Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Erdinho_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    https://www.youtube.com/watch?v=G74L2qi6C_M

bunu burda konusmusduk zamaninda. baskana bunu göstermek lazim aslinda. türkiyede bir ilk olur. sponsor bu isiklandirmayi reklam amacli kullanabilir parasini üstlenebilir.
    normal isiklandirma 3 senede bir degisiyormus. bu led teknolojisinin 12-15 sezon arasi ömrü varmis. belkide toplan olarak daha ucuzdur.
    bunu twitter ve mail yollunlan bende kulübe ulastirdim
    sizde yazinki göze batsin

özellikle son sampiyonlar ligi macinda uefa bu sistemlen entertainment deneyi yapti ve memnun kaldi
    ilerde sampiyonlar ligi standartina bunu katmayi düsünüyorlar

stadyumdan para kazanmanin baska yolu photovoltaik sistemi

dortmund 2012 yilinda bu 2 milyon avroluk sistemi 5 yillik sponsorluk karsililigi yaptirdi Q-cells sirketine
    yilda toplam gelirleri 250bin avro civarinda

catinin cime isik ulastirmayan tarafina , cepheye ve akyazidaki diger yapilara dösenerek iyi kazanc elde edilebilir
    En son selcuk tarafından düzenlendi; 26.03.2016, 06:48.
    "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• GES konusu Akyazı için bir dönem benimde önem atfettiğim bir meseleydi. Hatta Önder Karaduman'ın projesi ile ilgili pekte heyecanlanmıştık .

Almanya'da hukuki altyapısı nasıl bilemiyorum , yalnız GES orada stratejik yatırım kapsamında , panel üreticisi şirketler böylece sübvanse ediliyor. Türkiyede ise ithal . Türkiyede 1MW üzeri bir GES kurulumu için EPDK'dan lisans alınması gerekiyor. 1MW altında lisansız satış mümkün ancak o dağıtım bölgesinde yerel elektrik dağıtım şirketinin kapasite açması gerekiyor. Bu elektrik satışı için geçerli , şayet iç tüketim için olacaksa ve şebekeye aktarım söz konusu olmayacaksa durum farklı .

Ancak asıl sorun Trabzon'un ortalama radyasyon değerlerin yatırım maliyetini çok uzun sürede çıkarmasına neden olması. Almanyada maliyetler buna göre destekleniyor. Söz gelimi Denizli Niğde hattına göre güneşlenme sürelerinde neredeyse yarı yarıya fark var. Yani Türkiyede kurulan mevcut GES'lerin yatırım maliyetini ortalama 6,5 yılda çıkardığı baz alınırsa , Trabzonda bu oran 10 yıla yaklaşık olabilir. Panellerin faydalı ömrü ise ortalama 20 sene. Ges'lerin temel iki probleminden biri olan ilk yatırım maliyetine bir örnek ile şu an piyasa fiyatları üzerinden 1MW GES yatırımı 1,2 milyon € seviyesinde.

Antalya stadından örnekle , orada çatı en başından GES için projelendirildi. Yani düz , ve orası antalya. Haziran-Temmuz-Ağustos güneşlenme süresi 12 saat , Trabzonda ise 7 saat, Aralık Ocak'ta 3 saat. Antalyada kurulu kapasite 1,25MW , invertörler hariç panellerin kapladığı alan 15000m2 civarı. Toplam 5000 panel kullanıldı. Trabzon Akyazıda Çatı projesinin tekrardan ele alınması ile ciddi seviyelere çıkacak ilk kurulum maliyeti yılda ortalama 400.000/500.000(her yıl azalarak) tl tasarrufa değecek bir yatırım mıdır ? Yeşil bir dünya için evet. Ama ekonomik parametrelerle yaklaşılırsa Akyazı stadı için elzem değil , hele ki çatı bittikten sonra.

Onun yerine doğrudan üretici ile masaya oturulup pazarlık yapılarak ucuz elektrik temin edilebilir.

Yorum

• [MENTION=18438]Serdar Atasoy[/MENTION]

renkdaşım bizim çatı tamamen rüzgarı kesebilecek değilmi.çok kuvvetli rüzgar alıcak direk deniz kenarında .

ve trübünler bordo olursa merdivenler mecburi açık olucak ne renk yaparlar sizce.

birde acaba enerji için denizde rüzgar pervaneleri kullanılabilirmi.norveç isveç buralarda denize kuruluyor.acaba denizin görüntüsünü bozarmı .yani manzaranın.

birde kazı kazan gbi bir sistem yapılırsa bilet satarken bu çok faydalı olmazmı yani her maça gelen o gün bilet aldımı bir kazı kazan verilicek.her maç bir araba 100 telefon 50 lcd gibi şeyler olsa bu kazı kazanda bizim taraftar sırf telefon araba kazanma uğruna maça gider fuul olur

Yorum

• İlk olarak Mustafa' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yalnız bjk'liler stadları ile alakalı inanılmaz algı operasyonu yapıyorlar.Tamam iyi hoş stad'da bu kadar da olmaz be kardeşim.

Adamlar en son İngiltere'den özel olarak kale direği getirttik dedi.

Bir kale direğinin neresi özel olabilir?

Top rakip kaleye doğru giderken direkler bir anda büyüyor falan derlerse de hiç şaşırmam yani o derece

En başından beri Beşiktaş Başkanı'nın yalan konuşmasına, sıradan bir şeyi bile özelmiş gibi göstermesine kızıyorum.

Alenen yalan konuşuyorlar ve kendi taraftarının gözünü boyuyorlar.

Beşiktaş camiası, bu stadyum olayında reklamın dışkısını çıkardı.

O direkler ile de üzerine mum diktiler.

O derece yani...

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            GES konusu Akyazı için bir dönem benimde önem atfettiğim bir meseleydi. Hatta Önder Karaduman'ın projesi ile ilgili pekte heyecanlanmıştık .

Almanya'da hukuki altyapısı nasıl bilemiyorum , yalnız GES orada stratejik yatırım kapsamında , panel üreticisi şirketler böylece sübvanse ediliyor. Türkiyede ise ithal . Türkiyede 1MW üzeri bir GES kurulumu için EPDK'dan lisans alınması gerekiyor. 1MW altında lisansız satış mümkün ancak o dağıtım bölgesinde yerel elektrik dağıtım şirketinin kapasite açması gerekiyor. Bu elektrik satışı için geçerli , şayet iç tüketim için olacaksa ve şebekeye aktarım söz konusu olmayacaksa durum farklı .

Ancak asıl sorun Trabzon'un ortalama radyasyon değerlerin yatırım maliyetini çok uzun sürede çıkarmasına neden olması. Almanyada maliyetler buna göre destekleniyor. Söz gelimi Denizli Niğde hattına göre güneşlenme sürelerinde neredeyse yarı yarıya fark var. Yani Türkiyede kurulan mevcut GES'lerin yatırım maliyetini ortalama 6,5 yılda çıkardığı baz alınırsa , Trabzonda bu oran 10 yıla yaklaşık olabilir. Panellerin faydalı ömrü ise ortalama 20 sene. Ges'lerin temel iki probleminden biri olan ilk yatırım maliyetine bir örnek ile şu an piyasa fiyatları üzerinden 1MW GES yatırımı 1,2 milyon € seviyesinde.

Antalya stadından örnekle , orada çatı en başından GES için projelendirildi. Yani düz , ve orası antalya. Haziran-Temmuz-Ağustos güneşlenme süresi 12 saat , Trabzonda ise 7 saat, Aralık Ocak'ta 3 saat. Antalyada kurulu kapasite 1,25MW , invertörler hariç panellerin kapladığı alan 15000m2 civarı. Toplam 5000 panel kullanıldı. Trabzon Akyazıda Çatı projesinin tekrardan ele alınması ile ciddi seviyelere çıkacak ilk kurulum maliyeti yılda ortalama 400.000/500.000(her yıl azalarak) tl tasarrufa değecek bir yatırım mıdır ? Yeşil bir dünya için evet. Ama ekonomik parametrelerle yaklaşılırsa Akyazı stadı için elzem değil , hele ki çatı bittikten sonra.

Onun yerine doğrudan üretici ile masaya oturulup pazarlık yapılarak ucuz elektrik temin edilebilir.
            yukarda yazdigim gibi bu is sponsorluk karsiligi ücretsiz yapilabilirse yapilmali
            dortmund o paneller icin 1 kurus harcamadi, 5 yil Q- cells sirketinin reklamini yapti, toplam 2 milyon avroluk reklam

illada stad catisina yapmanda gerekmez, arac park alaninada dösenebilir, park eden araclarda böylelikle yagmurdan korunmus olur
            bünyemizde olan bordo mavi enerji sirketimizinde bir ise yaradigi nokta olur, hes bi türlü yapilamadi

güneye göre daha az günes yüzü gördügümüz dogru, avrupanin solar city si olan gelsenkirchenden fazladir yinede

bence üstünde durulmasi gereken bir konu
            En son selcuk tarafından düzenlendi; 27.03.2016, 02:42.

Ünal Karaman

Yorum

• İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              @Serdar Atasoy

renkdaşım bizim çatı tamamen rüzgarı kesebilecek değilmi.çok kuvvetli rüzgar alıcak direk deniz kenarında .

ve trübünler bordo olursa merdivenler mecburi açık olucak ne renk yaparlar sizce.

birde acaba enerji için denizde rüzgar pervaneleri kullanılabilirmi.norveç isveç buralarda denize kuruluyor.acaba denizin görüntüsünü bozarmı .yani manzaranın.

birde kazı kazan gbi bir sistem yapılırsa bilet satarken bu çok faydalı olmazmı yani her maça gelen o gün bilet aldımı bir kazı kazan verilicek.her maç bir araba 100 telefon 50 lcd gibi şeyler olsa bu kazı kazanda bizim taraftar sırf telefon araba kazanma uğruna maça gider fuul olur
              yani şöyle bir şey var. tamam manzara bozulmasın istiyoruz ama elektrik üretiminde en temiz yöntemin güneş ve rüzgar enerjisi olduğunu ve doğu karadenizde güneşin değil rüzgarın olduğunu baz alırsak bunu kullanmamak aptallık olur. denizin ortasında kurulacak rüzgar panelleri elektrik üretiminde kullanılmalıdır.

birde pek haz etmesem de doğu karadenizde revaçta olan hes'lerden Trabzonspor'umuzun bünyesinde ki Bordo Mavi Enerji A.Ş. de de vardı. bu projeler bitirilmedi mi henüz. proje ortaya atıldığı dönem de toplam da ortalama yıllık 10-15 milyon tl gelir elde edileceği yazılıyordu .
              Sevdim seni bir kere , başkasını sevemem . Deli diyorlar bana , desinler değişemem !

Yorum

• ezik ve kompleksliler işte.yıllarca şikebahçe ve gs nin başarıları altında ezilip kalmışlar.

bu bjk liler takıntılıdır bir bakıma ruhhastasıda denebilir.mesela siz renkdaşım bir bjk li arkadaşınızla 3 kere maça gidin ve bjk yenilsin direk size derki mehmet sen geldiğin için yeniliyoruz der.böyle şizofronik batıl totemci inandırıcı olmayan güvenilmez vb bir taraftar gurubu bunlar.

ve ödleri patlıyor ts başarılı olucak diye.zaten şenol güneşi ayartıp kendileri hoca yaparak tüm talip olduğuuz futbolculara salça olarak ve aşağılık komplekslerini tatmin etmek için ts kulübünü küçümser tavırlara girerek nasıl bir kulüp olduklarını gösteriyorlar.

bizim usta başkanımzın onların stada gitmesi bence başkan adına güzel bir davranış.ve usta başkanımız tamamen güzel duygularla spor fairplay için gitti.ama bakın görün yakında bu kolpalar başlar demeye geldiniz bizim stada baktınızda bişey yapsak bizden gördünüz bizi taklit ediyorsunuzda bi ton aşağılama küçük görme dalga geçme modlarına girerler.
                [MENTION=474]Mehmet[/MENTION] Baş a cevap yazmıştım onun mesaj çıkmamış.
                En son 61ronin61 tarafından düzenlendi; 26.03.2016, 11:28.

Yorum

• İlk olarak BaşoğLu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  yani şöyle bir şey var. tamam manzara bozulmasın istiyoruz ama elektrik üretiminde en temiz yöntemin güneş ve rüzgar enerjisi olduğunu ve doğu karadenizde güneşin değil rüzgarın olduğunu baz alırsak bunu kullanmamak aptallık olur. denizin ortasında kurulacak rüzgar panelleri elektrik üretiminde kullanılmalıdır.

birde pek haz etmesem de doğu karadenizde revaçta olan hes'lerden Trabzonspor'umuzun bünyesinde ki Bordo Mavi Enerji A.Ş. de de vardı. bu projeler bitirilmedi mi henüz. proje ortaya atıldığı dönem de toplam da ortalama yıllık 10-15 milyon tl gelir elde edileceği yazılıyordu .

ah o hesleri hiç hatırlatma renkdaşım bee .bitiridiler doğamızı.

Yorum

ezik ve kompleksliler işte.yıllarca şikebahçe ve gs nin başarıları altında ezilip kalmışlar.

bu bjk liler takıntılıdır bir bakıma ruhhastasıda denebilir.mesela siz renkdaşım bir bjk li arkadaşınızla 3 kere maça gidin ve bjk yenilsin direk size derki mehmet sen geldiğin için yeniliyoruz der.böyle şizofronik batıl totemci inandırıcı olmayan güvenilmez vb bir taraftar gurubu bunlar.

ve ödleri patlıyor ts başarılı olucak diye.zaten şenol güneşi ayartıp kendileri hoca yaparak tüm talip olduğuuz futbolculara salça olarak ve aşağılık komplekslerini tatmin etmek için ts kulübünü küçümser tavırlara girerek nasıl bir kulüp olduklarını gösteriyorlar.

bizim usta başkanımzın onların stada gitmesi bence başkan adına güzel bir davranış.ve usta başkanımız tamamen güzel duygularla spor fairplay için gitti.ama bakın görün yakında bu kolpalar başlar demeye geldiniz bizim stada baktınızda bişey yapsak bizden gördünüz bizi taklit ediyorsunuzda bi ton aşağılama küçük görme dalga geçme modlarına girerler.
                    boşver renktaş. bunlar Süleyman Seba'ya dua etsin. o kurtardı bjk'yi yoksa bjk'nin şampiyonluk sayısı bizle aynı olacaktı. 2.yıldızı bile torpille takıp biz halkın takımıyız ayağına yatanda bunlardır. Türkiye'nin en büyük plastik üreticisi bjk kongre üyesi nevzat Demir'in yardımlarıyla yaptıkları antreman tesislerinde antreman yaparlar ama halkın takımıdırlar kendileri ben kale bile almıyorum. bjk Süleyman seba ve serdar bilgili sayesinde bir yerlere gelebilmiş bir takımdır. bu başkan olmasa bjk bizden sonra gelirdi...
                    Sevdim seni bir kere , başkasını sevemem . Deli diyorlar bana , desinler değişemem !

Yorum

• yukarıdan arkadaşın fikri çok güzel bir fikir. İstanbuldaki taraftar için uçak biletli kampanya yapmalı yönetim zaten bu firmalar 50 liraya yeri gelince bilet veriyor İstanbulda olan bir Trabzonspor taraftarı olarak en çok imrendiğim şeydir şu kombine işi 100 liraya öğlen uçuş maçtan sonra dönüş uçuşu yapsa ölmezlerya anasını satayım ya
                      En son BERBATOV61 tarafından düzenlendi; 26.03.2016, 12:42.

Yorum

ah o hesleri hiç hatırlatma renkdaşım bee .bitiridiler doğamızı.
                        aynen onda hem fikiriz. 6 sene üzerine gittim 2015 mayıs ve temmuz aylarında 10 ar günlüğüne. doğanın içine edilmiş maalesef.

Yorum

• Loca satışında sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.Trabzonlu iş adamları olaya el atacaktır..
                          Ayrıca listede olmayan birçok kişi var..Mesela Sarallar,Hekimoğlu ..
                          Mevcut başkan ve yönetim..Eski başkanlardan Sadri-Sani Şener,Nuri Albayrak,Hacıosmanoğlu..Sanatçılardan Volkan Konak.
                          Liste uzar gideer.
                          Kazım'a da selam olsun,asi çocuklar burada..

Yorum

• Bu akyazıdaki arazi ile ilgili yönetimin sessiz kalmasından bahsedilmiş ama süleyman soylu kendi agzından yönetimin burada hastane istemedigini kendisine aktardıgını açıklamıştı geçen

Yorum

• İlk olarak Mert Acar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Loca satışında sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.Trabzonlu iş adamları olaya el atacaktır..
                              Ayrıca listede olmayan birçok kişi var..Mesela Sarallar,Hekimoğlu ..
                              Mevcut başkan ve yönetim..Eski başkanlardan Sadri-Sani Şener,Nuri Albayrak,Hacıosmanoğlu..Sanatçılardan Volkan Konak.
                              Liste uzar gideer.
                              ben pek ümitli değilim çoğundan. ama inşallah o 122 locanın hepsi satılır. oradan en az 10 milyon Euro veya dolar gelir elde edilmeli .

Yorum

• dünki nijerya maci

25 binlik stadyuma 40 bin girmis

Ünal Karaman

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X