İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
-
herşeyi bir kenara bırakalım
sen bu stadı sahibinin fikrini almadan nasıl yaparsın yani taraftara sormadan aylar boyu tartışılmadan en azından dolgu yapılırken...
ben yaptım oldu ulan yıl olmuş 2013 evde bir değişiklik bile yapılırken insanlar ailenin tüm bireyleriyle fikir alışverişi yapıyor sen koskoca bir camianın kaderini çizecek bir projede yaptım oldu!!!!
Allahını seven bana şu projenin nereden çıktığını bu projeye kimin karar verdiğini yazsın ne olur... sonrada bu kişiye mektup yazıp soralım neye dayanarak bu proje seçildi...
proje altın bile olsa yapılış tarzı midemi bulandırıyor...
Yorum
-
İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKonya stadında yakınlaştırma söz konusu değil onlarda uzak olduğundan dert yanıyorlar ve bizim gibi onlarda yakınlaştırmanın derdindeler..
Tribünlerin saha çizgisine olan uzaklıklarında da yine bir müjdeli haber verelim. Kale arkasında (Kuzey-Güney tribünler) en uzak nokta 7.50 mt. civarı,maraton diye tabir ettiğimiz Doğu-Batı tribünlerin uzaklığı ise 10 mt civarında bir mesafe olacak. Bu da demek oluyor ki rakip takımın çok büyük bir taraftar baskısına karşıda mücadele edecek olması anlamına geliyor.
Bu arkadaşa göre oluyormuş.Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU
Yorum
-
Osmanlı veya Selçuklu mimarisini kullanabileceğin yapılar vardır. Ne bileyim birçok yeni devlet dairesi binaları bu mimariye göre yapılıyor zaten. Ama estetik açısından zayıf oldukları da yalan değil. Mesela Ankara'ya yapılması düşünülen stadyumu görünce -türbe stadyum- diyesim geldi. Köşelere de minare dikerseler tamamdır. Müslüman bir ülkeyiz tamam da stadyum'la kime neyi kanıtlamaya çalışıyorlar anlamadım. Stat yapıyorsun yahu.
Diğer yandan yeni yapılan statlarda çatı tasarımı hariç iç kısımlar, tribün yapıları bir çoğunda copy/paste gibi.
En son erolizmts tarafından düzenlendi; 30.12.2013, 22:23.
Yorum
-
AW: Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi : 41.061
İlk olarak polatmu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleherşeyi bir kenara bırakalım
sen bu stadı sahibinin fikrini almadan nasıl yaparsın yani taraftara sormadan aylar boyu tartışılmadan en azından dolgu yapılırken...
ben yaptım oldu ulan yıl olmuş 2013 evde bir değişiklik bile yapılırken insanlar ailenin tüm bireyleriyle fikir alışverişi yapıyor sen koskoca bir camianın kaderini çizecek bir projede yaptım oldu!!!!
Allahını seven bana şu projenin nereden çıktığını bu projeye kimin karar verdiğini yazsın ne olur... sonrada bu kişiye mektup yazıp soralım neye dayanarak bu proje seçildi...
proje altın bile olsa yapılış tarzı midemi bulandırıyor...
Gesendet von meinem HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e mit Tapatalk 2Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
İlk olarak artvints tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülehoşlanmak başka bişey, projeleri böyle yaptırmak başka birşey.osmanlı mimarisi biraz da inşaat teknolojisinin izin verdiği ölçüde oluşmuş bir mimari. şimdi teknolojide sınır yok, bir sürü akım var.çağın getirdiği estetik var.sen öyle istiyorsun diye modern mimariden yoksun mu kalsın ülke.ayrıca modern mimari demek yaşadığın çağın mimarisi demek.nasıl osmanlı selçuklu mimarisini taklit etmedi kendi dilini oluşturduysa, bugün yapılması gereken de odur. ayrıca herşeyi geçtim, senin işin bu değil. mimarlık öyle basit bir iş değil.herkes kendi işini yapsın.adam inşaat sevdalısı çıktı.binaların konseptine falan karışıyor.zaten karışmadığı birşey de yok.
Yorum
-
İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülehttp://www.konyadaspor.com/spor-habe...k-iki-bin.html
Tribünlerin saha çizgisine olan uzaklıklarında da yine bir müjdeli haber verelim. Kale arkasında (Kuzey-Güney tribünler) en uzak nokta 7.50 mt. civarı,maraton diye tabir ettiğimiz Doğu-Batı tribünlerin uzaklığı ise 10 mt civarında bir mesafe olacak. Bu da demek oluyor ki rakip takımın çok büyük bir taraftar baskısına karşıda mücadele edecek olması anlamına geliyor.
Bu arkadaşa göre oluyormuş.
Yorum
-
İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu onun düşüncesi sevebilir. İnşaat teknolojisinin elverdiği ölçülerde oluşmuş diyorsun da bir mimar Sinan'ın tekniklerine bakıldığında bu zaman da yapılanlardan bence çok daha ileridedir ''teknolojinin elverdiği ölçülerde''. Başbakan bu şekilde söyledi diye ben bizim projede Osmanlı veya eski mimari örneği göremiyorum. Ayrıca eski mimariyle çağımızın mimarisi güzel harmanlandığında çok güzel mimarilerde ortaya çıkabilir. Senin işin bu değil diyemezsin bir ülkenin kendine özgü yapıları olur buda devletle olur. Günümüzde Osmanlı mimarileriyle övünüyoruz bu mimarilere şans eseri sahip olmadık.
abi ayrıca bu öyle basit bir iş değil, ömrünü vermen lazım ustalaşmak için.senin tüm hayatın bu olacak, projeyi çizeceksin, ama adam sırf başbakan diye hiç anlamadığı bir işte, en azından eğitimini almadığı işte ahkam kesecek, adam eski seviyor diye modern bina yapmayacaksın.böyle şey olur mu? malesef çok yanlış düşünüyorlar bu konuda.
Yorum
-
İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOsmanlı mimarisi hoşuna gidiyor olamaz mı ? Eski mimariyle modern mimari arasında tercihini eski mimariden yana kullanmasının ne gibi yanlışlığı var ?
Osmanlı Mimarisi ???
Sayın başbakan ve onun döneminde cirosunu kat be kat arttırıp ihale alan meşhur müteahhitlerden herhangi birinin Osmanlı veya Selçuklu mimarisine göre yaptığı-yaptırdığı 1 tane büyük proje söyleyebilir misiniz lütfen ? Ya da 2002'den itibaren Osmanlı veya Selçuklu mimarisi örnek alınarak dizayn edilmiş 1 tane şehir, olmadı ilçe, o da olmadı mahalle (belki Bursa/Osmangazi - Muradiye Mahallesi olabilir, o da kısmen) , ula o da olmadı 1 tane sokak... Gösterirseniz sizden bu forumda özür dileyeceğim. O da olmadı memlekette İstanbul başta olmak üzere bir büyük şehrin 2002 ve 2013'deki iki fotoğrafını yan yana koyun ve "bak şehir ne kadar güzelleşmiş, her yer İslam ve Osmanlı Mimarisi'nin şaheserleri ile dolmuş" deyiverin bakalım. Şahsen ben her yerde 10-20-30, hatta 40-50 katlı, Toki - Müteahhit işbirliğiyle gözümüze sokulmuş, dünya çapında bütün büyük mimari ödülleri toplamış (!) "şaheserler" görüyorum.
Ha İstanbul/ Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii veya Çamlıca'da yapılacak "çakma Sultanahmet"e Osmanlı Mimarisi diyorsanız tartışmaya hiç gerek yok, bir şey diyemem. Ayrıca - mutlaka mimari bilginiz cümlemizden ziyadedir ama- bu konuda rahmetli Turgut Cansever'in "Kubbeyi Yere Koymamak" ve "İslam'da Şehir ve Mimari" kitaplarını okumanızı öneririm.En son oflubektas tarafından düzenlendi; 31.12.2013, 10:05.BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
tamamen Trabzona özgü loca sistemi tamamen Trabzona özgü trübün şekli tamamen Trabzona özgü çatı sistemi tamamen Trabzona özgü dış kaplama.. he canım dünya Trabzonun ve Trabzonsporun etrafında dönüyordu zaten bakın yeni stadlara hepsi bir birinin kopyası.. gören de sanacak millet her şeyi orjinal kendine özgü yapıp yaşıyor.. ha ayrıca bez parçası dediğiniz şeye ben de karşıyım ama o bez parçası değil günün mimarisinde ucuz hafif ve dayanıklı olduğu için sıkça kullanılan teflon mebran yani allianz arenada ki gibi bir dış kaplama geceleri ışıklandırdın mı denizin ortasında çok güzel bir görüntü oluşabilir. ha benim isteğim cam kaplama yönündeydi ama proje hayata güzel bir şekilde geçirilirse bunu da beğenme ihtimalim yüksek..
Yorum
Yorum