Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    eyvallah ben avni akerin aynı koltuk dizilimini yapsınlar demiyorum zaten onlar eski tip nasıl yapıcaksalar artık 3 bin arttırsınlar kapasiteyi ben onun derdindeyim kapasitesi düşmesin stadın
    Bence kapasite düşük olsa daha iyi. O stad kolay kolay dolmayacak zaten. Anadolu maçlarında boş tribünlere oynayacağız. Şampiyonluk gelmedikçe dolmaz zaten. Merkez nüfusu 229 bin olan bir şehirde 50 bin kapasite mi istiyodunuz ?

Keşke 2 yeni stadımız olsa. 40 bin ve 20 bin kişilik. Küçük maçlarda 20 bin kişilik statda oynasak. Tribünler boşken seyirci kapasitesiyle övünmek komik olur malesef. Taraftar doldurabilse 80 bin kişilik stad da yapılırdı.
    Şahıslardan önce kafalar değişmeli.

Yorum

• İlk olarak OĞUZHAN061 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Ya yazın tatilde 2 maç izleyemicez sanırım yetişmeyecek..
      2 arkadaşım ak yazıda çalışıyordu işten çıkarmış şirket neler oluyor??
      ihaleyi alan şirket (en düşük teklifi vererek)demişti ya batsakta bu stadı yapıcaz galiba ilk dediği oldu ikincisi olmadı

Yorum

• İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        ihaleyi alan şirket (en düşük teklifi vererek)demişti ya batsakta bu stadı yapıcaz galiba ilk dediği oldu ikincisi olmadı
        çimlerin büyümesi koltuklar,çatılar ince işler falan derken yetişecek mi

Yorum

• sırf ortam germek stres atmak için buraya gelen insanlar var en çok koyanda bir bok bilmedikleri halde burda ortam germeleri.! toplam kapasitemiz 41.461 kişidir yeni eklenen localarla Taraftar kapasitesi düşmemiştir.
          eleştirmeye yer arayanlar biraz araştırsın
          not:
          galatasarayın 44.300
          konyanın 38.600
          bizim 38.000
          bursanın 37.000
          taraftar koltuğu var

vipler dahil değil
          Miguel Veloso - Angel Lafita

Yorum

• Bakanların rüşvet olaylarından sonra Trabzon ile alakalı bir çok inşaat şirketi hakedişlerini alamıyor ve bir çoğu iflas durumunda..

Yorum

• İlk olarak OĞUZHAN061 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              çimlerin büyümesi koltuklar,çatılar ince işler falan derken yetişecek mi
              benim bildiğim serme çim olucak yani ser 3 gün sonra oyna aynı sadri şener zamnındaki gibi bence doğru olanda o heralde holanda yada almanyadan bir firma ile anlaşıp halledicekler o işi yani çim olayında bir zaman kaybı yok koltukların dizilmeside fazla zaman almaz işi yavaşalatan çatı ve ince işçilikler localar filan ama dahada önemlisi malzemelerin gelmemesi yani o kadar vinç var o kolanlar bitmeliydi şimdiye kadar ve çatı işine geçilmeliydi ama malzeme gelmiyor bir parasal sıkıntımı var bilmiyorum

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bakanların rüşvet olaylarından sonra Trabzon ile alakalı bir çok inşaat şirketi hakedişlerini alamıyor ve bir çoğu iflas durumunda..
                iyide nasıl oluyor bu sarıdağlar yasal biçimde ihaleyi almış işini yapıyor devlet nasıl hakedişini vermez bu sen bat demek o zaman sarıdağlar tokiyimi devletimi her kimse artık mahkemeye vermeli

Yorum

• İlk olarak 61ronin61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  iyide nasıl oluyor bu sarıdağlar yasal biçimde ihaleyi almış işini yapıyor devlet nasıl hakedişini vermez bu sen bat demek o zaman sarıdağlar tokiyimi devletimi her kimse artık mahkemeye vermeli
                  Ben Sarıdağlar için söylemedim öyle durumları var mı yok mu bilmiyorum ama olabilir diye söyledim bu durumda olan şirketler var çünkü daha küçük şirketler tabi..
                  En son Sefa tarafından düzenlendi; 07.03.2015, 03:10.

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Ben Sarıdağlar için söylemedim öyle durumları var mu yok mu bilmiyorum ama olabilir diye söyledim bu durumda olan şirketler var çünkü daha küçük şirketler tabi..
                    ok.ben yanlış anlamışım ana firma sarıdağlar diye öyle düşünmüştüm

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      normal bir insan böyle bir dagilim istemez

dolu oldumu kucak kucaga oluyorsun
                      klaustophobi hastalarinin mac cikartamiyacagi tek staddir

alt kat en yatay olan bizimki
                      üst kat tt arenaylan ayni diklikdeymis (36-37 derece)

Aynen öyle hocam napoli maçına yeğeni götürdüm girerken boğuluyodu çocuk kalabalıkta, girdik abi yürüyemiyosun metrekareye 8 kafa düşüyo merdivenden izledik maçı maratonda herkes üst üste koltuk yok o stada bi şekilde koltuktan fazla taraftar giriyo bişey oluyo valla
                      Anut ile cahili ikna, pek güçtür. İ.Hakkı Bıçakçızade

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

İlk olarak torul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Aynen öyle hocam napoli maçına yeğeni götürdüm girerken boğuluyodu çocuk kalabalıkta, girdik abi yürüyemiyosun metrekareye 8 kafa düşüyo merdivenden izledik maçı maratonda herkes üst üste koltuk yok o stada bi şekilde koltuktan fazla taraftar giriyo bişey oluyo valla
                        Keşke her maç böyle olsa, önlem almak kolay.
                        Şahıslardan önce kafalar değişmeli.

Yorum

• İlk olarak EgeKum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          sırf ortam germek stres atmak için buraya gelen insanlar var en çok koyanda bir bok bilmedikleri halde burda ortam germeleri.! toplam kapasitemiz 41.461 kişidir yeni eklenen localarla Taraftar kapasitesi düşmemiştir.
                          eleştirmeye yer arayanlar biraz araştırsın
                          not:
                          galatasarayın 44.300
                          konyanın 38.600
                          bizim 38.000
                          bursanın 37.000
                          taraftar koltuğu var

vipler dahil değil
                          Aynen öyle .

Trabzon 100 küsür locayı satabildiği takdirde ki bunun için özellikle büyük şehirlerden gelicek A+ gelir grubuna hitab edilmelidir; 38000 koltuğun maliyetlerini Trabzonspor'un kentli taraftarının alım gücüne endeksleyebilirsin . Böylece bir yıl içerisinde 30 bin ortalamanın üzerinde seyreden bir stadyum kültürü kazanılabilir.

Taraftar ekseriyetle localarla dalga geçiyor fakat o localar sayesinde 50 liraya değilde 20 liraya maça gidecek , hala farkında değil.

Locaların nasıl bir konsepte sahip olacağı konusu çok önemli.
                          Real Madrid ve Arsenal'in Emirates ile anlaşması var örneğin. Özellikle Barnebeu'nun vip konseptleri, Akyazı stadına uygulanabilir.
                          Emirates her iki kulübün stadında kendi personeli ile ve tasarımı kendi kurumsal kimliklerini yansıtan VIP Lounge alanlarında hizmet veriyor. Bu salonlar VIP misafirlerin (çeşitli tipte ve fiyat aralıklarında localar) maç öncesi sosyalleştiği , seçkin menülerle ve tıpkı kabin hizmetlerinde olduğu gibi nitelikli hosteslerle hizmet verdiği alanlar... Misafirler bu VIp salonlardan geçerek Vip tribünlere yahut kapalı localara çıkıyorlar. Stadyuma girişten, tribüne çıkışa kadar bu ayrıcalık hissetiriliyor.

Bunları niye anlatıyorum ?
                          Trabzonspor , örneğin bu anlamda küresel bir marka olma yolundaki THY ile anlaşabilir. VIP hizmet salonları , THY'nin kurumsal kimliğini yansıtacak çizgilerde ve renklerde hazırlanıp, burada kendi personelleri ile A+ müşteri grubuna hitab edilebilir.

Örneğin Maç günleri için vip kombine/loca sahipleri için Ankara ve İstanbul'dan Trabzon'a charter koyup , Trabzon havalimanı CIP salonu , Havalimanı-Akyazı aktarma ve Akyazı THY VIP Lounge hizmetlerini içerir bir paket hazırlayıp bu paketi Loca ile birlikte satabilirsiniz. Bu maliyeti sponsorluk karşılığı THY(yahut başka bir havayolu şirketi) üstlenecek , bunun yanında siz daha fazla sayıda loca satabilme imkanına sahip olacaksınız.

Loca fiyatlarının yıllık 25.000$ ile 250.000$ arasında olacağını öngörürsek ; 120 loca'nın %90'ınını satarsanız , stadyumu da 30.000 ortalama seyircide tutabilirsiniz.

Bu da size hem yıllık 50 milyon lira üzerinde tribün hasılatı ve cehennem gibi bir atmoseferi aynı anda getirir.

Video olarak linki koyamadım açılan sayfadaki ( real madrid resmi sitesi) video , emirates hizmetlerinin kısa bir tanıtımını içeriyor.
                          Official Real Madrid channel. All the Real Madrid information with news, players, ticket sales, member services and club information.

Yorum

• Ayrıca , stadyum koltukları mutlaka raylı sistemde olmalı . Bu kulübe bakım ve idame kolaylılığı sağlayacak , gerekirse toplam koltuk sayısında esneme sağlayabilecektir.

İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Raylı sistemde koltuk montajı : 15 saniye

Stadyumun üzerine oturduğu platform ve devasa büyüklükteki kapalı alanlar nasıl kullanacak henüz net bilgi yok sanıyorum.

Aşağıdaki video sırbistan'da dandik bir şehir stadı . Fakat altındaki bu küçük alışveriş merkezinin kira gelirleri kulübü ayakta tutmaya yetiyor.

Akyazı stadının altında(daha doğrusu çepeçevre saran) , 38.000 biletli seyirci dışında haftanın 7 günü misafirlere hizmet edecek bir avm'nin Trabzon'a getirisi ne olur ?

Akyazı stadı iyi kullanılabilirse(ticari alanlar, localar, kombine satışı , stadyum için ana sponsorluk ve diğer sponsorluklar, maç günleri dışında hizmet verebilmesi vs.) tek başına Trabzonspor kulübüne yıllık yayın ve mevcut isim haklarının üzerinde gelir üretebilir....
                            En son Serdar A tarafından düzenlendi; 07.03.2015, 05:02.

Yorum

• İlk olarak Serdar Atasoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Aynen öyle .

Trabzon 100 küsür locayı satabildiği takdirde ki bunun için özellikle büyük şehirlerden gelicek A+ gelir grubuna hitab edilmelidir; 38000 koltuğun maliyetlerini Trabzonspor'un kentli taraftarının alım gücüne endeksleyebilirsin . Böylece bir yıl içerisinde 30 bin ortalamanın üzerinde seyreden bir stadyum kültürü kazanılabilir.

Taraftar ekseriyetle localarla dalga geçiyor fakat o localar sayesinde 50 liraya değilde 20 liraya maça gidecek , hala farkında değil.

Locaların nasıl bir konsepte sahip olacağı konusu çok önemli.
                              Real Madrid ve Arsenal'in Emirates ile anlaşması var örneğin. Özellikle Barnebeu'nun vip konseptleri, Akyazı stadına uygulanabilir.
                              Emirates her iki kulübün stadında kendi personeli ile ve tasarımı kendi kurumsal kimliklerini yansıtan VIP Lounge alanlarında hizmet veriyor. Bu salonlar VIP misafirlerin (çeşitli tipte ve fiyat aralıklarında localar) maç öncesi sosyalleştiği , seçkin menülerle ve tıpkı kabin hizmetlerinde olduğu gibi nitelikli hosteslerle hizmet verdiği alanlar... Misafirler bu VIp salonlardan geçerek Vip tribünlere yahut kapalı localara çıkıyorlar. Stadyuma girişten, tribüne çıkışa kadar bu ayrıcalık hissetiriliyor.

Bunları niye anlatıyorum ?
                              Trabzonspor , örneğin bu anlamda küresel bir marka olma yolundaki THY ile anlaşabilir. VIP hizmet salonları , THY'nin kurumsal kimliğini yansıtacak çizgilerde ve renklerde hazırlanıp, burada kendi personelleri ile A+ müşteri grubuna hitab edilebilir.

Örneğin Maç günleri için vip kombine/loca sahipleri için Ankara ve İstanbul'dan Trabzon'a charter koyup , Trabzon havalimanı CIP salonu , Havalimanı-Akyazı aktarma ve Akyazı THY VIP Lounge hizmetlerini içerir bir paket hazırlayıp bu paketi Loca ile birlikte satabilirsiniz. Bu maliyeti sponsorluk karşılığı THY(yahut başka bir havayolu şirketi) üstlenecek , bunun yanında siz daha fazla sayıda loca satabilme imkanına sahip olacaksınız.

Loca fiyatlarının yıllık 25.000$ ile 250.000$ arasında olacağını öngörürsek ; 120 loca'nın %90'ınını satarsanız , stadyumu da 30.000 ortalama seyircide tutabilirsiniz.

Bu da size hem yıllık 50 milyon lira üzerinde tribün hasılatı ve cehennem gibi bir atmoseferi aynı anda getirir.

Video olarak linki koyamadım açılan sayfadaki ( real madrid resmi sitesi) video , emirates hizmetlerinin kısa bir tanıtımını içeriyor.
                              http://www.realmadrid.com/en/vip-are...pitality/boxes
                              bu cok güzel olurdu
                              hatta ilk basda istedigimiz gibi keske thy stadin isim hakkinida alsa, negüzel olurdu

tt arenaninda loca haklari denizbanka satilmis
                              buda bence iyi ve basit yol
                              tabiiki yapacaklari sermaye artiriminin maddi hükümlülüklerini karsilayabilmek icin

dortmundda catering sirketinin kontratini uzatmiyacaklarini acikladi
                              2016 dan itibaren stadin cateringini kendileri hal edecek, 7-10 milyon avroluk kazancin bu bölümde artmasini beklediklerini ceo lari watzke acikladi

ben olsam bu ise thy den cok do&co sirketinlen girerim
                              lüksde dünyanin en önde gelen sirketlerinden
                              ve sirket sahibi atilla dogudan abi inanilmaz inceliklere bu isde deger veren insan
                              dünyanin önde gelen hava yollarinin cateringleri hep onda, inanilmaz lüks hotelleri var, dünyanin en büyük eventlerinin cateringi teslim edilen ilk kisi, formula 1 bile onda

hava yollarin bir kismi atilla dogudanin catering isini yaptigi

ben baskan olsam bu isi gidip anlasir do&co ya yüklerdim
                              "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Kulübün müzesi de Akyazı'ya taşınmalıdır. Bir çok büyük kulübün yaptığı gibi...

Özellikle sezonun kapalı olduğu yaz aylarında; antreman ve kamp tesisinin dolaştırıldığı, stadyumun vip lounge'ında ikramlar içeren , futbolcuların sahaya çıktığı tünelden avni aker çimlerine çıkma imkanı veren, saha içi yedek kulübesinden futbolcu soyunma odasına dek tesisin dolaştırıldığı , Kupaların teşhir edildiği alanda Trabzonspor tarihi ve misyonu ile ilgili sunumlar yapılan bir kaç saatlik tur organizasyonları düzenlenerek ; hem müzeye hem de içerisinde taşıdığı tarihi başarılar, daha nitelikli biçimde misafirlerine ulaştırılabilir. Ayrıca , stadın sezon dışı işletim maliyetini bir nebze karşılayacak ek bir gelir üretilmiş olur.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X