Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Hayatini kaybeden isci kardesimin mekani cennet olsun, Allah ailesine ve is arkadaslarina sabirlar versin.
    Son 9 yildir yurtdisinda yasayan ve insaat sektorunde calisan bir renkdasiniz olarak is guvenligi konusunda bir iki soz soylemek istiyorum...
    Muratt cok dogru yazmis ekleyecek birsey yok.
    Ben yurtdisindan bazi ornekler vermek istiyorum.
    Dubai'de is guvenligi nedeniyle milyar dolarlik projenin (2000'den fazla personel ve iscinin calistigi bir proje ve durdurulmaya neden olan durum bir olum hadisesi degil, kule vinclerin ve alimaklarin bakim raporlarinin eksik olmasi) tam 17 gun - evet 17 gun 2009 yilinda durduruldu. Gunluk kaybin 1 milyon dolar civarinda oldugu soyleniyordu.
    Yine Dubai'de iscisi 4 metrelik iskeleden dusup kolunu kirdigi icin proje mudurunun isine son verildi ve oturma iznini kaybetti - diger anlami ulkeden sinir disi edildi.
    Baku'de benimde calistigim projede gerekli is guvenligi kosullarini uc uyari sonrasinda saglayamayan taseron firmanin (malesef bir Turk sirketiydi) sozlesmesi sonlandirdi ve tum teminatlari isveren tarafindan yakildi. Yani teminat olarak gosterilen tum bedeller banka tarafindan isverene odendi.
    Simdi yurtdisinda (ki verdigim ornekler bir Arap sehri ve bazilarimizin burun kivirdigi Azerbaycan) boyle uygulamalar varken, bizde boyle olaylar yasandiginda, buyuklerimiz tarafindan soylenen "bu isin fitratinda var" tarzi soylemler canimi acitiyor.
    Insan hayatindan bahsediyoruz. Bize oyle 3-5 kez bahsedilen birsey degil bu. Bir kez dunyaya geliyoruz ve malesef layik goruldugumuz kosullar bu.
    Simdi vinc operatorunu dusunuyorum. O adam belki isverenini defalarca uyardi. Belki halatalarin o halde oldugunun farkinda degildi. Adamcagizin vicdan azabini dusunebiliyor musunuz? Belki bu isin sorumlulugu ustune kalacak...
    Neyse yazacak, soylenecek cok sey var...
    Benim elimden gelense isci kardesimin ruhuna bir fatiha okumaktan ote birsey degil...

Elektrik Mühendisiyim. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği sınavında başarılı oldum. Eğitimde gördüğümüz şeyler (Türkiye'deki tüm mevzuat eksikliklerine rağmen) iş kazalarını önleyecek yeterlilikte. Ama pratikte uygulamaları yok. İşte görüyoruz. Adam yük taşıyan vincin altında geziyor, vincin halatları kopabiliyor... Olan yine işçilere oldu, olacak. Yönetmelikte yazanların yarısını uygulasanız mümkün değil bunun olması.

Umuyorum işçimizin adı stadyumda bir yere verilerek, ya da fotoğrafı bir yere koyularak anılır. Ailesine de destek çıkılmalı.
    "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Arkadaşlar burdan çok önemli bişey söylemek istiyorum,3 yıldır çalınan şampiyonluğumuz için burdan ve bir çok platformdan mücadele veriyoruz ama kaçırdığımız bişey var,Bu mücadele çalınan şampiyonluğumuz için,yani şampiyonluk için peki günümüzde şampiyonluk ne demek,fb ile gs ile mücadele edebilmek demek,avrupada mücadele edebilmek demek ne demek,istanbul takımlarının altyapısı olmamak demek ne demek:tabiki para demek,gelir demek,Bakın bize yıllar önce 800 dönüm diye söz verilen akyazı,yani üzerinde trabzonspora gelir getirecek,oteller restorantlar,cafeler ve daha bir çok gelir getirecek arazi,şuan sadece bir stada ve 2-3 tane binaya indililmiş durumda ve biz uyuyoruz,Arkadaşlar lütfen rica ediyorum gerekirse kampanyalar,başlatalım,yürüyüşler yapalım ama kulubumuze gelir getirecek bu arazilerin birilerine peşkeş çekilmesine vakit geçmeden engel olalım,Bakın 1 tane şampiyonluk için 3 yıldır çektiğimiz çileyi görüyorsunuz,gelin bundan sonraki şampiyonluklarımıza şimdiden sahip çıkalım
      ANADOLU KAPLANI

Yorum

• İlk olarak ronaldo5 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Arkadaşlar burdan çok önemli bişey söylemek istiyorum,3 yıldır çalınan şampiyonluğumuz için burdan ve bir çok platformdan mücadele veriyoruz ama kaçırdığımız bişey var,Bu mücadele çalınan şampiyonluğumuz için,yani şampiyonluk için peki günümüzde şampiyonluk ne demek,fb ile gs ile mücadele edebilmek demek,avrupada mücadele edebilmek demek ne demek,istanbul takımlarının altyapısı olmamak demek ne demek:tabiki para demek,gelir demek,Bakın bize yıllar önce 800 dönüm diye söz verilen akyazı,yani üzerinde trabzonspora gelir getirecek,oteller restorantlar,cafeler ve daha bir çok gelir getirecek arazi,şuan sadece bir stada ve 2-3 tane binaya indililmiş durumda ve biz uyuyoruz,Arkadaşlar lütfen rica ediyorum gerekirse kampanyalar,başlatalım,yürüyüşler yapalım ama kulubumuze gelir getirecek bu arazilerin birilerine peşkeş çekilmesine vakit geçmeden engel olalım,Bakın 1 tane şampiyonluk için 3 yıldır çektiğimiz çileyi görüyorsunuz,gelin bundan sonraki şampiyonluklarımıza şimdiden sahip çıkalım
        hiç bir şeyin indirildiği yok. şuan ihale edilen kısım dolgu alanın yaklaşık yarısı. diğer kısımda zaten otel gibi hatta hastane gibi gelir getirici yapılar olacaktır. tabiki bunun insiyatifi kime ait olacak onu zaman gösterecek.. ama şu aşamada bunlar zaten ihale edilmedi..

Yorum

• Stadın girişi tam olarak nereden bilmiyorum ama yol tarafı giriş şeklinde ayarlansaydı kale arkaları ile maratonların olduğu kısımlar yer değiştirmiş olsaydı bence daha iyi olurdu...Yoldan geçen stadın kale arkasını görecek biçimde şuanda...Merdiven altlarının görünmesi biçok kez tartışıldı forumda...O görüntünün yol tarafına kalması kötü bir görüntü oluşturabilir...

Birde proje resimlerinde giriş kısmı hiç belli değil...Dış kaplamanın içine gömülü bir şekildemi olacak o da belli değil...Bilen biri varmı...

Yorum

• Orada bizzat çalışan mühendis arkadaşlarımdan aldığım bilgilerdir bunlar,ama inşallah senin dediğin doğrudur ahmet kardeşim
            ANADOLU KAPLANI

Yorum

• ben hala bu merdivenlere kıl oldum,,kendim için değil,yaşlılar nasıl çıkacak okadar merdiveni,,,
              artı maça geç kaldın,ve biran önce satda girmek için o merdivenleri koşarak çıkacaksın...
              Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
              Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• İlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Stadın girişi tam olarak nereden bilmiyorum ama yol tarafı giriş şeklinde ayarlansaydı kale arkaları ile maratonların olduğu kısımlar yer değiştirmiş olsaydı bence daha iyi olurdu...Yoldan geçen stadın kale arkasını görecek biçimde şuanda...Merdiven altlarının görünmesi biçok kez tartışıldı forumda...O görüntünün yol tarafına kalması kötü bir görüntü oluşturabilir...

Birde proje resimlerinde giriş kısmı hiç belli değil...Dış kaplamanın içine gömülü bir şekildemi olacak o da belli değil...Bilen biri varmı...

-stadın kale arkası ve maraton girişleri platforma çıkan merdivenlerden olacak

-dediğiniz gibi stat farklı yönde olamaz. kale arkalar güneşin doğuş ve batış yönüne dik olması gerekiyor.

bu arada platform üzerinde olması şu avantajı da sağlayacak maç içinde, aralarında stadın dışına çıkılabilecek. bilet kesme işi platforma çıkan merdivenlerin başında halledileceği için maç aralarında da rahatlıkla trabzon manzarasında sigara çay içip yemek yenebilecek. bu da neredeyse hiç bir stat da rastlamadığımız bir avantaj olacak..

Yorum

• İlk olarak Ahmet ÇOLAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  hiç bir şeyin indirildiği yok. şuan ihale edilen kısım dolgu alanın yaklaşık yarısı. diğer kısımda zaten otel gibi hatta hastane gibi gelir getirici yapılar olacaktır. tabiki bunun insiyatifi kime ait olacak onu zaman gösterecek.. ama şu aşamada bunlar zaten ihale edilmedi..
                  Oraların Trabzonspor'a kalacağını düşünen var mı gerçekten ? Daha stad bizim değil, yapmayın Ekinler çoktan ekildi iş işten geçti, alan alacağını aldı.
                  ● Koyu Bordo - Açık Mavi ●

Yorum

• Ozaman daha bu şekilde çok ağlayacağız demektir
                    ANADOLU KAPLANI

Yorum

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

ben hala bu merdivenlere kıl oldum,,kendim için değil,yaşlılar nasıl çıkacak okadar merdiveni,,,
                      artı maça geç kaldın,ve biran önce satda girmek için o merdivenleri koşarak çıkacaksın...
                      yaslilar ,özürlüler vs... platform altinda bulunan asansörleri kullanabilirler
                      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• GG meşale organizasyonu ile ilgili neden bir başlık yok? Kim açıklayacak?
                        Akşam çocuğumun boğazından geçen lokmayı sindirebilmesidir TRABZONLU oluşum!

Yorum

• Elbette bir ülkede ''Kanunlar'' ve ''Kurallar'' önemlidir.

Fakat bu kuralların ne kadar ''İçselleştirildiği'' çok daha önemli!

Maalesef bizim ülkemizde kurallara uymak bir ''EZİYET'' olarak görülüyor.

Meşru otorite kontrolünün olmadığı birçok yerde kuralları çiğneniyor!

İşte bu yüzdendir ki bir yere müfettiş gideceği zaman her şey ''10 Numara!'' gibi gösterilir.

Ya da ''Radar'' uyarılarının sürücülerce yapılması...

İşte bunlar Türk Milletinin kendi sağlığına ne kadar duyarsız olduğunun birer göstergesi!

Bir şeylerin düzeltilmesini istiyorsak önce halk olarak ''Bilinç'' düzeyimizin artırılması gerek!

''Ya yap ne olcak, filanca kişi de yapmıştı!'' gibi laflar inanın hiç bir değer taşımıyor.

Türk Milleti ''Kural Koymaktan'' ziyade ''Kurallara Uymayı'' öğrenmelidir.

En büyük sıkıntımız bu maalesef...

Yorum

• Şu sonradan eklenen localar keşke olmasaydı
                            Hadi maraton tribündekilere yine eyvallahta..
                            Kale arkasında loca ?
                            Ne biliyim kale arkası tribünün ruhuna aykırı sanki...
                            yAlCiN

Yorum

• Arkadaşlar yüklenici firmalardan olan sarıdağların erzurumdaki atlama kuleleriyle ilgili bir haber okumanızı tavsiye ederim..umarım bizim stadyum inşaatında böyle yapmamışlardır

Yorum

• Haberi yeni gördüm.
                                Ülkemiz iş kazalarında 1.sırada sanırım.
                                Allah rahmet eylesin inşallah.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X