Her Şey Para Değildir ( Kamuoyu Duyurusu )

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler
  • admin
    • 03.02.2004
    • 7894
    • Trabzon

Her Şey Para Değildir ( Kamuoyu Duyurusu )

Bizler, Türkiye’nin en büyük Trabzonspor taraftar oluşumlarından biri olan http://bordomavi.net camiası olarak; kulübümüzün geleceğini, sportif hedeflerini ve kurumsal ilkelerini yakından takip etmeyi bir sorumluluk kabul ediyoruz. Son günlerde kamuoyuna yansıyan, henüz 19 yaşında, Afrika Kupası’nda sergilediği performansla uluslararası vitrine çıkan ve yaz aylarında oynanacak Dünya Kupası’nda değerini daha da artırması kuvvetle muhtemel Oulai’nin, ligde yalnızca 5 puan önümüzde bulunan Galatasaray’a satılacağı yönündeki iddiaları kaygı ve tepkiyle izliyoruz.

Bu iddiaların, Trabzon yerel basınında eş zamanlı olarak “Şubat ayında 30 milyon Euro ödeme zorunluluğu” söylemiyle desteklenmesi, söz konusu satışın adeta kaçınılmazmış gibi sunulması, kamuoyunu ikna etmeye yönelik bir algı çalışması izlenimi vermektedir. Şu sorunun cevabını açık ve net şekilde talep ediyoruz: Eğer kulübün böylesine acil ve ağır bir ödeme yükümlülüğü bulunuyorduysa, neden Ocak transfer döneminde sol bek ve stoper mevkilerine toplamda 10 milyon Euro’yu aşan bonservis bedelleriyle transferler yapılmıştır? Finansal zorunluluk iddiası ile sportif tercihler arasındaki bu açık çelişki, taraftar nezdinde ciddi bir güven sorunu yaratmaktadır. Unutulmamalıdır ki burası @Trabzonspor'dur.

Bu kulüp; günü kurtaran değil, ilke koyan, ezeli rakipleriyle ilişkisini ekonomik zorunluluk bahanesine sığınarak değil, sportif rekabet ve camia bilinciyle tanımlayan bir kulüptür. Henüz geçtiğimiz yaz, kulübün en önemli değerlerinden biri olan ve kaptanlık pazubandını taşıyan Uğurcan Çakır’ın Galatasaray’a satışı tartışmaları hafızalardayken, benzer bir sürecin bu denli kısa sürede yeniden gündeme gelmesi kabul edilemezdir. Sermaye artırımıyla elde edilen kaynaklar, KAP üzerinden açıklanan yan hak ve satış gelirleriyle oluşan astronomik rakamlara rağmen, hâlâ ezeli rakiplere oyuncu satmak “zorundaymış” görüntüsü veriliyorsa; sorun ekonomik değil, yönetimsel ve vizyoneldir.

Bu durumda da şu soru kaçınılmazdır: Acaba o makamları dolduranlar, Trabzonspor’u yönetmek için doğru kişiler midir?

Trabzonspor yönetimini; geçici çözümler, algı operasyonları ve günü kurtarma refleksleri yerine, bu camianın tarihini, hassasiyetlerini ve rekabet kültürünü gözeten bir anlayışla hareket etmeye; aldıkları kararların yalnız bugünü değil, kulübün yarınını ve onurunu da bağladığını hatırlamaya davet ediyoruz.

Trabzonspor’un sahibi ne banka, ne sponsor, ne de piyasa koşullarıdır. Trabzonspor’un sahibi Trabzonspor taraftarıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İki renk ve asalet; BordoMaviNet

Yönetim Kurulu
  • Ekrem D.
    • 22.03.2008
    • 6870
    • Ankara

Günün sonunda hepimiz esnafiz. Iyi niyet dilekleri ile gemi yurumuyor. Ederini bulan oyuncu satilir, yerine yenisi alinir. Bu kadar. Benim sahsi gorusum transfer ihtimali yuksek olan oyuncularimizin ederleri asagidaki gibidir.

Oulai = 40 milyon Euro

Batagov = 30 milyon Euro

Felipe = 20 milyon Euro
    Yahsi Bati 51:28

Yorum

• erenslash
      erenslash yorum yaptı
      Yorum düzenleme
      gs a verelim di mi? cok tanıdık cümleler bunlar..
  • erenslash
    • 03.09.2012
    • 9956
    • Güney Amerika

+61

Yorum

• deepmavi
      • 17.07.2008
      • 2296
      • Trabzon

Harika açıklama ve noktası virgülüne kadar şahane olmuş.Aynen taraftarın birebir neler hissettiği anlatılmış.Helal olsun katılıyoruz...

Yorum

• [KAPLAN]
        • 28.08.2006
        • 1889
        • İstanbul

Değerini bulan Oulai gibi karaktersiz ve mental sorunlu bir futbolcunun sonraki satıştan pay ile 45-50 milyona satılmasına normalde hiçbir şey demem ancak bunun planı hem önceden yapılmalı hem de iletişimi iyi kurulmalı. Benzer senaryo Uğurcan'da da yaşandı. Lige kalecisiz başlamak zorunda kalacaktır az kalsın. Paranın 10 milyonu zaten 1 yıllığına kiraladığın daha alt seviye bir kaleciye gitti.

Burada sorun şu; teşbihte hata olmaz diyerek şöyle anlatayım. Adamlar sanki bizim hareme ellerini kollarını sağlayarak geliyorlar ve haremin en gözde kızlarından birini beğenip küçük bir pazarlıkla elinden tutup alıp götürüyor. Bizim harem ağası da durumu sadece izlemekle yetiniyor. Bir süreç ancak bu kadar kötü yönetilir.

Bu yaşananlar Trabzonspor'un tarihinde silinmesi zor izler bırakıyor.

Bu rezil başkanı göndermeden bize huzur yok. Birlik olmamız lazım.
        . Futbol yetenekli aptalların oyunu olmamalı

Yorum

• Antonio
          • 12.07.2012
          • 12281
          • öğretmen
          • Isparta

Satamazlar Gsye oiluilayi... Taraftar bu takımın gerçek sahibidir düşmana topçu satılmaz.
          hayat nedir diye sorarsan, bilmiyorum evlat; sormazsan biliyorum haraptarlı nafi (Hasan Ali Toptaş) Bin hüzünlü haz...

Yorum

• Selim Çoban
            • 28.10.2004
            • 878
            • Bilgisayar Müh.
            • Ankara

Başkan öyle bir düzen kurdu ki, takımın dışında da bir külfeti var. Düzen onları beslemek zorunda. Yerel basın avucunu açtı bekliyor, bir kısım şakşakçı taraftar ellerini açtı bekliyor...
            Para para para diyip duruyor. Göreve geldiğinden beri 4 sermaye artırımı 17 milyar TL+ papara+ uğurcan toplam 20 milyar TL. Ne basın ne bir kısım taraftar nereye gitti bu para ne oldu demiyor. Diyemez çünkü bir kısmı da bu soruları sorması gerekenlere gidiyor
            trabzonspor bir sevdadir...

Yorum

• yenal
              • 21.12.2010
              • 114
              • Marka Stratejisti
              • İstanbul

Sosyal medyadaki hesaplarımızı okuyorum da çok acayip kafalar var gerçekten. Biz oyuncu satılamaz demiyoruz ki. Değerini bulan oyuncu elbette satılmalıdır. Ancak aranda puan farkı neredeyse bir hiç olan rakibine satmak çok saçma. Tutarsızlık diz boyu.
              --
              Markanızın ilk izlenimi için ikinci bir şanşınız olmayacak.

https://larus.web.tr

Yorum

• My
                • 09.06.2004
                • 24460
                • Aydın

İlk olarak yenal tarafından gönderildi
                Sosyal medyadaki hesaplarımızı okuyorum da çok acayip kafalar var gerçekten. Biz oyuncu satılamaz demiyoruz ki. Değerini bulan oyuncu elbette satılmalıdır. Ancak aranda puan farkı neredeyse bir hiç olan rakibine satmak çok saçma. Tutarsızlık diz boyu.
                Yeni Trabzonsporun Yeni Trabzonspor Taraftarı. Artık çok şey değişti.
                "Sabırlı, sistemli ve ekonomik; tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
                Murat

Yorum

• Soner Albayrak

Kulübü GS liler yönetiyor. Bu yüzden de Türkiye'nin her yerinde TS ve taraftarları ile alay edilmesi onların hiç umrunda değil.

Zamanında kulübe verdikleri paraları almak istiyorlar muhtemelen.

Kim bilir içeride neler dönüyordur daha. Hocanın moralinin bozuk olması çok normal. Bence iyi bile dayanıyor. Baktılar Hoca bırakacak gibi apar topar o ve ekibinin maaşlarına zam yaptılar.

Çevrelerinde bir tane bile bunu yapma diyen insan yok mu acaba ben de bunu anlamıyorum.

Yorum

• Erhan Sezer
                    • 21.05.2013
                    • 1930
                    • Ankara

BMN'ye yakışan da budur.

Gerçek Trabzonsporluluk bu reaksiyonu gerektirir.

Metni yazan, emek veren herkese helal olsun​
                    Sonsuza dek hep sürecek, oğlum da seni sevecek :tsamblem:

Yorum

• Doğukan Uçan
                      • 11.04.2011
                      • 23668
                      • Güney Amerika

güzel yazı tebrik ederim.

değerini bulan hiç bir oyuncu satılmaz. bu tamamen trabzonspor'u küçültmek istiyorum düşüncesidir. biz daha borçlu hallerle istanbul'a kafa tutuyorduk. 40 50 milyon euro ya oyuncu satıp yerine tekrardan 20 yaşındaki oyuncuyu almak benim hiç bir hedefim yok, küçük takımım, şampiyonluk düşünmüyorum, sadece borcu olmayan her sene içeride dışarıda gs fb bjk ye yenilen bir takım olmak istiyorum demektir.
                      https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• makbernatsu
                        • 08.04.2016
                        • 1274
                        • İstanbul

İlk olarak Antonio tarafından gönderildi
                        Satamazlar Gsye oiluilayi... Taraftar bu takımın gerçek sahibidir düşmana topçu satılmaz.
                        Senin kaptanını dalga geçer gibi alan kulüp başkanını dahil alır bence bu kadar emin konuşma...Gs şuan Trabzondan istediği kişiyi istediği zaman alır...

Yorum

• Ufuk
                          • 26.08.2009
                          • 22595
                          • İstanbul

Bu kadar rasyonel bakan adamın Trabzonsporla ne işi var? Git gs tut her gün sevin.
                          Borcu bitiren başkan değil, Trabzonsporu bitiren başkan olarak tarihe geçeceksin. Rezil ettiniz be yeter.
                          ( ゚д゚)

Yorum

• ALDENİRO
                            • 17.07.2010
                            • 3940
                            • MEMUR
                            • Ankara

olai 40 milyon edecek bir topçu değil, ama öyle olsun istiyoruz. ne demek istiyorum. aradaki 5 puanı kapatacak bizi şampiyon yapacak topçu değil, demek istiyorum ki gs ye gitse oradada fark oluşturacağını zannetmiyorum. o yüzden satılması, yerine mantıklı daha tecrübeli topçu alınması taraftarıyım. trabzonun değerleri konusuna gelince her tarafa siyasetin bulaştığı bir ülkede bu değerleri koruyamazsınız. 2011 süreci örnektir. Anlayan anlamıştır...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                            Yükleniyor...