Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Maliyetini karşılar isen Ay'da bile stadyum yapabilirsin....

Teknoloji buna müsait ama tabi kullanırsan....

Ama 20 metre fore kazık çakılması gereken yere 10 metre fore kazık çakarsan o stad bir kaç sene güzel görünür ama sonunda işte koyvermeye başlar bizim stadyum gibi....

sorun burda işte.....

hadi benim gibi cahili boşverin konunun uzmanları bas bas bağırmıştı o zaman onları dinleseydiler keşke....
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• Ben hiçbir konunun uzmanının kazık mesafesi konuştuğuna şahit olmadım. Yani burada iş yapıyorsanız şu uzunlukta kazıklar kullanmanız gerekiyor gibi teknik detay...

Her projede olduğu gibi duyduğum şey şuydu :
      Oraya stad olmaz.
      Konunun uzmanlarının söylediği, hangi inşaat tekniği ile olur diye birşey duyan var mı?

Bu tekniğin eksik uygulandığına dair bir eleştiri duyan var mı?

Yani örnek verildiği gibi 20 metre çakmak lazımdı 10 metre çaktılar kazıkları gibi???

Yorum

• valla ben konunun uzmanı profesörlerden defalarca okuduğum gibi ( mesela Jeoloji Mühendisi Prof Fr Osman Bektaşın defalarca yazıları var bu konuda ) konunun bizatihi iligili bir kişisinden de dinledim o stadın eninde sonunda koyvereceğini.... demiştim demek istemiyorum ama demiştim doğrusu...

neyse bizim bir kitap dahi okumayan insanımız her konunun mühendislerinden fazla uzmanı olduğu için ne desek boş....

boşver yıkılırsa yenisini yaparız....

sonrada Trabzona 2 tane stad yaptık derler alkışlarız.
        En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 09:28.

Yorum

• Ben hiçbir profesörün, inşaatı yapan firma yanlış teknik kullanıyor, bu teknik değil, şu teknikle yapılması lazım dediğini okumadım.

Benim okuduğum tüm haberler, "oraya stadyum yapılmaz, bölge zemini buna uygun değil." adı altında teknik detaylarla doluydu.

Bana bu devirde deniz dolgusuna yapının hangi şartlarla yapılması gerektiğini anlatmak yerine, deniz dolgusuna yapı yapılmaz diyen hiç kimseyi ciddiye almam.
          Konunun uzmanı da olsa, sırf muhalefet etmek için konuşuyor demektir.

Bak tekrar edeyim, 2020 li yıllarda, bana o binanın hangi teknikle yapılması gerektiğini alatmak yerine, yapmayın diyen insanı ciddiye almam, siz de almayın!

Yorum

• Çatlakları sıvayla kapatma telaşı tam bir türkiye özeti

Sevgili yönetimimiz bu konuda verilerle ve ilgili kişilerle araştırma ve açıklama yapmalı, bir doğru elde edilmeli ve ona göre davranılmalı. Hiç komik değil çünkü

Zaten müthiş bir potansiyel hiç edildi. Üstüne o hiçin de kurallarına uygun yapılmaması da ikinci bir türkiye özetidir

Yorum

• maliyetli de olsa en güzeli avni akerin ordaki millet bahçesini kaldırıp 45 50 bin kişilik tribünleri dik güzel bir stad yapacaksın...muhtemelen maliyet konusu hariç herkes hemfikirdir diye düşünüyorum..

ama tabi bu haberin kaynağını gördüğümde okumaya değer bile görmedim.

Yorum

• jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Hamzaçebi demişti ki...

Sağlam zemin aramadan, dolgu üzerinde, zemin etüdü yapılmadan işe başlandığı kanısındayız.

Bu stadyuma ve çevresinde yapılan sosyal donatılara daha sonra güçlendirme yapılamaz. Önlem bugünden alınmalıdır.
                Deniz dolgusu üzerinde sağlam zemin aranmadan yapılan bu imalat ileride telafisi mümkün olmayan hadiseleri kaçınılmaz kılar.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş da...

Şu uyarıyı yapmıştı.

Dolgu alanının oturacağı yumuşak taşlaşmamış zeminin kalınlığı yaklaşık 10 metredir. Bu tür zeminler, ‘zeminde oturma’, ‘zeminde sıvılaşma’ ve deprem şiddetini arttırma’ özelliğine sahiptir.
                ----------------------

Bizim insanımız maalesef illa başımıza felaket geldikten sonra sorumlu aramaya başlar. Uzmanlar gerekeni gerektiği kadar söylemiş. Elinde sopa yok adamların çünkü laflarını kimse dinlemiyor.... Dışarıdan makyajı güzel görünsün yeter.....

neyse devam edelim bu mantık ile yüzlerce ,binlrce kişinin canı yanınca belki ( küçük ihtimal) aklımız başımıza gelir...

Yorum

• Riskli zemin kalınlığı 10 metredir, kazıklar kaç metre?

Bu etüdün yapılmadığı, binanın bu şartlar hesaplanmadan yapıldığına dair kanı nerden geliyor?

Ekleme : Basit bir arama ile kazıkların 30 metre derinliğe ineceğine dair bir sürü haber okudum.
                  Yani 10 metre riskli zeminden 20 metre daha aşağı inilmiş.
                  En son Mehmet Fatih Yavuz tarafından düzenlendi; 08.02.2022, 10:06.

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Hamzaçebi demişti ki...

Sağlam zemin aramadan, dolgu üzerinde, zemin etüdü yapılmadan işe başlandığı kanısındayız.

Bu stadyuma ve çevresinde yapılan sosyal donatılara daha sonra güçlendirme yapılamaz. Önlem bugünden alınmalıdır.
                    Deniz dolgusu üzerinde sağlam zemin aranmadan yapılan bu imalat ileride telafisi mümkün olmayan hadiseleri kaçınılmaz kılar.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş da...

Şu uyarıyı yapmıştı.

Dolgu alanının oturacağı yumuşak taşlaşmamış zeminin kalınlığı yaklaşık 10 metredir. Bu tür zeminler, ‘zeminde oturma’, ‘zeminde sıvılaşma’ ve deprem şiddetini arttırma’ özelliğine sahiptir.
                    ----------------------

Bizim insanımız maalesef illa başımıza felaket geldikten sonra sorumlu aramaya başlar. Uzmanlar gerekeni gerektiği kadar söylemiş. Elinde sopa yok adamların çünkü laflarını kimse dinlemiyor.... Dışarıdan makyajı güzel görünsün yeter.....

neyse devam edelim bu mantık ile yüzlerce ,binlrce kişinin canı yanınca belki ( küçük ihtimal) aklımız başımıza gelir...

Sadece stadyumun yapılacağı alanda 3 bin 800 fore kazık çakılacağını kaydeden Nacar, “Fore kazıklar denizin altında sert kayanın bulunduğu alana çakılıyor. Zaman zaman fore kazıkların derinliği 37 metreye kadar iniyor. Güney tarafta ise ortalama 17.5 metre ye iniyoruz.” ifadelerini kulandı.
                    Özkan SÜMER

Yorum

• Bu teknik ekip bir daha ne zaman stadyum da inceleme yapacak.

Böyle haberde olduğu gibi çatlaklar olduğu görülürse orada maç oynatmazlar.

Tekrardan yeni stadyum yapılması en erken 5 seneyi bulur.

İyi de bu stadyum yapmak çocuk oyuncağı değil o kadar parayı kim nereden verecek.
                      https://youtu.be/a8MJx39dfuI?si=p_VoeTY8ERg87inV

Yorum

• Yapımında ihmal var mı yok mu bilmem ancak denizin üstüne yapılmış dolgu hiçbir zaman yüzde yüz güvenli değildir. Buraya bir de hastane yapılıyor. İnşaat başlamadan önce umarım gerekli riskler hesaplanmıştır.

Yorum

• Duvar çatlağı basit ve estetik bir mesele. Sıva ile kapatılır. Ben de aynısını yapıyorum evde.
                          4500 forekazıkla deniz tabanına oturtulmuş bir temelin bir tarafı yukarı, bir tarafı aşağı hareket etmez. Alttaki kaya ile birlikte açısı değişiyor, stad meyil kazandı dense anlayacağım. Hep beraber batıyor dense onu da anlarım. Bir bütün olarak hareket eder o yapı.

Duvar çatlağından bina yıkılacak diye yaygara koparanların niyetleri de belli.

Dolduruşa gelmeye gerek yok!

Yorum

• İlk olarak Adem Erdoğan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            https://www.61saat.com/bolgesel/vali...di-h79313.html

Sadece stadyumun yapılacağı alanda 3 bin 800 fore kazık çakılacağını kaydeden Nacar, “Fore kazıklar denizin altında sert kayanın bulunduğu alana çakılıyor. Zaman zaman fore kazıkların derinliği 37 metreye kadar iniyor. Güney tarafta ise ortalama 17.5 metre ye iniyoruz.” ifadelerini kulandı.
                            İşte inmesi gereken kazıklar yeterli derinliğe inmemiş....

onun içinde çatlamalar başlamış...

korkarım artarak devam edecek....

Yorum

• İlk olarak Faik Yılmaz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              İşte inmesi gereken kazıklar yeterli derinliğe inmemiş....

onun içinde çatlamalar başlamış...

korkarım artarak devam edecek....
                              Kim diyor bunu?
                              İnmesi gereken kazıklar yeterli derinliğe inmemiş... Kaç metreye inmesi gerekiyormuş?

Duvar çatlağından bina çökmez. Taşıyıcı ünitelerde deformasyon olursa bina çöker.
                              Herhangi bir kolonda deformasyon gören var mı?

Yorum

• Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X