Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• şu fakire bi stad

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Trabzonspor'un kaderini değiştirecek olan 200 adet locadır .

İster Akyazıya , isterseniz mevcut stada ...

Bencede en önemli kriter bu. milletin yanyana oturduğu vıp tribün falan hikaye. Adam sıcak locasında oturacak, yayılarak maçını izleyecek. Bu lüksü onlara sağlarsak ve hala loca almazlarsa o zaman istediğimiz kadar küfredelim onlara. Am önce haklı olalım.

Yorum

• 200 kombine...Tanesi kaç liradan?
        Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• 20.000 den aşağı değildir heralde

Yorum

• Mantıklı görünüyor...
            Trabzonspor taşralı olmaktan gelen ezikliğin, merkez karşısında ikinci derecede veya gölgede bırakılmış olmaktan sıyrılmak isteyen kompleksli yaranma tutumunun değil, otantik inisiyatifin sembolüdür İsmet Özel

Yorum

• zaten büyük kulüplerdede bi kombineyi 1.000-2.000 arasında satıyorsan maratonda al sana 20 biletlik yeri tek adam alıyor ... kaldı ki stad kaliteli olursa 20.000 az bile olur ... işin içine trabzonlu iş adamları girerse kulübede yardım amaçlı 50.000-100.000 arası bi fiyat talep edilebilri ... verecek olanda olacaktır..

Yorum

• Ben şu Şehirden uzaklaşırsa O stada kimse gelmez mantığını kesinlikle anlamıyorum...
                Diğer ilçelerden minibüsler, otobüsler dolusu gelenler nasıl Avni-Aker'e eziyet çekerek geliyorsa, Akyazıyada gelirler... Bu takımın peşine üstelik yağmurluk giymeyi göze alarak Yurdun dörtbir yanından gelenler varken Boztepeden, Erdoğdudan, Fatihten mi gelmicekler? Başka bahane lütfen...

Ayrıca Loca işi çok önemli... Kesinlikle 150 den aşağı Loca olmamalı. Bu işi umarım 1 defaya mahsus planlı programlı güzel bir şekilde yaparlar... Eminim herşey güzel olacak ...
                İlk olarak Erdal tarafından gönderildi
                Kemençe bir yere yaslanmadan çalınabilen tek yaylı çalgı imiş, Özgürlüğün enstrümanı diyorlar ya; işte Trabzonspor da bir yere yaslanmadan ilerleyen, Özgürlüğün takımıdır...

Yorum

• arkadasinda dedigi gibi kale arkalarini dordmuntun stadi gibi koltuksuz yapacaksin..ayakta izlenen sekilde..goruntu muhtesem oluyo..mahseri kalabalik oluyo..ayrica kapasiteyi istedigin kadar artirirsin ve coskuda baska olur...avni aker modernize olsa bile gece kondudan baska bisey olmaz..ufkumuzu acik yeni stad lazim..bursaninki cok guzel olmus..yakisirda...taraftari iyi onlarin...

yeni yapilacak stad kesinlikle kayserininkine benzememli..gordugum yeni yapilan stadlarin en kotusu cirkini..hicmi gorsellige onem vermezler...katlari koltuklari herseyiyle berbat..yapacaksak adam gibi yapilmali..
                  tut-ku 61 (plakam) https://twitter.com/#!/erkankoc61

Yorum

• Su anki maraton tribünün koltuklarını söksek.
                    Bilen Yapar, Az Bilen Akıl Verir, Bilmeyen Eleştirir, Yapamayan Çamur Atar.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Stadları görmeden bişey diyemeyeceğim

Aklımın bana söylediği şu: Hem kapasite fazla olacak, hem tek kat olacak diyorsak, yukarı sıralarda kalan seyirciler sahadan epey bi uzaklaşacaklar demektir. ama dediğin gibi kapasite çok mu önemli? kulüp açısından, pazarlanmış 200 locadan daha önemli değil tabii ki ama kayseride bile 33000'lik varsa burda da en az bi 40000'lik olsun diyor insan. tamamen psikolojik yani
                      Yanlış anlaşıldım , senden farklı düşünmüyorum . Diyelim ki kulübün 200 localı ve bir kısımda özel vip tribünü var . Bu tribünlerden kulübün en kötü şartlarla elde edeceği gelir yıllık 15 milyon doların üzerinde . Entegre bir alışveriş- eğlence merkezi , tesislerin isim hakları ile beraber bu rakamı çok daha yukarı tırmandırabilmek mümkün .

Kulüp , stadyumundan her sezon öncesinde bu düzeyde gelir elde etmeye başladığında taraftar koltuklarını bakım giderleri ve masraflarına satmanız size ne kaybettirir ? Bozuk paraya maraton bileti satıverin , futbolu seven her Trabzonlu o aşkı stadın içinde yaşasın .

Stad mimarisine örnek olarak diğer başlıkta şu örneği vermiştim .
                      İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Estadio de Liga Deportiva Universitaria

Kapasite : 55.000
                      442 Loca ( 4300 kişi kapasiteli )

...
                      Onun dışında şu stadlara da ayrıca bakmanı tavsiye ederim .

Estadio Teodoro Fernández
                      Monumental de la "U"
                      Estadio Monumental
                      Estadio Monumental Isidro Romero Carbo
                      Estadio Alfonso Lastras
                      Estadio Hidalgo
                      Estadio Cuscatlán

Trabzonspor taraftarı olan , A+ gelir grubunda olan özel kişilerin tamamına yakını Trabzonda yaşamıyor . Trabzonlu ailelerin sahibi olduğu ülkenin önde gelen işletmelerinin tamamına yakını Trabzon dışında şehirlerde faaliyet gösteriyor .

Yani Trabzonspor yıllar boyu zengin taraftar sınıfını etkin şekilde kulüp ekonomisinde değerlendirememiş . Yeni yapılack stadyum her şeyden önce , bu sınıfı kazanma gayesi taşımalı . Bu özel duruma özel bir pazarlama yöntemi geliştirmeli . İhtiyaçlar belirlenmeli , handikaplar kaldırılmalı . Örneğin Trabzonspor satacağı localara haftalık gidiş dönüş uçak masraflarını kent içi ulaşımı hatta konaklamayı içere premium modelleri geliştirebilir . Loca satın alanlar teşhir edilmeli ve Trabzonsporlu zenginler için loca satın almak bir prestij ölçütü haline getirilmeli .

Böyle bir proje aynı zamanda her iç saha maçında ülkenin önde gelen Trabzonlularının önemli kısmını bir araya getirecek tek güç olabilir . Bütünlük diyorduk ya , alın size birlik bütünlük projesi .
                      En son Serdar A tarafından düzenlendi; 29.10.2009, 01:55.

Yorum

• İlk olarak Samet Yildirim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        ATALAY”AVNİ AKER OLMAZ ÇÜNKÜ..”

Bu arada incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen olimpiyatlar koordinatörü Mehmet Atalay, A.Aker’in iyileştirilmesi ile ilgili görüşlere karşı çıktı ve “Olmaz çünkü artık statlar yaşam alanlarıdır. Böyle bir değişimi A.Aker’e uygularsanız bunun parası devletten çıkar, devletin böyle parası yok. Bir biçimi ile ortaya kaynak yaratacaksın ardından o kaynakla stat yapacaksın. Dünya böyle yapıyor. A.Aker’in konumu buna müsait değil” dedi..
                        Sayın Atalay Bursa stadının mevcut yerinde yeniden yapılması için neden aksi görüş belirtmişti acaba... Bursa'da arazi mi yok... Bu arada bilenler bilir, Bursa stadı, konum olarak Avni Aker'in kopyasıdır, hemen dibindeki kapalı spor salonuna varıncaya kadar...

Ben yeni stat her nerede yapılacaksa maksimum 25.000 kişilik olması gerektiği görüşümde ısrarlıyım. Trabzon'da 40.000-50.000 kişilik stadın dolacağına, dolsa bile zorlama olacağı için takıma destek babında herhangi bir katkısı olacağına inanmıyorum. Göreceksiniz, stadı doldurmak için çocuk tribünü, ev hanımları tribünü, emekli memurlar tribünü, gazi ve muharipler tribünü filan gibi ''dolmuş taksi'' mantığıyla yaratıcılık kokan(!) uygulamalar yapılmak zorunda kalınacaktır. Yaşı müsait olanlar son şampiyonluğumuzu hatırlasın lütfen... Takım 5.000 kişiye oynuyordu. TRT muhabiri sokaklarda dolaşıp bunun nedenini sorduğunda, aldığı cevaptan irkilmişti... ''Şampiyon olmak heyecan vermiyor, alıştık artık'' demişlerdi mikrofon uzatılan büyük Trabzonspor taraftarları(!)...

Aslında, bizim ''taraftar kültürümüzden'' hiç bir zaman hazzetmedim ama tam 10 yıl üzerine maç için geldiğim memleketimde, büyük bir heyecanla formasını giyip stada doğru adeta koşan oğluma, kahvelerin önünde pinekleyen bir takım adamların ve genç delikanlıların ''hala Trabzon'u tutan enayiler var'' diye laf atmaları, kaldığımız oteldeki görevlilerin bile ''bu takımdan bi b.k olmaz, gel sen cimbomu tut'' mealindeki ikna çabaları bitirdi beni... ''Biz nereye geldik baba'' demişti oğlum... Oysa asıl hayal kırıklığı 1 saat sonra başlayacaktı... Stadın neredeyse yarısı boş, kale arkasındaki 100 kişilik gruptan başka ses yok... Colman gol attığında, bırakın bağırmayı, ayağa kalkmaya bile tenezzül etmeyen garip tipler... Doğrusu o kadarını ben de beklemiyordum... ''Hakikaten, nereye gelmiştik biz'' halen bilmiyorum...

Biliyorum ki çok seviyoruz takımımızı... Ancak, neden ''hatalarına rağmen destek vermeye devam edeceğimiz yavrumuz'' yerine, ''görücü usulü zorla evlendiğimiz ve her fırsatta hoyratça hırpaladığımız evdeki karı'' muamelesi yaptığımızı bir türlü anlamıyorum... Bilmiyor muyuz ki, Trabzonspor, sen, ben, o ve hepimiziz... Sadece sahadaki 18 adamdan ibaret midir Trabzonspor... İşte stres topu Hüseyin'i yolladık, şamar oğlanı Tayfun'la idare ediyoruz. Ersun, hoca değildi, Broos daha kötü çıktı... Başkan, geçen yıl büyüktü, şampiyonluk kaçtı hain oldu. Bu ülkede gol kralı olmuş ve geçen yıl toplam 40 gol atmış iki santrforumuzu, ısrarla ''gi-de-ce-ğim'' diye tutturup giden Tekke'nin gölgesinde adım atamaz hale getirip bitirdik... Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyen bazı dangalaklar, lig radyo canlı yayınlarına bağlanıp, takımın kaptanı için ''karate yapan adam'' diye dalgasını geçiyor. Trabzonsporlu olduğunu söyleyebilecek bir sarhoş mahlukat, havalimanında Alanzinho'ya ''gel lan buraya, niye gol atmıyorsun g.t'' diye evdeki karı muamelesi yapıyor, oradaki 50 kişiden ses çıkmıyor. Bu takımı çok seven taraftarın, ''bordo-mavi-en büyük-Tiravzon'' haricinde söyleyebilecek bir şarkısı yok... 61.dakikada balon atmak en büyük eğlence haline gelmiş. Plakamız 95 olsa ne yapacaktık bilmiyorum.

Biz bunlarla uğraşıyoruz işte. Malzeme bu... Şimdi, ister Akyazıya tuvalet muslukları som altından 50 binlik bir şaheser yap, istersen böyle kalsın... Kafa aynı kafa olduktan sonra nereye doğru gittiğimiz aşikar olacaktır ama, dillendiremesek de, o malum soru beynimizi kemirmeyi sürdürecektir; ''Biz nereye geldik''...
                        En son Misafir tarafından düzenlendi; 29.10.2009, 10:51.

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Yanlış anlaşıldım , senden farklı düşünmüyorum . Diyelim ki kulübün 200 localı ve bir kısımda özel vip tribünü var . Bu tribünlerden kulübün en kötü şartlarla elde edeceği gelir yıllık 15 milyon doların üzerinde . Entegre bir alışveriş- eğlence merkezi , tesislerin isim hakları ile beraber bu rakamı çok daha yukarı tırmandırabilmek mümkün .

Kulüp , stadyumundan her sezon öncesinde bu düzeyde gelir elde etmeye başladığında taraftar koltuklarını bakım giderleri ve masraflarına satmanız size ne kaybettirir ? Bozuk paraya maraton bileti satıverin , futbolu seven her Trabzonlu o aşkı stadın içinde yaşasın .

Stad mimarisine örnek olarak diğer başlıkta şu örneği vermiştim .

Onun dışında şu stadlara da ayrıca bakmanı tavsiye ederim .

Estadio Teodoro Fernández
                          Monumental de la "U"
                          Estadio Monumental
                          Estadio Monumental Isidro Romero Carbo
                          Estadio Alfonso Lastras
                          Estadio Hidalgo
                          Estadio Cuscatlán

Trabzonspor taraftarı olan , A+ gelir grubunda olan özel kişilerin tamamına yakını Trabzonda yaşamıyor . Trabzonlu ailelerin sahibi olduğu ülkenin önde gelen işletmelerinin tamamına yakını Trabzon dışında şehirlerde faaliyet gösteriyor .

Yani Trabzonspor yıllar boyu zengin taraftar sınıfını etkin şekilde kulüp ekonomisinde değerlendirememiş . Yeni yapılack stadyum her şeyden önce , bu sınıfı kazanma gayesi taşımalı . Bu özel duruma özel bir pazarlama yöntemi geliştirmeli . İhtiyaçlar belirlenmeli , handikaplar kaldırılmalı . Örneğin Trabzonspor satacağı localara haftalık gidiş dönüş uçak masraflarını kent içi ulaşımı hatta konaklamayı içere premium modelleri geliştirebilir . Loca satın alanlar teşhir edilmeli ve Trabzonsporlu zenginler için loca satın almak bir prestij ölçütü haline getirilmeli .

Böyle bir proje aynı zamanda her iç saha maçında ülkenin önde gelen Trabzonlularının önemli kısmını bir araya getirecek tek güç olabilir . Bütünlük diyorduk ya , alın size birlik bütünlük projesi .
                          Konsepti anladım farabi, sağol.

Dediğin gibi 200 locayı Trabzon'da satamayız. Akıllı insanlar! bunun pazarlamasını yapmalı, bütün Türkiye'deki, belki dünyadaki, Trabzonsporlulara ulaşılmalı.

Yorum

• yillardir gurbetdeyim , cok uzun suredir de Trabzonu gormek nasip olmadi , basarisiz olsa da en azindan Turkiye de sadece TRABZON da tum insanlarin sadece TRABZONSPOR u tuttugunu ve istanbul takimlarinin formasiyla kimsenin dolasmaya cesaret edemedigini gibi alenen istanbul taraftari olduklarini bile dillendiremediklerini dusunuyordum DEEP BLUE isimli abimizin bahsetti gibi tiplerin turemis oldugunu duyduguma cok uzuldum.. oysa ki ben gurbetde tanistigim Trabzonlulara isminden once tuttugu takimi soran eger istanbulu saksakliyosa bir daha muhattap olmayan hatta adam yerine bile koymayan birisiyim .medyanin Trabzonspor u yok saymaya calismasinin halkimizi takimina daha da bagladigini dusunmustum.. abimizin dedigi gibi bir durum varsa gercekten cok yazik
                            En son ESER tarafından düzenlendi; 29.10.2009, 13:52.

Yorum

• Küçük olaylardan büyük sonuçlar çıkarmayın. Trabzonlu olup gurbete çıkmış arkadaşlarda gördüğüm -hepsinde değil tabi- Trabzon'u küçümseme hor görme olayı enteresan boyutlara ulaşmış durumda.
                              Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• İlk olarak hekimoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Küçük olaylardan büyük sonuçlar çıkarmayın. Trabzonlu olup gurbete çıkmış arkadaşlarda gördüğüm -hepsinde değil tabi- Trabzon'u küçümseme hor görme olayı enteresan boyutlara ulaşmış durumda.

malesef gurbetde yasayan Trabzonlular arasinda cok sayida ozenti tipler var,, isin garip tarafi konyali kayserili vs istanbul takimi tutup dumenden de olsa kayseriyi de savunurken bizim asimile hemserilerimizin asagilamaya calismasi anlasilir gibi degil.. bunlara en iyi ornek de cigeri bes para etmez bir zaat olan Trabzonlu kimligini inkar edip nisantasi cocugu takilmaya calissa da tipinden bir karadenizli oldugu anlasilan kaya cilingiroglu...ergun gursoy,haluk ulusay,celat kolot gibi varliklarindan utandigim tipleri de unutmamak lazim,, birileri bu zavallilar ve bunlar gibi olmaya calisan ozentilere istanbul takimi tutmakla statu kazanilmadigi gibi, sosyeteye de girilmedigini hatirlatmali.. yazik gercekten neyse bu baslik altinda bunlari yazmak belki pek uygun degil belki ama insan uzuluyor icimizdeki irlandali tiplerin var oldugunu duymaktan

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X