İlk olarak Emirhan Uludüz tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Lafa gelince Trabzonspor devrimin yapildigi,istanbula karsi baskaldirinin merkezi ancak is icraata gelince birilerine kölelik yapiyoruz. Kimsenin gocundugu yok bu durumdan. Tam tersine bir durum sözkönusu! Anladigim kadariyla birileri dügmeye basmis durumda ve cok konusan,kupanin kulpunu birakmayan Sadri sener de yavas yavas taraftarin,sehrin nezdinde degersizlestiriliyor.
hatirlar misiniz bilmem ancak Albayrak efendi bir kac ay önce bir laf etmisti! Zat diyordu ki, "Cok ince ayar yapiyorlarmis kupa icin"
Simdi anliyorum bu ince Ayar meselesinin nereye vurdugunu! Bunlar isi gücü birakmislar fenere peskes cekilen sampiyonlugu unutturmaya,istanbulda birakmaya calisiyorlar ve bunun adi da ince ayar oluyor.
Tahminim Kisa zamanda bu kulübun basina albayrak ve türevlerinden birisi getirilecek ve hersey unutturulacak. Fenerbahce macinda tribünlerde estirilen Sadri Sener karsiti rüzgar bunun ilk kivilcimiydi anladigim kadariyla.
Stadyum sorununa dönersek. Bahsedilen mainz stadyumundan bahsetmek istiyorum biraz!
Ben Mainzda yasiyorum, Stadyum da daha önce okudugum üniversitenin hemen arkabahcesi sayilabilecek bir yerde eskiden baglarin ,bahcelerin,cilek tarlalarin,Kiraz agaclarinin oldugu simdilerde yavas yavas sanayii ve Büro-BInalarinin yükseldigi biryerde insa edildi.
Yapilan Stadyumun bize kakalanmak istenilene tercih edilmesnin sebepleri burada bahsedildigi gibi görünen Merdivenler vs degil.
Mevcut yeni stadyumun burada bahsedilmeyen bircok özelligi var ve benim en hosuma giden özelligi de yaklasik üc metre zeminin altina inilerek insaedilmis olmasi, Tribünlerinin tam da bizim istedigimiz sekilde egiminin yüksek olmasi vs.Bu özelliklerinden dolayi da stadyumda mac izlerken kimimizin özledigi,kimimizin hic yasamadigi bir duygu kapliyor insani.
Yapim sürecinde de Fan Klüplere danisilarak ,onlarin istekleri de gözönüne alindi.
Yani Tarlalarin arasinda yükselen Stadyum türkiyede tabir edilen yasayan bir binaya dünüstürüldü. Ancak türkiyede yasayan bina deyince insanlarin aklina nedense hep Alisveris merkezleri,büyük,ünlü markalar vs geliyor.
Stadyum Mainz futbol Kulübü tarafindan yaptirildi,Finansmani da yine Kulüp tarafindan saglandi. Belediye de destek oldu ancak hatirladigim kadariyla yer gösterme seklinde. Finansmani da büyük sponsorluk anlasmalariyla saglandi. Buyüzden de adi Cofeca arena . COfeca bir Finans kurulusu ve Mainzda önemli yatirimlari var. 10 Milyon euroluk bir isim anlasmasiyla(2015 Yilina kadar) stadyum finansmanina önemli katkilari var bu firmanin. Ve Cifeca Firmasinda calisan bir Komsum bana Sezonluk mainz Karti veriyor her yil ;-))
34,034 seyirci kapasiteli Stadyum 60 Milyon Euroya malolmus bunun 40 Milyon euroluk kismi harcamalar Sponsorlardan ve Kulübün gelirlerinden saglaniyor 20 Milyonluk kisim ise Belediye tarafindan( Stadyum yeri ve altyapi harcamalari) karsilaniyor.
Bizim Stadyuma gelirsek. Anlasilan o ki birileri bir iki Secim,bir cumhurbaskanligi secimi daha garantilemek istiyor . diger taraftan anlayamadim konu ise bizim trabzon halkinin nasil bu hale getirildigi? Kurt kocayinca köpeklerin maskarasi olur derler ya. B izim Kurtlar kocamis Köpeklere maskara olmus.
Iki elham bir Gulhu okuyarak halktan sadece oylarini almakla kalmiyorlar onlarin ruhlarini,ISyankar yanlarini da törpülüyorlar. Tevekkeli bu halk degil mi derelerine cekilen setlerle,Sucanlari kesilirken,Daglarina bayirlarin kurulan binalarla ormanlari yokedilirken bunlari yapanlara meydanlarda alkis tutan,yollarina gül seren?
üzülüyor insan.
Ben yine de umudumu yitirmis degilim. belki bizim Baskan yine söyle bir silkelenir ve o mucip vecizelerinden birini eder ve ben kendi Stadyumumu kendim yaparim deyiverir. Iste o zaman icimdeki Trabzonspor atesi yeniden havlanir.
Assagida bir Videoda Stadyuma bir gözatabilirsiniz.
Yorum