Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bu şekilde olacağı kesin mi abi ya ? eğer bu şekildeyse loca camı biraz daha kapanacaktır koltuk yükseleceği için bu iyi olur. bir de en azından bir basamağı loca camının seviyesine koymak mümkün müdür diye sorsan. yere monte edilebilir sonuçta koltuklar. o zaman çok daha iyi gizlenir localar.

legia stadında alt katın en üst basamağı da yere monte edilmiş bu şekilde yapılabilir bir basamak. çok farketmezyecektir 30 40 cm içeri girer belki cam.

bu arada legia kat aralarıda bizim gibi çok ortada ama bence çok sırıtmıyor. bence tek sorun localar ne yapıp edip locaları gizlemeliyiz.

Böyle olacağı kesin de, koltuk zemine değil de ön yüze takılacak demişti mimar arkadaş ama daha önce yere monte edilmiş koltuk örneği geçmişti burada, güzel de bişeydi, onu bulabilirsek paylaşırım, belki mucize benzeri bişey olur da ikna olurlar

Yorum

• İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      25 sira + 1 en üste koltuk yerlestirilebilecek prekast.. kolondan dışarda toplam 26, içeri ye girerken hafif bir yükselti var orayı kullanirlarsa mükemmel olur
      Evet, o yükselti prekast ile kapatılacakmış.

Yorum

• Yakın çekim zemine monte edilmiş koltuk aranıyor

Yorum

• Bulursanız söyleyin, benim yatmam lazım, yarın görüşürüz

Yorum

• O zaman 27 sıra oluyor vay be :-) gece gece mutlu ettin beni 2 sını localar alınca yine 25 kalıyor ... Dediğin gibi prekast üstüne prekast koyarlarsa. Yükseklik iyice artacak ve koltuklarda koyulunca iyice kapanacak :-) Insallah böyle olur ..

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Yakın çekim zemine monte edilmiş koltuk aranıyor
              Eee projede ön yüze takılı gözüküyor koltuklar nasıl olacak bu iş

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bulursanız söyleyin, benim yatmam lazım, yarın görüşürüz
                gayet yere monte bence ideal her loca önüne yan yana 4 tane sığar heralde

Yorum

• sökülmeyen koltuklar olsun mümkünse....

Trabzon bir aşk hikayesi değildir.
                  Trabzon Aşktır gerisi hikayedir.

Yorum

• Prekastların montajı bittiğinde saha sınırlarını kireçle çizseler iyi olurdu. Şantiye ölçme ekipleri için bu 1 saat sürmez esasen. En azından mesafeleri daha iyi anlardık. Çim üst kotu şuan ki zeminden kaç cm daha yukarıda bunu bilmek de fikir edinmek açısından iyi olurdu . Birde drenaj sistemi nasıl olacak. Drenaj ve çim serim çalışmalarından önce kullanılacak malzemeler önemli. Altyapısı ne kadar kaliteli olursa hem çimleri daha iyi korumuş oluruz hem de güzel bir futbol sahası olmuş olur.

Uydu görüntülerinden baktığım kadarı ile yeni stad yerinin eski stada olan mesafesi 4,4.5 km civarında. Şehir merkezine uzak değil. Yeni stadın boş kalacağını düşünmüyorum.

Avni Aker'deki bu son sezonumuzu da şampiyon olarak tamamlarız inşAllah. Akyazı stadı ise umarım yeni başarıların şahidi olur yıllarca.
                    Tebrikler! Yüzüme güzel bir yumruk attın. Ama şunu bil ki fikrim hiç acımadı.

Yorum

• İlk olarak its2late tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Diğer ayrıntı derken örnek verip aydınlatirsan cok müteşekkir olurum ...

Bursa stadının kendine has bi mimarisi var kabul ... Baska nesi var ? Dışı led panolarla kaplandi yada çatı veya zaminde çok yeni sistemlerden mi kullandılar ??

Kale arkası tek kale siz beğeniyorsunuz ben begenmem hele bunu yapmak icin tek bir kale arkasına 22 tane köstebek yuvası gibi tribün girişini hiç ! Ayrica kararindaki kesikli yapiyi ve gözetleme kuleleri gibi stadyumun çatısını daha da yüksek olmasına sebep olan Localari hiç ! Baska beton kalitesi ? Malzeme kalitesi ? Artı olarak örnek verebilir misin ?
                      Çatıdaki yağmur sularının çim sulamada kullanılabilir olması.

Stadın kendi enerjisini üretecek olması.

Bunlar çevreci ve yenilenebilir yeşil bina özellikleriyle çok hoş bir kere.

İkincisi locaları tribün arasından tepeye çıkarmışlar görsellerden anladığım kadarı ile bu da iyi bir çözüm kanımca. Stadın arasında dolaşması çeşitli sıkıntılar çıkarabiliyor. TT Arena'da dahi var bu sıkıntılar.

Çatı konusunda çok ama çok kafa yormuş hesap kitap yapılmış. Bunu çektikleri belgeselde dinledim, gördüm.

Sadece membran olarak söylemiyorum. Çatı taşınması ve hesaplamaları açısından da. Çelik halatlar v.s

Dış kabuk açısından "timsah gibi figürleri sevmiyorum" şöyle bir durum var bizim çatıda membranın dibe tam inmemesi ile tribün arkasındaki merdivenlerin o çirkin görüntüsü?

Bir kaç loca örneğine de baktım Bursa stadının bizden çok daha şık çalışılmış örnekler gördüm.

Ayrıca Bursa stadının betonarma yapı ve çatı ihaleleri iki farklı firmaya verilerek yapıldı. İki total toplandığında ciddi bir meblağ çıkmakta bizim staddan fazla.

Dolgu v.s gibi diğer tutarları ekleme hesabını kabul etmiyorum.

Ben sadece stadyum ile ilgileniyorum.

Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Daha bir çok şey var zaman zaman farkedip gördüğüm şuan aklıma gelenler bunlar.
                      Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Sonradan eklenen locaların koltuk yerleşimi gerçekten çok önemli,

Konya stadı gibi ayan beyan ortada bir yerleştirme yapılırsa bunun stadyuma olumsuz etkisi olur.

Ama yukarıda @f1bekir in bahsettiği gibi olursa şayet hem localar gizlenmiş olur, hemde bir bütünlük yakalanır tribünde,

Umarım uygulamada bu şekilde olur.

Yorum

• Denizin kenarına stat yapıp da ısıtma sisteminin olmaması çok can sıkıcı. Bence bu konuda ciddi bir şekilde baskı yapmamız lazım.
                          ''Bir gün herkes ön libero olacak.''
                          #Ziya Doğan

Yorum

• anneme proje resmindeki locaları gösterdim "o ne öyle pansiyon gibi" dedi.

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Evet, o yükselti prekast ile kapatılacakmış.

abi yükselti dediğiniz its2late'in kırmızı ile çizdiği yerdeki hafif basamak ise ve oraya prekast konulup koltuk yapılacaksa bu loca pencerelerinin daha içerde geride olmasını gerektirmez mi ? buda locaları gizlemez mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
                              Mavi ev tüplerinin üstüne bordo şeritlerin çekildiği yerdir burası.

Yorum

• Bursaspora yapılan stadın bazı özellikleri sunulmuş...Acaba karşılaştıracak olursak bizimki ne durumda...

Bursa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyumda bu sıkıntıların yaşanması adına farklı bir proje hazırladıklarını anlatan Mutlu, "Gerek drenaj gerekse alttan ısıtma sisteminde son teknolojiyi uygulayacağız. Stadyum tamamlandığında zeminle ilgili drenaj problemi hiç bir zaman yaşanmayacak. Çok karlı havalarda ve benzeri noktalarda kar tutması buzlanma gibi durumlarla karşılaşılmayacak. Bu stat faaliyete geçtiğinde görsel güzelliğinin yanı sıra saha zemini konusunda da adından söz ettirecek" diye konuştu.

Çatıda biriken sular değerlendirilecek

Mutlu, yeni stadyumun çatı bölümünün Bursaspor'u simgeleyen ''timsah'' şeklinde yapılacağını, bu nedenle burada büyük bir çatı alanı olacağını dile getirdi. Hazırladıkları projede stadyumun çatı bölümünde biriken yağmur sularının değerlendirilmesini de düşündüklerini anlatan Mutlu, şunları söyledi: "Burası ayrıca çok çevreci bir yapı olacak. Çatı alanınında biriken yağmur sularını biz bodrum katımızda 2 noktada 2 bin 500 tonluk su deposuna alıp tekrar bu suları saha sulamasında kullanarak, 'yağmurun hasadı' dediğimiz işlemi yapacağız.

Ayrıca sadece seyircilerin kullandığı yerlerde değil, diğer bölümlerde kullanılan lavabolardaki ve duşlardaki suları da toplama sistemiyle bir noktada toplayıp, filtreleyip rezervuarlarda klozet temizleme suyu olarak kullanacağız. Ayrıca stadyumun her tarafını yangın koruma tesisatlarıyla donattık. Soyunma odaları, toplantı salonları, ticari alanlar, localar gibi yerde aynı anda soğutma, aynı anda ısıtma yapabilecek sistemler de tasarlandı."

Elektrik üretimi için trijenerasyon sistemi
                                Hamit Mutlu, stadyumda ayrıca elektriğin büyük bölümünün de burada üretileceğini anlattı. Stadyuma 1.2 megawatt gücünde elektrik üretebilme şansı veren trijenerasyon sistemi de kurduklarını vurgulayan Mutlu, şöyle devam etti: "Hem doğalgazla elektrik üretirken aynı zamanda açığa çıkan ısıyla da ısıtma veya soğutma yapabilme imkanına tanıyan bir sistemimiz var. Burada 150 kilometrelik bir boru ağı var.

Binanın çok noktasında biz bu boru ağları vasıtasıyla tüm tesisatlarımızı besleyebiliyoruz. Ayrıca istediğimiz her yerdeki, binanın her noktasındaki ısıtma, soğutma, havalandırma, aspiratörler, vantilatörler, yangın sistemi gibi mekanik tesisat cihazlarını bir noktadan izleyebiliyor ve çalıştırabiliyoruz.

Burayı işletecek olan arkadaşlarımız bir bilgisayarlar vasıtasıyla herhangi bir noktaya gitmeden bütün cihazları kontrol edebilir ve bunların rahatlıkla çalıştırabilir olacak.Biz bu projeyi tasarlamadan önce Almanya'da 2 stadı, Türkiye'de de Şükrü Saraçoğlu ve TT Arena Statları'nı gezdik. Mekanik bazda bizim burada oluşturduğumuz sistemlerle şu an onların olan mevcut sistemleri arasında dağlar kadar fark var. Dünya standartlarının çok üstünde bir stadyum Bursa'da yapılıyor."

Yorum

Çalışıyor...
                                X