Bu resim 5bin kişilik ufacık bir stadyumun duvarından
o küçük çocuk kim ?
18-20 yaşındaki gençler kendilerine idol edindikleri futbolcuların aynı sahalardan çıktığını bilmesi bambaşka bir duygu ve Yavuz Selim aslında en çok bu yönüyle değerlidir . Akyazı Trabzonda futbolun kalbi olacaksa bunu sadece yeni Avni Aker ile başaramaz .
Koltuklu olması da şart değil , madem doğal çim saha yapılacak bunun etrafını 4-5bin civarı seyircinin takip edebileceği tribünlerle çevirmek 1 milyon lirayı ancak aşan bir maliyeti olur , dört tarafı kapalı tribün olacaksa ancak bir kaç milyon lira eder . Bütün bir projede devede kulak . projenin kalbi olacak yeni Avni Aker'i kafasına göre projelendirenlerin insafa gelip Trabzon'un kent takımlarını ve bank asyada Trabzon futbolunu temsil eden 'garip kalmış' 1461'i bir an akıllarına getirip insafa gelmelerini diliyorum .
o küçük çocuk kim ?
18-20 yaşındaki gençler kendilerine idol edindikleri futbolcuların aynı sahalardan çıktığını bilmesi bambaşka bir duygu ve Yavuz Selim aslında en çok bu yönüyle değerlidir . Akyazı Trabzonda futbolun kalbi olacaksa bunu sadece yeni Avni Aker ile başaramaz .
Koltuklu olması da şart değil , madem doğal çim saha yapılacak bunun etrafını 4-5bin civarı seyircinin takip edebileceği tribünlerle çevirmek 1 milyon lirayı ancak aşan bir maliyeti olur , dört tarafı kapalı tribün olacaksa ancak bir kaç milyon lira eder . Bütün bir projede devede kulak . projenin kalbi olacak yeni Avni Aker'i kafasına göre projelendirenlerin insafa gelip Trabzon'un kent takımlarını ve bank asyada Trabzon futbolunu temsil eden 'garip kalmış' 1461'i bir an akıllarına getirip insafa gelmelerini diliyorum .
Halihazirda yapilacak 2 adet cim dogal cim saha zaten 2500 er kisilik tribunlu olacak. Makette de gorunuyor.
Avni aker yada yavuz selim de insallah korunur. Belediye baskani bu konuda calisma yapiyor, gecen gunlerde bakanliga gitmisti. Sadri sener de 1461 icin yikilmasini istemiyor. 1461 in Orda oynayacagini soyledi.
En son vasili tarafından düzenlendi; 14.03.2013, 10:22.
o küçük çocuk kim ?
Halihazirda yapilacak 2 adet dogal cim saha zaten 2500 er kisilik tribunlu olacak. Makette de gorunuyor.
Tahmin ediyorum, spor salonunun arkasındaki saha tek tribün ile amatör takımların kullanımına sunulacak . Aslında oraya 1461'inde kullanabileceği prefabrik tribünlerle çevrili 4bin kişilik kutu gibi bir stadyum yerleştirilebilirdi .
şu anda dolaşan projenin bile tam olarak gerçekleşeceğini sanmıyorum. stad ise beklentileri karşılamıyor açıkcası. zaten o maketteki stadın 40.000 kişilik olduğunu sanmıyorum. daha küçük duruyor. içide hiç hoş değil. daha dik, daha doğucu stad olabilir.
çok büyük stadlarda yani 50-60-80 bin kişilik stadlarda atmosferi mimari ile yakalayamayabilirsiniz ama 40 kişilik stadta çok güzel atmıosfer olabilir. yani stadı atmosferi artırıcı şekilde yapabilirsiniz. stad daha dik, daha ses düzeni baskıyı artıran şekilde olabilir. şu anki görünen stad gelişigüzel yapılmış olduğu çok belli. estetikten ve ince düşünceden yoksun duruyor.
Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!
Eline sağlık vasili
Sketch up ile biraz uğraştım beceremedim oradan biliyorum gerçekten çok zor bir işi başarmışsın.
İki tribün arasındaki yükseklik farkı şu fotoğraflardaki kadar var mı plana bakınca ne anlıyorsun?
Çizim muhteşem olmuş, iyi br atmosfer olur bu stadda, bu arada eğer projede plaj olursa Trabzonun yeni kalbi akyazı olur ve Türkiyenin en orjinal mekanı olur kendi kanaatimce, zamanla kaliteli barlar ve gece klüpleri orada açılacaktır gündüzleri plajda takılacaktır insanlar. Tabi bunların tümünü pofesyonel insanlar organize etmeli
Eline sağlık vasili
Sketch up ile biraz uğraştım beceremedim oradan biliyorum gerçekten çok zor bir işi başarmışsın.
İki tribün arasındaki yükseklik farkı şu fotoğraflardaki kadar var mı plana bakınca ne anlıyorsun?
Elimizde kesit planı olmadığı için net olarak bilmiyorum bu yüksekliği ama genel olarak stadlarda alt kat taban zemini ile üst kat taban zamini arası 4 metre oluyor. Burda 50-75 cm lik bir kiriş, tabla mesafesi olsa, kat arası net yükseklik muhtemelen 3.5 metre gibi olur.
En son vasili tarafından düzenlendi; 14.03.2013, 13:10.
Yorum