İlk olarak Gürkan Asma tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İnsanlar düşünceleri ve davranışları arasında çelişki istemezler. Zayıf insanlar düşüncelerini davranışlarına göre şekillendirirler
-------------
Ben buradayım sevgili meşin yuvarlak ; sen neredesin ?
-
İlk olarak Ozan Gözaçan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYa olması gereken bu ama metro aşırı büyük bir maliyet . Kazılması ve yapılması gerçekten çok büyük meblalara çıkıyor . Ancak en mantıklı sistem daha öncede dediğim gibi izmide bulunan izban ( izmir banliyo sistemi) aliağadan tepe köye kadar neredeyse bütün izmiri baştan sona kadar geçiyor .
Buda ağ haritaları . Trabzon bu sistem için en uygun şehirlerden biri hatta bütün karadeniz ve akdeniz kıyı şehirleri bunun için en uygun şehirler.
Trabzonun bir kaç ilçesi dışında (Şalpazarı, Tonya, Düzköy,Maçka,Köprübaşı,Çaykara,Dernekpazarı ve Hayrat) bütün ilçelerin sahil ile bağlantısı mevcut. Sahil yolunu takip eden bir banliyo sistemi ile hem bütün ilçeleri bir birine bağlamış olur hemde sahil trafik sorununa bir altarnatif çözüm üretmiş olursun. Bu sahilden bütün şehre ( Bütün Şehir yasası ile bütün ilçeler merkeze bağlandı biliyosunuz. ) paralel olarak devam eden bu hattı Trabzon merkezden 4-6 tane şehri dikine bölecek şekilde hafif raylı sistemlerle destekler bir sistem çok iyi olur . Bu sistem ile şehri Beşikdüzünden Of a kadar bir birine bağlamış böylelikle şehrinde aktif ve gelişim gösteren bir yapıya bürünmesi sağlanır. Bu sayede şehrin içerisinde sıkışan konut alanı bulamama ve merkeze sıkışan şehir yapısından 4.685 km² bir alan içine yayılmış ve bu sistem ile doğru planlanmış mükemmel bir şehir yapısına kavuşabilir.
Ama bu kocaman bir hayalim . Ama bu bu şehrin kurtuluş reçetesidir. Bunu yapacak yürekde bir belediye başkanı olsun siyasi görüşü ne olursa olsun her dönem oyumu ona veririm ...
Yani anlatmak istediğim şehir trafiğini rahatlatmak için Samsun Artvin yolunu transit yapsınlar Akyazıdan girsin Arsinden çıksın yanına da metro yapsınlar gibi bu tünel teknolojisi eskisi gibi pahalı değil bir makinası var delip betonlayıp gidiyor keşke Ordudan Artvine kadar öyle yapsalardı sahilleri rahat bıraksalardı
Son dönemde Trabzonun ilçelerinde yazın oturma bile oturulamıyor nemden karayolu şehirlerden yüksek kotta olunca rüzgar almıyor Sürmene bu konuda iğrenç bir yer oldu@ okşoholu
Yorum
-
İlk olarak Gürkan Asma tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKoca batı tribününün yarısından çoğu vip diye satılıyor. Trabzon daki "Viplerimiz" gereken ilgiyi göstermiyor bunu gs maçında da gördük. Vip silver kaldırılmalı bir an önce ve normal fiyattan satılmalı. Ayrıca Batı tribününün en köşe kısımları neden 100 TL ? Doğu tribününden 20 TL ne farkı var ?
serdar sağlam
Yorum
-
İlk olarak oksoholu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAslında yer altı metrosunu sadece metro için veya stat için değil orası aynı zamanda karayolu içinde kullanılmalı
Yani anlatmak istediğim şehir trafiğini rahatlatmak için Samsun Artvin yolunu transit yapsınlar Akyazıdan girsin Arsinden çıksın yanına da metro yapsınlar gibi bu tünel teknolojisi eskisi gibi pahalı değil bir makinası var delip betonlayıp gidiyor keşke Ordudan Artvine kadar öyle yapsalardı sahilleri rahat bıraksalardı
Son dönemde Trabzonun ilçelerinde yazın oturma bile oturulamıyor nemden karayolu şehirlerden yüksek kotta olunca rüzgar almıyor Sürmene bu konuda iğrenç bir yer olduBiz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...
Yorum
-
21-23 km.'lik demir yolu hattı ortalama 320.000.000 Euro ile 370.000.000 Euro arası bir rakama mal oluyor. Bu rakam proje içerisindeki viyadükler, sanat yapılarına göre değişir. Artabilir de azabilir de. İstimlak giderleri hariçtir bu rakamlardan. Demir yolunun içinde sadece ray ve toprak işleri yok. Elektrik - Elektrifikasyon bir sürü alt kırılım var.
Eğer bir demir yolu yapıyorsanız da bunu mevcut bir hatta bağlayarak yaparsınız. Yani sadece Trabzon için demir yolu yapmazlar. Zaten genelinde Trabzon için bir şey yapmıyorlar, bunu hiç yapmazlar. Sayın devlet büyüklerimiz artık şu karadeniz sahilini komple demir ağlarla bir örseler çok iyi olacak. Yıllardır o demir yolunun ucu nedense Samsun'da kaldı. Hayret verici.
Metro konusunu hiç açmıyorum. Daha İstanbul'da doğru düzgün metro ağı yokken Trabzon'a yapacak delikanlı yok henüz.
Şehir içi hafif raylı sistemler en güzeli. Eskişehir ve Kayseri'de olduğu gibi bize de yapılsa ne güzel olur. Şehrin kalitesi artıyor. Ancak; Alt tarafı bir stat yapıp burnumuzdan getiren büyüklerimiz raylı sistemleri şehrimize gelecek yüz yılda ancak getirebilir.Aslan da Kaplan da güçlü hayvanlar ancak; Kurtlar sirkte oynamaz.
Yorum
-
"Sahil yolu şehrin denizle bağlantısını kestiği gibi dereler için baraj etkisi yapıyor. Yol şehir merkezinden 70 santim yüksekte. Ya şehir merkezleri taşınacak, ya da ara ara bu tür sel felaketleri yaşamaya devam edeceğiz"
Halil Bakırcı/ 2004-2014 yılları arasında Türkiye Komünist Partisi'nden seçilen eski Rize Belediye BaşkanıBİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
İlk olarak Gürkan Asma tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKoca batı tribününün yarısından çoğu vip diye satılıyor. Trabzon daki "Viplerimiz" gereken ilgiyi göstermiyor bunu gs maçında da gördük. Vip silver kaldırılmalı bir an önce ve normal fiyattan satılmalı. Ayrıca Batı tribününün en köşe kısımları neden 100 TL ? Doğu tribününden 20 TL ne farkı var ?yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
İlk olarak atomantcum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleFark şu, daha pahalı olduğu için bilet bulması daha kolay bir tribün. Giriş çıkışı daha kolay olacak bir tribün. Yine daha pahalı olması sebebiyle olay çıkma ihtimali daha az olan bir tribün. Araya statü farkı koyması sebebiyle biraz daha zenginleri ayıran bir tribün. Pahalı semtler niye varsa, bu da o şekilde.. Vip silver bloklarının kaldırılmasında hemfikiriz diye düşünüyorum, malum derbi maça rağmen ilgi az. Bence kalan tribünler de doğu tribünüyle aynı fiyata satılmalı. Ben fark göremiyorum.
Yorum
-
İlk olarak Gürkan Asma tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle20 Tl mi zengin ile fakir arasındaki çizgi ?. Vip silver bloklarının kaldırılmasında hemfikiriz diye düşünüyorum, malum derbi maça rağmen ilgi az. Bence kalan tribünler de doğu tribünüyle aynı fiyata satılmalı. Ben fark göremiyorum.
Ben şöyle olsa daha iyi böyle olsa daha kötü diyemiyorum pek, makul geliyor.yattara tribününde maç izlemiş çocuk
Yorum
-
Herkesin çok yakındığı kat aralarının çok yüksek olması mühendislik açısından çözümü çok zor olmayan bir durum bence. Herhangi bir lig bitimi sonrası yaz aylarında kat arasındaki localar bir tık daha iç kısma ve yukarı kısma alınıp önde açılacak boş kısıma birkaç basamak daha eklenirse üstüne birde siyaha boyanırsa kat aralarındaki bazı gerekli yerler, tribünler beklenenden bile daha iyi bir uyumu yakalar. Bunu yapmak için tek gereken bu konuyu bir sorun olarak görüp yönetimin üstüne yönelmesidir ha acil bi konumu tabiki değil. Takım bir otursun, mali rahatlama sağlansın sıra bunada gelicektir.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum