Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Cenkhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Trabzonluya soruyorsun "Şu nasıl?" diye, %70'i beğenmiyor. Et döner ve sağ tandanslı siyasi parti haricindeki tüm soruların cevabı bizim şehirde böyle maalesef.

Konya ve futbol ikilisini bir arada düşünemiyorum (Bir futbol organizasyonu adaylığı için federasyonumuz vaktiyle daha çok yatak kapasitesi var diye Trabzon yerine yeşil Konyamızı eklemişti listeye gerçi, demek ki ben cahilim. Neyse dağıtmayayım..) ama Bursa dediğimiz Osmanlı'nın ihya etmek için en çok kastığı yerlerden biri olan şehrin futbol sembolü timsah yahu. Yani manyak insana saygı duyarım, medeni cesareti yüksek olur ama gülerim de Bizim "Aman evde tutmayalım da maça gelsin" diye uğraştığımız %70 de oyuncak timsah tipli çatı kaplamasına bayılıyor, iş bizim İngiliz modeli tribünlü ve modern Azerbaycan-Rusya yapılarındaki (nasıl sallıyorum ya) keskin hatlara sahip dış cepheli stadımıza gelince Auv! Hagi-Hasan Şaş denklemindeki sığlığın aynısı, üzgünüm.

Hayır mimari anlayış ve futbol kültürü konuşulacaksa eyvallah, günlerce tartışırım. Eksiğim varsa da öğrenmiş olurum, keyiftir. Ama arkadaş ben çalıştığım şantiyede 2000 satır iş programı yaparken günlerimi veriyorum, ecel teri döküyorum; millet gelmiş "Yau şurdaki prekastı (bunu da 1 sene önce katmış kelime haznesine) 10 gündür koymadılar, bu kafayla ağustosa bitmez tabii. Daha çim serip çatı yapacaz hadi bagaym ya.." çerçevesinde yorum yapıyor; komik buluyorum. Sorry.

Daha önce de söylemiştim, tekrarlayayım: Stadyumda önemli olan tek şey seyircinin oradan tiksinmemesidir. Beğenmesine, bayılmasına gerek yok. Zaten futbol kitlesi hurafe, totem, romantizm vs. sever, 5 sene sonra alışıp aşık olacak o apartman stayla kapalı tribününe bile. O koltukta otururken Real'e çakmıştık (inşallah, amin) diye sahiplenecek yapıyı.

Tek dileğim soğuk olmasın, rüzgar almasın ki insan gibi top oynanabilsin. Yoksa 5 derecelik açı farkını değil 40000 kişilik tribünde, post-it'e gönyeyle çizip eline versem yine anlayamazsın. Akustik, hacim yönetimi, maliyet analizi, iş programı vs. bunlar bir bütündür. Orada deniz varken başlar, açılış maçına kadar sürer. Gözüne güzel gelmeyen her detayı ufak ufak değiştirirsen 2 sene sonunda bitmez zaten, bittiğinde de ürüne bir bakarsın ki baştaki projeyle alakasız bir garabet doğmuş. Mahalle arası bina yapmak isteyen varsa hodri meydan, Boztepe orada. O yüzdendir ki, amatör inşaat paydaşlarına çok da kulak asmayan inşai ekip doğrusunu yapıyor. Sektördeki insan tipini de bildiğim için eminim ki burayı okumuyordur, olsun yine de tebrik ederim.

E.g.: Futbol aşkını en sevdiğim ekip İtalyanlardır ve bildiğim kadarıyla bir tane de adam gibi stadyumları yoktur güney kesiminde. Fakat en berserk seyirci de hep oradan çıkıyor nedense?! Napoli, Roma dediğiniz takımların şampiyonluk sayıları da 3-4. Bu dipsiz tutkunun kaynağının şikeci kuzeyden tiksiniyor olmaları olduğunu düşünüp kendi profilimize de benzetiyorum; haliyle içim rahat. Ülküsü olan camianın takılmayacağı detaylardır bunlar. Yok merdiven 2 piksel sola kaysaymış fotoğrafta da yok çıkış tüneli az daha ufak olsa çok saracakmış beyimize; geçiniz. Membranı Bim poşetinden yapsalar da yine benim mabedimdir o.

Buraya kadar okuduysan iyi bir abisindir o zaman sana soruyorum: İtalya'daki Napoli maçına gidiyorum, gelecek misin? Bunun organizasyonunu nasıl yapalım? Mesaj mı atışalım, başlık mı açışalım; ne edelim?
    Benim dediğim 2 satır birşey sen cevap vermişsin olmuş 200 satır...Sen olaya duygusal yönden bakmışsın biraz...Son dediğin şeyide şimdi yapmam zor imkanlarım kısıtlı...Yinede yazını okudum dediğin şeyler gelecekte olacak şeyler ama şuan yapılan bir yapı var onuda eleştirmek eksik yönlerini söylemek gerekir diye düşünüyorum..

Yorum

• İlk olarak Hazar_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Şu an dikiliyor denilen kolonlar tam olarak hangileri
      Tam olarak bu kolonlar

Yorum

• Daha önceden tartışılmıştı kardeniz kıyısında rüzgarın bol olduğu bu yerde membran ne kadar dayanıklı olur diye forumda epey sözü geçmişti...Bursa stadının parçalanan membranlarını gördükten sonra anladımki her sene bir membran parçalanmaları, yırtılmaları görecek gibiyiz...

Birde aklıma takılan bir nokta var beni aydınlatırsanız sevinirim...

Bizim çatı görünüşe göre stad içine eğimli...Bir yağmur yağışı sonrası bardaktan su dökülürcesine saha içerisine su inemzmi...

Yorum

• Bir üstümdeki arkadaş Güzel soru sormuşsun.

Yorum

• Doğalgaz olmazsa elektrik olur sorun olmaz..

Yorum

• İlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              daha önceden tartışılmıştı kardeniz kıyısında rüzgarın bol olduğu bu yerde membran ne kadar dayanıklı olur diye forumda epey sözü geçmişti...bursa stadının parçalanan membranlarını gördükten sonra anladımki her sene bir membran parçalanmaları, yırtılmaları görecek gibiyiz...

Bizim çatı görünüşe göre stad içine eğimli...bir yağmur yağışı sonrası bardaktan su dökülürcesine saha içerisine su inemzmi...
              hahahahahaaahhahahahah:d:d:d:d:d:d
              Miguel Veloso - Angel Lafita

Yorum

• İlk olarak ts_tuncay_ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Daha önceden tartışılmıştı kardeniz kıyısında rüzgarın bol olduğu bu yerde membran ne kadar dayanıklı olur diye forumda epey sözü geçmişti...Bursa stadının parçalanan membranlarını gördükten sonra anladımki her sene bir membran parçalanmaları, yırtılmaları görecek gibiyiz...

Bizim çatı görünüşe göre stad içine eğimli...Bir yağmur yağışı sonrası bardaktan su dökülürcesine saha içerisine su inemzmi...
                1. Bursa stadyumunda membran işlemi henüz devam etmekte ve etek kısmı yani dış kısım henüz montajı yapılmadığı için çatı membranı açıkta olduğu için yırtılması doğal bütün rüzgar yükü oraya bindiği için.
                2. Çatıdan sahaya bardaktan boşanırcasına bir yağmur görmeyeceksin nedeni ise çatıda biriken su oluklar yoluyla dışarı taşınacak.

Yorum

• İlk olarak Ogün' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Beyler

baraj gibi duruyor valla yalan yok hiç beğenmedim (bizim ki de 10 numara değil o ayrı)

Yorum

• İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    2. Çatıdan sahaya bardaktan boşanırcasına bir yağmur görmeyeceksin nedeni ise çatıda biriken su oluklar yoluyla dışarı taşınacak.
                    peki oluktan taşınan sular ne olacak? Melbourne Rectangular Stadında ki gibi bi arıtma tesisinde toplanıp stadın lavabolarında kullanılabilir mi...???

Yorum

• İlk olarak UNiVeRSeLoRD tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      peki oluktan taşınan sular ne olacak? Melbourne Rectangular Stadında ki gibi bi arıtma tesisinde toplanıp stadın lavabolarında kullanılabilir mi...???
                      Öyle bir proje var mı yok mu bilmiyorum.

Yorum

• buz kaymasindan kesilmis

bu da kar yükünden yikilan membran cati

bukadar dayanmis daha ne isteriz

alman stadlarinda membran

buda frankfurtun cabrio catisinin amerikan örnegi

ayni stadin perde ve yeniden cabrio cati sistemi
                        "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• Bu sezon bittiği gibi yeni stadın kombineleri çok ucuza satışa çıkmalı. Mesela; "ilk 1 ay içinde kampanyalı fiyattan satışta" denmeli. En ucuz kombine (kale arkası) 100-150 TL olmalı. Stad anca dolar. Sezon başlayınca en az 24 bin kombine satılmalı ki tüm sezon dolu tribünlere oynayabilelim.

Hatta 1 baktılar ki talep olmuyor, 50 TL ye indirilmeli kombineler. Çünkü ilk sezon tribünler dolmazsa birdaha hiç dolmaz. O statda oynamak da bize zarar olur anca.

Maç biletleri de;

Anadolu takımları ile maçlar; kale arkası 5 TL, maraton 15 TL
                          Derbiler ve Avrupa maçları; kale arkası 10 TL, maraton 30 TL olmalı.

Sezon bitiminde çalınan kupamız geri verilirse işte o zaman tam olarak dolu tribünlere oynarız. İnşallah da böyle olacak.
                          En son kyodou tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 02:24.
                          Şahıslardan önce kafalar değişmeli.

Yorum

• İlk olarak EgeKum tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            hahahahahaaahhahahahah:d:d:d:d:d:d
                            İnsanları hayvanlardan ayıran bir özelliktir düşünmek...

Bende düşündüm ve yorumladım ama sen dalgaya aldın neyse diyorum örnekleriyle gösteriyim belki insanlaşırsın...

Bizim stadta hazırdaki projede gördüğümüz kadarıyla çatı eğimi yarısı saha içerisine olacağından böyle bir durum olabilirmi...Örnek verdiğim fotoğraflarda stad eğimi dışa doğru bizde ise yarısı içe doğru...

Ayrıca stad çatısında da boşlulu kesimler mevcut..Bu durumda kar yağışında bu görüntüyle karşılaşma olasılığı nedir.

En son ts_tuncay_ts tarafından düzenlendi; 06.02.2015, 04:00.

Yorum

• Ben pek anlamıyorum da anlayanlara sunu soruyorum ; Tribünler sahaya yakınmı rakip takıp baskıyı hisedebilcekmi

Yorum

• İlk olarak yattarahayranı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Ben pek anlamıyorum da anlayanlara sunu soruyorum ; Tribünler sahaya yakınmı rakip takıp baskıyı hisedebilcekmi
                                Kale arkası 10 m maraton 8,5 m
                                Taraftar oldugu surece ligimizin en iyi atmosferi olarak ilk 3 kesin

Yorum

Yükleniyor...
                                X