir... bekle... son tepene de dikeceğiz bayrağımızı..."
Yorum
-
Karadeniz'in asi çocugunun isyan ve sevgisini, dinleyicileri hiçbir zaman unutmayacak
Kazim'in sarkilari kazandi
HATICE TUNCER 25.12.2005 Cumhuriyet
2005'in 365 gününü tamamlamak üzereyiz. Dünyaya, Türkiye'ye, kendimize bakis... Kaybedilenler, kazanilanlar, büyük olaylar, sevinçler, acilar... 33 yasindaki Karadeniz'in çocugu Kazim Koyuncu da yasamini yitirenlerden biriydi. Piyasa kurallarina uymadan, tanitim kampanyalari yapmadan, halkindan miras aldigi ezgilere hoyrat davranmadan 25 Haziran'da giderken arkasinda binlerce gözü yasli dinleyicisi vardi.
Popüler dünyanin disindaydi, en popüler cenaze töreni oldu. 2005'te Kazim Koyuncu ve dinleyicileri kazandi. Tam da geçen aralik ayinin bu günleriydi. Istanbul'da Bostanci Gösteri Merkezi'nde Hey Gidi Karadeniz gecesinde yine müzigiyle izleyicisini costurmustu, ama rahatsizligi gözlerden kaçmamisti. Bir dostu ''' a ''Usagim, çok zayifsin, hasta olacaksin'' yazmisti. 2005'in ilk günlerinde artik hastaligi duyuldu ve kanserle savasimi basladi. Hastaligina çare, müzigi ve dostlarinin sevgisiydi. Gücü tükenene kadar sarki söyledi, hastane koridorlarinda bile gitarini çaldi, sevenlerinin üzülmesini istemedi.
KAYITSIZLIGA ÖFKE
Ölümünün ardindan Çernobil kazasina ve ülke yöneticilerinin kayitsizligina duyulan öfke ve aciyla Koyuncu'nun müzigi belki de anlatilamadi. Hopa'dan Istanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde okumak üzere geldikten kisa bir süre sonra müzikte karar kilan genç Karadenizli, Grup Dinmeyen ve Lazca rock müzik yapan Zugasi Berepe' de yer aldi. Koyuncu'nun deneyimleriyle sekillenen müzigi Viya' da ve Hayde' de belirginlesti.
Zugasi Berepe'yi birlikte kurdugu arkadasi Mehmedali Besli , Koyuncu'nun tulum için ezgiler yazmasinin Karadeniz müzigine getirdigi en büyük yeniliklerden biri oldugunu anlatiyor: ''Kemençeyle birlikte yaptigi Bati formatinda düzenlemeler de simdiye kadar yapilanlarin en iyisiydi. Ama en önemlisi, Kazim gerçek dünyanin ötesinde, müzigiyle kendi dünyasini, yani ölümsüz biricik dünyasini kurdu.''
Hayde albümünde Sultan Makami adli televizyon dizisinin de müziginde kullanilan ''Denizde Kararti Var'' sarkisi tulum ile klarneti bir araya getirdi.
YÜZYILLARIN TÜRKÜLERI
Koyuncu, tulum, kemençe, kaval, elektrogitarin birlikteligiyle yüzyillarin türkülerinden yaratilan yeni sarkilar söyledi. Hayde albümünden sonraki röportajinda Kazim, müziginde geldigi noktayi ''Biriktirdigimi düsündügüm bir süreç yasiyorum ve sürekli ögreniyorum. Kendi yöremi ögrenemedikten sonra yapacagim müzigin çok gerçek bir müzik olabilecegine inanmiyorum. O yüzden anonim sarkilarla daha çok isimiz var. Hayde arasina yazdigim tulum ve elektrik gitarla üç yüz yillik melodiymis gibi duruyor, oysa üç-dört ay önce benim ürettigim bir tulum ezgisi. O kadar çok degisik müzikler dinledim ki... Rock müzik dinledigim kadar Iç Anadolu da, Dogu da dinledim, ister istemez bütün bunlar beni olusturuyor. Sarkilarin ana melodilerine müdahale etmiyorum, sözlerini de degistirmiyorum, saçmalamiyorum, ama düzenleme yaparken yeni melodiler katmaya çalisiyorum, yeni enstrümanlarla bir seyler yapmaya çalisiyorum'' diye anlatiyordu.
Açikhava Tiyatrosu'nu bir gecede nasil binlerce insanin doldurdugunun sirri da su sözleri olsa gerek: ''Bütün bu düzenlemelerle ezber bozmanin yaninda hayata dair duruslarimizla da ezber bozmak gibi bir tavrim oldugunu söyleyebilirim. Gerçi henüz tam olarak yapmak istediklerimi yapamadim, ama biraz bildigimiz seyleri bozan, biraz statükoyu parçalayan, biraz ezberlerini bozan isler yapmayi çok istiyorum.''
GELECEK HAYALLERI...
Müzigindeki gelecege iliskin hayallerinden de söz etmisti: ''Simdiye kadar söyledigim ve söylemedigim türküleri çok büyük prodüksiyonla Gürcistan'dan, Irlanda'dan gaydacilarla belki bir senfoniyle yan yana getirip klasik müzikten rock'n rol'la, oradan da Karadeniz'e uzanan bir konseri müzisyen dostlarla yapmayi çok istiyorum.''
Kazim Koyuncu, bu yil 4 Subat'ta Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde hastaligina ve zorlu tedavi sürecine karsin izleyicisiyle inatla çikip bir buçuk saat sarki söyledi. Dinleyicilerine hastaligini unutturup bir sevgi yumagi, umut yaratti.
''Saçlarim döküldü, artik öyle yakisikli fotograflarimi çekemeyeceksin'' diyordu, ama ''yüregi yakisikliydi'' Kazim'in. O yüzden, dinleyicileri, arkadaslari, tanisma firsati bulanlar ya da bulamayanlar çok sevdi. Bu yil Istanbul'da sayisiz konser yapildi, ama sahnelerde ''Karadeniz rüzgâri'' esmedi, ''horon dalgasi'' cosmadi.
Bir yil önce 4 günde karar verilen konserde Açikhava Tiyatrosu'nun yaridan fazlasi dolmustu, Hopa'ya ugurlamaya on binler geldi.
''Biz kendi basimiza sarki, türkü söyleyip çok fazla bir sey yapamayiz. Aslinda biz sarki söylerken, müzik yaparken eylem yapiyoruz'' sözleri, Çernobil'e kayitsiz kalanlara, Karadeniz'in önüne duvar çekenlere Istanbul'dan Hopa'ya isyanla kanitlandi.
Yasam felsefesi
Artvin ve Bergama'da siyanürle altin arama belasi, Akkuyu'da nükleer santral, Gökova'da termik santral, Firtina Vadisi'nde hidrolik santral... derken simdi de ki aslinda çok zaman önce baslayan Samsun-Sarp Sahil Yolu Projesi. Bu proje kapsaminda yok edilen ve durdurulamazsa tümüyle yok edilecek olan sahillerimiz ve çocuklugumuz ve gelecegimiz ve tarihimiz ve... yasam!
Bu sözler yasam felsefesinin özeti gibi. Mayis ayinda Istanbul Ticaret Odasi'nin düzenledigi "Kanser ve Çernobil'in Etkileri" konferansindaki konusmasinda, "Hayatim ve sagligim, nereye giderse gitsin daha da gicik, illet, muhalif, deli bir herif olmaya devam edecegim'' diye yasama meydan okuyordu.
'Hopa' Kültür Merkezi
Bugünlerde Hopa'da, eski belediye binasi restore edilerek yapilan kültür sanat merkezine ''Kazim Koyuncu adi verilsin mi verilmesin mi'' tartismalari yasaniyor. Belediye Baskani Yilmaz Topaloglu' nun, bir anket sonucu Hopalilarin büyük çogunlugunun istegini yansittigini düsünerek yaptigi öneri reddedildi. Gazetelere yansiyan tartismalarda ''Bir türkü söylemekle sanatçi mi olunur'' diyen bir meclis üyesi olmus.
Kazim Koyuncu'nun babasi Cavit Koyuncu' yu üzen de bu sözler olmus. Cavit Koyuncu, ''Kültür merkezine oglumun adinin verilmesi için benim bir tesvikim olmadi. Fakat benim kirilmam, bir türkü söylemekle sanatçi olunmaz lafinadir. Kazim'in devrimci bir sanatçi oldugunu bütün ülke biliyor. Halk Kazim'i, sanati ve kisiligi için sevdi'' diyor.
Baskan Topaloglu, ocak ayinda öneriyi yeniden belediye meclisinin gündemine getirecegini, bu kez kabul edileceginden emin oldugunu söylüyor.
'YOK OLAN YASAM'
Kazim Koyuncu, ''Politikacilar neden bu kadar hirsli, ne elde etmek istiyorlar acaba, bizim bilmedigimiz seyler mi var? Hayat baska, biz baska miyiz acaba'' diye soruyordu bir röportajinda. Kazim, belediye meclisinde 5-4 oyla kayip mi etti? Hopa Kültür Sanat Merkezi'ne adinin verilip verilmemesini önemser miydi? Kazim, Hopa'nin bir köyünde dogdu, simdi dogdugu köyün mezarliginda yatiyor. Adi bir kültür merkezine ya da baska bir yere verilmese de olur. Findik agaci, ötede karayemis, dereler, yaylalar sarilmis Denizin Çocugu'na. Tartismalara yanitini Viya albümünün kapaginda çoktan vermis: ''Insan hayatinin hiçe sayildigi, kendinden olmayanin degersiz görüldügü, barisin ve kardesligin önemsiz sözcükler, insanin en degersiz sey oldugu ülkede yok olan sen, yok olan ben, yok olan sevgi, yok olan zaman, yok olan insan, yok olan... YASAM''
Yorum
-
kapiyi çalmadan girdin yüregime...ya da benden habersiz yerlestin gözlerime...aynaya baktigimda,yüregimde oldugun için sansli hissediyorum kendimi...gözlerimde oldugun için...kalpten kalbe bir yol vardi,tabelasiz,kuralsiz,gözle görünmeyenlerden...O yolda rastladim karadenize...karadenizi ilk gördügümde aglamistim...seni dinlerken,her tulum sesinde kendimi onun kiyisinda buluyordumben...ve sen simdi,o kiyilardan birindesin...biliyorum...sei seviyorum melegim...iki dünya arasindaki farki unutturacak kadar çok!"Orada birisi farklı yürüyordur."
Yorum
-
haluk leventte karadeniz teknikten mezun o da bilir bizim oralari.. ayrica kazim koyuncuyu klipte görmek duygu verici bir sey oldu.''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
Yorum
-
''Ben kulüp tutmam, çocuk... Çünkü hepsi benimdir. Hem; sivil veya asker toplumun tamamına hizmet veya kumanda edenler bir kulübü tutsalar bile -görev sırasında- bunu açıklamazlarsa isabet ederler. Aksi halde, otoriteleri sarsılır ve tartışılır. Tefrika (ayrımcılık, nifak) yaratmış olurlar. O nedenle dikkatli olmalarını tavsiye ederim." Mustafa Kemal Atatürk (2 Aralık 1933)
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.

Kazim abinin ODTÜ konseri yil 2004 ...
Yorum