Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Mobeseden stada ne zaman baksam kimse yok. İşçiler ve mühendisler ne zaman çalışıyorlar, bir bilginiz var mı?
    Mirosław Szymkowiak -7-
    -BMN Bursa-

Yorum

• Alakasız olabilir ama forumda bizim şimdiki stadımızla ilgili bir konu yok sanırım. Fotoğrafların vs. paylaşıldığı. Stada düzenli olarak giden arkadaşlar varsa bana mesajla ulaşabilirler mi birkaç sorum olacak meşgul etmeyelim burayı.

Yorum

• Baskanin demesine stad mayis gibi bitecekmis. Son iki uc macin orada olma ihtimali varmis ama sanmiyorum ben.

MT27i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum

• İkinci yarıya yetişmesi lazım Beşiktaşspor un stadından çom da geride değil durum olarak ...

Yorum

• İlk olarak bordolu mavi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            İkinci yarıya yetişmesi lazım Beşiktaşspor un stadından çom da geride değil durum olarak ...

Besiktasspormu ? [emoji1]
            keske tezahuratlara sigsaydin sen,ve keske bir siirle anlatilsaydi renglerine olan askimiz...

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Ş. tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Baskanin demesine stad mayis gibi bitecekmis. Son iki uc macin orada olma ihtimali varmis ama sanmiyorum ben.

MT27i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
              Baskanin hangi dedigi oldu ki bugune kadar

Yorum

• Yorum

• Bu resimler eski resim galiba.
                  (İtalya'da Bologna teknik patronu Mihajloviç'in "Mourinho ile futbol konuşmam Futbol oynamamış biri bazı şeyleri anlayamaz" lafına cevabı) " Jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"

Yorum

• Herkese Selamlar,

İnşaat Mühendisiyim, İstanbul'da birçok mega projelerde Planlama ve Maliyet Yönetimi için Dabışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Ailede müteahhit çok oludğu için Türkiye'deki projelerin az çok ne zaman bitebileceğini çok şükür görüyoruz.

Öncelikle şunu anlamanızda fayda var, İhale'de yüklenici seçiminde yanlış yapıldığı düşüncesindeyim. Devlet maalesef Müteahhit seçiminde işin kalitesi veya süresi yerine parayı ön planda tuttuğu için yüklenici firma seçimleri fiyasko ile sonuçlanıyor, o yüzden Türkiye'deki projeler hedeflenen tarih de yetişmiyor. Bazen devlet'e de hak veriyorum, bütçesi çok zengin olmadığı için projelerinde maliyeti daha ön planda tutuyor. Geçen Türkmenistan'a gittim , aKşabat'da inanılmaz binalar, stadlar vs yapılıyor hatta evlerin dış cepheleri mermer , insan şaşıyor. Ama baktığınız zaman zengin devlet, sadece doğalgaz zenginlikleri adamlara yetiyor. Neyse asıl konuya geleyim.

ÇAtı işini dikkatle takip ediyorum, tam tahmin ettiğim gibi tek vinç ile çalışma var. İstese birkaç vinç ile çalışıp çok rahat o çatıyı Ağustos sonu bitirebilir. Düşünün o ihaleye giren diğer firmalar salak değil, 2 senede bitirebilmek için doğal olarak yüksek fiyat verdiler. Şuan ki yüklenici çok açıkça belli paraları yok, o yüzden çatı'yı tek vinç ile montajına devam ediyorlar. Şu hali ile stadın bitmesi çok zor, bunun üstüne son 1 senede ülke ekonomisinin siyasi sebeplerden dolayı durağan olmasından dolayı müteahhitleride mali olarak zor durumda bırakıyor. Bütün bu sebepleri üst üste koyunca stadın neden bu kadar yavaş gittiğini tahmin ediyorsunuzdur.

Projeyi bitirebilmesi için son zamanlarda çok ciddi masraf yapıp, ekip sayılarını, ekipmanlarını iki katına çıkarması gerekli. Ama benim tahminimce Yüklenici'de o para yok o yüzden bu hızla devam edip anca seneye stadı yetiştirebilir.

Dediğim gibi burda önemli olan kısım Yüklenici stad inşasında şuana kadar hedeflediği bütçeyi tutturabilmiş mi? Stad işleri kompleks projeler olduğu için bu işlerde batan firma çok duyuyoruz. İnşallah bizim stad da aynı Gs'nin stadı yapılırken batan firma gibi iflas bayrağını çekmez, hayırlısı diyelim.

Saygılar

Yorum

• Bu stadyum 29 Ekim 2023' e yetişir...

Sent from my iPad using Tapatalk
                      Oyun bitince Şah'ta Piyon'da aynı kutuya konur...

Yorum

• Çatı için 2 vinç kullanılıyor. Bu stadyum 29 Ekim 2023 yetişir diyen arkadaş stadın ilerleyişinden bihaber olacak ki böyle afaki tarih veriyor. Kaldı ki sadece stad yapılmıyor devasa bir tesis yapılıyor.
                        (İtalya'da Bologna teknik patronu Mihajloviç'in "Mourinho ile futbol konuşmam Futbol oynamamış biri bazı şeyleri anlayamaz" lafına cevabı) " Jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"

Yorum

• İlk olarak sarman61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Çatı için 2 vinç kullanılıyor. Bu stadyum 29 Ekim 2023 yetişir diyen arkadaş stadın ilerleyişinden bihaber olacak ki böyle afaki tarih veriyor. Kaldı ki sadece stad yapılmıyor devasa bir tesis yapılıyor.
                          Bu iyimserliğinin sebebini çok merak ettim doğrusu.Herkes 6-7 vinçle 3 vardiya stad yapıyor.Bizim çatıya haftada 1 tane direk takılıyor.Buna rağmen herşey yolunda diyorsun yani.
                          İşte taraftar budur.

Yorum

• Nekadar işsiz varsa bu foruma üye olmuş. Bikeredr destekleyin ya
                            Onur Recep Kivrak

Yorum

• İlk olarak makif61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Herkese Selamlar,

İnşaat Mühendisiyim, İstanbul'da birçok mega projelerde Planlama ve Maliyet Yönetimi için Dabışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Ailede müteahhit çok oludğu için Türkiye'deki projelerin az çok ne zaman bitebileceğini çok şükür görüyoruz.

Öncelikle şunu anlamanızda fayda var, İhale'de yüklenici seçiminde yanlış yapıldığı düşüncesindeyim. Devlet maalesef Müteahhit seçiminde işin kalitesi veya süresi yerine parayı ön planda tuttuğu için yüklenici firma seçimleri fiyasko ile sonuçlanıyor, o yüzden Türkiye'deki projeler hedeflenen tarih de yetişmiyor. Bazen devlet'e de hak veriyorum, bütçesi çok zengin olmadığı için projelerinde maliyeti daha ön planda tutuyor. Geçen Türkmenistan'a gittim , aKşabat'da inanılmaz binalar, stadlar vs yapılıyor hatta evlerin dış cepheleri mermer , insan şaşıyor. Ama baktığınız zaman zengin devlet, sadece doğalgaz zenginlikleri adamlara yetiyor. Neyse asıl konuya geleyim.

ÇAtı işini dikkatle takip ediyorum, tam tahmin ettiğim gibi tek vinç ile çalışma var. İstese birkaç vinç ile çalışıp çok rahat o çatıyı Ağustos sonu bitirebilir. Düşünün o ihaleye giren diğer firmalar salak değil, 2 senede bitirebilmek için doğal olarak yüksek fiyat verdiler. Şuan ki yüklenici çok açıkça belli paraları yok, o yüzden çatı'yı tek vinç ile montajına devam ediyorlar. Şu hali ile stadın bitmesi çok zor, bunun üstüne son 1 senede ülke ekonomisinin siyasi sebeplerden dolayı durağan olmasından dolayı müteahhitleride mali olarak zor durumda bırakıyor. Bütün bu sebepleri üst üste koyunca stadın neden bu kadar yavaş gittiğini tahmin ediyorsunuzdur.

Projeyi bitirebilmesi için son zamanlarda çok ciddi masraf yapıp, ekip sayılarını, ekipmanlarını iki katına çıkarması gerekli. Ama benim tahminimce Yüklenici'de o para yok o yüzden bu hızla devam edip anca seneye stadı yetiştirebilir.

Dediğim gibi burda önemli olan kısım Yüklenici stad inşasında şuana kadar hedeflediği bütçeyi tutturabilmiş mi? Stad işleri kompleks projeler olduğu için bu işlerde batan firma çok duyuyoruz. İnşallah bizim stad da aynı Gs'nin stadı yapılırken batan firma gibi iflas bayrağını çekmez, hayırlısı diyelim.

Saygılar
                              İşte herşeyin özeti.Bu başlıkta sayfalarca yazılanların özeti, ana fikri, sebebi, adına ne derseniz artık.olay bu cümlelerde.
                              Bravo renktaş.
                              İşte taraftar budur.

Yorum

• İlk olarak TSknbkTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bu iyimserliğinin sebebini çok merak ettim doğrusu.Herkes 6-7 vinçle 3 vardiya stad yapıyor.Bizim çatıya haftada 1 tane direk takılıyor.Buna rağmen herşey yolunda diyorsun yani.
                                Ben iyimser bir hava çizmedim gördüğümü yazdım. Ama sizde olmayanı olmuş gibi yazma durum söz konusu galiba.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X