Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Yalnız Dostlar.....

Yarın öbür gün yoğun bir yağışın sonunda orayı su basarsa ve zarara neden olurda ne diyeceğiz....

Pardon 300 kişi öldükten sonra ne dediysek onu diyeceğiz.....

1- Kader...
    2-Güzel öldüler...
    3-1850 de Wembley Stadınıda su basmıştı....
    4-Bölge son 500 yılın yağışını aldı yoksa biz önlem aldıydık filan....

Ben uzman değilim tabi pek anlamam bu işlerden ama suyun önü keselince akacak yer bulamayınca ne olur çok iyi bilirim.....
    Hayatım boyu bir sürü kez sele şahit oldum...

ve genellikle bu tip yerlerde sel oluyor drenaj sistemi iyi değilse mutlaka sorun çıkıyor...

Hayır demeden hemen tepki göstermeden meseleyi anlayalım derim.....

Not : Şehir Ortaçağda bile görülmeyen berbat bir yapılaşmaya maruz kalırken Mimarlar Odası neredeydi türünden şikayetlerede sonuna kadar hak veiryorum dostlar.... ayrı mesele
    Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak Ertan 51 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Bir kaç gün önce BMN ile Başkanımızın söyleşisinde 2 ciddi talip olduğunu,son olayların biraz etkilediğini ama sonuca ulaşacaklarını söylemişti. Bence çok fazla teklife gerek yok,ciddi olsun az olsun. Miktar konusu ise zaten bahsedilen rakamların çoğu afaki ve aslı olmayan rakamlar,tivıttırın feysbukun sallamaları. 3 bacıların rakamlarından biraz aşağısına olacaktır o da normaldir,ha Başkanımız ikili ilişkileri ile iyi bir iş çıkarır onların seviyesinde bir paraya pazarlarsa o da sürpriz olmaz benim için

Bence şu nalet Uefa kararını bi açıklasaydı çok daha net görecektik çoğu şeyi,
      Uefa kaarına kadar daha sabredeceğiz artık.
      o karar ancak haftaya
      yarin bayram oldugundan kurul toplanmaz
      "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        o karar ancak haftaya
        yarin bayram oldugundan kurul toplanmaz
        Selçuk ne bayramı bu ?
        (inşallah unuttuğum önemli bi gün veya bayram değildir rezil olmayım,dün Kandil di geçti,hafta sonu Anneler günü,başka da bişi bilmiyorum )

hee avrupa da bayram,bizle ilgisi yok,ne bayramı baba.
        Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• İlk olarak Ertan 51 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Selçuk ne bayramı bu ?
          (inşallah unuttuğum önemli bi gün veya bayram değildir rezil olmayım,dün Kandil di geçti,hafta sonu Anneler günü,başka da bişi bilmiyorum )

hee avrupa da bayram,bizle ilgisi yok,ne bayramı baba.
          yok abi

isa nin dirildikten sonra cenneti geri dönüs günü

yani Türkiyede bilinecek bir bayram degil, hristiyanlarin
          "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

Yorum

• İlk olarak selcuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            yok abi

isa nin dirildikten sonra cenneti geri dönüs günü

yani Türkiyede bilinecek bir bayram degil, hristiyanlarin
            Anladım,sağolasın bilgi için,
            kendi inançları saygı duyarım,ama hidayete ermelerini de isterim tabi
            bekleyelim bakalım,1 hafta daha bekleyelim,gerçekten bi eşik bu karar,açıklansa da o eşiği aşsak güzel olacaktı,yılanın sevmediği ot misali gelip gelip burnumuzun dibinde bitiyor
            Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              kanun mu ? ezilmeyen bir kanunmu kaldi ulkede ?

kanundan bahsedersek, su yaptigimiz stat tamamen kanunada ters, dogayada ters, insanoglunada ters.. tamamiyle yanlis bir proje..

ama gel gelelim, stadimiz olsun diye bagrimiza bastik...

Bir gun deniz verdigini geri alacaktir... bunu hepimiz biliyoruz.

şu son cümleye bitiyorum. tamamen cahiliye kokuyor buram buram

Allah sana akıl vermiş. Eğer işini düzgün yaparsan hiçbir şey olmaz.

-
              Ayrıca şu mimarlar odasının Türkiyede elle tutulur bir işi var mı bana bu savunucular anlatsın lütfen.

Odalar anca aidat adı altında soygunculuk yapsın projelerden bi halta yarıyorlarmış gibi para koparsın diye varlar.

Diğer odaları bilmem ama Mimarlar Odası ve İnşaat Müh. Odasının ben hiçbir faydasını bilmiyorum.
              En son sakoglu61 tarafından düzenlendi; 04.05.2016, 19:08.
              Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                şu son cümleye bitiyorum. tamamen cahiliye kokuyor buram buram

Allah sana akıl vermiş. Eğer işini düzgün yaparsan hiçbir şey olmaz.

-
                Ayrıca şu mimarlar odasının Türkiyede elle tutulur bir işi var mı bana bu savunucular anlatsın lütfen.

Odalar anca aidat adı altında soygunculuk yapsın projelerden bi halta yarıyorlarmış gibi para koparsın diye varlar.

Diğer odaları bilmem ama Mimarlar Odası ve İnşaat Müh. Odasının ben hiçbir faydasını bilmiyorum.
                Herhangi bir kurumun ya da kuruluşun savunucusu değilim şehirlerdeki bu durumu toptan odalara atmak yanlış bu ruhsatları veren ve planları onaylayan yerel yönetimlerdir.

Örnek eğer sadece kendi yorumunu değil de diğerlerini okuyorsan göreceksin ne faydası olduğunu yazdım.

Cahiliye demişsiniz ancak elinde veri olmadan neye dayandırdığını bile açıklamadığınız bu suçlama nedir peki ? Herhalde kurabildiğiniz ilişki odanın ismini şehirler ilişkilendirmekten öteye gidemiyor ?

Herhalde bi yanlış anlaşılma var arkadaşlar mimarlar odası ya da bu daldaki diğer odalar trabzona her yapılan binayı estetik açıdan değerlendirip olur kağıdı verip inşaat yapmıyor böyle bi yetkisi yok zaten. Bu tarz meslek odaları yerel yönetimlere tavsiye niyetinde veriler sunar kabul edip etmemek uyup uymamak yerel yönetimlerin işidir. Örnek vereyim mimarlar odası ya da diğer odalar deniz kenarına camdan 30 katlı bina yaptırmaz. Böyle bir binanın yapımı söz konusu olduğu zaman ilgili belediyeye bu konu hakkında olumsuz görüş sunar. Yapıp yapmamak imar planları dahilinde ya da o imar planlarında değişikliğe gitmekte ilgili belediyenin vereceği bir karardır.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Burada trabzonda yapılmış bir röportaj yayınlamıştı 50 60 yaşında adamlar büyüklerimiz yapılsın dediyse vardır bi bildikleri demişti herkeste yadırgamıştı. O yüzden birey olarak bilgi sahibi olun ve fikrinizi belirtin, birilerinin hedef göstermesinin peşine sorgusuz sualsiz gitmeyin.
                O beğenmediğiniz, ötekileştirdiğiniz küçük şehrin, hepinizi korkutan büyük sevdası.

Yorum

• Avrupada ya da amerika da yaşayan üyeler var onlarda görüşlerini belirtsinler. Kaç defa imar planı plan tadilatı kat artırımı kaç defa böyle şeylerle karşılaştılar cevap versinler ? Oralarda bütüncül planlar vardır ve neyin nereye ne şekilde yapılacağı bellidir. Onlar 50 60 sene içinde 1 2 stratejik değişikliği giderken bizde 1 sene içinde 100 lerce plan değişikliği oluyor.

Yukarda yazdım tekrar yazayım Yomradaki durum ortada büyükşehir diyor ki siz ruhsat verdiniz park bile yok Yomra diyor ki bizden acele plan istediniz bizde verdik bizim suçumuz yok diyor kaba tabirle..

He topu toptan sorumluluk yerel yönetimlerde diye belediyelere atmakta yanlış belediyede bu işi yapanlarda bu alanda okumuş kentini seven insanlar.

Mesela belediyenin bir projesi vardı köy alanlarında yapılacak yapılar için yanılmıyorsam 15 adet mimari proje çizdirmişti kötü görüntünün sağlıksız altyapının önüne geçmek için.

Tekrar diyorum bu konuda topu kimseye tek başına atamazsınız bu yanlıştır önce bilgi sahibi olun sonra kimi eleştiriyorsanız objektif şekilde eleştirin.
                  Saygılar.
                  O beğenmediğiniz, ötekileştirdiğiniz küçük şehrin, hepinizi korkutan büyük sevdası.

Yorum

• Neyse konu çok dağılmasın bence.
                    2016-05-04 19.21.06.jpg

Yorum

• İlk olarak barisb tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Gelecek sezon fikstürde ilk iki maçtan biri fb ile olursa şaşırmayın.
                      Biz zaten adaletsiz bir lig olduğuna inanıyoruz, ligin adaletli olduğuna inanan diğer paydaşlarımız o zaman yorum yapar.

Yorum

• İlk olarak nirvana ovalari tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        1990 yılındaki sel felaketinde karadeniz'in açığına doğru 100 metre dağdan kopmuş ağaçlarla doldu deniz. Köprüler yıkıldı, 40'ın üzerinde insan öldü. O tarihten beri öfkemizi alır gibi dolduruyoruz sahil şeridimizi.

Çarpık kentleşme sorunu genelde diplomalı adamları dinlemeyen diplomasız adamlar yüzünden kaynaklanıyor. Para ne yazık ki her şeyin önüne geçiyor.

TOKİ'nin gerekli altyapı çalışmalarını yapmış olduğunu varsaymak zorundayız. Zira bu konuda teknik belgelerle açıklama yapmalarını beklemek hayal olur.
                        İlkokul mezunu müteahhite iş bitirme belgesiyle ihaleye girme hakkı tanırsan olacağı bu olur.Diplomasız,eğitimsiz adamlar herşeyin en iyisini bildiğini sanır.

Yorum

• İlk olarak MertcaN.K.*61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Herhangi bir kurumun ya da kuruluşun savunucusu değilim şehirlerdeki bu durumu toptan odalara atmak yanlış bu ruhsatları veren ve planları onaylayan yerel yönetimlerdir.

Örnek eğer sadece kendi yorumunu değil de diğerlerini okuyorsan göreceksin ne faydası olduğunu yazdım.

Cahiliye demişsiniz ancak elinde veri olmadan neye dayandırdığını bile açıklamadığınız bu suçlama nedir peki ? Herhalde kurabildiğiniz ilişki odanın ismini şehirler ilişkilendirmekten öteye gidemiyor ?

Herhalde bi yanlış anlaşılma var arkadaşlar mimarlar odası ya da bu daldaki diğer odalar trabzona her yapılan binayı estetik açıdan değerlendirip olur kağıdı verip inşaat yapmıyor böyle bi yetkisi yok zaten. Bu tarz meslek odaları yerel yönetimlere tavsiye niyetinde veriler sunar kabul edip etmemek uyup uymamak yerel yönetimlerin işidir. Örnek vereyim mimarlar odası ya da diğer odalar deniz kenarına camdan 30 katlı bina yaptırmaz. Böyle bir binanın yapımı söz konusu olduğu zaman ilgili belediyeye bu konu hakkında olumsuz görüş sunar. Yapıp yapmamak imar planları dahilinde ya da o imar planlarında değişikliğe gitmekte ilgili belediyenin vereceği bir karardır.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Burada trabzonda yapılmış bir röportaj yayınlamıştı 50 60 yaşında adamlar büyüklerimiz yapılsın dediyse vardır bi bildikleri demişti herkeste yadırgamıştı. O yüzden birey olarak bilgi sahibi olun ve fikrinizi belirtin, birilerinin hedef göstermesinin peşine sorgusuz sualsiz gitmeyin.

Ben deniz kendinden olanı elbet alır sözüne cahillik dedim ve arkasındayım. Sen işini eğer gerektiği şekilde yaparsan hiçbir şey olmaz. Dünyada mühendislik çok üst seviyelerde ve bunun sınırı da pek yok. Ayrıca denizi dolduran tek ülke biz değiliz.

Mimarlar veya Mühendisler odasının misyonu değil ülkeye bugüne kadar vermiş olduklarından bahsediyorum ben. Bu odaların ülkeye zerrece fayda sağladığını düşünmüyorum. Çarpık yapılaşmada suçlu onlardır falan gibi bi cümle de etmedim. Bu tamamen senin uydurman. Elbette ki yerel yönetimler en büyük pay sahibidir. Ülkede bir çok yanlış var. Ben bunları tartışmıyorum şuan.

Ben bu işin içindeyim emin ol bilgim de var fikrim de. Benim mesleğimle ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sanırım sen oluyorsun şuan. Ayrıca ben seninle ilgili bir yorum da yapmadım. Kendi işine bakabilirsin.
                          Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

Yorum

• Viranın yaptığı beste yanlız efsane olmuş forum yöneticilerinden özel bir istek istedim inş. olumlu karşılarlar

Tüm stad atkıları açıp söylediğimizi düşündüğüm zaman tüm nefret , kızgınlık,üzüntü ve duygumuzu küfürsüz ve en etkili biçimde hem kamuoyuna hemde futbolculara çok büyük bir etki ediceğimizi düşünüyorum.

Yorum

• tüyler diken diken beste mükemmel olmuş

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X