Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Degerli Renkdasim,

Oncelikle Kayserispor ile karsilastirilmamiz gerektigini dusunuyorum. Soyle ki, Bir cirpida Trabzonspor taraftari olup her sene onemli miktarlar vererek Loca alabilecek capta 30-40 isadami aklima geliyor. Agaoglu, Ascioglu, Usta, Mehmet Ali Yilmaz, Sener Kardesler, Varlibas, Mehmet Nazif Gunal'in Ailesi, Bozoglu, Imamoglu, Emre Aksoy (AKS Insaat), Jet Fadil vs... Bu kisiler kombine almazlar ama boyle bir locayi sirf takima destek olsun diye alirlar. Gelmeseler bile bir sekilde kullanirlar. Bu localari Trabzon'da olanlar satin almayacaklar. Yanilgiya dusmeyelim.

Sonra sponsorlariniza daha konforlu ortamlar hazirlamaniz lazim. Simdi egri oturup dogru konusalim, hangi sponsorumuz onemli misafirini alip Avni Aker'de mac izlemeye getirir. Ama bir locasi olursa ve stat guzel olursa bunu yapabilir.

Takima aidiyet duyan, maddi gucu yerinde olan kisiler yapar bunu. Ben bile yurtdisindan gidemeyecegimi bile bile gecmis yillarda kombine almissam, bunu bircok isadami da yapacaktir. 120-130'u belki satamazsiniz ama ben 75-80 adetten asagi dusecegini de sanmiyorum.

Sezonluk 25 bin kombine ve 80 loca ile (ortalama 500 tl; 25.000*500=12.500.000 TL + 80*80.000=6.400.000 - toplam 18.900.000 TL) 6.300.000 Euro sezon basinda kasaniza koyma imkaniniz var. Eger buyuk takimiz diyorsak ve bunu da beceremiyorsak zaten kendimizi ayri kategoriye alma zamanimiz gelmistir.
    Yaniliyorsam duzeltin bizim en fazla kombine sattigimiz sezon 2008-2009 sezonu yaklasik 15 bin kombine olmasi lazim.

Bunlarin yarisini belediye almisti zaten. Trabzonsporun max satacagi kombine sayisi 20 bindir normalde.

Siz stadin kapasitesini arttirdiginiz icin kombine fiyatlari dusuruceksiniz. satacaginiz max kombine olsun 30 bin.

Eski 20 bin kombineyle yeni 30 bin kombinenin kulube getirecegi kar uc asagi bes yukari ayni olur.

Gercekci veriler sunlardir : Geneler yaydigimizda 15 bin kombine 20-30 kadarda loca satisi olur. Localarin bir kismini 10 bin liradan satarsak ozman belirttiginiz sayilari ulasabiliriz aksi takdirde cok ama cok zor.

Mehmet Ali Yilmaz tek kalemde soyluyorum loca falan almaz. Onursal baskani soyluorum size, diger saydiklarinizi siz dusununun.
    En son zahido tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 14:45.
    "İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanmaya başlar"

Yorum

• Ilk 1-2 sezon sizi yaniltmasin. Ilk sezonlar satilabilir genel olarak ongorumun dogru cikacagini dusunuyorum.

Insallah ben yanilirim. Hepimizin istegi guclu bir Trabzonspor olmasi. Bu belirttigim hususlarin stad yapimiylada alakasi yok.

Takimimiza genel olarak sahip cikmiyoruz. Kendimden ornek veriyim hala kulube uye olmadim.

Utanmam lazim bunun icin. Hayatimizin her aninda Trazonspor var ama kulube uye bile olmadim. Hepimizde var bu sorun. Takima sahip cikmiyoruz.

Yorum

• Vay arkadaş kapatalım dükkanı gidelim o zaman neyi konuşuyoruz burda daha?

Amaç ne yani onu anlamıyorum.

Olmaz, dolmaz, satılmaz...

Yeter da, nasıl olabileceğini, nasıl dolabileceğini, nasıl satılabileceğini bi konuşsak ya artık...

Yorum

• İlk olarak zahido tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Yaniliyorsam duzeltin biim en fazla kombine sattigimiz sezon 2008-2009 sezonu yaklasik 15 bin kombine olmasi lazim.

Bunlarin yarisini belediye almisti zaten. Trabzonsporun max satacagi kombine sayisi 20 bindir normalde.

Siz stadin kapasitesini arttirdiginiz icin kombine fiyatlari dusuruceksiniz. satacaginiz max kombine olsun 30 bin.

Eski 20 bin kombineyle yeni 30 bin kombinenin kulube getirecegi kar uc asagi bes yukari ayni olur.

Gercekci veriler sunlardir : Geneler yaydigimizda 15 bin kombine 20-30 kadarda loca satisi olur. Localarin bir kismini 10 bin liradan satarsak ozman belirttiginiz sayilari ulasabiliriz aksi takdirde cok ama cok zor.

Mehmet Ali Yilmaz tek kalemde soyluyorum loca falan almaz. Onursal baskani soyluorum size diger saydiklarinizi siz dusununun.
          Yeni stat etkisini cok kucumsuyorsunuz. Elimizdeki en iyi veri bu konuda Sikebahce ve Galatasaray'dir. Eski stadlarinda ve yeni stadlarindaki kombine oranlarini (alinan kombine / toplam kapasite) incelediginizde farki goreceksiniz. Belediyenin satin almasina deginmissiniz bu mali olarak kotu birsey degil, parasi odenmis bir hizmet sonucta. Tribune gelen taraftarin kalitesini etkiler o ayri. O yuzden 25 bin ortalama 500 TL tezi yanlis degil (Kale arkalari 250 TL - maraton 1000 TL civari alinarak yaklasik hesaplanmistir).

Bu arada onursal baskan almaz demissiniz bende unuttuklarimi ilave edeyim o zaman:

Cebi
          Ulusoy
          Albayrak
          Hacisuleymanoglu
          Cevahir
          Sadikoglu
          Kaptanoglu

Asagida ekledigim listede sadece 59 Trabzonlu is adami var. Yarisi Trabzonsporlu olsa ve bir loca alsa (ki hepsi fazlasini alabilecek kapasitede) sadece 30 loca yapar.
          Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
          You'll Never Walk Alone...
          https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• İlk olarak UğurB tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Yeni stat etkisini cok kucumsuyorsunuz. Elimizdeki en iyi veri bu konuda Sikebahce ve Galatasaray'dir. Eski stadlarinda ve yeni stadlarindaki kombine oranlarini (alinan kombine / toplam kapasite) incelediginizde farki goreceksiniz. Belediyenin satin almasina deginmissiniz bu mali olarak kotu birsey degil, parasi odenmis bir hizmet sonucta. Tribune gelen taraftarin kalitesini etkiler o ayri. O yuzden 25 bin ortalama 500 TL tezi yanlis degil (Kale arkalari 250 TL - maraton 1000 TL civari alinarak yaklasik hesaplanmistir).

Bu arada onursal baskan almaz demissiniz bende unuttuklarimi ilave edeyim o zaman:

Cebi
            Ulusoy
            Albayrak
            Hacisuleymanoglu
            Cevahir
            Sadikoglu
            Kaptanoglu

Asagida ekledigim listede sadece 59 Trabzonlu is adami var. Yarisi Trabzonsporlu olsa ve bir loca alsa (ki hepsi fazlasini alabilecek kapasitede) sadece 30 loca yapar.
            Kesinlikle katılıyorum. Rezil bi takım kurmadıktan sonra o localar mutlaka satılır kanımca
            Mavi ev tüplerinin üstüne bordo şeritlerin çekildiği yerdir burası.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Vay arkadaş kapatalım dükkanı gidelim o zaman neyi konuşuyoruz burda daha?

Amaç ne yani onu anlamıyorum.

Olmaz, dolmaz, satılmaz...

Yeter da, nasıl olabileceğini, nasıl dolabileceğini, nasıl satılabileceğini bi konuşsak ya artık...
              Iste esas sorularda bunlar zaten. Mevcudu anlattik simdiye kadar. Yani hicbirsey yapmazsak olacaklari soyledik.

Oncelikle loca alan kisilerin bir sekilde reklamlarini yapmali kulup. Yani locayi alan kisi Trabzon halkinin gozunde degerlenmeli.

Ikinci olarak taraftar olarak biz o stadta standart bir sayiya ulasmaliyiz. Butun stadi doldurmak gibi hedefler utopik olur.

Mesela her mac 25-30 bin kisinin altina dusmememiz lazim ki bunun icinde stat cevresindeki sosyal alanlari halkin beklentilerine gore dizayn edilmesi gerekir.

Bu konuda bizim yapabileceklerimiz kisitli. Esas Trabzonspor yonetiminin etkin rol ustlenmesi ve strateji gelistirmesi lazim bu hususlarda.

Yorum

• İlk olarak Derin Trabzon tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Neden ti ye almak olsun? 150 locanın 40 bin dolardan satılacağını söylemek ti ye almak olmuyorda loca sayısını 500 e çıkarmak mı ti ye almak oldu?

Şampiyonlar liginde finale kadar çıkacağımızı, ligte namağlup şampiyon olacağımızı garanti etsinler yinede 150 locayı 40 bin dolardan satamayız, burası Trabzon
                Aynen katılıyorum. Bazen yüksekten uçuyoruz, loca sayısı 100 olsun satalım para kazanalım! iyi de var mı Trazon'da o kadar locayı iyi fiyata satabileceğin kişiler? İstanbul'da yaşayan işadamları desen onlar belki stadın ilk yılı hatrına bir sinerjiyle para verirler ama sonraki sezonlar biraz zor. Adamın gönlü olsa loca yapılmasını beklemez zaten. Herzaman elini cebine atar. O yüzden mevcut loca sayısını ben normal buluyordum. 100 üzeri loca abartı olmuş. Sırf gaz alma hamlesiydi loca artırımı.

Diğer yandan yapacakları localar Mersin-Kayseri tarzı olursa zaten tam cümbüş olacak buralar.

Başka bir istek ise "24 saat yaşayan bir stat" olsun isteği. Arkadaş bu bir kültürdür. Mesela "loca sayısı artsın dünyalar kadar olsun 150-200 olsun" rüyası yerine, ilk çizimlerdeki gibi bütün o dolgu alanı kıyısının plaja çevrilmesini neden istemiyor bu şehir anlamıyorum. İşte sana en azından yaz aylarında 24 saat yaşatabileceğin bir cazibe merkezi. O plajın arkasının bir kısmına insanların ailesiyle veya arkadaşlarıyla alkol alabileceği barlar yapabilirsin, adam denizden çıkıp şortuyla, terliğiyle bara gidip alkolünü yudumlarısn. Gecenin diledikleri saatine kadar açık havada balığını ızgarasını yesin, alkolünü içeceğini içsin parayı bıraksın. Kalan kısımlara ise çay bahçesi tarzı insanların yaz akşamları zaman geçirebileceği yerlerde yaparsın. Gündüz denize girer denizin tadını çıkarır insanlar, akşamları da deniz esintisiyle keyfini çıkarırsın. Her kesime hitap edecek şekilde geliştir oraları. O kadar büyük alan var ki orada, kulüp belki otel bile yapabilir oraya. Civar illerden insan bile çekebilirsin. Kulüp plajın bir kısmını yüksek ücretle kendine ayırabilir. Trabzon'da yaşayan parası olan adamdan böyle de para kazanabilirsin. Al işte sana hem gelir kapısı hem eğlence alanları. Yahu denizi olupta doğru düzgün deniz kültürü olmayan bir şehir olmamalı Trabzon.
                En son erolizmts tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 15:28.
                "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• Büyümek istiyorsanız büyük düşünmeniz lazım. İstanbul'a köprü yapılırken ne gereği var deniliyordu. Şimdi üçüncüsü yapılıyor, yollar tüneller yetmiyor.

Siz eğer büyüme niyetindeyseniz o vizyona uygun adım atmalı ve yapılanmanızı oluşturmalısınız. Trabzonspor şehir kulübüdür, ama aynı zamanda ülke kulübüdür, hatta uluslararası bir kulüptür. Yeter ki bu potansiyeli değerlendirebilecek bilgide, uzmanlıkta kadrolarınız olsun. Takımınız iyi olsun, çatır çatır top oynasın. Umut versin, ışık saçsın...

Bakarsınız bu fazla denilen localar Trabzonspor camiasının biraraya gelmesine de yardımcı olur
                  Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                  Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                  Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                  Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• Fenerbahçe'de Alex'in bile locası vardı. Bide siz 40 bin doları çok büyük para sanıyorsunuz galiba.

Yorum

• İlk olarak zahido tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Iste esas sorularda bunlar zaten. Mevcudu anlattik simdiye kadar. Yani hicbirsey yapmazsak olacaklari soyledik.

Oncelikle loca alan kisilerin bir sekilde reklamlarini yapmali kulup. Yani locayi alan kisi Trabzon halkinin gozunde degerlenmeli.

Ikinci olarak taraftar olarak biz o stadta standart bir sayiya ulasmaliyiz. Butun stadi doldurmak gibi hedefler utopik olur.

Mesela her mac 25-30 bin kisinin altina dusmememiz lazim ki bunun icinde stat cevresindeki sosyal alanlari halkin beklentilerine gore dizayn edilmesi gerekir.

Bu konuda bizim yapabileceklerimiz kisitli. Esas Trabzonspor yonetiminin etkin rol ustlenmesi ve strateji gelistirmesi lazim bu hususlarda.
                      Aynen öyle ama biz de bu konuda düşünüp, fikirler üretmeliyiz ve yönetimden taleplerde bulunmalıyız.

Mesela sen üye değilsin, peki bugüne kadar sana gel üye ol diyen birisi oldu mu. Stadın çevresinde bi stand açan, üye olursanız şöyle şöyle avantajlarınız olur falan diyen.

Mesela benim hemen aklıma gelen üye olana staddaki cafe-restoran-avm ne varsa hepsinde indirim yaparsın mesela. Adam kendini ayrıcalıklı hisseder. Ama bunu taraftarın gözüne sokmak lazım. Öyle bi odada oturup gelsin taraftar üye olsun diye beklersek daha çok bekleriz.

Asıl iş yönetimde katılıyorum ama akıl akıldan üstündür. Bizler de düşünmeli, çözüm önerileri üretmeli ve bunları yöneticilere ulaştırma gayretinde olmalıyız artık.

Olumsuzlukları dile getirip zihin patinajı yapmanın bi yararı yok kimseye... Bu olumsuzlukları düzeltmenin derdinde olmalıyız.

Yorum

• Yukarda denildiği gibi her maç 25-30 bin gibi sabit bir rakama oynamak çok önemli. Bunun içinde Araklıdan Arsinden Ofdan Beşikdüzünden Sürmeden binlerce taraftar geliyorr ve gelmeye devam etmeli. Bizim taraftarımız elbetteki bu kahrı çekip takımı için kard yağmurda o stada gelir ancak bir raylı sistem yada metro en kötü ihtimalle metrobüs tarzı bişey ( zararına olsa dahi) bu şehre yapılmalıdır. Ki halkı biraz daha refaha kavuşturacak hiç birşey zarar değildir.

Yine yukarda çok güzel bir örnek verilmiş 1.köprü yapılırken kimse istemiyordu şimdi 3.sü yapılıyor.

Trabzon sadece park yapmaktan , 2-3 senede bir meydan düzenlenmesinden , maraş caddesinin trafik düzenlemesinden fazlasını hakediyor artık. Yoksa sadece ismi büyükşehir olur.
                        En son Fatih Kuloğlu tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 15:39.
                        Mavi ev tüplerinin üstüne bordo şeritlerin çekildiği yerdir burası.

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Büyümek istiyorsanız büyük düşünmeniz lazım. İstanbul'a köprü yapılırken ne gereği var deniliyordu. Şimdi üçüncüsü yapılıyor, yollar tüneller yetmiyor.
                          Hocam daha büyük düşünen bir başkası dördüncü köprüyü de yapabilir. Ben daha daha daha büyük düşünüyorum diyen de beşinci köprüyü yapabilir ama sonuç olarak o köprüler sorunu çözemiyor. Belki de sorunu artırıcı etkisi dahi olabiliyor. Çünkü planlı büyümüyor şehir. Özellikle son köprü de büyük düşünme ürünü değil, tamamen rant projesi. Yandaşlara satılan araziler ve sonrasında o arazi civarında yapılan otoban ve köprü. Hatta üçüncü köprü İstanbul'un kuzey ormanlarını ve su kaynaklarını da önümüzdeki 20-30 yıllık süreçte yok edecek. Büyük düşünülüyor dediğiniz istekler birgün ters tepebilir. Yani "büyük düşün çok loca yap" demek mantıklı değil. Allianz Arena'da loca sayısı 106. Küçük düşünüyorlar diyemeyiz. Sistemi varsa bir kulübün, adam gibi yönetiliyorsa o kulüp locasız da para kazanabilir.
                          "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Hocam daha büyük düşünen bir başkası dördüncü köprüyü de yapabilir. Ben daha daha daha büyük düşünüyorum diyen de beşinci köprüyü yapabilir ama sonuç olarak o köprüler sorunu çözemiyor. Belki de sorunu artırıcı etkisi dahi olabiliyor. Çünkü planlı büyümüyor şehir. Özellikle son köprü de büyük düşünme ürünü değil, tamamen rant projesi. Yandaşlara satılan araziler ve sonrasında o arazi civarında yapılan otoban ve köprü. Hatta üçüncü köprü İstanbul'un kuzey ormanlarını ve su kaynaklarını da önümüzdeki 20-30 yıllık süreçte yok edecek. Büyük düşünülüyor dediğiniz istekler birgün ters tepebilir. Yani "büyük düşün çok loca yap" demek mantıklı değil. Allianz Arena'da loca sayısı 106. Küçük düşünüyorlar diyemeyiz. Sistemi varsa bir kulübün, adam gibi yönetiliyorsa o kulüp locasız da para kazanabilir.
                            Loca üzerinden kazanma potansiyelimiz varken katma değeri daha düşük şeylerle neden vakit kaybedelim? İşin politika kısmına girmek istemiyorum. Elbette köprü yaparken etrafı değerlenecek, rant artacak. Bazı yerler berbat olacak. Bazısı inşaat sektörüne yatırım ekonomiyi canlandırır diyecek, bazısı rant üzerinden talan var diyecek, bazısı yol geldi diyecek. Herkes kendi açısından haklı. Maksat büyürken bu handikaplardan korunmayı da sağlamak olmalı

Üstad anlatmaya çalıştığım localar varlığınızdır. Kullanmasını bilirsek burdan iyi para kazanabiliriz. Ama dar gözlükle bakarsak Trabzon'da o parayı kim verir deriz. O parayı Trabzon'da verecek yeterli kişi çıkmazsa ülke çapından toplarsınız. O da mı yetmedi? Komşu ülkelerden toplarsınız. Yeter ki nasıl toplayacağınızı bilin, küçük düşünmeyin. Yoksa mesele madem para geliyor 500 daha yapalım meselesi değil
                            En son Travelair tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 15:48.
                            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• stadyum yapımı hızla devam ediyor...katlar yükseldikçe sevincimiz de artıyor..bu arada seçim yatırımcılarının da pek sesi çıkmaz oldu..yok üç seçim götürür, yok beş seçim götürür diyenler sanırım işin ciddiyetini şimdi daha iyi anladı..arkadaşlar stad yapımının seçimlerle uzaktan yakından ilgisi yok..bizdeki gecikmenin sebebi yer yokluğu,bürokrasinin yavaş işleyişi ve bir takım fuzuli engellemelerdi onlar aşılınca bakın işler nasıl yoluna girdi..inşallah verilen sürede inşaat biterde hepimiz tribünlerdeki yerimizi alırız.

Yorum

• Mersin'in Localarından

Kadir Has Localarından

Türk Telekom Arena

2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                                Gerçek budur. ☆

Yorum

Çalışıyor...
                                X