Trabzon'un en güzel yeri yok edildi. Rusya ile birleştirseler ne fayda?
Ayrıca gözünüzü kapatınca gerçekler kaybolmaz. Orada durur, dosdoğru.
Yeni stadin Akyazi ya yapilmasina basindan beri razi gelmemis birisi olarak tamamen katiliyorum. Orada gecen cocukluk anilarimiz, denize girdigimiz günler bir yana, Trabzon un sehre gelenleri karsiladigi bir yer gibiydi ve merkezdeki en temiz kiyi seridiydi.
Sirf aykiri olmak icin demiyoruz. Tipik bir görmemislik sendromu, onu diyoruz.
Ilk neden arena isminin bir özelligi veya ayricaligi olmamasidir. Siradan.
Ikinci neden ise taklit olmasidir.
Taklit ne demektir ve ne zaman bu durum söz konusu olur? Evet, stadinizin ismini hic bir alakasi olmadigi halde, sirf yeni moda oldugu icin (Avrupa'da) özümsemeye calismaktir. Yani taklit etmektir.
Kisaca zevksizligin en büyük göstergesidir. Zevksiz insanlarin zevksizliklerinden ortaya cikan bir seydir. Taklit ederek zevkli olacagini sanmasidir. Aklina baska fikir gelmedigi icin "en iyisi biz baskalari ne yapiyorsa onu yapalim" denmesidir.
Tam olarak buna özenmislik diyorlar galiba. Bu konuda Türkler benim gördügüm kadariyla bir numara. Bu kadar baska ülkelere özenen baska bir toplum daha görmedim. Kendi kisiliginden utanan ve ortaya yaratici bir sey cikaramayan bir topluluk.
Ücüncü neden ise ne alaka? Yani kendi yörenizin veya ülkenizin sembollerinden yararlanmak varken, neden baska uzak yörelerin adlandirmalarini aliyoruz? Onlarin Roma kültüründen gelen arenalari var.
Dogal olarak arena ismini benimseyebiliyorlar.
Bizim benimsedigimiz bir sey degil ki bu. Bizimle alakasi olmayan bir sey.
Emirhan adli renktasimizin dedigi gibi, elin Ingilizi yapinca "vaaaaaooovv" oluyor. Birisi Firtina Yaylasi veya Vadisi deyince olmuyor. Asagilik kompleksinin verdigi bir sey galiba.
Bu dedigim durumu Istanbul'da galiba görebilirsiniz. Lokantalar, bakkalar, hoteller, barlar daha fazla prestijli görünmek icin artik bugünlerde komik olan Ingilizce veya baska yabanci isimler kullanmaya basladilar. Sanki bir b** varmis havasina bürünmek icin.
Dördüncü nedenim ise prestij meselesi. Cok eskiden dilimize stadyum kelimesi zaten girmis. Bir de arena ismi girmesin. O kadar alcalmayalim.
"Cool" görünmek icin iki dakikada satmayalim kisiligimizi ki zaten hicte cool olmuyor, sadece siradanlasmis oluyoruz.
Umarim yeterince aciklayici olmustur.
Gençler için afilli bir isim Arena ama ben her zaman için ifrit olmuşumdur bu Arena olayına,
çok güzel izah etmişsin renktaş ellerine de sağlık fikrine de
H.Avni Aker ve Şamil Ekinci'nin kalıcı bir şekilde kullanılmasını çok isterim ama stad ismi olmaları artık imkansız gibi geliyor bana,günümüz futbolunun ruhu artık para olduğunu için gücümüz yetmez o isimleri stad ismi olarak kullanmaya. 28TS61 Renktaşın dediği çok mantıklı,
bu 2 güzel insanın isimleri trübünlere konulup vefamız ıspatlanabilir.
Stad ismi için ise mutlaka Fırtına olmalı,fazla kasmadan tabii
Örneğin: Ağaoğlu Fırtına Stadyumu,Vodafone Fırtına Stadyumu vsvs gibi.
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
hep aynı konuya geliyoruz , üstte biri çoğu yerde stadyumların yarılandığını söyledi , acaba trabzonda arsa varmıydı , bunun için özel kanun çıkmadımı , bu kadar büyük bir yeri doldurmak kolay mı , kendi insanlarımız itiraz edipte inşaatı durdurmadı mı , ayrıca bu kadar büyük bir kompleks şeklinde başka bir yer yok , geç kalındığı doğrudur ama siyasi düşüncelerinizi bir kenara bırakında rasyonel düşünün ..
Stayumun mevcut yeri fazlasıyla yeterdi buna....
Yok trafik olucakmış diyor bazı arkadaşlar..... Peki oraya alışverişmerkezi ve binlerce konut yapıldığında trafik olmayacakmı.... Araçlar havadanmı gidecek.... onlara yol bulan stadyumada bulabilirdi diye düşünüyorum...
mevzunun benim açımdan siyasetle herhangi bir ilgisi yok....hiç bir zaman olmadıda...
ben Akyazıda lisedeyken bol bol yüzmeye giderdim... Nasıl bir yer olduğunu buraya yazan çoğu insandan çok daha iyi biliyorum.... nasıl bir yerin katletildiğinide biliyorum....
burada yaşayan orayı bilen herkeste biliyor...
Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yok trafik olucakmış diyor bazı arkadaşlar..... Peki oraya alışverişmerkezi ve binlerce konut yapıldığında trafik olmayacakmı.... Araçlar havadanmı gidecek.... onlara yol bulan stadyumada bulabilirdi diye düşünüyorum...
mevzunun benim açımdan siyasetle herhangi bir ilgisi yok....hiç bir zaman olmadıda...
ben Akyazıda lisedeyken bol bol yüzmeye giderdim... Nasıl bir yer olduğunu buraya yazan çoğu insandan çok daha iyi biliyorum.... nasıl bir yerin katletildiğinide biliyorum....
burada yaşayan orayı bilen herkeste biliyor...
Abi merakimdan soruyorum.
Akyaziya kumsal yapilmasini isteyenler var. Disaridan gelen universiteli nufüsu gözardi edersek Trabzon halkinin buyuk cogunlugu sahil yapilsa denize girer mi? Belki soru garip olabilir. Cunku muhafazakar yapisindan dolayi soruyorum.
Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
Abi merakimdan soruyorum.
Akyaziya kumsal yapilmasini isteyenler var. Disaridan gelen universiteli nufüsu gözardi edersek Trabzon halkinin buyuk cogunlugu sahil yapilsa denize girer mi? Belki soru garip olabilir. Cunku muhafazakar yapisindan dolayi soruyorum.
Sevgili Arkadaşım....
Yazın memlekete gelmiş olsaydın sorunun cevabınıda otomatikmen almış olurdun.....
Bölgemiz ve ilimiz yapısı itibarıyla muhafazakar olmakla birlikte her türlü sosyal aktiviteyide sever.....
Yani mesela 19 Mayıs'ta Kuran Kerim okuma yarışması olsada full çeker Haluk Levent konseri olsada full çeker...içeride ayaktada yer bulamazsınız....
Sahillerde fazlasıyla dolar.. Üniversitede biraz etken olabilir ama bölge halkıda denizle iç içedir...Merkezde Havaaalanı tarafı, Akçakale tarafı, Çarşıbaşı ve Beşikdüzünde plajlarımızda kadınlar erkekler rahatça denize girilbiliyor... vede büyük yoğunluk oluyor...
Diğer ilçelerdede denize girilebilecek bütün ufak tefek kumsallar hatta taşlar yaz boyu tıklım tıklım oluyor..özellikle hafta sonu Oftan Trabzona gelene kadar neredeyse bütün yolda parkeden araçları görebiliyorum...
Umarım sorunun cevabını verebilmişimdir...
saygılarımla...
En son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 28.11.2013, 11:45.
Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yazın memlekete gelmiş olsaydın sorunun cevabınıda otomatikmen almış olurdun.....
Bölgemiz ve ilimiz yapısı itibarıyla muhafazakar olmakla birlikte her türlü sosyal aktiviteyide sever.....
Yani mesela 19 Mayıs'ta Kuran Kerim okuma yarışması olsada full çeker Haluk Levent konseri olsada full çeker...içeride ayaktada yer bulamazsınız....
Sahiller fazlasıyla dolar..Merkezde Havaaalanı tarafı, Akçakale tarafı, Çarşıbaşı ve Beşikdüzünde plajlarımız mevcut kadın erkekli denize girileiliyor...
Diğer ilçelerdede denize girilebilecek bütün ufak tefek kumsallar hatta taşlar yaz boyu tıklım tıklım oluyor..özellikle hafta sonu Oftan Trabzona gelene kadar neredeyse bütün yolda parkeden araçları görebiliyorum...
Umarım sorunun cevabını verebilmişimdir...
saygılarımla...
Hiç gelme firsatim olmadigi icin bilgisizligimi mazur gör.
Olmasi gerekenlerde zaten anlattigin gibi olmali.
Yeteri kadarda aciklamissin abi.
Tesekkurler
Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
buraya yetkili olarak yazan cevap nickli arkadaş bizim stat haricinde ki stadların projelerinin değiştirilebilir olduğunu ancak bizim stat projesinin değiştirilemez olduğunu söylemişti. bunda stadın revize edilmesinden dolayı doğacak gecikmeleri önlemek için olduğunu söylemişti. dolayısıyla bizde değişiklik yapmak imkansız değil ancak keyfiyete göre değil daha çok güvenlik önlemlerine göre yapılabiliyor. ondan dolayı çatı sistemi ve stadın yer altından yer üstüne alınma durumları gündemdeydi bunda güvenlik önlemleri göz önüne alındı.
bende şunu anlamıyorum. diğer statlarda inşaat halindeyken proje revize ediliyor birşey olmuyor da bizim stata gelince neden projede gecikme oluyor..
bütün stat projeleri avam proje, bizimki nihai proje.. ne tesadüf ya..
gaysenin stadyumdan baska nesi varda arena ve spor kompleksi deniyor ? biri ortaya bisey atiyor herkes gaza geliyor.
cok gereksiz isler arena veya kompleks demek.
böyle özentilere gerek yok. stadyum stadyumdur o kadar.
ingilizler bu işi çözmüş. adamlar statlarına bulunduğu yerin adıyla hitap ediyorlar . örneğin; old trafford (manchester) , anfield road -anfield yolu, (liverpool), stamford birdge-stamford köprüsü (chelsea), white hard lane(tothenam),.. ben akyazı park derken aslında biraz bunu kastetmiştim. akyazının bir doğal park benzerliğinden dolayı...neyse. bi arena ismi verirler bize.
Yorum