Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak seyduna_efil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Keyseri'ye stad yapılırken ulaşım sıkıntılı olmasın diye raylı ulaşımda beraberinde yapılmaya başlandı..istenildiği zaman yapılabilecek birşey..

eskişehir'in samsun'un konya'nın gaziantep'in bursa'nın izmir'in bizden ne fazlası var.öğrendiğim kadarıyla şu sıralar bayburt belediyesi dahı raylı sistem fikri üzerinde konuşuyormuş,bayburt belediyesinin ekonomik gücü ne ki böyle birşey düşünebilsin??bu işi yapabilmek için vizyon gerekli..bana göre maliyet ikinci planda çünkü istanbul belediyesi yerli tramvaylar üretmeye başladı,maliyeti yurt dışından yarı yarıya daha ucuz..gerektiğin buradan tramvaylar satın alınabilir veya istanbul beeldiyesının eskiyen tramvayları belediyemize hibe edilebilir,yeter ki yapılmak ıstensın..

Güzel Kardesim evet istenilirse yapilir ve eminimki millet istiyor.

Fakat söyle bir düsünü verirsek bunun olmayacagini anlariz.

Bildigim kadar ile bundan seneler önce Trabzon icin öyle bir proje vardi ama gerceklesmedi.Bugünde gerceklesmiyecek

Daha bekleriz bu bir gercek.

Yorum

• - Aman Abi Tranway Felan Yapmasınlar , Görür Gibi Oluyorum Şimdiden Çıkacak Haberleri " Trabzonda Fıkra Gibi Tranway Hattı " Felan ....
      Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
      Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
      ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Trabzon'da olmaz bu iş... Ama alternatif toplu taşıma mevzuatları düşünülebilir...

Geçen internette gezinirken rastlamıştım.Metrobüs benzeri bir alet.Ama altı boş... 2 şeritlik yol kaplıyor ; fakat altından kamyon,tır,otobüs benzeri araçlar dışında her türlü araç geçebiliyor.

Bu da videosu:

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
        Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak foxx61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Trabzon'da olmaz bu iş... Ama alternatif toplu taşıma mevzuatları düşünülebilir...

Geçen internette gezinirken rastlamıştım.Metrobüs benzeri bir alet.Ama altı boş... 2 şeritlik yol kaplıyor ; fakat altından kamyon,tır,otobüs benzeri araçlar dışında her türlü araç geçebiliyor.

Bu da videosu:

http://facebookvideoindir.gen.tr/bud...-metrobus.html
          enteresan bi araç...düşünülebilir ama bizim karadeniz yollarında bu araçla beraber kazalar artar bence...
          '7' ''ŞAMPİYON'' '7'

Son "Güneş" de çekildiğinde oluşacak karanlığı anladıklarında... Ne kadar geç olduğunun farkına varacaklar...!!

Yorum

• Metro yapılmaz trabzonda nüfus olarak potansiyel yok ama raylı sistem çok kolay sahil yolu kenarından çok basit yapılabilir.Stada kadar rahat gider. Hatta daha da uzatılırsa akçaabat yomra arasına kadar da yapılabilir.
            Yapılsa yapılır yani hatta Bu iki yolun arasından dahi verilebilir yapılmak istendiği zaman yapılır.

Ama kesinlikle bir şeyler yapılmalı
            En son kani6161 tarafından düzenlendi; 02.10.2010, 17:55.

Yorum

• Trabzon-Akçabat arasına tranvay sistemini kurmak o kadar da zor olmasa gerek,yapabilme için önce kara vermek lazım...

Buraya bir stad yapılacaksa ulaşımıda şimdiden düşünülmeli olimpiyat stadı gibi öksüz bırakılmamalı,ulaşım problemini de çözmenin en etkili yöntemi raylı sistem kullanmaktır....
              '9'
              fatih tekke

Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.

Yorum

• Bu işler sadece istemekle olmaz.

Ulaştırma bakalığının bi yerde raylı sistemi uygun görmesi için
                ortaya koyduğu standart 15..20 bin felandı.

Yani tam hatırlamamakla birlikte 1 saate ya da bir gün de
                hat üzerinde 15..20 bin kişinin gidişli ve dönüşlü hareket etmesi gerekiyor.
                Trabzonda ise bu rakam en yoğun yerde 4 bin 5 bin gibi bişeydi.

Bukadar taşınacak insan için için raylı sistem gibi yapımı ve daha da önemlisi bakımı pahalı olan bir sistemi malesef yapmazlar.

Örnek olarak yaziyim Eskişehirdeki tranway günde 100 bin den fazla, istanbuldaki z. burnu tranwayı ise
                300 bin kişi taşıyor.

Yani şu şehirde yapılıyor da trabzon niye yapılmıyor diyen arkadaşlar şehir nüfusuna veya şehrin marka değerine değil hat üzerinde taşınacak yolcu sayısına baksın.

Ne zaman belde veya ilçeler arasındaki trafik sıkışmaya başlar(stad çevresindeki trafik değil)
                yol üzerinde en az 15 bin kişi hareket eder o zaman tranwayı yaparlar.
                En son AKSOY_61 tarafından düzenlendi; 02.10.2010, 18:49.
                T.R.A.B.Z.O.N.S.P.O.R

Yorum

• Raylı sistem olmasa bile hala Ford Transit olduğunu düşündüğüm ( Yanlışım varsa düzeltin ) minibüslerin kaldırılması yerine adam gibi halk otobüslerinin konulması lazım. Benim oturduğum yer 30 bin nüfuslu. Buraya bile kocaman otobüsler sefer yapıyor. Bence raylı sistemden önce bunların değişmesi lazım.
                  Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

• İlk olarak AKSOY_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bu işler sadece istemekle olmaz.

Ulaştırma bakalığının bi yerde raylı sistemi uygun görmesi için
                    ortaya koyduğu standart 15..20 bin felandı.

Yani tam hatırlamamakla birlikte 1 saate ya da bir gün de
                    hat üzerinde 15..20 bin kişinin gidişli ve dönüşlü hareket etmesi gerekiyor.
                    Trabzonda ise bu rakam en yoğun yerde 4 bin 5 bin gibi bişeydi.

Bukadar taşınacak insan için için raylı sistem gibi yapımı ve daha da önemlisi bakımı pahalı olan bir sistemi malesef yapmazlar.

Örnek olarak yaziyim Eskişehirdeki tranway günde 100 bin den fazla, istanbuldaki z. burnu tranwayı ise
                    300 bin kişi taşıyor.

Yani şu şehirde yapılıyor da trabzon niye yapılmıyor diyen arkadaşlar şehir nüfusuna veya şehrin marka değerine değil hat üzerinde taşınacak yolcu sayısına baksın.

Ne zaman belde veya ilçeler arasındaki trafik sıkışmaya başlar(stad çevresindeki trafik değil)
                    yol üzerinde en az 15 bin kişi hareket eder o zaman tranwayı yaparlar.

arkadaşım biz tramvay yapılsın derken meydandan başlayıp ptt binası önünde bitsin demiyoruz ki günlük yolcu kapasitesi çok düşük olsun..yapacağın tramvay ağı geniş yerleşim yerlerini kapsamalı ki adam akıllı yolcu taşısın..sadece meydan üniversite ve hastane arasında yapılacak bi hat bile günlük çok yüksek rakamalrda yolcu kapasitesine ulaşabilir..

ayrıca tramvay yapılıp yapılmamasına ulaştırma bakanlığı değil ilgili belediye karar veriyor diye biliyorum..çünkü belediyeler kanununa göre "bir il merkezinde her türlü toplu taşıma,deniz taşımacılığı,raylı sistem taşımacılığı hizmetlerini belediyeler yapar,yaptırır ve uygulama koyar"" diye bir hüküm var...ulaştırma bakanlığı ise şehirlerarası demiryolu taşımacılıgı konusunda yetki sahibidir...
                    En son seyduna_efil tarafından düzenlendi; 02.10.2010, 20:03.

Yorum

• Dünya Ticaret Merkezi(Yomra)-Trabzon Havalimanı-Üniversite&Tıp Fakültesi-Meydan-Beşirli-(Akyazı)-Fatih Eğitim-Yeni Yapılan Hastane-Akçaabat hattı günde kaç bin yolcu taşır diye bir soru sorayım öyleyse?

Buyurun cevaplayın..
                      Bir Gün Mutlaka Aslına Döneceksin. Dönmek Zorundasın. Bu Senin Genlerinde var...

Yorum

• Şoförler Odası Açlık Grevi yapar Tramvay'ı sabote eder her türlü pislik görülür..

Trabzon'da herşeyden önce kafalar yenilenmeli..

Yorum

• Trabzon da ulaşım sıkıntısı yok bence...heryere dolmuş vs. bi toplu taşıma aracı gidiyor..Tramvay meselesine glirsek ben Samsunda yaşıyorum.Buraya raylı sistem yaptılar yaklaşık bi 25-30km uzunluğunda ancak gel gelelim hızı 30 km fln olacak diyorlar.zaten 5 km de bir durak var olacak iş değil.hatta geçen gün test sürüşünde gördüm hızı 30km den çok daha az idi.Samsun'da dolmuş ile şehir içinde 20 dk da gittiğim yere (otobüs ile 45 dk civarı) tramvay ile 1 saatte gidecepim gibi gözüküyor..ve tramvayın tercih edilmeyeceğini bildikleri için dolmuş hattını kapatacaklar..yani bu devirde şehir içi ulaşım denilince ilk başta metro gelir en son ise tramvay glir bence..tabi ulaşım hızı açısından söylüyorum maddi açıdan düşünürsek farklı olabilir

Yorum

• Metro inşaasına her yerde önce tepki geliyor sonra herşey unutuluyor. Bursa'da da ne tepkiler vardı ama şimdi cillop gibi metro var. Hatları boyna uzatıyorlar.
                            Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Başlığın adını Ulaşım projesi olarak değiştirelim

Yorum

• İlk olarak Gökhan KAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Metro inşaasına her yerde önce tepki geliyor sonra herşey unutuluyor. Bursa'da da ne tepkiler vardı ama şimdi cillop gibi metro var. Hatları boyna uzatıyorlar.
                                Metro ile ulaşımı ilk defa Bursa'da yaşadım. Büyük rahatlık. Trabzon'da da görürüz bir gün umarım.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X