Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Murat' tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Projeye ne yapıp edilmeli ve en az 4000 kişilik bir spor salonu eklenmeli. Spor salonu olmadan spor kompleksi mi olurmuş hiç.
    Salon işi yalan oldu ben size söyliyim. En iyimser tarafımla söylüyorum, stad bittikten 5 sene sonra ''belki'' yapılır. Ha bu konuyla çok ilgilenen bi yönetici, belediye başkanı olursa o önayak olur yapılır belki ama şu anki yöneticilerimizle o salon oraya yapılmaz, öyle bir gündemleri yok çünkü...

Yorum

• İlk olarak cakalkerem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      size de birşey yaramıyor....

işin birde diğer kısmına bakın....
      stadı olmayan hangi takım başarılı olmuş...

Orada yapılacak aktivitelerden satışlardan kulübün kasasına girecek paraya bakın...

size ne ister a kişisi yapsın ister b ne farkeder.....
      kasaya girecek paraya bakalımda aziz niye hapiste yattı fenev niye ş.ligine gidemedi onu söylesene, ben para vercem maçlara gitcem fenev gelcek hırsızlık yapacak ceza almıcak bizde işimize bakcaz daha bir isteğiniz varmı
      kahramanlar bordo mavi giyer.
      komandolar viravira61.

Yorum

• İlk olarak brnclhn tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        aynen öle trabzon başkaldırıdır olayı bence tarihe gömüldü ve daha da kötüye gidiyor... trabzon boyun eğmektir olmasın o söz yakında inşallah...
        bu şehirden bir tane parti birinci çıkacak değil mi bu parti aziz yıldırıma büyük haksızlık yapıldı diyen mhp mi, aziz yıldırımı belediye başkan adayı yapmak üzere görüşen chp mi, göz göre göre adaleti sağlamayan akp mi yoksa pkknın partisi olan ancak fener şike yapmıştır ve trabzonsporun hakkı yenmiştir diyen bdp mi olmalı? maalesef biri kazanak ancak her halukarda trabzonspor kaybedecek..

Yorum

• Trabzonspor'un stadının adı Hüseyin Avni Aker olarak kalası gerekiyor,gerekli...Akyazı devletin unutmuşluğunun o coğrafyaya özürüdür.
          Bu coğrafya herşeyini kendi yapmıştır yıllarca,gelişmişlikten,gelirden yıllarca hep en azını almıştır.

Kimdir Hüseyin Avni Aker? Hüseyin Avni Aker’in özelliği ve benzersizliği nereden gelmektedir?

Hüseyin Avni Aker, Trabzon’un ilk beden eğitimi öğretmenidir. Spor adamı olarak kendini yetiştirir, spor için çalışmalar yapar, bir eğitimci, bir sporcu ve bir Trabzonlu olarak Trabzon’da sporun gelişmesi için öncülük eder. O ve sporcu diğer arkadaşları. Stadyumum yapılmasında en çok emeği geçen isimlerin başında gelir Hüseyin Avni aker. Hüseyin Avni Aker ve arkadaşlarının müthiş çabası ve isteğinin yegane dayanağı vardır “ Biz spor yapmak istiyoruz, gençlerimizin spor yapacağı bir stadyum yapmak istiyoruz ve yapacağız da”

Hüseyin Avni Aker ve stadyuma ismin verilmesi konusunu Hüseyin Avni Aker'in arkadaşı olan ünlü Beden Eğitimi Öğretmeni ve antrenör Hayri Gür şöyle anlatıyor

“1940'lı yıllarda Hüseyin Avni Aker'le aynı okulda beraber çalıştık. Kendisi hem lisede öğretmendi hem de Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü'nde vali nezdinde asbaşkanlık görevini yürütüyordu. 1972-77 yılları arasında Trabzon'da Beden Terbiyesi'nde 5 yıl bölge müdürü olarak çalıştım. Bu sırada stad inşaatı tamamen bitmiş ve isim aranıyordu. Zamanın valisi Adil Ciğeroğlu başkanlığında bir genel kurul oluşturuldu. Bu genel kurul da ben de vardım ve Hüseyin Avni Aker ismini ben teklif ettim. Çünkü bu stada en çok onun emeği geçmişti. Sanat Okulu ile Yeni Mahalle arası o zamanlar uçurumdu ve bu uçurumu at arabaları ile toprak taşıyarak doldurduk. Toprağı zemine serdikten sonra çimleri ekmeye başladık. Daha sonra ise altmış kişilik kapalı tribün ile açık tribün yaptık. O zamanın parasıyla tüm bunlar 40 bin liraya mal olmuştu. Tüm bunları vali Ciğeroğlu'na anlatınca o da bana hak verdi ve stada Avni Aker'in isminin verilmesini istedi.”

An itibariyle Hüseyin Avni Aker stadı bu özelliğiyle de Türkiye Futbol Ligi’nin en anlamlı ve en mesaj verici stadyumudur. Bu özelliğiyle tektir. Çünkü, spor Trabzon şehrine “Yapın” talimatı ile gelmemişti. Trabzon şehri spor yapıyordu ve spor yapabilmek için çalışıyordu. Eski ve kadim kökleri vardı. Spor’un başlangıcı bir “Emir” ile değildi Trabzon’da.

Bu özelliğe sahip bir stadyum daha vardı. Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı. Ali Sami Yen; futbolcu, spor kulübü yöneticisi olarak sporun içinden gelen ve hayatını sporun içinden geçiren bir Kurucu Başkandı. Ancak endüstriyel futbol bu ismin de hafızalardan silinmesine neden olacak. Galatasaray artık “Türk Telekom Arena” ismiyle özdeşleşecek.

Ancak Hüseyin Avni Aker ismi ve verdiği mesajla ilgili bir sorun var; Akyazı Projesi. Akyazı Projesinin yapılabilirliğindeki muallaklık bir yana bu proje gerçekleştirilirse ya endüstriyel futbolun ya da siyasi isimlerin eline geçebilecek bir özelliğin ve yok olacak bir mesajın tehlikesi. Burada vurgumuzu yapmak lazım. Yeni stadyum ne olursa olsun “Hüseyin Avni Aker” Stadyumu olarak kalmak zorundadır. Yıllar yılı pas geçtiğimiz ve göz ardı ettiğimiz kadim mesajlarımızla beraber bambaşka bir mesajımız da silinip gitmesin. Gitmemeli.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nı bu şekilde anlatıp, manalarını derinleştirdiğimize göre bu manaları gerçek anlamda “tek” yapan farklılıklara da bakmak lazım. Diğer takımların ve şehirlerin stadyumlarına.

Anlattıklarımıza açık örnekler vererek devam edelim. Devlet eliyle yaptırılmış ve spor yapın “mesajını” hala taşıyan stadyumlar ve şehirlere bakalım.

Elazığ Atatürk Stadı, Eskişehirspor Atatürk Stadı, Bursa Atatürk Stadı, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, Manisa 19 Mayıs Stadı, Sivas 4 Eylül Stadı, Ordu 19 Eylül Stadı, Ankara 19 Mayıs Stadı

Şimdi de siyasetçilerin çabaları ile dönemlerinde yapılmış olan stadyumlara ve siyasi anlamları olan stadyumlara bakalım.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı; Şükrü Saracoğlu devrin başbakanıydı. Ve gücü temsil ediyordu
          Beşiktaş İnönü Stadyumu. İsmet İnönü cumhuriyet’in milli şefi ve İkinci Cumhurbaşkanıydı. Gücü temsil ediyordu.
          Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı; Recep Tayyip Erdoğan, devrin başbakanı ve gücü temsil ediyor.
          Gaziantep Kamil Ocak Stadı; Kamil Ocak siyasetçiydi. Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği ve Spor Bakanlığı yaptı. Siyaseti ve devlet erkinin temsil ediyordu.
          Karabük Necmettin Şeyhoğlu Stadı; Necmetin Şeyhoğlu Kulübün kuruluşunda kulüp yöneticiliği yapan ve aynı zamanda Karabük Belediye Başkanı olan siyasetçiydi. Siyaseti temsil ediyordu
          Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu; Tevfik Sırrı Gür 6 yıl Mersin Valiliği yaptı. Vali Bey bürokrasinin ve devlet erkinin temsilciydi.

Bunun yanında futbolun endüstrileşmesi, budaklanması ve gücün farklı noktalara kaymasıyla ilişkilendirilebilecek yeni stadyumlar inşa ediliyordu. Bu gelişim özellikle futbolun büyük bir ekonomik paya dönüştüğü, serbest piyasa ekonomisinin futbola da etki etmeye başladığı, futbolun anlamının devşirildiği 2000 yılı sonrasına denk gelir. Markaların stadyumları.

Mardan Antalyaspor Stadı; Azeri iş adamı Telman Sarkhan İsmailov'un Antalya’ya getirdiği Mardan markasının kalıcığını yaşatmak için yaptırdğı ve Antalyaspor’a tahsis ettiği stadyum.
          Kayseri Kadir Has Stadı; Kadir Has zengin bir işadamıydı. Sporla ve futbolla ilgisi yoktu. Kayseri Belediyesinin ve mirasçılarının çabalarıyla stadyum yapıldı ve Stadyumun ismine Kadir Has ismi verildi.
          Daha önce de bahsettiğimiz Galatasaray’ın Türk Telekom Arenası’da bu gruba girmekte.

Devletin yaptırdığı stadyumlar, Siyasi güçlerin ve gücün yaptırdığı stadyumlar ve dönüşümün aynası olan Markaların Stadyumları.

Yorum

• Hüseyin Avni Aker olmalı yine.

Şuanki stat arazisini para karşılığı olmaksızın Trabznspor'a veren Hüseyin Avker'in ismi yeni stadyuma da verilmeli.
            .

Yorum

• İlk olarak gabric tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Uyutulan Trabzon ve 10 sene sonunda atılan temel.. 2015 Mayısta biteceğine inanmıyorum ben..

Stad ismi de ya ağaoğlu arena ya da turkcell park olur herhalde, boşuna isim düşünmeyin, para konuşur
              Benim gönlümde de Vestel var, eski günlerdeki gibi

Vestel Futbol Meydanı ''VFM''

2020 UEFA Manşeti: ''Barcelona knocked out in VFM''

Yorum

• Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak olan Akyazı stadının temel atma törenine vatandaşların ilgisinin az olması nedeniyle morali bozuldu.

Sinirli tavırlarıyla dikkat çeken Başkan Hacıosmanoğlu bu kadar önemli bir günde vatandaşların bu açılışa ilgi göstermemesi kendisini üzdüğünü belirtti.

Bu konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu ''Trabzon için bu çok önemli günde taraftarın ve vatandaşların burada olmasını beklerdim. Bu takıma böyle mi sahip çıkıyorlar. Trabzonspor'un stadının temel atma törenin yapılacağı bu günde daha çok insanın burada olmasını beklerdim'' diyerek adeta isyan etti.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak olan Akyazı stadının temel atma törenine vatandaşların ilgisinin az olması nedeniyle morali bozuldu.Sinirli tavırlarıyla dikkat çeken Başkan Hacıosm

Haberin altındaki yorumlar herşeyi açıklıyor. Başkan Trabzon insanı artık şunu anladı. Biz çok iyi bir takımda olsak, tüm maçları da kazansak, istanbul takımları şike yaparak, teşvik vererek, tffyi satın alarak bir şekilde hakkımız olan şampiyonluğu çalıyor ve Türkiye Cumhuriyeti devleti de iktidarıyla, muhalefetiyle, iş dünyasıyla, medyasıyla, kamu kurumlarıyla şikeye, şikecilere, suça ve suçlulara sahip çıkıyor. Bu durumda Trabzon insanı stada niye gitsin, gidip neye sevinsin? Bunları düşünemeyen başkan ve oy hesabı yüzünden adaleti rafa kaldıran siyesetçileri istemiyorum.
                Marka değerini sevdiğimin Türk futbolu....

Yorum

• Trt haberde başbakan vakfıkebide konuşuyor stadyum açılışından daha fazla kalabalık var hanım teyzler saolsun
                  ömür umuttan önce bitmeli

Yorum

• Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
                    Real Madrid
                    Manchester United
                    twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• İlk olarak ahokan253 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bu şehirden bir tane parti birinci çıkacak değil mi bu parti aziz yıldırıma büyük haksızlık yapıldı diyen mhp mi, aziz yıldırımı belediye başkan adayı yapmak üzere görüşen chp mi, göz göre göre adaleti sağlamayan akp mi yoksa pkknın partisi olan ancak fener şike yapmıştır ve trabzonsporun hakkı yenmiştir diyen bdp mi olmalı? maalesef biri kazanak ancak her halukarda trabzonspor kaybedecek..
                      çok doğru...ama seçim sonucu diil önemli olan konu trabzonspor...yani sadece trabzonspor konusunda hiç bi siyasi partiye destek verilmemeli desteği geçtim artık yalakalık boyutundayız.bu formaya gönül veren hiç kimse takımı siyasete alet etmesin.. sen nasıl bi başkansın nası bi tribün liderisin kardeşim sen bi tek trabzonsporu savunacakasın.....ama bu kişilerin umurunda diil trabzonspor... herhangi bi parti geldiğinde şu şehre o siyasiler bu takımın adını AĞZINA ALAMAYACAK, UTANACAK....

Yorum

• Katılım az olduğu için bizim kabadayı ikili üzülmüş.

Yevmiyeyle adam getirecektiniz, şamar geliyor şamar.
                        ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

• İlk olarak Serdær tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ibretlik resim....biri şb için herkesi silen başbakan,biri galatasaraylıyım dien trabzonlu bi bakan,biri çok adaletli(!) spor bakanı,ve diğeri maçlarda bile zor gördüğümüz ama erdoğanın peşine istanbullara giden bir başkan...

Yorum

• Branda Arena'dan güzel isim mi olur?
                            Gecti, istemem gelmeni.

Yorum

• İlk olarak alihan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Hacıosmanoğlu'nun stadın isim hakkı için Ali Ağaoğlu'yla anlaştığını duymuştum yüksek bir rakam gelecekti, sanıyorum bugün başbakan o işi bozdu anket vs.. gibi söylemlerde bulunarak.
                              Başbakan bu projeye 500 milyon TL yatırım yaptık dedi. Sanırım spor tesislerinin yanısıra dolgunun diğer yarısı ve ulaşım için açılan tüneli,yolu,raylı sistemi de birlikte kastetti

İsim için anket dediyse ilginç. Vapurların tipi, otobüslerin rengi, anten kulesi tasarımı için yarışma ve anket açılırken bunca milyonluk stadyum için böyle bir proje yarışması açılmadı ama ismi için anket deniyor

Benzer şekilde isim hakkını kiralayacaksak bu ihaleye çıkarak yapılmalı. Milyon €'ların döndüğü bir işte istediğinize iş veremezsiniz
                              En son Travelair tarafından düzenlendi; 24.11.2013, 13:56.
                              Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                              Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                              Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                              Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• rte ve suat kılıç'ın arasından kafasını uzatmaya ve yer kapmaya çalışan iho'nun zavallı fotoğrafına bakıyorum da acıyorum artık bu adama kızmıyorum...
                                ÖNCE TRABZONSPOR DİYECEKSİN…ENDÜSTRİYEL FUTBOLA HAYIR!!! #DİREN TRABZONSPOR

UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN...#KORAY ÇAPOĞLU

Yorum

Yükleniyor...
                                X