Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Akyazı projesinin en büyük çelişkilerinden biri de , olurda gerçekleşirse ; eyvah , biz ne yaptık diyecek olmamızdır . Cumhuriyet tarihinin belli başlı yapıtlarından biri olma özelliğinin yanında , Trabzon kıyı şeridinin artık geri dönülemez şekilde yok edildiğinin belli başlı göstergesi olarak yerini alacak .

Sevgili Farabi,

Biz senin o dediğine 25 yıl önce başladık ve 2 sene önce bitirdik. Ve malesef hala " eyvah biz ne yaptık" diyemiyoruz. Emin ol akyazı karadeniz sahil yolundan daha iğrenç olmayacaktır. Resimlerde de Sahil dediğin yerde taşlar üzerine binmiş bir yol ve denize doğru uzana taş yığınları var zaten. Yani biz oranın içine yıllar önce etmişiz.

Yorum

• Şu tepelerde baya düzlük alanlar varmış oraya yapalım be stadyumu.

Yorum

• bu konu ile ilgili bazı yazıları buraya kopyalamakta fayda var sanırım. ilk olarak Orhan ÇAVUŞOĞLU'nun yazısı

Akyazı sizi boğar
        Akyazı Projesi ilk kez Trabzonspor kulübü başkanı Nuri Albayrak ve yönetimi tarafından 2006 ağustos ayı içersinde ortaya atıldı.

2006 Ekim. Başkan Albayrak yönetiminden Aydın Pişiren ve Faruk Kanca, Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Cumhur, Cevdet Erdöl ve Kemalettin Göktaş"ın da hazır bulunduğu toplantıda, dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak"a anlattı.

4 Kasım 2006 :Akyazı projesi Billboardlarda Trabzonlulara tanıtıldı.

9 Şubat 2007 Bakan Özak, Akyazı projesi ile ilgili olarak, Başbakan R.Tayyip Erdoğan"ı bilgilendirdi.

2 Temmuz 2007, Dönemin Trabzonspor yönetimi Akyazı projesi için Milli Emlak Müdürlüğüne gerekli izinler ve kiralama için başvurdu.

20 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi Trabzon mitinginde Başbakan Recep Tayip Erdoğan Akyazı projesi için gereken yardımı yapacağını açıkladı. Aynı Akşam başbakan Erdoğan ATV"de Alı Kırca ile çıktığı canlı yayında Akyazı konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

17 Ekim 2007 Milli Emlak Müdürlüğünden gerekli ön izin çıktı

6 Aralık 2007 Milli Emlak Müdürlüğü ile ,Trabzonspor arasında kiralama sözleşmesi imzalandı.

24 Aralık 2007 Trabzonspor Yönetim kurulunun 136 sayılı yönetim kurulu kararı ile Akyazı sahilinde dolgu için teknik çalışmalar başlatıldı.

26 Aralık 2007 Trabzonspor resmi web sitesinden Akyazı projesinin dolgu projesi için ihale ilanı yayınlandı.

22 Şubat 2008 Başkan Sadri Şener ve Yönetim Kurulu bir kez daha Başbakanın huzura çıkarak proje ile ilgili destek istedi.

2006 Ağustos ayı, 2010 Mart ayı. Koskoca 4 yıl geçti. Bu süre boyunca Akyazı konusunda bir arpa boyu mesafe alınamazken, Rize stadyumunu yaptı bitirdi.

Spordan Sorumlu devlet Bakanı Faruk Özak 20-24 şubat 2010 tarihleri arasında Ankara"da yapılan “Her Yönüyle Trabzon “Etkinliklerinde bir kez daha Akyazı"nın yapılması için Başbakan Erdoğan"ın TOKİ"ye talimat verdiğini açıklayıncaya kadar, hayal olmuştu.
        Peki ,bu kez olacak mı?
        O da meçhul yaaaa.
        Hala umutlu değilim ben…

Onun için,Akyazı projesi bu kez de yapılmazsa , ben oranın dolgusunu bedava yaptırmanın yolunu biliyorum.
        Tam Akyazı"nın projesinin yapılacağı alanın ortasına, 5 tane büyük billboard astıracağım.
        Billboardların birinde Başbakan Erdoğan"ın fotoğrafı , hemen yanında Bakan Faruk Özak, bitişiğinde Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu . Diğer Bilboard"u ise CHPli vekil Akif Hamzaçebi ve MHPli Vekil Süleyman Latif Yunusoğlu"na ayıracağım. Son bilboarda ise AKP Trabzon milletvekilleri ve İl başkanı Adnan Günnar birlikte görülecek.
        Altında da şöyle bir yazı
        “İşte Kayseri"ye Konya"ya, Eskişehir"e, Bursa"ya stat yapıp, size stat yapmayanlar”

Bakın o zaman Trabzon halkı hiçbir para talep etmeden, oranın dolgusunu kaç günde tamamlıyor(!)
        Halep ordaysa , arşın burada
        Sizin dozerlerle , kamyonlarla 4 yılda yapamadığınızı, benim yöntemimle, Trabzon en geç bir ayda bitirir.
        Hem de ihalesiz….
        Yazar: Orhan Çavuşoğlu
        Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz

Yorum

• Bir rivayete göre Trabzonspor'un o tepelerden tesisler için yer aldığı söylenir.

Yorum

• İlk olarak Sefa tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Bir rivayete göre Trabzonspor'un o tepelerden tesisler için yer aldığı söylenir.

Valla böyle bir şey yapmışlarsa, ucuza kapatmışlarsa bravo derim. Ve bizim bilmediğimiz başka şeyler olduğunu düşünürüm.

Ama ne hikmetse bu toki yapıyor haberine bzden başka kimse itibar etmiyor. Özelikle ulusal basın. Çekememezliklerindenmi yoksa iş yalancı çoban hikayesine döndüğündenmi.

Yorum

• İlk olarak shcebi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Valla böyle bir şey yapmışlarsa, ucuza kapatmışlarsa bravo derim. Ve bizim bilmediğimiz başka şeyler olduğunu düşünürüm.

Ama ne hikmetse bu toki yapıyor haberine bzden başka kimse itibar etmiyor. Özelikle ulusal basın. Çekememezliklerindenmi yoksa iş yalancı çoban hikayesine döndüğündenmi.
              Yanılıyorsunuz. Bu haberlere asıl biz itibar etmiyoruz. Ulusal basında haberler yer aldı..

Yorum

Bir rivayete göre Trabzonspor'un o tepelerden tesisler için yer aldığı söylenir.
                O yerlerin çoğu gökdenizin diye biliyorum
                #!/bin/bash

Yorum

• İlk olarak shcebi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ben tamamen farklı düşünüyorum. Olimpiyata gidiş tek şerit dönüş tek şerit, maç öncesi insanlar belirli saatte gitmeye başladığı için gidiş sorun olmuyor tek şeride rağmen. Son manisa maçında gişelerden yaklaşık 10 dakika sonra otoparka girmiştik.

Yani akyazının hemen 3 şeritlik bir anayolun yanında olması avantaj, ama o anayola bağlantının iyi yapılması gerekiyor. Tek yerden değil bir kaç yerden bağlantı olmalı. Araçların hepsi Trabzon Tarafına gitmeyecek. Belki 3/1 Akçaabat tarafına gidecek. Bu da iki tarafa 6 şeritlik bir yol demek. Sıkıntı olacaktır ama bence fazla bir sıkıntı olmaz. Tabi o 30 bin kişi tek başına arabasıyla gitmezse.

Galatasaray nerede stad yapıyor İstanbul'da oturanlar bilir. Ve stad bittiğinde de raylı sistem olmayacak büyük ihtimalle. O zaman o stadın konumu bizim akyazıdan çok daha kötü olacak. Ama onlar bunu dert etmiyor hiç.

İkinci olarak Akyazı dışında nereye yaparsan yap daha kötü trafik olacaktır. Değirmendere nin hali stadsız ne durumda biliyoruz. Mevcut stadın yeride aynı durumda.

Bana göre akyazı daha ideal durmakta.
                  Hangi yoldan gittiniz bilmiyorum.Benim gittiğim yol-o da 2004 yılında- 2 ya da 3 şeritti diye hatırlıyorum.Otobandan sonra stada giden yol yani..
                  Hatta maç çıkışı tam 2 saat o yoldan otoyola çıkan arabaların farlarını seyretmiştik.Ki bizden sonra gelenleri de hesap edin artık.

Bir de bu zulmün her maç yaşandığını düşünürsek,pek hoş olmaz galiba..
                  Değirmendere tarafında da aynı sıkışıklık yaşanır.
                  Tesislerde 2-3 bin kişinin gittiği antrenmanda yaşanan sıkışıklığı gördükten sonra trafik işi bence çok iyi hesap edilmeli..
                  Herkese Merhaba

Yorum

Yok öyle bir şey..
                    O tepede özel okul yapmak için satın alınmış bir arazi var diye duymuştum.
                    Oralar o kadar da düz değil.
                    Tesis falan olmaz yani..
                    Herkese Merhaba

Yorum

• Avni akerin yeri,sekli semali cok güzel.

Bir 10 sene akyaziyi bekleyecegimize avni aker bastan asagi yenilensin daha iyidir.

Avni akerden bir sükrü saracoglu stadi olusturmak bence mümkün,yapilmasi gereken budur.
                      "Yükseldi Karadeniz Herkes Omuz Omuza Bize Fırtına Denir Çıkmayın Yolumuza..."

Yorum

• 2006 yılında proje çıktıktan sonra açıklama yapan Faruk Özak

STAT HAYAL Mİ ?

Stad hayalden öteye geçemez

Bayındırlık Bakanı Özak, sorumluluğundaki kıyı kenar çizgileri konusunda taviz vermeyeceklerini açıkladı.

Kentsel Dönüşüme Onay Var
                        Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmasının içeriği yeni stat ve bir dizi tesisin kurulacağı Akyazı projesinin imkansızlığını ortaya koyuyor. Özak şöyle dedi: “Kentsel dönüşüm imar affı değildir. İmar affı ve rant daha önce olmuştur. Adam gelmiştir devletin arazisine, gecekondu yapmıştır, ona belge verilmiştir, o yere karşı başka yerde bina verilmiştir. Biz buna karşıyız. Kesinlikle imar affı yapmayacağız."

Kıyılar Konusunda Kararlıyız
                        Özak, “Kıyılarda yapılanları affetme düşüncemiz yoktur. Mevcut yasayla kıyıda 1992 öncesinde yapılan yasal olarak alınan ruhsatlar. Yani dedeniz buradan bir yer aldı, ruhsatı var. Şimdi siz ona 'ben burayı alıyorum, sana da bir lira vermiyorum' derseniz bu anayasaya aykırıdır. Biz bunu düzelteceğiz. Ama kıyı şeridinde bina yapımına müsaade etmeyeceğiz. Bu yağmanın önüne geçmemiz lazım. Çalışmamız devam ediyor" dedi.

Taka gazetesi

.............................................

"TESİS PROJESİ BİR HAYAL"

"Albayrak, göreve gelirken 3 söz verirken, (Kulübü şampiyon yapacağım, yıldız alacağım ve stadı yapacağım) dedi ama bunlardan hiç birini yapmadı. Ne şampiyon olduk, ne yıldız gördük, ne de stadın hayata geçmesi söz konusu olabildi. Gerçekten kulübü çok kötü yönettiler. Borçları da fazla arttırdılar. Akyazı'daki tesis projesi bir maket ve onun üzerine yorumlar yapılıyor, konuşuluyor. Önce Akyazı'daki stat projesinin hukuka uygun olması gerekir. Aksi takdirde bu projenin altına imza atanlar, yarın bir gün mahkemeye giderlerse, ağır cezalar alırlar. Kaldı ki stadın 2011 yılına kadar yetişmesi mümkün değil. Sonra stadın hangi kaynakla yapılacağı konusu da hala belirsiz. Sayın başbakan da (Stadı yapacağız) diye bir söz vermedi. Yalnız hukuki zeminin oluşması halinde yardımcı olacağını söyledi. Sonra gazetelere bu konuda ilan verildi ve başbakan da zor durumda kaldı."

6 Kasım 2007 tarihli haber spor3.com

...........................................................

-STAT KONUSU- Trabzon'un Akyazı mevkisindeki stat projesini hayal bulanların, ya dünyadaki teknolojik gelişmelerden ve yeni inşa tekniklerinden bihaber ya da kötü niyetli olduğunu dile getiren Albayarak, ''Sayın Bakanımızı (Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak) kimler ne amaçla bilgilendirmiş bilmiyorum ama yanıltıldığı kesin. Akyazı projesinin dolgu alanı sayın Faruk Özak'ın dediği gibi 7 yılda değil en fazla 4 ayda biter'' yorumunu yaptı. Gönül işine soyunan herkes gibi kendisinin de bazı şeyleri eksik yapmış, bazı şeyleri görememiş olabileceğini belirten Albayrak, açıklamasını şöyle tamamladı: ''Benim dünya görüşümde geçmişi kötülemek, başarısızlığı perdelemek için sağa sola çamur atmak yoktur. Bugüne kadar hiç olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.

16 Kasım 2007 tarihli haber ensonhaber.com

....................................

Akyazı 2011'e yetişecek
                        14 Temmuz 2008 / 17:43
                        Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Akyazı Stadı ile ilgili son noktayı koydu.

Atalay, Akyazı Stadı'nın 2011 Olimpiyatlarına yetişeceğinin altını çizerek, bu konudaki tartışmalarla ilgili son noktayı koydu.

2011 yılına kadar yapılması hedeflenen Akyazı'daki Trabzonspor Stadyumu için konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Atalay, bu konu ile ilgili şunları kaydetti:
                        “Akyazı Projesi için Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok net konuşuyorum, bu stat Akyazı'ya yapılacak"

AKYAZI STADI 2011'E YETİŞECEK
                        Akyazı'nın kimin projesi olup olmadığının çok önemli olmadığının da altını çizen Atalay, “Başbakanımızın da bu konuda sözü var. Bu stad Akyazı'da yapılacak nasıl yapılacağı da görülecek.Akyazı'daki stad 2011'e yetişecek. Gençlik olimpiyatlarının açılış kapanış seronomisi de burada yapılacak” diyerek bu konuyla ilgili spekülasyonlara son verdi.

14 temmuz 2008 haber61

................................................

Stad 33 bin kapasiteli olacak
                        Bakan Özak, Akyazı Projesinin yapılamaması durumunda mevcut stadın 33 bin seyirci kapasiteli olarak modernize edileceğini söyledi. TAV Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'la proje üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ve ilgili yerleri gezdiklerini kaydeden Bakan Özak, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile de fikir alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

20 ekim 2009 arkitera.com

gelinen son noktayı buraya eklemeye gerek yok. herkes biliyor zaten.

şimdi siz burada samimiyet var diyorsanız sizin bileceğiniz birşey ama ben inanmıyorum
                        En son hamucera tarafından düzenlendi; 04.03.2010, 21:50.
                        Biz Trabzonsporumuzun şampiyon olmasını isteriz ama sadece şampiyon olacak diye sevmeyiz

Yorum

• Kavakmeydan'ın Trabzon futbolundaki mevkii olarak önemini anlatmaya gerek yok.
                          Yavuz Selim'de maça çıkmanın bir genç için ne manaya geldiğini anlamak için,o sahaya çıkmak lazımdır.Yani sahil sahasında veya söğütlü'de oynamakla Yavuz Selim'de oynamak arasında büyük fark vardır.Yavuz Selim vitrindir.
                          Kimse gidip sahil sahasında ki maça bakmaz ama Yavu Selim'de her maçı seyreden yüzlerce insan vardır.

Avni Aker nerde yapılsın sorusunun cevabı bana göre "aynı yerinde"dir.

Ben Akyazı gibi projelerle bir şehrin kalkınamayacağına inananlardanım.Bana saçma geliyor yani.Yeni bir terminal binası Trabzon'a gelecek insan sayısını nasıl etkileyecek mesela?İnsanlar,Trabzon'un yeni terminali var haydi Trabzon'a mı diyecekler..
                          Tabii ki şehrin modernliğine katkısı olacaktır ama o kadar..

Tüm bunlar yapılacağına Trabzon'un etrafına bir bakılsın,Gürcistan'a,Ermenistan'a,İran'a bakılsın bir şeyler yapılsın..Artvin'e,Rize'ye,Gümüşhane,Bayburt,Giresun,Ordu'ya bir şeyler yapılsın..
                          Şehir kendi kendine kalkınacak hale gelsin Akyazı'lar kendiliğinden oluşur..

Bu açıdan baktığım zaman stadın yerinde kalması gerektiğini savunuyorum.En azından yüz yıldır top oynanan bir semtin,iyisiyle kötüsüyle ülke değil Dünya futboluna bile damga vurmuş bu bölgenin,bir stad için yıkılıp ortadan kaldırılmasına benim gönlüm razı değil.
                          Herkese Merhaba

Yorum

• Recep Alkan tarafından yazılan
                            Abi Bandırma mı denizin üzerine dolgu yapılarak kurulmuş ?

Sahilin doldurulmadan önceki hali ve tarihi İskele Binası

Bunlar da şimdiki halinden görünümler, resimlerde görünen kısımlar önceden denizmiş.

Yorum

• İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Hangi yoldan gittiniz bilmiyorum.Benim gittiğim yol-o da 2004 yılında- 2 ya da 3 şeritti diye hatırlıyorum.Otobandan sonra stada giden yol yani..
                              Hatta maç çıkışı tam 2 saat o yoldan otoyola çıkan arabaların farlarını seyretmiştik.Ki bizden sonra gelenleri de hesap edin artık.

Bir de bu zulmün her maç yaşandığını düşünürsek,pek hoş olmaz galiba..
                              Değirmendere tarafında da aynı sıkışıklık yaşanır.
                              Tesislerde 2-3 bin kişinin gittiği antrenmanda yaşanan sıkışıklığı gördükten sonra trafik işi bence çok iyi hesap edilmeli..

Ben en son manisa maçına gittim. 30 bin kişinin geldiği söylenen maç. Dedimya gişelerden sonra 10 dakika sonra otoparkta idik. Ve stada ulaşım artık bir yoldan yapılıyor ve oda tek şerit. Ama gidişte insanlar çıkış gibi aynı anda yola çıkmadığı için abartılacak bir trafik olmuyor.

Senin söylediğin çıkışta oluyor oda tek şerit yolda normal. Ve trafiğin nedenide yola bağlanmak için karşı şeritten gelen araçlarının yolunu kesip yola girmemiz. Işık yok polis yok tam kargaşa yani. Burnunu sokan yol alıyor.

Akyazıda böyle olmayacak, Yoluna girmek için karşı şeritten gelen aracın durmasını beklemeyeceksin. Önüne atlamayacaksın. Yavaşta olsa 3 şeirtlik bir yola girebileceksin ve hızlanıp gideceksin. Yani ulaşım diyorsan en rahat yer bence akyazı.

Ama akyazımı mevcut stadın yerimi derseniz bende Avni Aker yerinde kalsın derim. Meydandan stada yürümek bile bir zevkti benim için. Ama stadı yapmak için birşeyler vermemiz malesef bir gerçek. Öyla yıkalım parça parça yapalımla olmuyor malesef. Benim bildiğim (yanılıyorsam düzltin) fener o stadı 80 milyon dolara yeniledi. Bizim o parayı bulmamız hayal, imkansız hatta. Hem devletin stadını biz neden yapalım. Elalem devlete yaptırıyor biz devlete yapacağız. Alay konusu oluruz ne diyeyim.
                              En son shcebi tarafından düzenlendi; 04.03.2010, 22:23.

Yorum

• Deniz doldurma konusunda Trabzon zaten yeterince deneyimli.

Anadolu lisesinin hemen önünde denize girilirmiş eskiden şimdi denize ulaşmak için 2 adet sahil yolunu aşman lazım.

Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X