Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Esnaf konusunda ben de her yıl gittiğimde dumur oluyorum adeta:

''Bir markete girmiştim.Kola aldım.Şişe kola 0,75 kuruştu çok ucuz diye fiyatı teyid etmek maksadıyla,üzerindeki fiyat doğru mu?Neden bu kadar ucuz?''Dediğimde;

-Aliy misun,Almay misun?Almayacasan bırak oni haburaya!''

Diye bir tepkiyle karşılaşmış,hemen akabinde;

''Arkadaş için bir de sigara alacağım.''

-''Ne kadar x marka sigara?''

-''''8,50 TL.

''Ödemek için kredi kartını uzattım.''

-''Heee;haşimdi sen oni ucuz dedun ya.''

-''Eeee?''

-''Habundanda kredi kartıyla ödeduğun için 0,75 kuruş ÇAKAYRUM sana!''

-''O niye?''

-''E fark aliyruk.''

-''Abicim al da Niye Çakayrum diyorsun?''

-''E aliyrum işte.Çakayrum!''

-''Neyse,sen çak abi bana oradan ne kadarsa.Ayrıca ben ilk defa duyuyorum bu söylediğinizi.Yani kredi kartıyla fark için 0,75 kuruş almayı.''

-''Sen nerelusun?''

-''Trabzon.''

-''Nerede otiriysun?''

Alacağım bir sigara bir kola sorguya çekildik!

-''İstanbul'da oturuyorum ama ben ilk defa gördüm''

-''Vay enayiler,çakamaylar mi?E bular nasi kar edey?''

Amca çakmaya yer arıyor...

-''Dedim amca allah aşkına çek şuradan ne kadarsa acelem var.''

-''Biz nabayruk burada?Tövbe estağfurullah.Al!Habuni da unutma.Hayde güle güle''

Unutmuyorum 4 yıl öncesiydi bu vakka ve inanılmaz sinirlenmiştim çıktığımda marketten...

Esnaf eğitim programları düzenlenmeli Trabzon'da...

Tabi cesaret edebilecek birileri varsa...
    bu zihniyeti değiştiremezsin maalesef..trabzon rize maalesef öyle esnafla dolu.herhalde paraya cok doymuş olsalar gerek..gerçekten trabzon da yaşayan insanların ben başka şehirlere cok sık gittiklerini sanmıyorum..esnaflıktan bi haber insanlar..

Yorum

• 4 sene önce 8.5 ne sigarasıymış acaba Amca cidden çakmış . . .
      9 # Osvaldo'

Yorum

• İlk olarak Tolga tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        4 sene önce 8.5 ne sigarasıymış acaba Amca cidden çakmış . . .
        Sigaranın fiyatı öyle kaldı aklımda.Marlboro idi.

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          bu zihniyeti değiştiremezsin maalesef..trabzon rize maalesef öyle esnafla dolu.herhalde paraya cok doymuş olsalar gerek..gerçekten trabzon da yaşayan insanların ben başka şehirlere cok sık gittiklerini sanmıyorum..esnaflıktan bi haber insanlar..
          Paraya doymak değil de sanki zorla bu işi yaptırıyorlarmış gibi.

Hani market kasasında durmak adama koyuyormuş gibi...

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            saçmalamayan adam sana çakıyorum demiş sövmüşmü ? samimiyetini göstermiş halkımız bu tür şakaları sever pek de yapar, paran yoksa sonra getir der hatta istesen para verir, ben bunu başka şehirlerde görmedim. hep yıkıcı eleştiriler yapın. insanlara önyargıyla yaklaşırsanız kusur ararsınız ki bizim insanımız hazır cevaptır. samimiyetsizliğinizi anlarsa çakar lafı hiçde gücenmez benim insanım candır can
            Miguel Veloso - Angel Lafita

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

Bakildiginda degerlendirilebilirse Trabzon'a ve Trabzonspor'a cok buyuk degerler katacak bir proje umarim hersey bizim cikarimiza olur.

Proje icin nuru albayrak a bi tesekkur etmek lazim aslinda.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
              # 61 Onur Recep Kivrak
              " Unutulmasın ki adalet zengin bir hazinedir, günü gelince herkese lazım olur "

Şenol Güneş

Yorum

• İzmir'de bakkallık yapan bi Trabzonlu olarak bu esnaflık olayı hakkında bilinmeyen bi çok şey olduğunu düşünüyorum , doğal olarak kendimden örnek vericem insanlar o kadar garip ki biraz samimi davransanız size tanrılık taslar eğer bu bi bayansa size sapık muamelesi yapabiliyo ben de nötr bi vaziyette karşılıyorum müşteriyi bunun benim mizacım olduğunu düşünüyodum ama meğer kanla memleketle de bi bağantısı varmış , manisalı bi esnaf misal olarak müşterinin ağzından girer burnundan çıkar , yalar adamı yutar bizim insanımız o yörelere göre daha serkeş daha ilkeli bu yüzden hanzo olarak algılanıyoruz ama burda asıl olay müşteride bitiyo

Yorum

• Konuya yönetici olarak ben müdahale etmezsem, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu müdahale edecek gibi.

O yüzden konumuza dönelim lütfen.
                  Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                  Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Konuya yönetici olarak ben müdahale etmezsem, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu müdahale edecek gibi.

O yüzden konumuza dönelim lütfen.
                    Bence konu dışına çıkmış değil kimse

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Manevi mana da aklıma bir fikir daha geldi, şimdi işte bjk'de temele not attılar, futbolcusu teknik ekibi reklam filmi falan çekti gibi olaylar var ben çok daha manevi ve cafcaflı değil ama manası olan bir şey yapılmasını düşündüm.

Bence şu yapılsa tarihe çok tatlı bir anı olarak geçer.

Projenin mühendisleri şefleri sorumlusu her kimse 1 günlüğüne sadece 1 günlüğüne stat inşası duracak, aslında belki de çok daha hızlı ilerler o gün bilinmez ama şöyle bir şey yapılmalı. Kulüp taraftarı 1 günlüğüne inşaata almalı, sloganı, efsaneye bir harçta sen at, mabedin bir küreğini de sen salla, artık ne olursa sloganı bilemem, o gün görsel olarak insanlar gelmeli ve mühendislerin eşliğinde inşaata yardım etmeli, ya yardım etmeli bu kadar, düşünsenize bir çocuk çalışan işçiye bir alet edavat uzatıyor, yada bir orta yaşlı abi ağır bir şeyi kaldırıp bir yere götürüyor, bir dede bir ürünün yerleştirilmesinde yardımcı oluyor yada bir nene bir teyze bir abla su uzatıyor, terini siliyor işçilerin, bunları planlamaya gerek yok, şehrin insanlarını inşaata bırak bunlar kendi kendine oluşacak sahnelerdir, ayrıca yani görselin dışında şehrimizde pek tabii bir çok inşaat işinden anlayan binlerce insan var, o gün inşaat aşırı derecede ilerleyebilir bile Samimi gerçekten yardım edebilirler, ya bir gün hiç bir şey kaybettirmez ve çok şey kazandırır, evet bir teyze bir abla bir amca not yazıp temele atmaz ama gelir çimento torbası kaldırır, sadece şunu yaptırabilmek için bile bu kulüpte yönetici olmak isterdim, sonrasında istifa etmemi isteseler eder giderdim ama şunu yaptırmak isterdim.

Çok zor değil, bazı ufak şeyler çok manalıdır, keşke yapılabilseydi.
                      Ben kafamda reklam filmini çektim bile, süper oldu

Helal

Yorum

• İş güvenliği uzmanı buna güldü
                        Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• Konuyu uzatmak değil amacım ama birşeyi yanlış anlayan arkadaşlara ben münferit bir örnek aktardım.

Geneli itibariyle sadece benim gördüğüm bazı değişik durumlardan birtanesini aktardım ve esnaftaki genel hava da bu zaten.

Müşteride sıkıntı vardır.Benim esnafım yapmaz öyle şey.Çok cana yakındır o yüzden çakmıştır.Burada müşteride bence sorun vardır diyen arkadaşları ellerinden öpüyorum.Dialog ortada...

Arkadaşlar ben de Trabzonluyum Benim memleketim insanı şöyledir,böyledir.Bunu en az senin kadar iyi biliyorum ve esnafımızın belli bir bölümünde sorun var.Bunu dile getirmek için bir anekdot paylaştım.

Yoksa kimin haddine esnafa bazı yapılanlar genel olarak esnafımızda var olan davranışlar,hatalı ve yanlıştır demek.

Neyse Stat hakkında küçük birşey söyleyeyim;

Herkesin bir hayali vardı ama yapılan model bu.Bizim de sözümüzün dinlenmesini,fikrimizin en azından sorulmasını istedik ama nerede yaşadığımızı unuttuk bir an.

Ne demiş şair:''Hayalle yaşayanın ...''

Yorum

• İlk olarak özgür6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Konuyu uzatmak değil amacım ama birşeyi yanlış anlayan arkadaşlara ben münferit bir örnek aktardım.

Geneli itibariyle sadece benim gördüğüm bazı değişik durumlardan birtanesini aktardım ve esnaftaki genel hava da bu zaten.

Müşteride sıkıntı vardır.Benim esnafım yapmaz öyle şey.Çok cana yakındır o yüzden çakmıştır.Burada müşteride bence sorun vardır diyen arkadaşları ellerinden öpüyorum.Dialog ortada...

Arkadaşlar ben de Trabzonluyum Benim memleketim insanı şöyledir,böyledir.Bunu en az senin kadar iyi biliyorum ve esnafımızın belli bir bölümünde sorun var.Bunu dile getirmek için bir anekdot paylaştım.

Yoksa kimin haddine esnafa bazı yapılanlar genel olarak esnafımızda var olan davranışlar,hatalı ve yanlıştır demek.

Neyse Stat hakkında küçük birşey söyleyeyim;

Herkesin bir hayali vardı ama yapılan model bu.Bizim de sözümüzün dinlenmesini,fikrimizin en azından sorulmasını istedik ama nerede yaşadığımızı unuttuk bir an.

Ne demiş şair:''Hayalle yaşayanın ...''
                            abi benim mesajım size ithafen değildi sizin başınıza gelen çok spesifik hakikaten yorumunuz okudum ve size sonuna kadar hak verdim inanın yazdığım yorumun sizinle hiç bi alakası ya da size hiç bir iğnelemes yoktu inanın ki.

Yorum

• İşin romantik tarafına bakınca çok iyi bir düşünce bencede. Guvenlikle alakali pek sorun olacağını sanmıyorum. Sahanın ortasına iki kazma sallansa bile olay olur
                              ( ゚д゚)

Yorum

• İlk olarak Anı Defteri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                abi benim mesajım size ithafen değildi sizin başınıza gelen çok spesifik hakikaten yorumunuz okudum ve size sonuna kadar hak verdim inanın yazdığım yorumun sizinle hiç bi alakası ya da size hiç bir iğnelemes yoktu inanın ki.
                                Anlaşılmıştır

Yorum

Çalışıyor...
                                X