Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• bisi sorcam trabzondaki ekonomik durum nasil son zamanlarda piyasa canli mi yani esnafin durumu nasil?

Yorum

• stadin kapasiyesinin ileri de artirilam durumu olabilir mi peki

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yalnız şöyle bir durum var; bu tünellerin işe yaraması için Kanuni Bulvarı'nın hizmete girmesi gerek. Stad bitene kadar Kanuni'nin bitmesi imkansız. O zaman bu tüneller fazla işe yaramaz gibime geliyor. Beklenen faydanın sağlanabilmesi için Kanuni Bulvarı'nın bitmesi, hatta bulvarı tanjanta bağlayacak dikey yolların da tamamlanması lazım diye düşünüyorum...
        benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla kanuni bulvarı ihale edildikten sonra ya da edilmeden önce de olabilir ihaleyi alan firmayla akyazıdan başlayacak yol tünellerle yıldızlıya bağlaması konuşulmuş ve 19 km olarak hesaplanan yol sonradan 21 ya da 22 km (tam bilemiyorum) çıkarılmış. tabi bu ihale şartlarına uygunmudur ve ya tamamen farklı bir ihale mi yapıldı vs bunları bilmiyorum. ancak yıldızlıda ki karayollarının arka tarafına ihaleyi alan firma büyük bir şantiye kurdu. kanuni bulvarının diğer kısımlarında çalışma olmaması ve akyazıya tünel açılması da bu söylediklerimi güçlendiriyor. ancak söylediğim gibi bu dediklerim akçaabat dolmuşlarından ve bazı arkadaşlarımdan duyduklarım olayın iç yüzünü hafta sonu öğreniriz diye tahmin ediyorum.

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          stadin kapasiyesinin ileri de artirilam durumu olabilir mi peki
          Evet, memur sınavlarında 100.000 kişiye kadar büyütülebilecekmiş... Zaten başka türlü de dolmaz.

Yorum

• İlk olarak DEEP BLUE tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bu yörük çadırının, Mainz kulübünden afırtma olduğu gerçeği bile, o şehrin insanlarına yapılmış bir hakarettir.
            Bence abartiyorsunuz. Nasil sizin zevkiniz benimkisi ile örtüsmüyorsa (sanirsam), bir projeyi biri begenmeyebilir ama digeri begenebilir. Yani bir projeyi bir cok yere önerebilirsiniz. Bunda bir sakinca yok. Yanlis bilmiyorsam New York'ta olan Özgürlük Heykeli asil olarak Misir'a önerilmis. Yani New York'lular sizce bir hakaret olarak algiliyor mudur bunu? Bugün o sehrin sembolü olan, bugün dünyada belki en popüler yapit. Kimse ilk olarak bu suraya önerilmisti demiyor.

Önemli olan ilk olarak kime önerildigi degil, projenin begenilip begenilmedigidir. Yani bize uygun mudur?
            Ben stadyumun dis görünüsünü hic begenmiyorum, niye sectiler bilmiyorum. Trabzon sehrine uygun mudur (jeofizik olarak), onu degerlendiremiyorum.
            Bizi rahatsiz edecek olan mesele bu.
            Belki Mainz'e önerilmis olan degil, Real Madrid'e önerilmis bir proje de bize düsebilirdi. Önemli olan projenin degeri. Siz ikinci sinif olarak degerlendiriyorsunuz ve ben de bu konuda size katiliyorum. Yani ben de tatmin degilim. O konuda ne desek az.

''tükenmişlerin yetersizlik sendromuna'' bağlamak ve teşhisi bu bağlamda koymak gerekir...
            Bunu acar misiniz?

Yorum

• Trabzon'lu arkadaşlar kızacak ama, yav bu kadar şatafatlı bir projeye ne gerek vardı ki? :d Sadece stat yapsalar yeterliydi aslında. Birisi Akyazı projesinin devlete (halka) maliyeti aşağı yukarı ne kadar olacak yazabilir mi? Yani yollarıyla beraber.

Çünkü merak ediyorum, bu proje genel anlamda Trabzon'u en çok göç veren 11.şehir olmaktan çıkarıyor mu? İş olanaklarını artırıp, şehrin refah düzeyinde bir artış yaratıyor mu? Gençlerin kaçar gibi batıya göçünü engelleyecek mi? Trabzon'u en çok göç veren şehirler arasından çıkarıp, en çok göç alan şehirler arasına mı sokacak? Sosyal ve ekonomik gelişmişlik konusunda şehirde doping etkisi mi yaratacak? Sonuçta gençlik olimpiyatları da derken Trabzon zaten iyi kötü ülkede tesis bakımından önde gelen şehirlerinden biri sayılır. Yani sevgili arkadaşlarım, canım takımdaşlarım, sevgili Trabzon'lular, şu projede stadyum haricindeki birçok şeye harcanacak yüzbinlerce liranın, Trabzon halkının ekonomik geri kalmışlığının giderilmesi için kullanılmasını neden istemiyorsunuz?

Bence başbakan geldiğinde, membrandan, çatıdan söz edin eyvallah ama Trabzon'lunun ekonomisin'den de bahsedin. Hani nereye kadar yolla, betonla oyumuzu alacaksın? -Ki kaç yıl geçmiş şu projenin dillendirilmesi üzerinden. Halâ bunun üzerinden oy devşiriyorsunuz. Söyleyin bunları da. Hani kocaman bir Akyazı projen olmaz ama güzelinden bir stadın olur. Ekonomin iyi olur, para sorunun azalır, o stadyumu her maçta doldurursun. Daha çok lisanslı ürün alabilirsin. Seyirci sorunu yaşamazsın, Avni Aker'de 15 bini zor bulurken Akyazı'yı kim dolduracak temalı yakınmalarını yapmazsın. Daha güzel bir hayatın olur, maddi sorunun olmaz. Ailenle eğlenceye gider gibi gidersin maçlara. Hani şu imrendiğimiz ecnebiler gibi. Cidden birisi bana yazabilir mi bu kadar büyük bir projenin çok büyük faidelerini. Hani 'hizmet ediyorlar ve haklı olarak oy alıyorlar' deniyor ya. O yüzden soruyorum. Hani Trabzon'u duble yol manyağı yapsalar da ne kazandırdılar sana? Yoksa Akyazı projesi ile yolum da olacak, cebim de dolacak o stat da tıka basa dolacak mı?
              En son erolizmts tarafından düzenlendi; 20.11.2013, 23:07.
              "get up, stand up: don't give up the fight!"

twitter

Yorum

• İlk olarak ccd6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                bisi sorcam trabzondaki ekonomik durum nasil son zamanlarda piyasa canli mi yani esnafin durumu nasil?

Köylünün fındığı iyi para ederken işler daha iyi idi... fındık yoğurdunu, kivi suyu katarak sulandırdılar; 7 Liraya çıkan fındık, 5 yıl sonra 2 Liraya kadar düştü...

İhracat yüzakımıza peçe taktılar... üretme sana para vereyim oldu... yeni stadla ne alâkası var ki demeyin; cebi delik taraftar, hakkını hamsi balığı olmasa savunamaz!... Bu mevsim, kilosu 1 Liraya kadar indi.

Üniversite öğrencileri sağolsun; gözde işyeri malsahiplerini zengin ediyorlar!... esnaf ağlıyorsa durumu iyidir; sesi çıkmayanlarsa bağrı yanıklar... Trabzonspor tek tesellileri...

Arada-bir uç gel... Trabzonumun iyod kokulu havasına bayılıyorum... dur, şimdi camı açıp bir oh daha diyeyim, Senin adına... deniz tarafındaki pencereye gidiyorum.(Yok, iyod kokusu yerine egzos kokuyor... pişman oldum)

kadiryeter
                tp://forum.bordomavi.net
                En son Kadir Yeter tarafından düzenlendi; 20.11.2013, 23:19.

Yorum

• İlk olarak erolizmts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Trabzon'lu arkadaşlar kızacak ama, yav bu kadar şatafatlı bir projeye ne gerek vardı ki? :d Sadece stat yapsalar yeterliydi aslında. Birisi Akyazı projesinin devlete (halka) maliyeti aşağı yukarı ne kadar olacak yazabilir mi? Yani yollarıyla beraber.

Çünkü merak ediyorum, bu proje genel anlamda Trabzon'u en çok göç veren 11.şehir olmaktan çıkarıyor mu? İş olanaklarını artırıp, şehrin refah düzeyinde bir artış yaratıyor mu? Gençlerin kaçar gibi batıya göçünü engelleyecek mi? Trabzon'u en çok göç veren şehirler arasından çıkarıp, en çok göç alan şehirler arasına mı sokacak? Sosyal ve ekonomik gelişmişlik konusunda şehirde doping etkisi mi yaratacak? Sonuçta gençlik olimpiyatları da derken Trabzon zaten iyi kötü ülkede tesis bakımından önde gelen şehirlerinden biri sayılır. Yani sevgili arkadaşlarım, canım takımdaşlarım, sevgili Trabzon'lular, şu projede stadyum haricindeki birçok şeye harcanacak yüzbinlerce liranın, Trabzon halkının ekonomik geri kalmışlığının giderilmesi için kullanılmasını neden istemiyorsunuz?

Bence başbakan geldiğinde, membrandan, çatıdan söz edin eyvallah ama Trabzon'lunun ekonomisin'den de bahsedin. Hani nereye kadar yolla, betonla oyumuzu alacaksın? -Ki kaç yıl geçmiş şu projenin dillendirilmesi üzerinden. Halâ bunun üzerinden oy devşiriyorsunuz. Söyleyin bunları da. Hani kocaman bir Akyazı projen olmaz ama güzelinden bir stadın olur. Ekonomin iyi olur, para sorunun azalır, o stadyumu her maçta doldurursun. Daha çok lisanslı ürün alabilirsin. Seyirci sorunu yaşamazsın, Avni Aker'de 15 bini zor bulurken Akyazı'yı kim dolduracak temalı yakınmalarını yapmazsın. Daha güzel bir hayatın olur, maddi sorunun olmaz. Ailenle eğlenceye gider gibi gidersin maçlara. Hani şu imrendiğimiz ecnebiler gibi. Cidden birisi bana yazabilir mi bu kadar büyük bir projenin çok büyük faidelerini. Hani 'hizmet ediyorlar ve haklı olarak oy alıyorlar' deniyor ya. O yüzden soruyorum. Hani Trabzon'u duble yol manyağı yapsalar da ne kazandırdılar sana? Yoksa Akyazı projesi ile yolum da olacak, cebim de dolacak o stat da tıka basa dolacak mı?
                  tamam da orada avm de olacak veya ufak iş yerleri olacak otel olacak belki hastane olacak.. belki herkesin karnını doyurmayacak ama ufak da olsa iş sahaları oluşacak. sadece stad yapılsa bunlar olmayacaktı. ha ben belki mikro düşündüm söylediklerinizi. ama bir yerde de devletin görevidir insanlara sosyal olanaklar sağlamak sosyal alanlar oluşturmak. trabzonda parası olana da imkanlar verilmek zorundadır. arabası olana yol eğlence isteyene sosyal imkan sağlanmalıdır. her şeye iş aş yemek penceresinden bakmamak lazım.. yoksa işsizliğin en fazla olduğu illerden olan adanaya hiç park bahçe yapılmamalı yollar yarım bırakılıp hep sanayi kurulmalı işsizlik düşürülmeli? bu mu olmalı yani?

Yorum

Trabzon'lu arkadaşlar kızacak ama, yav bu kadar şatafatlı bir projeye ne gerek vardı ki? :d Sadece stat yapsalar yeterliydi aslında. Birisi Akyazı projesinin devlete (halka) maliyeti aşağı yukarı ne kadar olacak yazabilir mi? Yani yollarıyla beraber.

Akyazı Stadyum Projesi, iktidarın sahip olduğu kamu olanaklarıyla Trabzon kenti ve Trabzonspor'a yaptığı sadaka yatırımdır benim gözümde. Bunu bile şatafatlı bir şekilde sunmayı bilmişlerdir.

Memleketim insanı sadıktır. Uyanık çevreler kendilerince güzelce değerlendiriyorlar.
                    https://twitter.com/Kalkisim_M

Adalet tecelli etmedikçe umrum yok.

Yorum

• İlk olarak Muhammet Kalkışım tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Memleketim insanı sadıktır.
                      Sadiktir derken?

Yorum

• İlk olarak cerasus tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Sadiktir derken?
                        Başta ailesine, örf ve adetine, vatanına, dinine...

Son madde Türkiye genelinde uygulanıyor zaten. Hemşehrim olan saf ve temiz insanlar da inandıkları bir yalanın arkasından gidiyor.

Çektiğimiz 2.5 yıllık işkence bu "sadakat"in bir sonucu.
                        https://twitter.com/Kalkisim_M

Adalet tecelli etmedikçe umrum yok.

Yorum

Hocam bu projenin ''hayata geçirilebilir'' olmasının şartı şatafatlı olmasına bağlı zaten. Devletin stadyum dışında harcayacağı para paradan sayılmaz. Oysa o alanın geri kalan yarısı potansiyel ''artı para'' demek.

Bazı arkadaşlar bu projenin yapılış şeklini anlayamıyor sanırım. ''Yerine yapılsaydı'', ''Başka yere yapılsaydı'' gibi görüşlerin hepsi bu devasa dolgunun ve projenin yapılmasından daha pahalıya geliyor.

Hep anlatmaya çalışıyorum: Devlet dolguya 40 milyon harcadı ve 800 dönüme yakın bir arazi elde etti. Bu arazi Akyazı'da hazır olsa ve istimlak etmeye kalksan değeri en az 1 milyar lira. 1 milyar liralık yeri 40 milyona kapattığını düşün, devletin yaptığı iş bu.

Stadyum, sahalar, gsgm binası, diğer ufak tefek binalar (toplam 200 milyon lira harcanacak) dışında kalan boş alan büyük bir değer şu an. Yaklaşık yarım milyar lira değerinde bir araziden bahsediyoruz. Oraya devlet para harcamayacak artık, aksine para kazanacak oradan. Otel yapacak olana verecek, avm yapacak olana verecek, residans yapacak olana verecek, para kazanacak...

Bu proje tamamlandığında TOKİ bu işten kar etmiş olarak bile çıkabilir, hatta büyük ihtimalle öyle olacak.

Ayrıca Trabzonspor, tesislerini buraya taşıma fırsatına sahip artık. Olası bir havalimanı genişlemesinde mevcut tesislerden çıkmak zorunda kalabiliriz ve yeni tesisimiz şimdiden hazır. Mevcut tesisten kazanacağımız para da cebimizde kalır, yeni tesisi bedavaya getirmiş oluruz.

Yani arkadaşlar bu projeye nereden bakarsanız bakın karlı bir proje ve Trabzon'a ve Trabzonspor'a yeni bir soluk getirecektir.

Stad projesinden ben de memnun değilim, gecikmesine ben de sinir oldum ama projenin geri kalanından gayet memnunum kendi adıma. Mesela ben bu alanın çoğunu yukarıda belirttiğim ''para kazandıracak'' binalar için ayıracaklarını düşünmüştüm ama çoğunu spora ayırdılar, şaşırttılar beni açıkçası.

Bence bu saatten sonra kötümser yaklaşmak yerine bu projeden maksimum faydayı nasıl sağlarız onun yollarını aramamız gerek.
                          En son f1bekir tarafından düzenlendi; 20.11.2013, 23:57.

Yorum

• İlk olarak Muhammet Kalkışım tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Hemşehrim olan saf ve temiz insanlar da inandıkları bir yalanın arkasından gidiyor.
                            Yani akillari yetmiyor yalani dogrudan ayirmaya, öyle mi?

Çektiğimiz 2.5 yıllık işkence bu "sadakat"in bir sonucu.
                            Nasil yani?
                            En son cerasus tarafından düzenlendi; 20.11.2013, 23:59.

Yorum

• Yol stadyum içi değil Kanuni bulvarı için yapılıyor stadyumun trafiğini de rahatlatacak tabi.
                              Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• İlk olarak ahokan253 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla kanuni bulvarı ihale edildikten sonra ya da edilmeden önce de olabilir ihaleyi alan firmayla akyazıdan başlayacak yol tünellerle yıldızlıya bağlaması konuşulmuş ve 19 km olarak hesaplanan yol sonradan 21 ya da 22 km (tam bilemiyorum) çıkarılmış. tabi bu ihale şartlarına uygunmudur ve ya tamamen farklı bir ihale mi yapıldı vs bunları bilmiyorum. ancak yıldızlıda ki karayollarının arka tarafına ihaleyi alan firma büyük bir şantiye kurdu. kanuni bulvarının diğer kısımlarında çalışma olmaması ve akyazıya tünel açılması da bu söylediklerimi güçlendiriyor. ancak söylediğim gibi bu dediklerim akçaabat dolmuşlarından ve bazı arkadaşlarımdan duyduklarım olayın iç yüzünü hafta sonu öğreniriz diye tahmin ediyorum.
                                Yani benim anladığım, ağırlığı bu tarafa verip ilk olarak tünelleri ve bu yonca kavşakları bitirecekler. Kanuni Bulvarı'nda öyle ciddi bir çalışma göremedim ben?

Sonuç olarak tünel bittiği zaman, Akçaabat tarafından tünele girdiğimizde en az bi 5 yıl şehrin içine bağlanacağız yine, Kanuni Bulvarı'na bağlanamayacağız gibime geliyor. Bu da trafiği ne kadar rahatlatabilir bilemiyorum. Gerçi otopark kapasitesi de azmış zaten, umudumuz raylı sistem

Yorum

Çalışıyor...
                                X