Yok yapılacak yok arazi dolgu bu ne iştir.er yada geç yapılacaktır inşallah
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHay hay öyle olsun. Hatta otelin içine alışveriş merkezi de yerleştirilebilir, albenisi artar. Peki kulüpten bu fikrine geri dönüş olmadı mı?
Bir de otel gelirinden vazgeçtiğini söylemem gerek
Sunumda çeşitli yöntemler öneriyorum, otel karşılığı stat daha kolay olduğu için bunu yazdım. FB gibi, sponsorlar aracılığı ile bölüm bölüm inşa edilebilir mesela... Ancak bu yöntemle yapım süresi de uzayabilir. Bir maraton ve bir kale arkasını sponsorlara 42 milyon Lira'ya 3 senede yaptırabilirsiniz. Yine Avni Aker'in şu günkü kapasitesine ulaşmış oluyoruz: 21 bin! Avni Aker'deki kale arkaları da bu alana geçici süreyle taşınırsa 27 bine ulaşabilir kapasite... Belki işletmesinden gelecek gelirden feda etmesi gerekecek bu defa Trabzonspor'un... Ancak otel arazileri kendisine kalmış olacak...
Fikir çok, bunların değerlendirilmesi lazım... Ancak dolgu+stat işini Avni Aker'e karşılık yaptıramazsınız bundan eminim.
Trabzon yerel seçimlerde hükümet partili bir belediye başkanı seçmez! Muhalefet partili belediye hükümet ile ortak çalışmaz! Bu nedenle projenin belediye tarafından yürütülmesi mümkün değil. Trabzonspor, şampiyonluk ve UEFA kriterleriyle uğraştığı için Akyazı'ya zaman ayırmaz! Kulübün de projeyi yürütmesi mümkün değil. Faruk Özak, Avni Akere karşılık dolgu+stat projesinden sonuç çıkaramaz, elinden de daha fazlası gelmez. Devlet, değil Trabzon'a Ankara'ya bile para verip stat yapmaz! Trabzonlu zenginler, zengin olarak kalır! Trabzon 2016'da yer almaz! Sadri Başkan 10 sene sonra Avni Aker'e ilk kazmayı vurur; yeni bir stat inşa eder! Ama Trabzon olduğu gibi kalır, hiç değişmez; kıyı şeridine sıkışmış bir kent!
Ben sana yazdığımla kalırım, sen bana yazdığınla kalırsın; dünya dönmeye devam eder...
İlk olarak wolf_TS61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBirşey sormak istiyorum.600 dönümün dolgusunun 100 milyon dolar tuttuğunu kim söylüyor ben sadece stad arazisinin dolgusunun 100 milyon dolar tuttuğunu biliyorum(yanlışım varsa düzelt).Yani sen avni aker arazisi sattığın zaman ancak stad arazisini doldurabilirsin.Otel yapacak yerin olmayacak.
Birde şu var 100 milyon dolara 600 dönüm doldurulsun(oluyorsa).Stadı da otele karşılık yaptırdın.Stadın maliyeti 80-100 milyon dolar arası.Şimdi birşey sormak istiyorum.
Trabzonda bir otel 80-100 milyon doları kaç senede kazanır?En son hknsngr tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 01:21.
Yorum
-
Belki de şöyle yapılabilir:
Madem devletin yardımı sadece stad arazisiyle kalıyor ( Stad arazisini satıp veya başka bir arazisiyle takas edip üstüne stadı yaptırıyor/yapıyor )
O halde bize Hüseyin Avni Aker'in, Yavuz Selim'in, kapalı spor salonunun arazilerinin tapularını versin. Biz o arazilerin bir bölümünü satalım/değerlendirelim. Üstündeki yapılar için de bir kanun var yeni çıktı sayılır bildiğim kadarıyla; stada yapılan kulüp harcamaları stadın değerinden düşülür, stadı almak isteyen kulübe düşüldükten sonra satılır. Eğer biz bölüm bölüm yıkar yaparsak, zaten stadın bedelini karşılayacak, belediye ile ortak çalışıp istimlak yoluyla çevresini de düzenlersek hem arazisi hem de bu spor tesisleri, diğer ek gelir getirici yerler bizim olur.
O arazilerde yapılacak olan ek gelir getirici hastane, otel, alışveriş merkezi gibi yapılardan da devlete kira verelim, gerekirse de Akyazı'yı devlete geri devrederiz veya uygun yerden bir araziyle takas ederiz. Bu çıkmazdan da böylece çıkarızTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Fikir, fikirden üstündür... Mantığını oturtabilirsen senin söylediklerin de değerlendirilebilir. Benim amacım "sadece benim dediğim olsun" değil, Trabzon ve Trabzonspor'un kazanması! Spor tesisi arazilerine yalnızca spor tesisi inşa edilebiliyor. Kayseri modelinde stadın taşınması söz konusu... Statların mülkiyeti GSGM'den başka diğer kulüplerin olamıyordu; şimdi değişti mi bilmiyorum. Galatasaray da Seyrantepe'den arazi alıp, Mecidiyeköy'e alışveriş merkezi yapıp, Seyrantepe'ye stadını yapacaktı. Spor tesisi arazisine alışveriş merkezi yapamazsın dediler. TOKİ girdi devreye, her yeri kamusallaştırma yetkisi var çünkü... Böylece GS stat hayaline kavuştu... TOKİ de 200 milyon Dolar kazanacak bu işten...En son hknsngr tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 01:58.
Yorum
-
İlk olarak macka61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebence bu stad işi 10 yıldan önce kesinlikle olmazburasi türkisch.
Are you not entertained?
Yorum
-
Haklısın alışveriş merkezi olmaz spor arazisine ama o zaman feybe tribününün altındaki Migros ve stadlar içindeki fenerium, kartal yuvası, gs storelar bu kurala uymuyorlar. Bu işler biraz da gücü yetene gibime geliyor. Zaten orayı alacak firma da oraya alışveriş merkezi yapmayacak mıydı?En son Travelair tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 09:24.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
Rizespor'un Stadı'da bitme aşamasına gelmiş,bizimkiler hala proje peşinde.En iyisi bizim Stad Projesini ''Zihni Sinir'e '' çizdirmek olacak.Bu gidişle hepimiz terelelli olup gideceğiz yoksa..
Yüzüne çarpmak gerek zamanenin fendini...
Göster: Kabaran sular nasıl yıkar bendini?
Küçük görme, hor görme, delikanlım kendini
Yorum
-
Yorum
-
İlk olarak irfan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleKapasitesi ne kadar bu stadın.
Stad ve çevresindeki yapılacak spor kompleksleri ve tesisler ile ilgili genel bilgiler:
Stadyum
Stadyum Zemin Oturma Alanı: 19.776,00 m2
Toplam Stadyum Seyirci Kapasitesi:15.558 kişi
Seyirci: 15.197 kişi
Vip: 277 kişi
Basın: 84 kişi
Localar: 15 Adet
Canlı Yayın: 3 Adet
Özel: 12 Adet
Otoparklar: 568 Araç
Kapalı otopark: 243
Açık Otopark: 325
Beden Terbiyesi-Gençlik İl Spor Müdürlüğü: 1.360 m2
Toplam Kapalı Spor Salonu Seyirci Kapasitesi: 3.015
Seyirci: 2.877
Vip: 75
Basın: 63
Toplam Olimpik Yüzme Havuzu Seyirci Kapasitesi: 1.028
Seyirci: 965
Vip: 32
Basın: 31
Olimpik Yüzme Havuzu 50x25 m
Stadyum ve Kapalı Spor Salonu Toplam Arsa Alanı: 56.436,00 m2En son Badaloğlu tarafından düzenlendi; 28.02.2009, 12:27.TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...
Yorum
-
56.436,00 m2
Yani 56,5 dönüm.
Bizim dolgu alanı: 665 dönüm
Başka antreman sahaları, çim saha, GSİM tesisleri ve konaklama tesisleri de yapsan bu kadar büyük bir alanı kaplar mı?
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle56.436,00 m2
Yani 56,5 dönüm.
Bizim dolgu alanı: 665 dönüm
Başka antreman sahaları, çim saha, GSİM tesisleri ve konaklama tesisleri de yapsan bu kadar büyük bir alanı kaplar mı?
Bence bizim alanimiz cok fazla, neredeyse "kücük bir sehir" kurulabilir yahu.Rahmetli Babamin bu Dünyada bana birakdigi en büyük Miras "ÖLÜMSÜZ TRABZONSPOR ASKIDIR".
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum