Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Konuya bir uzman görüşü gerekli diye düşünüyorum. Daha önce Ali Fuat abi (yanılıyor olabilirim), renk paletlerinde belirlenen kodların monitördeki görüntüsüyle kumaşa uygulanan görüntüsü arasında fark olduğunu söylemişti.

Aynı renk kodunun kumaşa, plastiğe, membrana, duvara, cama, kağıda vb birçok malzemeye uygulanışında farklılık olabilir mi?
    Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
    Ayağa KALK!

Yorum

• Ne fark eder Yiğit kardeşim, fabrikada olana kadar dener öyle getirtirsin
      Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
      Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
      Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
      Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Hakkınızı ararken Anayasa'da böyle yazıyor, bu anayasaya aykırı demiyor musunuz? Yoksa Anayasa'da ne yazarsa yazsın, önemli değil mi? Bu güzel renkleri bırakıp fark etmez aleladeleri de olur mu diyorsunuz? Kendinize tişört alırkenki hassasiyetiniz burda geçerli değil mi? Evladımızı evlendirirken hırlı mı hırsız mı, düzgün mü yamuk mu bakmıyor muyuz? Trabzonspor da sevdamız. Olan olmuş diye mi üzerinde durmuyoruz? Yozlaşmaya kapı açarsanız yozlaşma devam eder
        Çok uç noktalarda örnek veriyorsunuz.. Renk tonu koyu veya açık olmuş bu kadar önemli olmamalı.. Hele ki güzel duruyorsa.. Zaten bir süre sonra renkler solacak, TT Arena da olduğu gibi.. Eleştiri illaki olacak, çok katı olmamakla birlikte..
        Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• İlk olarak Muhammet Hacısalihoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Çok uç noktalarda örnek veriyorsunuz.. Renk tonu koyu veya açık olmuş bu kadar önemli olmamalı.. Hele ki güzel duruyorsa.. Zaten bir süre sonra renkler solacak, TT Arena da olduğu gibi.. Eleştiri illaki olacak, çok katı olmamakla birlikte..
          Sert çıkışım işin nereye vardığını yıllar yılı tecrübe etmemden kaynaklanıyor. Renklerimiz bellidir. Belli olduğu halde aslı yapılmıyorsa bu yozlaşmaya gider. Aslımızı korumak başlıca görevimiz olmalıdır. Ne fark eder o da bordo bu da bordo. Ne fark eder o da sağ bek bu da sağ bek. Hayır. O da bordo bu da bordo dersek o bordo ne fark eder koyu kırmızıya dönüşür, sonra ne fark eder kırmızıya
          Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Açık renk iyi değildir kir tutar.

Yorum

• İlk olarak Adem Akyüz' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Şu boş yerlere beyaz koltuk eklenmeyecek di mi?

Tamamen çekim açısına bağlı ise, burda bakın açı aynı. Alttaki loca koltukları doğru renk, üstteki yanlış. Gölgeden, güneşten de değil
              En son Travelair tarafından düzenlendi; 05.09.2016, 11:00.

Yorum

• şu piksel işini başımıza kim sardıysa Allaha havale ediyorum kendisini

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Konuya bir uzman görüşü gerekli diye düşünüyorum. Daha önce Ali Fuat abi (yanılıyor olabilirim), renk paletlerinde belirlenen kodların monitördeki görüntüsüyle kumaşa uygulanan görüntüsü arasında fark olduğunu söylemişti.

Aynı renk kodunun kumaşa, plastiğe, membrana, duvara, cama, kağıda vb birçok malzemeye uygulanışında farklılık olabilir mi?
                  oluyor tabiiki

yüzeysel dokuya göre ayni maddede bile renkler degisken hitap ediyor, özellikle plastikde compound ayni renk batch inlen üretilmesine ramen homojenize isleminden gecirilir

ayrica yine ayni seride enjeksiyon kaliblarinin yüzeysel dokusuna göre renkler ayni olsada yüzey özellikleri isigi farkli reflekte ettiginden göze degisik renk tonu olarak geliyor

laborda renk numarasi yine aynidir, deneyde belli bi lumen sayisi kullanildigindan

evde elinizi halinin üzerinden sag ve sola sürerken ayni efekti yaratiyorsunuz
                  ayni halinin renk tonu ufak bir dokunuslan degisiyor, aslinda tek degisen yüzeysel refleksiyon
                  oldugunuz tarafa daha cok refleksiyon acik ton, ters tarafa daha kuyu renk tonu gibi gözüküyor

google translate insanliktan yaradan esirgemesin
                  En son selcuk tarafından düzenlendi; 05.09.2016, 11:10.
                  "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    oluyor tabiiki

yüzeysel dokuya göre ayni maddede bile renkler degisken hitap ediyor, özellikle plastikde compound ayni renk batch inlen üretilmesine ramen homojenize isleminden gecirilir

ayrica yine ayni seride enjeksiyon kaliblarinin yüzeysel dokusuna göre renkler ayni olsada yüzey özellikleri isigi farkli reflekte ettiginden göze degisik renk tonu olarak geliyor

laborda renk numarasi yine aynidir, deneyde belli bi lumen sayisi kullanildigindan

evde elinizi halinin üzerinden sag ve sola sürerken ayni efekti yaratiyorsunuz
                    ayni halinin renk tonu ufak bir dokunuslan degisiyor, aslinda tek degisen yüzeysel refleksiyon
                    oldugunuz tarafa daha cok refleksiyon acik ton, ters tarafa daha kuyu renk tonu gibi gözüküyor

google translate insanliktan yaradan esirgemesin
                    Zemindeki çimlerin bir ters bir düz biçilmesiyle ortaya çıkan koyu-açık farklılığıyla aynı mantık yani...

Çim aynı çim ama farkı yaratan yüzeysel refleksiyona sebebiyet veren biçme yöntemi. Doğru mu anladım?

1059369_620x410.jpg
                    Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
                    Ayağa KALK!

Yorum

Ne fark eder Yiğit kardeşim, fabrikada olana kadar dener öyle getirtirsin
                      Malesef oyle olmuyor.
                      Bazi malzemeler altyapilari, icerdikleri bazi maddeler nedeniyle, istediginiz rengi acabiliyor ya da koyultabiliyorlar. Sonuc olarak birebir karsiligini bulamiyabiliyorsunuz.
                      Siyah ya da Beyaz gibi dogal olmayan iki renk bile istenildigi gibi elde edilemiyor...
                      Yanlis anlasilma olmasin, siz bu konuda hakli da olabilirsiniz.

Ben yasadigim bir olayi anlatayim.
                      Ayni kodla Jotun firmasindan bir ay arayla iki farkli siparis verdim. Ikincisi birincisinden farkli tonda geldi. Iade ettim. Baska gonderdiler, o da farkli geldi.
                      Baku'de ki Jotun temsilciligine gittim. Gozumun onunda makinada karisim yapildi, yine farkli bir ton geldi. Iddialari suydu makinadan makinaya fark olabiliyormus.

eger biz siparisi renk kodlariyla gectiysek ve numune yapilip geldiyse - onu kabul edip siparis gecmissek yapacak birsey yok... Onaylanan numuneyi bilme imkanimiz olsaydi keske.
                      Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
                      You'll Never Walk Alone...
                      https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

Ne fark eder Yiğit kardeşim, fabrikada olana kadar dener öyle getirtirsin
                        Akın abi, varsayalım ki dediğin yöntem uygulandı... Bu sefer de "kurumsal kimlikte yazan şekliyle neden uygulanmadı?" der miydik demez miydik?

Az önceki anayasa örneğine istinaden söylüyorum...
                        Ayağa KALK!

Yorum

• Makinadan makinaya farklı olur, kullanılan malın kalitesine, cinsine, karışımına göre değişiklik gösterir. Fakat deneyerek sonuçta doğru ton mutlaka bulunur ve sonra aynı şekilde devam edilebilirdi. Bunla ilgilenen insanın burada ihmali var. Burda ortak bilinç yok. O da mavi bu da mavi deniyor. Sonra da neden kurumsallaşamıyoruz, neden şampiyon olamıyoruz deniyor. İş buralardan başlıyor

Yiğit kurumsal kimlikte ne yazıyor tam anlamadım, eğer koyu bordo açık mavi yazıyorsa, bu renkler hakkıyla tespit edilmeli. Gösterdiğim bayraktaki renkler bence renklerimize yakın renkler. Ama hakkıyla tespit edilmezlerse yine itiraz ederim. Diyebilirsiniz ki bana göre de açık mavi bu ton. Fakat burda hakkaniyetli tespit çok önemli
                          En son Travelair tarafından düzenlendi; 05.09.2016, 11:34.

Yorum

• İlk olarak Yiğit Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Zemindeki çimlerin bir ters bir düz biçilmesiyle ortaya çıkan koyu-açık farklılığıyla aynı mantık yani...

Çim aynı çim ama farkı yaratan yüzeysel refleksiyona sebebiyet veren biçme yöntemi. Doğru mu anladım?

[ATTACH=CONFIG]10641[/ATTACH]
                            aynen
                            halidanda daha iyi bir örnek
                            cim dallarinin uzunlugundan refleksiyon düzeyi degisiyor, nekadar derin okadar kuyu...
                            "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• merak etmeyin Başkan Usta ise ,stad da usta işi olacak ,çok güzel oluyor,çok
                              @zafercalikoglu
                              @trabzonspor

Yorum

Makinadan makinaya farklı olur, kullanılan malın kalitesine, cinsine, karışımına göre değişiklik gösterir. Fakat deneyerek sonuçta doğru ton mutlaka bulunur ve sonra aynı şekilde devam edilebilirdi. Bunla ilgilenen insanın burada ihmali var. Burda ortak bilinç yok. O da mavi bu da mavi deniyor. Sonra da neden kurumsallaşamıyoruz, neden şampiyon olamıyoruz deniyor. İş buralardan başlıyor

Yiğit kurumsal kimlikte ne yazıyor tam anlamadım, eğer koyu bordo açık mavi yazıyorsa, bu renkler hakkıyla tespit edilmeli. Gösterdiğim bayraktaki renkler bence renklerimize yakın renkler. Ama hakkıyla tespit edilmezlerse yine itiraz ederim. Diyebilirsiniz ki bana göre de açık mavi bu ton. Fakat burda hakkaniyetli tespit çok önemli
                                Nasıl tespit edilirse edilsin, uygulanan malzeme ve uygulama şartlarına göre farklılık göstermeyecek mi? Onu soruyorum ben...

Örnek;

40527e91fc8037428bc333cc81d5bdac.jpg

Diyelim ki bu fotoğraftaki loca koltukları da tribün koltukları da kurumsal renklere uygun ve aynı renk koduyla sipariş edilmiş olsun. Biz istediğimiz sonucu yakalamak için kurumsal renklerden vaz mı geçeceğiz?

Bunun çok benzerini geçen yıl Fotomaç'a ilan verirken yaşamıştık. İşin teknik kısmını Enis yaptığı için daha net cevaplar. Gazete yetkilileri, siyah zeminde bordo'nun yok olacağını söylemişti... Çok uğraşmıştık.

BMN İlan - Anasayfa.jpg
                                En son Yiğit Gayretli tarafından düzenlendi; 05.09.2016, 11:48.
                                Ayağa KALK!

Yorum

Yükleniyor...
                                X