Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak mehmetts1961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Merhaba arkadaşlar ismim Mehmet 51 yaşındayım Trabzonluyum ama Rusyada ve İstanbulda ikamet ediyorum İnşaat mühendisiyim.Uzun süredir forumu uzaktan takip ediyordum ama bazı arkadaşların eksik ve yanlış bilgilerini gördükçe bunları düzeltme gereği duydum ve üye olmaya karar verdim.Ben Rusyada Shaktar ın stadını yapan ekipte çalıştım 1 sene.Stadyum inşaatı ile ilgili her türlü bilgiye sahibim.

Öncelikle forumda bir yas havası hakim stadımızı nerdeyse hiç beğenen yok.Anket yapılsa herhalde %10 çıkmaz.Aslında açıkçası ben de çok beğenmiyorum,çok daha güzel bir proje olabilirdi.Ama şunu da unutmamak lazım beğensek de beğenmesek de bu dkdan sonra dönüş yok burası artık bizim evimiz burda sevinip burada üzülecez.Ayrıca stadın deniz kenarına yapılması da büyük avantaj o araziyi değerlendirebiliriz tesislerle o bölgeyi canlandırabiliriz.Deniz kenarına yapılan stad her zaman avantajdır bunu unutmayalım..

Birkaç yanlışı düzeltme mevzusuna gelelim,aynı zamanda ben Vodafone Arena inşaatı ile ilgili de bir çok bilgiye sahibim.Bazı arkadaşlar stadımızı Vodafone Arena ile kıyaslamak istemişler ama proje detaylarını bildiğimden söyleyim ,Türkiyede hiçbir stad Vodafone Arena ile kıyaslanamaz..Adamlar gerçekten rakipsiz bir stad yapıyor.Projelerinin güzelliğinden ve stadının konumundan(bence Türkiyenin en güzel yeri) ötürü kullandıkları ürünler son derece kaliteli.Vitra lavabosundan tutun ECA musluğuna,Stadium Visionundan tutun 700 adet LED tvsine kadar adamlar hepsini sipariş ettiler.Türkiyede yapılan 25 stadyumda toplasan 700 adet LED tv yok adamlar bunu taraftarın dolaşım alanlarına yerleştiriyorlar siparişini verdiler..Kolonlarını ve kirişlerini incelediğinde o kadar kaliteli işçilik kullandıkları belli oluyor (özellikle demir sıklıkları muazzam).Dünya çapında üne sahip olacak stad yapıyorlar ki adamlar daha stadı yapmadan yurt dışından Mühendislik fakülteleri teknik geziler düzenleyip stadı ziyaret ediyor (isviçreden 80 kişi geldi,kanada ve hollandadan da gelecekler randevu almaya çalışıyorlar)..Yani işin özü her şekilde muazzam bir stad yapılıyor orada.Hepsinden önemli adamlar her kuruşunu kendi ceplerinden ödeyerek stadlarını kendileri yapıyor.Bu nedenle büyük bir avantaja sahipler..

Ben stadımızı başka stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Bursa stadında işçilik çok kötü mesela (bizim staddaki çok daha iyi bundan emin olun).Kale arkası falan güzel demişler ama işçiliği kötü bir stad ki bence kale arkası o kadar da güzel değil tribün çıkışları köstebek yuvası gibi durmuş.Localı tribün hariç bence Türkiyedeki birçok staddan iyi tribünlerimiz var.İnşaat da gayet hızlı ilerliyor.İçine girince bence mutlu olacağımız bir stadımız olacak.Ayrıca ambiyans açısından da rakip üstünde çok baskı kurabilecez.Ben stadın Türkiyede ilk 5e çok rahat gireceğini düşünüyorum (1 belli zaten Bjk Vodafone Arena) .Ayrıca dediğim gibi üzgün arkadaşlar unutmasınlar ki bu stadın yapımında bir emek var ve emin olun beklediğinizin çok üstünde güzel bir sonuç çıkacak.İçinizi karartmaya gerek yok.

Saygılar sevgiler..
    Öncelikle hoş geldiniz.
    Size bir soru soracağım iyi bir stad atmosferi için stadın özellikle sahaya yakın olan kısımları bir blok ve kesintisiz yapma imkanınız varken siz girişleri kat arasından değilde tribünün içinden köstebek yuvası gibi bölerek mi verirdiniz Vodafone gibi,yoksa bizim stadta olduğu gibi kat aralarından mı?Bence bu iyi bir stad ile kötü bir stad arasındaki en belirgin fark.Örn.San Mames

Bjk stadı abartılıyor 700 adet led tv istersem yaparım ama tribün girişlerini kat aralarına alamazlar ve bizdeki bütünlüğü sağlayamazlar.Ayrıca çok dar alana çok fazla kapasiteli bir stad yapıyorlar,tribünleri eğreti geliyor.
    Bursa'nın stadı Vodafone dan iyi kesinlikle ama en iyisi bizim stadın trübün yapısı.
    En son fanatikdevri tarafından düzenlendi; 26.11.2014, 22:57.
    FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

• Arkadaşlar bir çoğunuz benden gençsiniz aramızda jenerasyon farkı var bu nedenle belki de zevk kavramlarımız farklı olabilir çok doğaldır .Stadyumları beğenmek,beğenmemek tamamen zevk meselesidir.Bir Trabzonsporlu olarak keşke bizim stadımız daha iyi diyebilseydim ama duygusal düşünmek sadece kendimi avutmak olur bu nedenle daha gerçekçi düşünmeyi tercih ediyorum.

Bugün Bjk nin stadı için yabancı tv kanalları belgesel çekme yarışına giriyorsa,avrupa ve amerikadan bir çok üniversite teknik gezi düzenlemek için sıraya giriyorsa,stadın akustiğini bile Kanadanın 1 numaralı ses analist mühendisi yapıyorsa,Türkiyede ilk Stadiumvision teknolojisi burada kullanılıyorsa,Türkiyenin en hızlı wifi ağına sahip oluyorsa,çatısını ilerde yapılacak 360 scoreboardı taşıyacak statikte tasarlıyorlarsa(bunu bile hesap ediyorlar),cep telefonundan gollerin tekrarlarını izleme imkanı,koltuğuna mobil uygulamalar ile yiyecek içeçek siparişi verme imkanı sunuyorsa,moda merkezi barındırıyor,konserler için yankı sistemi ayarlanıyorsa(ciddi maddi gelir bunlar) Türkiyedeki hiçbir stadla kıyaslanamaz.Orada yapılan proje stadyum projesi olmaktan çok öte.Uluslar arası ses getiren bir yapı..Ben stadımızı bu stadla kıyaslamak yerine antalya,bursa,adana,konya gibi stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Kaldı ki bizim stadımız bence bu stadların birçoğundan daha özgün ve daha güzel olacaktır..
      En son mehmetts1961 tarafından düzenlendi; 26.11.2014, 23:41.

Yorum

• AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İlk olarak mehmetts1961 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Arkadaşlar bir çoğunuz benden gençsiniz aramızda jenerasyon farkı var bu nedenle belki de zevk kavramlarımız farklı olabilir çok doğaldır .Stadyumları beğenmek,beğenmemek tamamen zevk meselesidir.Bir Trabzonsporlu olarak keşke bizim stadımız daha iyi diyebilseydim ama duygusal düşünmek sadece kendimi avutmak olur bu nedenle daha gerçekçi düşünmeyi tercih ediyorum.

Bugün Bjk nin stadı için yabancı tv kanalları belgesel çekme yarışına giriyorsa,avrupa ve amerikadan bir çok üniversite teknik gezi düzenlemek için sıraya giriyorsa,stadın akustiğini bile Kanadanın 1 numaralı ses analist mühendisi yapıyorsa,Türkiyede ilk Stadiumvision teknolojisi burada kullanılıyorsa,Türkiyenin en hızlı wifi ağına sahip oluyorsa,çatısını ilerde yapılacak 360 scoreboardı taşıyacak statikte tasarlıyorlarsa(bunu bile hesap ediyorlar),cep telefonundan gollerin tekrarlarını izleme imkanı,koltuğuna mobil uygulamalar ile yiyecek içeçek siparişi verme imkanı sunuyorsa Türkiyedeki hiçbir stadla kıyaslanamaz.Orada yapılan proje stadyum projesi olmaktan çok öte.Uluslar arası ses getiren bir yapı..Ben stadımızı bu stadla kıyaslamak yerine antalya,bursa,adana,konya gibi stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Kaldı ki bizim stadımız bence bu stadların birçoğundan daha özgün ve daha güzel olacaktır..
        Sonradan yapılamazmı bunların çoğu? Hatta yönetime ve yüklenici firmaya şimdiden iletsek bu değişikliklere gidemezmiyiz projenin şu aşamasında? Yukarda Akustik hariç saydıkların yapılabilir geliyor bana. Yanlışmı düşünüyorum yoksa?

Gesendet.
        Milli Takımım TRABZONSPOR
        Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
        Helalin adı kaldı, onu gören yok.
        Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

Arkadaşlar bir çoğunuz benden gençsiniz aramızda jenerasyon farkı var bu nedenle belki de zevk kavramlarımız farklı olabilir çok doğaldır .Stadyumları beğenmek,beğenmemek tamamen zevk meselesidir.Bir Trabzonsporlu olarak keşke bizim stadımız daha iyi diyebilseydim ama duygusal düşünmek sadece kendimi avutmak olur bu nedenle daha gerçekçi düşünmeyi tercih ediyorum.

Bugün Bjk nin stadı için yabancı tv kanalları belgesel çekme yarışına giriyorsa,avrupa ve amerikadan bir çok üniversite teknik gezi düzenlemek için sıraya giriyorsa,stadın akustiğini bile Kanadanın 1 numaralı ses analist mühendisi yapıyorsa,Türkiyede ilk Stadiumvision teknolojisi burada kullanılıyorsa,Türkiyenin en hızlı wifi ağına sahip oluyorsa,çatısını ilerde yapılacak 360 scoreboardı taşıyacak statikte tasarlıyorlarsa(bunu bile hesap ediyorlar),cep telefonundan gollerin tekrarlarını izleme imkanı,koltuğuna mobil uygulamalar ile yiyecek içeçek siparişi verme imkanı sunuyorsa Türkiyedeki hiçbir stadla kıyaslanamaz.Orada yapılan proje stadyum projesi olmaktan çok öte.Uluslar arası ses getiren bir yapı..Ben stadımızı bu stadla kıyaslamak yerine antalya,bursa,adana,konya gibi stadlarla kıyaslamayı daha mantıklı buluyorum.Kaldı ki bizim stadımız bence bu stadların birçoğundan daha özgün ve daha güzel olacaktır..
          Söylediğiniz şeyler tribünden maç izlemek ve stadın tribün yapısının futbol stadyumu olması ile alakasını gerçekten kuramıyorum.
          Şu söylediğiniz şeyler tamamen stadın teşrifatı.Ben karkas yapının stadyum tekniği açısından karşılaştırmasını istiyorum siz ise stadın içindeki teknik imkanlardan.
          Çok basit bir sorum var,stadı bir blok ve kesintisiz olması için stadın etrafını köstebek yuvası gibi delik deşik mi yapardınız yoksa kat aralarından verip tertemiz bir blok görüntüsü mü?

Yorum

• İlk olarak fanatikdevri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Söylediğiniz şeyler tribünden maç izlemek ve stadın tribün yapısının futbol stadyumu olması ile alakasını gerçekten kuramıyorum.
            Şu söylediğiniz şeyler tamamen stadın teşrifatı.Ben karkas yapının stadyum tekniği açısından karşılaştırmasını istiyorum siz ise stadın içindeki teknik imkanlardan.
            Çok basit bir sorum var,stadı bir blok ve kesintisiz olması için stadın etrafını köstebek yuvası gibi delik deşik mi yapardınız yoksa kat aralarından verip tertemiz bir blok görüntüsü mü?
            Yahu kardeşim ne köstebek yuvasından bahsediyorsun bugün dünyanın en güzel stadlarında bile 2 kat loca var bunlar senin sandığın gibi tribün bütünlüğünü bozan etkenler değil bu localar tribün bütünlüğünü sandığın kadar bozmuyor.Bugün tt arenada da iki kat güzelce tezahurat yapıyor,san mamesde de bunu yapıyor emirateste de..Sen gelmişsin koskocaman 1 tribünü loca yapacam diye yok etmişsin tabi ki 2 kat locayı 1 tribünün yok edilmesine tercih ederim.hele ki bu tribün 1 maraton tribünüyse..

Yorum

Yahu kardeşim ne köstebek yuvasından bahsediyorsun bugün dünyanın en güzel stadlarında bile 2 kat loca var bunlar senin sandığın gibi tribün bütünlüğünü bozan etkenler değil bu localar tribün bütünlüğünü sandığın kadar bozmuyor.Bugün tt arenada da iki kat güzelce tezahurat yapıyor,san mamesde de bunu yapıyor emirateste de..Sen gelmişsin koskocaman 1 tribünü loca yapacam diye yok etmişsin tabi ki 2 kat locayı 1 tribünün yok edilmesine tercih ederim.hele ki bu tribün 1 maraton tribünüyse..
              Köstebek yuvası dediğim tribünlerin girişleri var ya hani tribüne giriyoruz,turnikelerden sonra siz vodafone arenedaki gibi stadı bölen köstebek yuvası gibi olmasını mı tercih ederdiniz yoksa bizim stadımızda olduğu gibi kat aralarından verilmesini mi?
              Hangisi sesi sahaya daha bir tok olarak yansıtır,hangisi daha güzel.
              tamam anladım,700 adet ledleri var,Vestel'i sponsor yaparız onlar da bize verir de onların imkanı var mı bizim gibi kutu gibi bütünleşmiş,kat aralarından girişi verilmiş bir stad yapmaya?

Yorum

Köstebek yuvası dediğim tribünlerin girişleri var ya hani tribüne giriyoruz,turnikelerden sonra siz vodafone arenedaki gibi stadı bölen köstebek yuvası gibi olmasını mı tercih ederdiniz yoksa bizim stadımızda olduğu gibi kat aralarından verilmesini mi?
                Hangisi sesi sahaya daha bir tok olarak yansıtır,hangisi daha güzel.
                tamam anladım,700 adet ledleri var,Vestel'i sponsor yaparız onlar da bize verir de onların imkanı var mı bizim gibi kutu gibi bütünleşmiş,kat aralarından girişi verilmiş bir stad yapmaya?
                Güzel kardeşim koskoca maraton tribününde sadece 4 adet çıkış var.Çıkışsız olması tabiki tercih edilir ama o da düşündüğün gibi göze batacak,bütünlüğü bozacak bir durum değil.

Yorum

Güzel kardeşim koskoca maraton tribününde sadece 4 adet çıkış var.Çıkışsız olması tabiki tercih edilir ama o da düşündüğün gibi göze batacak,bütünlüğü bozacak bir durum değil.
                  Teşekkür ederim,ben cevabımı aldım.Çıkışsız olması tercih ediliyorsa ve onların bu tercihi şu saatten sonra değiştirme imkanları yoksa benim stadım onların stadından daha güzel bir futbol stadyumudur.Benim için en birinci öncelik bu.
                  Diğer söylediklerinizi biz her türlü yaptırabiliriz,teşrifat ve para ile olacak işler.Ama onlar isteseler de bu saatten sonra bütünlüğü olan kutu gibi dümdüz bir stada sahip olamayacaklar.

Bizim önceliğimiz tribün ısıtması olmalı,led tvler,multüvizyonlar gerekli değil o kadar.Rüzgarı da kesmesi gerekiyor.
                  @f1bekir arkadaşımız bu konularda zaten dosya hazırladı,makyaj ve teşrifatı hallettirecek inşallah.

Yorum

Teşekkür ederim,ben cevabımı aldım.Çıkışsız olması tercih ediliyorsa ve onların bu tercihi şu saatten sonra değiştirme imkanları yoksa benim stadım onların stadından daha güzel bir futbol stadyumudur.Benim için en birinci öncelik bu.
                    Diğer söylediklerinizi biz her türlü yaptırabiliriz,teşrifat ve para ile olacak işler.Ama onlar isteseler de bu saatten sonra bütünlüğü olan kutu gibi dümdüz bir stada sahip olamayacaklar.

Bizim önceliğimiz tribün ısıtması olmalı,led tvler,multüvizyonlar gerekli değil o kadar.Rüzgarı da kesmesi gerekiyor.
                    @f1bekir arkadaşımız bu konularda zaten dosya hazırladı,makyaj ve teşrifatı hallettirecek inşallah.
                    Senin kıstasın 4 adet tribün çıkışıysa tabi ki diyecek lafım yok kardeşim

Yorum

Gerçekten tek demeyelim ama stadyumu benim gözümde futbol stadyumu yapan ana kıstasım bu.İkinci olarak da İngiliz tarzı tatlı bir yataylık ki bu da çok şükür biz de var.Artı olarak o yataylık sonrası dikleşen ve sesin dağılmasını engelleyen güzel bir diklikle tamamlanmış ikinci kat.
                      Aynı kapasiteye sahip iki stadtan birinin kapalısında 12 adet köstebek gibi tribüne giriş varsa onu kıyaslamaya bile koymam.Bu yüzden Bursa stadı Vodafondan bir adım önde.Onun da kale arkaları köstebek yuvası ve bu üç stadın kapasitesi aynı.
                      Çok kıyak bir stadımız oluyor da bakalım hakkını verebilecekmiyiz.

Yorum

Gerçekten tek demeyelim ama stadyumu benim gözümde futbol stadyumu yapan ana kıstasım bu.İkinci olarak da İngiliz tarzı tatlı bir yataylık ki bu da çok şükür biz de var.Artı olarak o yataylık sonrası dikleşen ve sesin dağılmasını engelleyen güzel bir diklikle tamamlanmış ikinci kat.
                        Aynı kapasiteye sahip iki stadtan birinin kapalısında 12 adet köstebek gibi tribüne giriş varsa onu kıyaslamaya bile koymam.Bu yüzden Bursa stadı Vodafondan bir adım önde.Onun da kale arkaları köstebek yuvası ve bu üç stadın kapasitesi aynı.
                        Çok kıyak bir stadımız oluyor da bakalım hakkını verebilecekmiyiz.
                        diğerinde de koskocaman 1 tribün yok onu ne yapacaksın? .Fazla duygusal düşünüyorsun ama tabi ki saygı duyarım..

Yorum

futbol stadi oldugundan yazdiginiz cogu seyden önemli

abi biz futbol stadi istiyoruz, ne tv izlemeye oraya gidecegiz nede smartphonelarimizlan oynamaya
                          oturdugumuz yerde yiycek icecek siparis edecegimize yarida platforma cikip orda ark.larla hamsi ekmek yeriz

simdi ikimizde gitmisik audi q7 almaya ben basis version almisim sen bütün ekstralari icine sokmussun, ekstralarin yüzünden arkada 2 kisilik yer kayibettin ama 7 kisilik ailen var, kim kazancli
                          "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Kombine satışları erken başlasa güzel olur.

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              futbol stadi oldugundan yazdiginiz cogu seyden önemli

abi biz futbol stadi istiyoruz, ne tv izlemeye oraya gidecegiz nede smartphonelarimizlan oynamaya
                              oturdugumuz yerde yiycek icecek siparis edecegimize yarida platforma cikip orda ark.larla hamsi ekmek yeriz

simdi ikimizde gitmisik audi q7 almaya ben basis version almisim sen bütün ekstralari icine sokmussun, ekstralarin yüzünden arkada 2 kisilik yer kayibettin ama 7 kisilik ailen var, kim kazancli
                              Selçuk kardeşim asıl sen 4 tekerli arabanın 1 tekerini sökmüşsün kim kazançlı?3 tribün stadyum mu olur.Projeyi kim çizmişse ruhu öldürdüğünü bilmemiş.4 tribün dünyanın her yerinde ruhtur.loca yapacam diye koskoca 1 tribün harap edilir mi?3 metrelik tribün çıkışını diyorsunuz bunlar koskoca bir tribünü yok etmenin yanında devede kulak kalır.Futbol stadı istiyoruz evet ,3 tribün futbol stadı mı olur güzel kardeşim?Oldu olacak apartman yapsalardı tribün yerine..
                              En son mehmetts1961 tarafından düzenlendi; 27.11.2014, 00:57.

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İşyerim kabataşda olduğu için vodafone arenanın ilerleyeşini görebiliyorum.

Ne inşaat mühendisiyim ne mimarım ama inşaat aşamalarından gözlemlediğim kadarıyla bizim stadın vodafone arenana ile aynı sınıfta durmadığını düşünüyorum.

Şuan kötünün iyisiyiz demek için bile erken, loca ve koltuk detaylarını görünce stadyum konyaya mı benzeyecek yoksa daha iyisi mi görmüş olacağız

Yorum

Çalışıyor...
                                X