Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak vasili tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bende senin yazıdığımdan bunu nasıl çıkardığını anlamadım. Ben de diyorum proje yarışması yapılsaydı, taraftarında onayına sunulsaydı. Ama bir takım hatalar neticesinde bu proje sabit oldu ve yapım aşamasında.

Bana Mainz, yada Antep'e özel loca sistemi nasıl olur anlatırmısın. Spartak da böyle loca yapıyor şimdi, onlarda Mainz dan mı çaldılar?

Bir mimar bu projeyi çizmiş, çizerken gidip Mainz' a da sormamış sizin yöresel yada simgesel bir ikonunuz var mı ona göre stad çizeyim. Adam basbaya kendi mimari perspektifine göre bir çizim yapmış, Mainz proje yarışmasına girmiş, ama başkası seçilmiş. Bu bu stadın Mainz'a özel olduğunu sağlamaz. Trabzon kendisinden proje istemiş, kendi dizaynını sunmuş TOKİ de kabul etmiş. Mainz'ın dizaynı değil mimarın kendi dizaynı olyor bu.
    Şöyle anlatayım, eğer bir yarışmayı kazanmak istiyorsan o yarışmanın kurallarına göre hareket etmek mecburiyetindesin. Örneğin Mainz'e beğendirmek için renklerini stadda kullanırsın, loca sayısını ona göre tutarsın, tribünün ortasına yaparsın gibi. Ama yarışma bizde yapılmadı. O yüzden beğendirmek gibi bir derdi yok. Skorbordda yazan skoru değiştir yeter. Bizim yarıştığımız rakibimiz örneğin gs. Kaç locası var? 186. Senin? 49. Nasıl yapmış localarını? Stadın etrafına. Sen? Tek tribünün ortasına.Yarışmaktan bahsettik değil mi? Bir tv kanalı bir yarışma düzenlerken diğeri hemen benzer yarışma yaparak ratingini bölüyor? Neden? Bizim fanteziye ihtiyacımız yok. Özel dizayn dediysem hamsi motifinden de bahsetmiyorum, fanteziden de. Trabzonspor'un büyük kulüp kalması adına ihtiyaçları adına kendine özel, rakipleriyle yarışabilecek birtakım düzenlemelerden söz ediyorum. Yoksa her projenin güzel tarafları bulunabilir

Bu arada ortada hata falan yok. Proje dayatıldı
    En son Travelair tarafından düzenlendi; 17.02.2013, 14:05.
    Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
    Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
    Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
    Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• hayır bu stad'ın neresini beğeniliyor anlamıyorum. Beğenenler bu stad da benim göremediğin neyi görüyor acaba merak ediyorum? Zaten proje sana özel olarak hazırlanmış değil bari içini baştan tasarla da özen gösterdiğin belli olsun. Aslında çok uzağa gitmeye'de gerek yok şu stadın bi benzerini yapsan kimse karşı çıkardı ki?

Bari içini juve stadı gibi yapsalar...
      Eski kullanıcı adı: olikos61
      Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
      Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....

Yorum

• İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Şöyle anlatayım, eğer bir yarışmayı kazanmak istiyorsan o yarışmanın kurallarına göre hareket etmek mecburiyetindesin. Örneğin Mainz'e beğendirmek için renklerini stadda kullanırsın, loca sayısını ona göre tutarsın, tribünün ortasına yaparsın gibi. Ama yarışma bizde yapılmadı. O yüzden beğendirmek gibi bir derdi yok. Skorbordda yazan skoru değiştir yeter. Bizim yarıştığımız rakibimiz örneğin gs. Kaç locası var? 186. Senin? 49. Nasıl yapmış localarını? Stadın etrafına. Sen? Tek tribünün ortasına.Yarışmaktan bahsettik değil mi? Bir tv kanalı bir yarışma düzenlerken diğeri hemen benzer yarışma yaparak ratingini bölüyor? Neden? Bizim fanteziye ihtiyacımız yok. Özel dizayn dediysem hamsi motifinden de bahsetmiyorum, fanteziden de. Trabzonspor'un büyük kulüp kalması adına ihtiyaçları adına kendine özel, rakipleriyle yarışabilecek birtakım düzenlemelerden söz ediyorum. Yoksa her projenin güzel tarafları bulunabilir

Bu arada ortada hata falan yok. Proje dayatıldı
        Arkadaşım ben yarışma yapılması gerektiğini söylüyorum zaten. Ama yanlış yapıldı, kimseye sormadan bunu seçtiler. Loca diyorsunda locanın orta kata yapılmasıyla aralara yapılması farkı neden bu kadar sorun. Bu mu Mainz'ı karakterize ediyor. 49 loca az olabilir. 70-80 olmalıydı katılıyorum. Ama 180 filan bırakın hocam ya, eti belli sütü belli Trabzon'un. Millet bilet alıp stada gelmiyor 180 tane locanın ne anlamı var. Herşey kararında güzel, sidik yarıştırmak olmamalı amaç. JUVE gidip 70 binlik stad niye yapmadı, benımkı en büyük olsun diye, adam kapasitesini bildi bunu en makul şekilde kullandı.
        horyanli

Yorum

• Hamburg'un 50 loca'si var. Bayern Münih'in 103. Cok ucuyoruz bazi konularda.
          TRABZONSPOR 1967

Yorum

Arkadaşım ben yarışma yapılması gerektiğini söylüyorum zaten. Ama yanlış yapıldı, kimseye sormadan bunu seçtiler. Loca diyorsunda locanın orta kata yapılmasıyla aralara yapılması farkı neden bu kadar sorun. Bu mu Mainz'ı karakterize ediyor. 49 loca az olabilir. 70-80 olmalıydı katılıyorum. Ama 180 filan bırakın hocam ya, eti belli sütü belli Trabzon'un. Millet bilet alıp stada gelmiyor 180 tane locanın ne anlamı var. Herşey kararında güzel, sidik yarıştırmak olmamalı amaç. JUVE gidip 70 binlik stad niye yapmadı, benımkı en büyük olsun diye, adam kapasitesini bildi bunu en makul şekilde kullandı.
            gs ile yarışıyoruz. O halde? Nasıl dolduracağız bunun çözümünü bulalım, yoksa dolduramayız yapmayalım demeyelim, şu okullar olmasaydı ne güzel yönetirdim diyen gibi. Trabzonspor takımı başarılı olsun talebi de olur. 50 sene kullanacağız.

gs eski stadında ortalama 10 bin kişiye oynuyordu. De ki 15 bin. Şimdi?
            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

gs ile yarışıyoruz. O halde? Nasıl dolduracağız bunun çözümünü bulalım, yoksa dolduramayız yapmayalım demeyelim, şu okullar olmasaydı ne güzel yönetirdim diyen gibi. Trabzonspor takımı başarılı olsun talebi de olur. 50 sene kullanacağız.

gs eski stadında ortalama 10 bin kişiye oynuyordu. De ki 15 bin. Şimdi?
              Ya hocam ciddi ciddi 100 üzeri loca da verim alabileceğimizi düşünüyorsun. Trabzon şehrinin ekonomik yapısından haberin varmı acaba? 50 biraz az 80 olsa iyi olurdu ama 50'nin şöyle bir avantajı olur, az olan kıymetli olur yani, 80 loca da 1 tanesini 10 bin e satacaksan, 50 de bu 15 bin olur.

Yarışmak demek herşeyinin aynı çapta olması demek değil. İstanbul 15 milyon. 6-7 milyon GS taraftarı var. Trabzon 750 bin. He arkadaş seneler içinde biz dortmund gibi stadı fulleriz. her maç 40 bin. O zaman dersin ki stad yetmiyo. Böyle bir şey ihtimaline karşılık şimdiden 60 binlik stad yapılmaz. Bu bütün değerlendirme analizlerine aykırıdır. Kulüp kendi parası ile yapsa, neyse ama devlet bunu yapmaz.
              horyanli

Yorum

• Hem biz kanun uyarınca Avni Aker'in tapusuna talip olabiliriz. En az 15-20 milyon TL harcamamız oldu oraya. Kanuna göre harcamayı stad değerinden düşüp satın alabiliyorsun. Madem Avni Aker para etmiyor, öyle bir yol denerdik. Anlaşırdın bir spor kuruluşuyla yap işlet devret vs. Üstüne de antreman tesislerini 60 milyona mı daha fazlaya mı neyse havalimanı genişleyecek diye satardın o para da sana kalırdı. Kendi projemizi de kendimiz yapar beğenirdik. Şimdi hem Avni Aker'den hem de tapulu malımız olan tesislerimizden oluyoruz, bir de söz hakkımız yok, herşey dayatılmayla

Yakın zamanda göreceksiniz feybe ve bjk stadlarını satın alma yoluna gidecek. bjk zaten kendisi yaptırıyor, araziyi de alırlar, İETT kısmını da yeni projeye eklediler zaten

Yorum

• Farkındaysanız hala projenin detaylı özellikleri ortada yok herhangi bir sunum yok bu başlı başına bir skandaldır bakanın inisiyatifine kalmış bir proje.Taraftar olarak ne yapıldığını bilmek bizim hakkımız.

Yorum

• Yok neden 49 loca var yok projeden neden yat limanı çıkarıldı bilmem ne.
                    Sanki yatınla stada gelip locadan maç izleyeceksin

Yorum

Ya hocam ciddi ciddi 100 üzeri loca da verim alabileceğimizi düşünüyorsun. Trabzon şehrinin ekonomik yapısından haberin varmı acaba? 50 biraz az 80 olsa iyi olurdu ama 50'nin şöyle bir avantajı olur, az olan kıymetli olur yani, 80 loca da 1 tanesini 10 bin e satacaksan, 50 de bu 15 bin olur.

Yarışmak demek herşeyinin aynı çapta olması demek değil. İstanbul 15 milyon. 6-7 milyon GS taraftarı var. Trabzon 750 bin. He arkadaş seneler içinde biz dortmund gibi stadı fulleriz. her maç 40 bin. O zaman dersin ki stad yetmiyo. Böyle bir şey ihtimaline karşılık şimdiden 60 binlik stad yapılmaz. Bu bütün değerlendirme analizlerine aykırıdır. Kulüp kendi parası ile yapsa, neyse ama devlet bunu yapmaz.
                      Hocam ama az olan kıymetli olur diyorsun. 30 tane yapalım öyleyse? Arasıra bazı renkdaşlar da geliyor buraya ya ne gerek var 40 bine, çekirdek çitniyorlar, yap 25 binlik gerçek taraftar gelsin. Sanki şimdi geliyor. Burda örneği verdim. Biz taraftar nasıl gelir bunun çözümüne bakmalıyız, yoksa dolduramayızın çözümüne değil. Takım başarılı olursa dolar. O localara İstanbul'dan da gelen olur. Trabzon'dan da. Almanya'dan da, Ankara'dan da, Azerbaycan'dan da... Hem gs 186 locayı aynı fiyata satmıyor ki? Açısına, yerine, özelliğine göre fiyatlarını çeşitlendirmiş, taraftar bütçesi neye yeterse orayı alıyor. Optimum gelir kalıyor. Sen hem az yapıyorsun hem açı aynı aşağı yukarı. gs hem de bunları 3-5 senelik oalrak satıyor toplu para geliyor. Sen sattın bitti. Kaça katlayacak seni rakiplerin?

Yorum

Hem biz kanun uyarınca Avni Aker'in tapusuna talip olabiliriz. En az 15-20 milyon TL harcamamız oldu oraya. Kanuna göre harcamayı stad değerinden düşüp satın alabiliyorsun. Madem Avni Aker para etmiyor, öyle bir yol denerdik. Anlaşırdın bir spor kuruluşuyla yap işlet devret vs. Üstüne de antreman tesislerini 60 milyona mı daha fazlaya mı neyse havalimanı genişleyecek diye satardın o para da sana kalırdı. Kendi projemizi de kendimiz yapar beğenirdik. Şimdi hem Avni Aker'den hem de tapulu malımız olan tesislerimizden oluyoruz, bir de söz hakkımız yok, herşey dayatılmayla

Yakın zamanda göreceksiniz feybe ve bjk stadlarını satın alma yoluna gidecek. bjk zaten kendisi yaptırıyor, araziyi de alırlar, İETT kısmını da yeni projeye eklediler zaten
                        Bunun olması için iyi bir mali yapı ve bu şart sağlandığı takdirde iyi de bir idealist başkan olması gerekirdi. Bende bunu isterdim. Ama bizim için imkansız.

Ayrıca Kulüp tesislerinin elimizden gittiğine dair bir bilgi yok. Orası TS tapulu arazisi. Akyazı Projesi ile TOKİ, GSGM arazilerini alacak.
                        horyanli

Yorum

• "Mainz beğenmedi" değil, "mimarın elinde kaldı, bize dayatıldı" buradaki asıl problem bu.

Anlamamakta diretiyorsunuz...
                          Milli Takımım TRABZONSPOR
                          Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                          Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                          Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• Proje genişlerken sanırım antreman tesisleri de dahil edildi. Öyle kalmış aklımda

Yorum

• İlk olarak Zafer Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Hamburg'un 50 loca'si var. Bayern Münih'in 103. Cok ucuyoruz bazi konularda.
                              İlk olarak alper* tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Yok neden 49 loca var yok projeden neden yat limanı çıkarıldı bilmem ne.
                              Sanki yatınla stada gelip locadan maç izleyeceksin
                              Yani diyorsunuz ki Trabzon fakirdir. Böyle seyler gelmez bizim oraya.

Yorum

Hocam ama az olan kıymetli olur diyorsun. 30 tane yapalım öyleyse? Arasıra bazı renkdaşlar da geliyor buraya ya ne gerek var 40 bine, çekirdek çitniyorlar, yap 25 binlik gerçek taraftar gelsin. Sanki şimdi geliyor. Burda örneği verdim. Biz taraftar nasıl gelir bunun çözümüne bakmalıyız, yoksa dolduramayızın çözümüne değil. Takım başarılı olursa dolar. O localara İstanbul'dan da gelen olur. Trabzon'dan da. Almanya'dan da, Ankara'dan da, Azerbaycan'dan da... Hem gs 186 locayı aynı fiyata satmıyor ki? Açısına, yerine, özelliğine göre fiyatlarını çeşitlendirmiş, taraftar bütçesi neye yeterse orayı alıyor. Optimum gelir kalıyor. Sen hem az yapıyorsun hem açı aynı aşağı yukarı. gs hem de bunları 3-5 senelik oalrak satıyor toplu para geliyor. Sen sattın bitti. Kaça katlayacak seni rakiplerin?
                                Ya GS nin bizi Stad gelirlerinde her türlü geçmesi Allahın emri. Yapma hocam realiteye bak biraz. İdealist düşünmek güzel ama gerçekler var birde. Trabzonlu zenginlerle ve sayısıyla GS bir mi. Malesef bu işin kuralı bu. Başka bir kural işlemiyor. Az olan değerli olur dediğim bi sınır dahilinde elbette genel olarak söylemiyorum.
                                horyanli

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X