Forum Kültürü Öldü mü? Yoksa Sadece Şekil mi Değiştirdi ?

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • Enes Ünal Kaya
    • 16.02.2008
    • 6200
    • Bilişim Teknolojileri
    • İstanbul

Konu başlığına girince ilk mesaja gidiyor, aslında son mesaja gitmesi lazım değil mi
    ...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...

Onur Recep Kıvrak !
    Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya

Yorum

• Mert Oğuzlu61
      • 04.06.2009
      • 20768
      • İstanbul

Her kulübün sosyal medyada bir kalesi var, bizim kale de burası. Başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformları 'forum' kültürüne zarar verdi ama Twitter'da yazmak bana saçma geliyor. Orayı 'anlık bilgi' için, burayı da kulübe dair taraftarın genel algısını görebilmek için kullanıyorum.

Burası aslında özel bir yer. Eskiden Bmn'de yazan isimler arasında önemli kurumlarda çalışan gazeteci arkadaşlar ve abilerimiz de var. Bmn'nin nasıl bir yer olduğuna şöyle ufak bir örnek vereyim;

Yazın siyasi bir lideri sahada takip ediyordum, eskiden Bmn'de yorumlarını okuduğum muhabir bir arkadaşımız anons çekerken ismini duydum, x kurumda muhabir. Ben de muhabirim, Silivri'de 2 metre önümde denk gelen olay. Gittim yanına, "BMN?" dedim ayaküstü tanıştık

Bir zamanlar burada yazan diğer gazeteci üyeler gibi kendisi de artık yazmıyor, sanırım tek ben kaldım.

Kulübün scoutu bile şu forumdan çıktı, yıllardır scout olarak çalışıyor. Bmn'den ayrılış muhabbetini bile hatırlıyorum )

İşte böyle bir platform burası. Kitle genelde yazmayı ve okumayı seven kitle, sosyal medyadan reklamlarla yeni üyeler gelebilir ama eski üyeler de geri dönsün isterim.

"Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• yenal
        • 21.12.2010
        • 114
        • Marka Stratejisti
        • İstanbul

İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi
        Her kulübün sosyal medyada bir kalesi var, bizim kale de burası. Başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformları 'forum' kültürüne zarar verdi ama Twitter'da yazmak bana saçma geliyor. Orayı 'anlık bilgi' için, burayı da kulübe dair taraftarın genel algısını görebilmek için kullanıyorum.

Burası aslında özel bir yer. Eskiden Bmn'de yazan isimler arasında önemli kurumlarda çalışan gazeteci arkadaşlar ve abilerimiz de var. Bmn'nin nasıl bir yer olduğuna şöyle ufak bir örnek vereyim;

Yazın siyasi bir lideri sahada takip ediyordum, eskiden Bmn'de yorumlarını okuduğum muhabir bir arkadaşımız anons çekerken ismini duydum, x kurumda muhabir. Ben de muhabirim, Silivri'de 2 metre önümde denk gelen olay. Gittim yanına, "BMN?" dedim ayaküstü tanıştık

Bir zamanlar burada yazan diğer gazeteci üyeler gibi kendisi de artık yazmıyor, sanırım tek ben kaldım.

Kulübün scoutu bile şu forumdan çıktı, yıllardır scout olarak çalışıyor. Bmn'den ayrılış muhabbetini bile hatırlıyorum )

İşte böyle bir platform burası. Kitle genelde yazmayı ve okumayı seven kitle, sosyal medyadan reklamlarla yeni üyeler gelebilir ama eski üyeler de geri dönsün isterim.

Gidenin arkasından bakmak olmaz derler ama ben buna karşıyım. Bence gelmeliler. Küsüp mü gittiler ? Başka sebepler mi bilemiyorum tabi. Geri gelmeleri için ne yapmak lazım ?
        --
        Markanızın ilk izlenimi için ikinci bir şanşınız olmayacak.

https://larus.web.tr

Yorum

• chener
          • 02.08.2006
          • 3129
          • Antalya

Forumun belki de kurulduğu gündem beri ki en en eski üyelerinden biri olabilirim. Fazla yazmam, gönderileri sürekli okurum, aklım kestiğinde de düşüncemi yazarım.

Formula ilgili en büyük hayal kırıklığım şampiyonluk yılında almanağı becerip de çıkartamamak oldu. Müthiş orijinal düşünce forumdaşların duyarsızlığı yüzünden heba oldu.

Forumun şu anki işlevi, insanlar sokakta değil, burda küfrediyorlar. Demekki zaman böyleymiş.
          YA DIŞINDASINDIR ÇEMBERİN YA DA İÇİNDE YER ALACAKSIN.KENDİN İÇİNDEYKEN KAFAN DIŞINDAYSA ÇARESİ YOK KARDEŞİM.

Yorum

• Mert Oğuzlu61
            • 04.06.2009
            • 20768
            • İstanbul

İlk olarak yenal tarafından gönderildi

Gidenin arkasından bakmak olmaz derler ama ben buna karşıyım. Bence gelmeliler. Küsüp mü gittiler ? Başka sebepler mi bilemiyorum tabi. Geri gelmeleri için ne yapmak lazım ?
            Küsüp giden çok oldu. Nerede yazıyorlar bilmiyorum muhtemelen Twitter'da yazıyorlardır. Küsmeyip gidenler niye gitti onu bilmiyorum, taraftar forumunda yazmak varken Twitter'a niye yazayım?

Eski üyeleri tanıyan varsa çağırabilir. Burada TS konuşuluyor, Twitter'da duvara yazar gibi yazanların bir TS forumu olduğundan haberi olmalı.

Maç günlerinde, transfer sezonlarında hatta milli maç günlerinde 'TS nin internet ortamındaki kalesi' gibi sloganla platformlardan forum linki paylaşımları yapılabilir. Zamanla yeni üyeler gelir.

Mesela yine BMN'den çıkma fenomen arkadaşlar var. Takipçisi fazla olanlardan tanıdık varsa Twit atıp foruma yönlendirebilir veya hikayesinde paylaşabilir. Taraftar forumu nedir bilmeyen insanlar var.
            "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• yenal
              • 21.12.2010
              • 114
              • Marka Stratejisti
              • İstanbul

Daha büyük sürüm için resme tıklayın 

İsim: bmn-geri-geldi.png 
Görüntülenme: 102 
Boyut: 1.09 MB 
Kimlik: 11421980

Bu görseli herkes sosyal medya hesaplarında ve whatsapp durumlarında #bmngerigeldi etiketiyle paylaşsa nasıl olur sizce ? Etkisi olur mu ?
              --

Yorum

• Adem Akyüz'

Artık günümüzün en önemli olayı hız. Video izlerken bile çoğu zaman x2 izliyoruz. Veya uzun bir videoyu sonuna kadar aynı ciddiyetle izleyemiyoruz. Burada başlıklar arasında dolaşmaktansa sosyal medyada sadece aşağı kaydırarak etkileşim içinde olmak daha kolay. Bu da haliyle forum kullanan insan sayısını azaltıyor.

BMN sayesinde çok güzel insanlar tanıdım. O yüzden buraya kendimi borçlu hissediyorum. Sosyal medyada daha aktifim ama burayı da elimden geldiğince kullanmaya çalışıyorum

BMN emin olun birçok kişinin sandığından çok daha büyük bir oluşum. Forum yöneticiliği yaptığım zamanlarda şunu fark etmiştim ki bugün sosyal medya fenomenlerinden tut da yerelde veya ulusal basında Trabzonspor adına konuşan kim varsa yolu mutlaka buradan geçmiş. O veya bu sebepten yollar ayrıldı belki ama Trabzonspor taraftarının sanaldaki kökü BMN’dir diyebiliriz. Sanal dediğime bakmayın, yapılan yüzlerce organizasyonla sanallığı aşmış bir oluşum BMN

Her daim var olsun
                www.x.com/zykmda

Yorum

• Pshycologist41
                  • 16.01.2010
                  • 1306
                  • Kocaeli

Yıllar once foruma birlikte kayıt oldugum kardeşim, çok kötü oynadıgımız bir sivas maçında üzerine bir de sivas gol atınca "al işte attı adamlar helal olsun" yazdı diye sivassporlu ilan edilip forumdan banlanmıştı. Başlığı görünce aklıma geldi yazmak istedim.

Yorum

• yenal
                    yenal yorum yaptı
                    Yorum düzenleme
                    ahahahahahhs çok iyiymiş yaaa. Başlığı bulabilir miyiz?
                • Burçak
                  • 31.05.2005
                  • 29408
                  • İnşaat Teknikeri
                  • Trabzon

BMN nin yeri her zaman farklıdır. Burada güzel dostluklar kazandık. Ama ne zaman ki twitter çıktı tüm forum siteleri gerilemeye başladı. Bize özel bir durum değil yani. Önceden kimle macimiz varsa girer onların forumuna da okur ne düşündüklerini bakardık. Aynı şekilde rakiplerle burayı takip ederdi. Simdi okuyacağınız rakip forumu kalmadı neredeyse. x te herkes her aklına geleni yazıyor etkileşim almak insanların hoşuna gidiyor. Daha çok kişiye ulaşıyor. Bu durum orayı daha cazip hale getirdi.
                  zaman zaman x te ki space odalarına girip yayincilari dinledigimde görüyorum ki hemen hemen hepsinin bir BMN geçmişi var. Bunu söyleyenlere çok kez şahit oldum. Forum sitelerinin daha aktif olması için önce gorunurlugu artırmanın gerek. Özellikle x i çok iyi kullanmamız gerek. X te yazılan havaya yazdığın bir mesaj gibi geliyor bana. Özetle bence BMN olarak X sayfasını çok çok daha aktif kullanıp zaman zaman forumdan linkler atıp insanları buraya teşvik etmeliyiz
                  2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                  Gerçek budur. ☆

Yorum

• yenal
                    • 21.12.2010
                    • 114
                    • Marka Stratejisti
                    • İstanbul

İlk olarak Burçak tarafından gönderildi
                    BMN nin yeri her zaman farklıdır. Burada güzel dostluklar kazandık. Ama ne zaman ki twitter çıktı tüm forum siteleri gerilemeye başladı. Bize özel bir durum değil yani. Önceden kimle macimiz varsa girer onların forumuna da okur ne düşündüklerini bakardık. Aynı şekilde rakiplerle burayı takip ederdi. Simdi okuyacağınız rakip forumu kalmadı neredeyse. x te herkes her aklına geleni yazıyor etkileşim almak insanların hoşuna gidiyor. Daha çok kişiye ulaşıyor. Bu durum orayı daha cazip hale getirdi.
                    zaman zaman x te ki space odalarına girip yayincilari dinledigimde görüyorum ki hemen hemen hepsinin bir BMN geçmişi var. Bunu söyleyenlere çok kez şahit oldum. Forum sitelerinin daha aktif olması için önce gorunurlugu artırmanın gerek. Özellikle x i çok iyi kullanmamız gerek. X te yazılan havaya yazdığın bir mesaj gibi geliyor bana. Özetle bence BMN olarak X sayfasını çok çok daha aktif kullanıp zaman zaman forumdan linkler atıp insanları buraya teşvik etmeliyiz
                    Yakaşık 1 yıldır bunu yaptım. Etkileşimi 4 katına kadar çıkarabildim. Ancak X algoritması bağlantı paylaşınca görünürlüğü düşürüyor. Bu yüzden ileti olarak ara ara bahsediyorum.
                    --

Yorum

• Burçak
                      • 31.05.2005
                      • 29408
                      • İnşaat Teknikeri
                      • Trabzon

Yakaşık 1 yıldır bunu yaptım. Etkileşimi 4 katına kadar çıkarabildim. Ancak X algoritması bağlantı paylaşınca görünürlüğü düşürüyor. Bu yüzden ileti olarak ara ara bahsediyorum.
                      Evet farkındayım. Hatta her iletiyi paylasiyorum bebde daha çok kişi görsün diye.
                      mesela bi çok anonim hesap var kanaat onderi gibi olmuş. Onların dilini kullanarak değil ama onlar gibi takip edilen sayfa olabilmeleyiz.
                      2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                      Gerçek budur. ☆

Yorum

• jpositve
                        • 16.04.2022
                        • 3807
                        • Kuzey Amerika

Bir de 16.000 civarı telefon numarası var. Onlara sms yerine whatsapp mesajı atsam mı diyorum ama telefonlar da değişmiş olabilir. Bilemedim ya.
                        sms olayı iyi olurmuş tabi işin maliyeti de var. Whatsapp da mesaj atılsa numarayı başkası kullanıyorsa, hele de bayansa ve problemli eşi de varsa hayırdır kardeşim sapık mısın nesin durumu oluşabilir .) Komple bütün banlanmış hesaplar da topluca tekrar açılsa nasıl olur acaba
                        İlk olarak Mert Oğuzlu61 tarafından gönderildi
                        Maç günlerinde, transfer sezonlarında hatta milli maç günlerinde 'TS nin internet ortamındaki kalesi' gibi sloganla platformlardan forum linki paylaşımları yapılabilir. Zamanla yeni üyeler gelir.
                        bu da mantıklı yıllar önce abdullah avcı kasım 2020 de trabzonspor ile anlaştığında twitterda rastgele hesap açıp bütün avcı ile ilgili tweeterin altına avcı ve şike dönemindeki ifadesini ve şike soruşturmasından 1 yıl önce gazete demecini resim olarak paylaşıyordum. Birkaç saat boyunca aralıksız baya tweetin altına bunu paylaştım ve gün sonunda olaydan haberi olmayan twitterda bir kişi bile kalmamıştı. 2 - 3 tane fenomen bile avcı ve şike suçlamasıyla ortalığı karıştırmaya çalışan insanlar var diye tweet atmıştı .) Benzer şekilde her Trabzonspor tweetinin altına spam yorumları yapılsa dahi kolaylıkla istenilen sonucun alınabileceğini düşünüyorum. Tabi böyle birşey forumun ciddiyetini biraz düşürebilir.
                        İlk olarak Courage tarafından gönderildi
                        Yazma olayına gelince fikir üreten bilgi birikimini etrafı ile paylaşmaya niyetli olan insanlara karşı yazılarından kısa ve genellikle bağlamından kopartılarak alıntı yapılıp karşı fikir sunmak yerine feci halde linç ediliyor , hakaret alaya alma da peşi sıra eksik olmuyor. Yazma heveslisini bir süre sonra forumdan kopartan bu durum diğer insanlar içinde korku heyhulası üretiyor. Kısa ve genelin kabul göstereceği biçimde yazanı bile bulamıyoruz zira artık kimse yazmaya cesaret edemiyor.
                        Bu olay yakın zamanda olmuştu. Jarzinho Tekkeball, bodoglimt, proje falan yazıyordu burada alaya alıp tepki gösteren tipler oluyordu. Bir de erenlash vardı onda da benzer yorumlar oluyordu. Hatta adam uzun bir aradan sonra tekrar yazmaya başladığında adamı alaycı bir biçimde karşılayanlar da vardı.

Yorum

• objek
                          objek yorum yaptı
                          Yorum düzenleme
                          Aslında bazı arkadaşlara tepki değilde birazda muhalif takilmak insanların genlerinde var biraz hoşgörüyle asilacak durumlar
                          forumu bir yarisma gibi görüp benim fikirlerim en doğrusudur ruh haliyle kullanmamak lazım böyle olursa küsmeler vs olabilir
                      • yenal
                        • 21.12.2010
                        • 114
                        • Marka Stratejisti
                        • İstanbul

Saygısızlık konusunda daha rijit kurallar getirebiliriz. Getirmeliyiz de.
                        --

Yorum

• Anıl C
                          Trabzonspor Kongre Üyesi
                          • 07.05.2008
                          • 20045
                          • Mürşid-i Trabzonspor
                          • Almanya

Bence gereği yok. Sosyal medyada Trabzonspor'lu olupta BMN'yi bilmeyen yok. Bilmiyorsa da cahilliğindendir. İsteyen gelir, istemeyen de gelmesin. Zamanında kendine duyumcu deyipte iki eleştiri alınca kaçan tiplerin arkasından ağlayanlar dahi olmuştu. Birilerinin arkasından koşulmasına karşıyım. 27 senelik bir oluşum burası.
                          Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
                          #23 #07

Yorum

• yenal
                            • 21.12.2010
                            • 114
                            • Marka Stratejisti
                            • İstanbul

İlk olarak Anıl C tarafından gönderildi
                            Bence gereği yok. Sosyal medyada Trabzonspor'lu olupta BMN'yi bilmeyen yok. Bilmiyorsa da cahilliğindendir. İsteyen gelir, istemeyen de gelmesin. Zamanında kendine duyumcu deyipte iki eleştiri alınca kaçan tiplerin arkasından ağlayanlar dahi olmuştu. Birilerinin arkasından koşulmasına karşıyım. 27 senelik bir oluşum burası.
                            Birileri dediğimiz, burada olanlar esasen daha çok. Haber veremediklerimiz. Maille ulaşamadıklarımız.
                            --

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                            Yükleniyor...