Akyazı açılışı 18 aralık demiş bakan. Cumhurbaşkanı gelecekmiş açılışa sanırım başakşehir maçını deplasmanda oynayıp ertesi gün bir açılış maçı yapacaklar nasıl olacak anlamadım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akyazı açılışı 18 aralık demiş bakan. Cumhurbaşkanı gelecekmiş açılışa sanırım başakşehir maçını deplasmanda oynayıp ertesi gün bir açılış maçı yapacaklar nasıl olacak anlamadım
Evet ben de 18 Aralık diye duydum.
Gösteri maçı yapıp resmi açılışı yaparlar.
2010-2011 SEZONU SÜPER LİG ŞAMPİYONU
82 HELAL PUANLA
TRABZONSPOR
Öncelikle herkese merhaba...Bizim toplumumuzun en büyük hastalığı olumlu yapıcı eleştiriye yönelik gösterdiği tahammülsüzlük ve tepki...Sanki Toki çalışanı gibi sanki yüklenici firmanın sahibi gibi sanki çim serme firması babasının şirketi gibi korumak kollamak her yapılan yanlış işe sahiplenmek inanın şu Akyazı stadı inşaatı sürecinde hepimizi istisnasız harap etti..Buraya ama öyle ama böyle güzel bir Stadyum kazandırdı devlet..Toki denen kuruluş bir devlet kurumu olmasına karşı hiç bir zaman zarar edeceği hiç bir işe girmedi girmez...Buna doğu anadoluda yaptığı kale kollar dahil(o yaptığı kale kollara karşı istanbul'da Genelkurmaydan arazi aldı)Burda hepimizin tek derdi bu stadyumun mevcut ihale sürecine sadık kalınarak düzgün bir şekilde yapılması..Biliyoruzki bir takım ilave düzenlemeler yapıldı ek ödemeler ek ihaleler açıldı Toki kanalıyla buna Hibrit çim,Scorbort ve daha kaliteli koltuk örnekleri verilebilir..Ama bu stadyumun Futbol anlamında en önemli yeri Drenajı,ısıtma,sulama sistemi,zemin tesviyesi,kumu, toprağı ve çim serimi konusunda hepimiz hayal kırıklığına uğradık...Tam bir amatörlük tam bir iş bilmez çalışma seyrettik..Sanki züccaciye dükkanına girmiş fil gibi çalışma yaptılar..Yıllarca örneklerini seyrettiğimiz zemin konusundaki Videolardan nede Avni Aker zeminini değiştiren hollandalı şirketin yapmış olduğu çalışmadan kırıntı göremedik..Drenajı ısıtma sistemi tam bir aceleye getirildiği gibi zemin tesviyesi ise tırmıkla tahta ile yapıldı..Halbuki günümüz dünyasında bu tip işler bu konudaki araçlarla makinalarla yapılıyor..Çim serimi ise tam bir facia örneği ta İtalyadan özel Tırlarla getirilen çimler elle tırmıkla serilip kesiliyor..İnanın hepimizin ortak derdi Trabzonspor...Başka kimsenin bir derdi yok..Biran önce şu stadyum bitsede kombinemizle yeni stadımızda 2011 yılından sonra maça gitsek diye bekliyoruz...Yapıcı eleştiri iyidir yanlışları biran önce düzeltir...Kafamızı kuma sokar her yapılan yanlış işi bile alkışlarsak 2011 yılından beri bize reva görülen muammeleye devam ederiz..Herkese tüm Bmn Ailesine sevgiler saygılar..
Profesyonelleşemeyen Kurumsallaşamayan hiç bir kurumun başarılı olabilmesi mümkün degildir!!!(spartaküs)
Basliktaki yazilari okuyunca aklima nedense su hikaye geldi:
Mimar Sinan, Selimiye Cami karşısında oynayan çocukların yanından geçerken küçük bir çocuğun arkadaşına:
"Şu minare eğri yapılmış.." dediğini duymuş.
Mimar Sinan hemen küçük çocuğa: "Göster bakalım hangi minare eğri olmuş" deyince, Küçük çocuk eliyle işaret ederek "Şu sağ taraftaki minare eğri" diye göstermiş.
Koca Sinan ustalara: "Bize bir halat getirin.." demiş. İşçiler halatı getirerek bir ucunu minareye bağlamışlar.
Koca Sinan küçük çocuğu yanına çağırmış ve "İşçiler şimdi halatı çekerek minareyi düzeltecekler. Minare düzelince sen tamam diyerek bizleri uyar.." demiş..
İşçiler halatı çekmeye başlamışlar ve biraz sonra küçük çocuk haykırmış: "Tamaaam düzeldiii.."
Koca Sinan çocuğa: "Şimdi tamamen düzeldi mi?” diye sorunca, çocuk: "Evet düzeldi, şimdi daha güzel oldu, bak.." diye cevap vermiş.
Ustalar bu olanlara anlam veremeyince
mimarbaşımız, sen herkesten iyi biliyorsun ki, minarede eğrilik falan yok O halde niçin düzeltmeye kalkıştın?
Mimar Sinan ustalara dönerek şöyle demiş:
"Bu küçük çocuğun kafasındaki minarenin eğriliğini düzeltmeseydik, çocuk caminin yanından her geçerken güzelliğini görmezdi, kafasındaki minare eğriyken.. Önlem alınmazsa, dedikodular aslı astarı olmasa bile iz bırakırlar.. Böylece caminin adı da eğri minareli cami olarak yayılırdı.."
Mimar Sinan'ın cevabı inceliğin, anlayışın, hoşgörünün simgesi idi:
Şu stadda 41.061 kişinin aynı anda yapacağı tezahüratları hayal ediyorum da tüylerim diken diken oluyor.
O zor be abi bizim tribünlerimiz üçlü dışında birlikte hareket edeceğini sanmıyorum. Galatasaray maçında gözlemledim tek tribündeydik Gurbetçi Gençler başka tezahurat yaptırmak isterken Trabzonlu Gencler başka tezahurat yaptırmaya çalışıyordu çok kez kücücük tribünde bile yarıda bırakıldı marşlar bu sebepten.
Benim bakış açım farklı. Yukarıda ki resim kesinlikle hoşuma gitmedi. Düz ve basit.
Baştan beri eleştirmiş olduğumuz iki konuda yanıldığımızı düşünüyorum. Birisi piksel diğeri apartman localar.
Localar stadyuma farklı bir hava katmış durumda.
Eleştirilere gelince ; Şahsi eleştirim çevre düzenlemesi stadyumun girişi konusunda. Rezil bir görüntü var.
Çim tartışmasından ziyade işçi kalitesi konusuna bakmalıyız. Şuan stadyumda çalışan işçilerin büyük bir bölümü vasıfsız eleman statüsünde olduğu için düzensiz kirli işçilik ve zaman sorunu ortaya çıktı. Çime baskı uygulanmama sebebi sonradan yapılacak hibrit uygulaması diye düşünüyorum. Örnek verdiğiniz stadyumların çim serim işlemleri çoğunlukla doğal çim serimiydi. Ekstra işlem olmadığı için çim makine yardımıyla stadyuma bastırıldı. Beşiktaş stadyumunda ise Hibrit uygulaması çim serim işlemi ile aynı anda başladı. Bizde ise önce çim sonra hibrit yapılacak. Bu yüzden farklı olduğunu düşünmek istiyorum.
Çok doğru tespitler,localı kısım stada karakter katıyor,düz ve basit diğer stadların kopyası olmasını istemezdim.
Piksel konusu da öyle,sadece bordo isteyen birisi olarak bu halini görünce itirazım kalmadı.
O zor be abi bizim tribünlerimiz üçlü dışında birlikte hareket edeceğini sanmıyorum. Galatasaray maçında gözlemledim tek tribündeydik Gurbetçi Gençler başka tezahurat yaptırmak isterken Trabzonlu Gencler başka tezahurat yaptırmaya çalışıyordu çok kez kücücük tribünde bile yarıda bırakıldı marşlar bu sebepten.
ama azize söğecez de bir anda elepatiyle aynı sıralamayla dere tepe dümdüz küfrede biliyorlar. bizim taraftarımız 3lüde biledeğil aziz ve fenere küfür ederken organize olabiliyor ha birde yönetim istifa diye küfrederken ... ve bunların ışığında bizim taraftar diye geçinen direk seviciler ve gurbetten yiyenler gruplarımızın ellerinden toplu kombine haklarını al bak bakalım nasılda biranda birlik oluyorlar . bana kalsa ben bunları bırak maça almayı kulüp üyeliği olanı kulüpden ihraç ederim.
En son Ozan Gözaçan tarafından düzenlendi; 11.11.2016, 14:11.
ama azize söğecez de bir anda elepatiyle aynı sıralamayla dere tepe dümdüz küfrede biliyorlar. bizim taraftarımız 3lüde biledeğil aziz ve fenere küfür ederken organize olabiliyor ha birde yönetim istifa diye küfrederken ... ve bunların ışığında bizim taraftar diye geçinen direk seviciler ve gurbetten yiyenler gruplarımızın ellerinden toplu kombine haklarını al bak bakalım nasılda biranda birlik oluyorlar . bana kalsa ben bunları bırak maça almayı kulüp üyeliği olanı kulüpden ihraç ederim.
Muharrem Usta bedava bilete son dememişmiydi Galatasaray ve Beşiktaş maçı için Gurbetçi Gençlere bilet verildiğini söylediler konuştuğum insanlar. Benim kafam oraya takıldı. Bizim kulübe kim gelirse söylediklerinin aksini yapmaya özen gösteriyor
Yorum