Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak yancev tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    sürekli bu forumu takip ediyorum yazdığınız her kelime şuanki hükümeti destekleyen cümleler, kimse kimseyi kandırmasın bu hukumet söz verdi yıllar gecti işi ağırdan alıyor ve bu stadı secim vaadi olarak önümüze koyacaklar. gidin yerinde görün 2 kamyonlamı yapılır dolgu.
    aynen katiliyorum. Kendim gidip goremedim ama gidip gorenlere gore hukumet satmaya calisacak oralari. Oyle stat falan projesi yok. Dolgu yapildi bitiyor ama dedigin gibi 2 kamyonla.
    "Gençliğimizi büyük bir savaş beklemektedir. Bozgunculuğa, tembelliğe, ahlaksızlığa, cehalete, yalancılığa karşı büyük bir savaş." Alparslan Turkeş

Yorum

• İlk olarak Adem Özdemir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      aynen katiliyorum. Kendim gidip goremedim ama gidip gorenlere gore hukumet satmaya calisacak oralari. Oyle stat falan projesi yok. Dolgu yapildi bitiyor ama dedigin gibi 2 kamyonla.
      Hükümet nasıl satmaya çalışacak gidip görenlere göre arkadaşlarına bir sorarmısın merak ettim
      # Fırtınam bu yolda hep seninle !

Yorum

• Skytürkte başkana çok güzel bir twit atılmıştı proje ne olacak modern stat istiyoruz diye ama sunucu onu es geçti sadece projenin gecikmesinden bahsettiler.

Yorum

• ya beyler. farzedelim ki; şu lanet olası dolgu ve lanet olası stat siyaset yüzünden yapılıyor yada siyasete alet edilipte iş geciktiriliyor!!
          bana çözüm söyleyin çözüm!!!. ne yapacaksınız, nasıl bir hazırlık içindesininiz. bana onu söyleyin.!!!!
          burasını resmen siyaset meydanına çevirdiniz..
          stat projesi hariç herşey konuşulyor bu ne ya.. gına geldi cidden....

Yorum

• İlk olarak Veysel Enezoglu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Hükümet nasıl satmaya çalışacak gidip görenlere göre arkadaşlarına bir sorarmısın merak ettim
            satar satmaz bilmem ama senin gündemi takip etmediğin belli bu hukumet istediğini yapıyor sana söz vermiş anlaşma yapmış umrunda değil güç ellerinde
            kahramanlar bordo mavi giyer.
            komandolar viravira61.

Yorum

• Bence en iyi yol dolgu alaninda cadirli eylem
              Yani dikkat cekmek lazim
              Bazı insanlar, seninle sadece boş zamanlarında konuşur. Bazı insanlar ise seninle konuşmak için zamanını ayırır.
              Elazığ'lı.

Yorum

• Şu sıralar, İstanbul-Maltepe sahilinde büyük bir dolgu işlemi var. Hemen hemen bizim proje ile aynı alan. Ne kadar sürede biteceğini dikkatle takip etmek gerekir.
                "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlk olarak ruudroam tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bence en iyi yol dolgu alaninda cadirli eylem
                  Yani dikkat cekmek lazim
                  güzel bir eylem kesin medyada ses getirir tabi bir çadır olmazsa. bordomavi.net galatasaray macı öncesi çadır organisazyonu düzenlesin cok iyi fikir
                  komandolar viravira61.

Yorum

• İlk olarak ağasarlı tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ya beyler. farzedelim ki; şu lanet olası dolgu ve lanet olası stat siyaset yüzünden yapılıyor yada siyasete alet edilipte iş geciktiriliyor!!
                    bana çözüm söyleyin çözüm!!!. ne yapacaksınız, nasıl bir hazırlık içindesininiz. bana onu söyleyin.!!!!
                    burasını resmen siyaset meydanına çevirdiniz..
                    stat projesi hariç herşey konuşulyor bu ne ya.. gına geldi cidden....
                    burda siyaseti biz yapmıyoruz bir kaç arkadaş verilen tepkilere hemen mevcut hukumeti kollayan yazı yazıyorlar. sanki burdakiler bu olayı bilmiyor stat senelerdir yapılamıyor ama taşı hep başka kurumlara atıyorlar. farkındamı değiller yada değilmiş gibi yapıyorlar şuanki mevcut hukumet her istediğini bir gecede yapıyor yalansa yalan deyin. stat konusunda ise bilerek gec adım atılıyor rant meselesi haline getiriyorlar.
                    komandolar viravira61.

Yorum

• protesto mahiyetinde oraya gidip temsili dolgu çalışması yapan taraftarımızı jandarma gelip sizi alırız tehdidi yapmadımı daha geçenlerde?
                      çadır kurmaya kalkışırsak kimbilir nerde yargılarlar o taraftarları artık..
                      2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
                      Gerçek budur. ☆

Yorum

• benim anlatmak istediğim şu: evet proje geciktirliyor.. ama bu mevcut proje bir kaç yıl önce yapılmış olsaydı mutlu olacakmıydınız? bu ucube stat projesinden?
                        stat geçte olsa yapılacak. bizim derdimiz madem bu kadar gecikti bari adamakıllı bir stat yapılsın derdindeyiz....
                        ben sakaryada yaşıyorum, burada ilk açıklamada 25 bin kişilik stat yapılacaktı ama itirazlar sonucu 33 bin kişilik stat yapılacak)
                        bizde mevcut projeyi değiştirmek istiyormuyuz. proje zaten uzayacağı kadar uzadı!!!!!

Yorum

• Ya daha proje kesinlesmeden ortaya cikmadan neyin protestosu kardesim,hele bir projeyi gorelim.

Yorum

• Akyazı S. bu bir TRABZON ŞEHRİ kronolojisidir!

Nisan 2006

Trabzon'a yeni stat
                            Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, yeni stat konusunda Trabzonspor kulübü ile çalışmalarını sürdürdüklerini, Avni Aker'in Trabzonspor'a devredilip, başka bir yere stat yapılacağını söyledi.

Mehmet Atalay, Galatasaray'ın yeni stat projesiyle ilgili olarak, Ali Sami Yen ile bir arazinin takas edilerek, Galatasaray'ın bir stada kavuşması olduğunu belirterek, "Biz buna destek verdik. Sayın Başbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken de Galatarasay'a bunu teklif etmişti. Ali Sami Yen'in olduğu yere, altında iş merkezi olan bir stat yapılacağı düşünülüyordu. Ama orası, ne trafiği kaldırabilir, ne de o yükü kaldırabilir, taşıyamazdı. Bunun gerçekleşemeyeceği görüldü. Yıllar sonra bizim dediğimiz gerçekleşecek. İlk olarak takası düşünmüştük. GSGM olarak, ASY arazisini verip, yerine Seyrantepe arazisini almayı ve burayı Galatasaray'a kullandırmayı teklif ettik. Daha sonra satış olayı gündeme geldi. Daha sonra yeniden takasa dönüldü. Şimdi, Toplu Konut İdaresi devrede. Onun dışındaki kurumlarda destek olacaklar. Protokol imzalanması aşamasına gelindi. Ve artık Galatasaray, Seyrantepe'deki Stadı'na kavuşacak" dedi.

Avni Aker Stadı'nın durumuyla ilgili bir soru üzerine de, Atalay, "Avni Aker, Trabzon'da güzel bir arazi üzerinde. Önce Avni Aker'i yanındaki saha ile birleştirip, modern bir stat yapmayı düşündük. Çevre düzenlemesiyle birlikte güzel bir proje hazırlamışlardı. Daha sonra, Ali Sami Yen Stadı'nda olduğu gibi, Avni Aker'i Trabzonspor'a devredip, başka bir yerde stat yapılması öngörüldü. Trabzonspor Kulübümüz ile bu konuda çalışıyoruz. Bittiğinde bize teklifi getirecekler."
                            Yeni, modern, sadece maçlarda kullanılan hantal yapılı değil, lokantalarıyla, laışveriş merkezleriyle, çok amaçlı kullanımıyla, içinde buz pateni salonu, cimnastik salonlarının da yeraldığı, her türlü organizasyona hazır bir stadın yapılacağının altını çizen Mehmet Atalay, "Bu konuda, kim olursa olsun destekleyeceğiz. Sanıyorum bu çalışmalardan sonra Türkiye, yeni bir stada kavuşacak" diye konuştu

Mart 2007

İÇİNDE 14 FARKLI TESİS BULUNDURUYOR

Trabzon Havalimanı'nın genişletilecek olması nedeniyle yıkılması gündemde olan Trabzon Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin yerine daha modern ve daha kaliteli bir tesis yapmayı düşünen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulu düğmeye bastı.

Uzun zamandır gizli tuttukları projeyi ilk kez kamuoyuna duyuran Albayrak, "Bu proje Trabzon'a ve Trabzonspor'a hayat verecektir" dedi.

453.000 metrekare dolgu alanı ve toplam 535.000 metrekare çalışma alanı üzerine yapılacak olan projede Hüseyin Avni Aker Statyumu yıkılıp, yeni bir stat yapılacak. Ayrıca projede açık otopark, spor tesisleri (6 idman sahası), otel, alışveriş merkezi, spor akademisi, otobüs terminali, akaryakıt istasyonu, kongre ve kültür merkezi, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, rekreasyon alanı ve ulaşım alanı yer alacak.

Projede deniz hududu aşıldığı için 2011 Avrupa Gençlik Oyunları kapsamına alınacak ve yasal bir zemin hazırlanacak.

Kaynak ve daha cok bilgi icin bu linke bir baki verin:

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...?docid=6191793 (nedense linkde ki haber çalışmıyor!)

Mart 2007

Arkadaslar bakin TS Baskani Sayin Nuri Albayrak ne demis:

"Halihazırdaki stadı vererek, kat karşılığı veya 49 yıllığına kiralanması şeklinde yeni stadı yapmak istiyoruz. Biz stadın, şehrin içinden çıkmasını istiyoruz. İki yılda burayı yaparız. Devlete fazla yük olmadan yapacağımıza inanıyoruz."

Arkadaslar yapacaklar galiba, bildiginiz gibi 2011 senesinde Trabzon da Avrupa Gençlik Oyunları var. Bence bu Yarismaya yetistirmeyr calisacaklar.
                            http://www.trt.com.tr/wwwtrt/hdevam.aspx?hid=172804&k=4 (gene haberin olduğu yayın nedense kaldırılmış bildiğin trt ne bekliyosan)
                            aynı haberin daha detayı:
                            Trabzonspor gizli tuttuğu tesis ve stat projesini kamuoyuna duyurdu. İçinde stadyumdan akaryakıt merkezine bir çok farklı alanda hizmet verebilen dev proje için yabancı sermayenin kullanılması planlanıyor.

İÇİNDE 14 FARKLI TESİS BULUNDURUYOR

Trabzon Havalimanı'nın genişletilecek olması nedeniyle yıkılması gündemde olan Trabzon Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nin yerine daha modern ve daha kaliteli bir tesis yapmayı düşünen Trabzonspor'da, kulüp başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulu düğmeye bastı.

Uzun zamandır gizli tuttukları projeyi ilk kez kamuoyuna duyuran Albayrak, "Bu proje Trabzon'a ve Trabzonspor'a hayat verecektir" dedi.

453.000 metrekare dolgu alanı ve toplam 535.000 metrekare çalışma alanı üzerine yapılacak olan projede Hüseyin Avni Aker Statyumu yıkılıp, yeni bir stat yapılacak. Ayrıca projede açık otopark, spor tesisleri (6 idman sahası), otel, alışveriş merkezi, spor akademisi, otobüs terminali, akaryakıt istasyonu, kongre ve kültür merkezi, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, rekreasyon alanı ve ulaşım alanı yer alacak.

Projede deniz hududu aşıldığı için 2011 Avrupa Gençlik Oyunları kapsamına alınacak ve yasal bir zemin hazırlanacak.

"DEVLETE YÜK OLMADAN YAPARIZ" (BURAYA DİKKAT)

Başkan Nuri Albayrak, Trabzonspor'un büyük takımlarla yarışabilmesi için böyle bir projeye ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, "Trabzonspor olarak Türkiye ekonomisinin yüzde ellisinin dağıldığı İstanbul'la yarışabilemek için, bunu yapma amacındayız. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile mücadele edebilmemiz açısından böyle bir projeye ihtiyacımız var. Stadı vererek, kat karşılığı veya oranın 49 yıllığına kiralanması şeklinde burayı yapmak istiyoruz. Stadın şehrin içinden çıkmasını istiyoruz. İki yılda burayı yaparız. Devlete fazla yük olmayacağımıza inanıyoruz" dedi.

4 Mayıs 2006

Akyazı gündemdeyken bi ara maliyetinden dolayı tekrardan avni aker’in yılkılıp yeni stadı o bölgeye yapmak istediler hoppp bi daha dön başa!
                            Hüseyin Avni Aker Stadı Projesi çalışmaları kapsamında bugün Hollanda'dan gelen ve stat inşaatı yapan firma yetkilileri, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.
                            Konuyla ilgili bilgi veren Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman Altuntaş, Hollanda'dan bugün Trabzon'a gelen ve Ajax'a ait Arena Stadı'nı yapan Ballastnedam şirketinin 4 yetkilisi ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda incelemelerde bulunduklarını söyledi. Altuntaş, 5 ayrı firma ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yeniden inşası ve çevre düzenlemesi konusunda görüşmelerde bulunduklarını belirterek, "5 ayrı firma ile görüşüyoruz. Hollanda'dan bugün Trabzon'a gelen Ballastnedam şirketinin, başta Amsterdam Arena Stadı olmak üzere Porto'nun Dragao Stadı gibi önemli stat projelerine imza attığı öğrenildi. Bugün Hüseyin Avni Aker Stadı'nın fotoğraflarını çeken şirket yetkilileri, bu doğrultuda bir proje hazırlayacak. Diğer stat inşaat firmaları da projelerini hazırlayarak bize getirecekler. Bu projeleri değerlendirerek Yönetim Kurulu ve başkanımız Nuri Albayrak'la bir karara varacağız. Ayrıca, şirket yetkilileri, Hüseyin Avni Aker Stadı haricinde Trabzon'da stat yapılabilecek başka yerleri de inceleyeceklerini belirttiler" dedi.
                            NEWS_VIEW.ASPX Haber. En son NEWS_VIEW.ASPX haberleri, son dakika NEWS_VIEW.ASPX gelişmelerini yakından takip etmek için tıklayın.

Temmuz 2007

N.albayraktan inceler

"Kurtuluş stat projesinde"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, yapmayı planladıkları yeni stadın Trabzonspor'un 100 yılını kurtaracak bir proje olduğunu belirterek, "Başbakanımızdan da gerekli desteği aldık. Bu proje Trabzonspor'un tarihine damga vuracaktır" dedi.

Göreve gelmeden Trabzonspor taraftarına bazı sözler verdiklerini hatırlatan Başkan Albayrak, bunların içinde Trabzonspor'a gelir getirecek bir takım projeler de olduğunu kaydetti. Kendilerinden önceki yönetimlerin 10 yılda yapamadığı İstanbul'daki akaryakıt istasyonu projesini bitirdiklerini ve ruhsatını aldıklarını belirten Başkan Albayrak, istasyonun 3 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını, bu projeden 15 yıl boyunca Trabzonspor'un kasasına para akacağını söyledi.

En önemli projelerinin ise Akyazı Beldesi sahilinde yapmak istedikleri stat projesi olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, "Yurtdışından gelen bir ekiple şehir içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda şehir içinde bir stat yapılmasının şehri boğacağına ve bu nedenle Akyazı sahilindeki dolgu alanı üzerinde böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu çalışmayı proje haline getirdik. Daha sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduk. Kendisi çok heyecanlandı ve projeyle gerekli tüm desteği vereceğini söyledi. Seçimlerden önce Trabzon'da yaptığı konuşmada bunu vurguladı. Bize bu süreçte Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de çok büyük katkısı oldu. Çevre ve Orman Bakanlığı planlarına, Akyazı sahilindeki dolgu alanını işlettik. Alacağımız şartlara uyuyor. Sadece ufak bir değişiklik yapılması lazım. Bu sene sonunu kadar projemiz şekillenecek. Trabzon'un önemli bir spor kompleksine kavuşması, Trabzonspor'un tarihine de damgasını vuracaktır. Yeni stadyum Trabzonspor'un 100 yılını kurtaracaktır" diye konuştu.
                            Eski kullanıcı adı: olikos61
                            Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
                            Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....

Yorum

• Ekim 2007

Albayrak'tan 2 müjde

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, Divan'da yeni stat ve benzin istasyonu müjdesi verdi. Albayrak, "Başbakan ile görüştük, yeni stat için yer tahsisi son aşamada. Benzin istasyonu projesi de bitti. Kulübe peşin 15 milyon YTL girecek. Yeniden yapılanmanın sıkıntısını yaşadık. Yıldız sözümüzü tuttuk" dedi.

Ekim 2007

Trabzon'a stat müjdesi!
                              Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı, Muzaffer Ermiş, yeni statla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek, Trabzon'daki hukuki ve bürokratik süreci tamamlayıp, dosyayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne takdim ettiklerini söyledi.

Teknik Direktör Ziya Doğan'ın istifasından sonra yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Trabzonspor, hayata geçirmek istediği projeleri bir an önce başlatmak istiyor.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak ve yönetim kurulunun yüz yılın projesi olarak nitelendirdiği yeni statla ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Trabzon ve Trabzonspor'un geleceğini ilgilendiren yüz yılın projesi olarak nitelendirdikleri Trabzonspor Kültür, Turizm ve Spor Kompleksi ile ilgili olarak Trabzon'daki hukuki ve bürokratik süreci tamamladıklarını belirterek, "Dosyayı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne takdim ettik. Milli Emlak Genel Müdürlüğü de gerekli işlemleri tamamladıktan sonra izinle ilgili kısmı tamamlayıp, bu konuda önemli bir aşama mesafe almış olacağız ve sürecin önemli bir kısmı tamamlanmış olacak. Çok kısa bir süre içinde kullanım hakkını elde etmiş olacağız" dedi.

Ermiş, hedeflerinin 2011 yılında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları'na yeni stadı yetiştirme olduğunu sözlerine ekledi.

Kasım 2007

TRABZON VALISI OKUTAN aciklamasi...
                              Yeni stat projesinin çok önemli olduğunu da vurgulayan Okutan, “Projeyi hayata geçirmek için Trabzon’daki işleri bitirme aşamasına geldik. Bir protokol imzalayacağız” açıklamasında bulundu.
                              kaynak:trabzonspor web sitesi
                              Trabzonspor'un Akyazı Beldesi'nde yaptırmayı planladığı yeni stat projesi Milli Emlak Müdürlüğü tarafında onaylandı.

Projenin Trabzon ayağı da bürokratlar tarafından sonlandırıldı. Geçici inşaat izni alan Bordo Mavili yönetim şimdi TBMM'den kıyı kanunda yapılması planlanan değişikliği bekliyor. Bordo Mavili yönetim Akyazı'da ki tesis için hazırlanacak projeyi Bayındırlık Bakanlğı'na sunduktan sonra proje hayata geçirilecek…

Kıyı Projesi ile ilgili olarak Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş ile kısa bir söyleşi yaptık. İşte Muzaffer Ermiş'in haber61.net'e yaptığı açıklamalar…

Geçtiğimiz hafta proje ile ilgili olarak Trabzon'da yapılması gereken bürokratik çalışmaları tamamladıklarını söyleyen Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş, “Proje ile ilgili dosyayı Ankara'ya giderek Milli Emlak Müdürüne bizzat kendim teslim ettim. Götürdüğüm dosya kontrol edildi ve eksikleri olmadığı görüldü. Tahsisin başlangıç noktasında ki yazışmaların bir ayağını da tamamlamak üzere Mali Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü Genel Müdürlüğünce tahsisle ilgili yazı Trabzon valiliğine ulaştırıldı. Trabzon Valiliğinde 2886 ihale şartnamesi gereğince yapılacak bazı işler var. Bu işlemler yaklaşık 20 günlük bir süreci kapsayacak, bu süreçten sonrada tekrar Trabzon'daki ikinci ayak tamamlanıp Ankara'ya gönderilecek. Böylece Akyazı sahilindeki 660 bin metre karelik bir alanın tapusunu ve kullanım hakkını teslim almış olacağız” dedi.

Kullanım hakkının Bakanlıkla ilgisi olmadığını ve sadece Maliye Bakanlığı'nın uhdesinde olan bir kullanım hakkı olduğunu belirten Ermiş, “Bakanlarla ilgili olan konu şudur; Mevcut alanda bizim Kroze Liman Kanunu'ndan hareketle ön tahsis alma çalışmalarımızdır bunlar. Diğer tarafa gelince Kroze Liman Kanunu'nda kültür, sosyal ve turizm tesislerini yapabiliyorsunuz ama spor tesislerini yapmanız mümkün değil. Dolayısı ile kıyı kenar kanunlarında küçük bir istisnai hüküm getirmek sureti ile futbol kompleksi, yani spor komplekslerini ilave etmek mümkün olacaktır. Bu konuda edindiğimiz bilgiye göre kıyı kanunda yapılacak olan değişiklikle ilgili çalışmalar başlamıştır ve en kısa zamanda da bitmiş olacaktır. Sayın Başbakanımız bu konuda bize ciddi bir şekilde destek veriyor ve ilgileniyor. Trabzon'daki ikinci ayağı tamamladığımızda Ankara'dan en kısa zamanda kullanım hakkını alacağız. Bu konu ile ilgili Sayın Başbakanımız, Başkan Nuri Albayrak'ı çağırarak Ekim ayı içerisinde bir görüşme yapmıştır. Başbakan süreci takip etmektedir” diye konuştu.

Kasım 2007

STAT HAYAL Mİ ?

Stad hayalden öteye geçemez

Bayındırlık Bakanı Özak, sorumluluğundaki kıyı kenar çizgileri konusunda taviz vermeyeceklerini açıkladı.

Kentsel Dönüşüme Onay Var
                              Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın Plan Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmasının içeriği yeni stat ve bir dizi tesisin kurulacağı Akyazı projesinin imkansızlığını ortaya koyuyor. Özak şöyle dedi: “Kentsel dönüşüm imar affı değildir. İmar affı ve rant daha önce olmuştur. Adam gelmiştir devletin arazisine, gecekondu yapmıştır, ona belge verilmiştir, o yere karşı başka yerde bina verilmiştir. Biz buna karşıyız. Kesinlikle imar affı yapmayacağız."

Kıyılar Konusunda Kararlıyız
                              Özak, “Kıyılarda yapılanları affetme düşüncemiz yoktur. Mevcut yasayla kıyıda 1992 öncesinde yapılan yasal olarak alınan ruhsatlar. Yani dedeniz buradan bir yer aldı, ruhsatı var. Şimdi siz ona 'ben burayı alıyorum, sana da bir lira vermiyorum' derseniz bu anayasaya aykırıdır. Biz bunu düzelteceğiz. Ama kıyı şeridinde bina yapımına müsaade etmeyeceğiz. Bu yağmanın önüne geçmemiz lazım. Çalışmamız devam ediyor" dedi.

Taka gazetesi

Kasım 2007

İnternetspor’un yapmış olduğu röportajdan dan ulaşabildigim kadarı bu kadar çünkü haber siteden silinmiş(http://www.internetspor.com/v3/haber.php?haberID=63679 )
                              - Sayın Başkan, en sondan başlayalım. Aday olacak mısınız?

- Başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım, bırakmam. Bu şehri modern tesislere kavuşturmadan ve takımı yine şampiyon yapmadan hiçbir yere gitmeyeceğim.

- Stad projeniz, başta sayın bakan Özak olmak üzere birçoklarınca “hayali” bulundu?

- Projemizi hayali bulanlar ya dünyadaki teknolojik gelişmelerden ve yeni inşa tekniklerinden bihaber, ya da kötü niyetliler. Sayın Bakanımızı kimler ne amaçla bilgilendirmiş bilmiyorum ama yanıltıldığı kesin. Akyazı projesinin dolgu alanı sayın Özak’ın dediği gibi 7 yılda değil en fazla 4 ayda biter.

- Nasıl Olacak bu?

- Dubai’ye gidenler, orada deniz dolgusunun nasıl başarıyla ve hızla yapıldığını bilir. Yöntem şu; Deniz dolgu inşasında kullanılan bir gemi, denizin dibinden aldığı kumu 500 metrelik mesafede topluyor. Öyle zannedildiği gibi kara yoluyla bir dolgu yapmayacağız. Dolgu işimiz 3 bilemediniz 4 ayda bitecektir. Ezbere konuşanlar mahcup olmaya da hazır olmalılar.

Kasım 2007

Trabzon yeni stat için ilk adımı attı

Trabzonspor Kulübü'nün yeni stat projesi için dolgu alanı olarak belirlediği Akyazı Beldesi'ndeki alan için gereken 'Ön İzin' ihalesi gerçekleştirildi.

Trabzon Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü'nde, Milli Emlak Müdürü Ali
                              Ergüney'in başkanlığında toplanankomisyon huzurunda yapılan ihaleye, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş ve Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin katıldı.

Ermiş, imza sonrası yaptığı açıklamada, Akyazı sahilinde gerçekleştirmeyi
                              planladıkları projeye resmiyet kazandıran ilk adımı attıklarını ifade etti.
                              Trabzonspor ve Trabzon için önemli bir gelişmenin alfabesine başladıklarını
                              belirten Ermiş, ''Bu bir ön izin ihalesidir. Bu ön izin ihalesi 1 yıl sürelidir.
                              Ön izin ihalesi tamamlandıktan sonra Ankara onayını müteakiben en kısa zamanda kurumsal anlamda alınması gereken görüşler, ilgili kurumlardan alınıp bu süre zarfında projelendirmeyi de tamamladıktan sonra Akyazı Stadı'nın dolgu işlemlerine başlayacağız'' dedi.

İhale Komisyonu Üyesi Defterdar Yardımcısı Birol Özden ise yapılan ihalenin Trabzonspor tarafından yapılacak tesislerin gerekli ruhsat ve izinlerin
                              alınabilmesi için bir hazırlık evresi olduğunu ifade etti.

Özden, ''Bu evrede Trabzonspor üzerine düşen yükümlülükleri yerine
                              getirebilirse anılan saha üzerinde verilen bu izin Maliye Bakanlığı tarafından
                              istenilen tesislerin kurulması ve yapılabilmesi için kullanım hakkına
                              dönüştürülecek'' diyerek, şöyle devam etti:

''Şu anda 660 bin metrekarelik bir yüzey söz konusu. Şimdilik bir dolgu
                              yetkisi yok. Gerekli izinler ve ruhsat alındıktan sonra dolgu yapılabilecek. Bu
                              süre zarfında Ulaştırma Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Bu izinler alınana kadar orada dolgu söz konusu değil. Bu işlemler tamamlandıktan sonra Maliye Bakanlığı'nın onayı ile dolgu işlemine başlanabilecek. İhale, hak sahibi olabilmek için yapıldı. İhaleye sadece Trabzonspor A.Ş. girdi. Trabzonspor A.Ş, 170 bin YTL ve KDV teklif etti. Bu ücret proje için gerekli izinleri alacağı süre içindeki kullanım bedelidir.''

Internetspor.com
                              En son Ahmet Karadeniz tarafından düzenlendi; 13.12.2012, 14:53.

Yorum

• Ocak 2008

Akyazı çalışmaları başladı
                                Trabzonspor yeni futbol sahasına Akyazı Projesi ile kavuşuyor...

Bordo - mavili takıma ve Trabzon kentinin gelişimine büyük katma değer sağlayacak "Akyazı projesi"nin, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatı'na yetişmesi planlanıyor. "Trabzonspor kasabası"nda, spor ve kültür tesislerinin yanında, liman, otogar, otel, hastane ve alışveriş merkezi de yer alacak. Trabzonspor Yönetimi'nin bir süredir üzerinde çalıştığı, "Akyazı projesi", bugün Trabzon limanı işletmesi AŞ'ye ait Uğraşkan isimli deniz aracına monta edilen elektronik ve sismik cihazlarla Akyazının dolgu alanın denizaltı haritası çıkartılıyor.

Bu konuda bugün bir araştırma yapan iki mühendis dolgu sahasının ölçüm çalışmaları için Sismik ölçümler, Sadiment Ölçümü, Batımetri ölçümleri ve 1/1000 ölçekli Batımetri haritasının hazırlanması, akıntı ölçümü, Fiziksel oşinografi, Side Screen Sonar( Yan taramalı sonar) çalışması, Deniz taban numunelerinin alınması ve analizi, Sahanın sadiment dağılım haritasının oluşturulması, Çevresel aşınma için kullanma modellemesi ve Seyir hidrografi onayı.

Dolgu sahası projelendirmesi çalışması için dolgunun korunması maksatlı taş dolgu yapıların planlanması, Dolgu taşı karakteri ve şev yapısı hesaplarının yapılması için gerekli çalışmaları yapan Trabzon Liman işletme AŞ'ye ait Uğraşkan deniz aracı üç dört gün daha çalışmalara devam edecek. Çalışmalar sonucunda hazırlanacak olan rapor seyir Hidrogrofi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığının”uygunluk Görüşüne sunulacak. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Muzaffer Ermiş “Akyazı'da 665 bin dönülük arazi doldurulacak muhtemelen 4 ay sonra bu işleme başlanır”dedi.

Ocak 2008

Atalay'dan Trabzonspor'a müjde
                                Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Trabzon'un hak ettiği bir stada kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi. Trabzon'un Akyazı Beldesi'nde yapılması düşünülen stat ile ilgili, Atalay'ın başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren, Trabzon ve Akyazı Belediyeleri, Karayolları, Bayındırlık ve İskan, Çevre ve Orman, Gençlik ve Spor İl Müdürleri'nin temsilcileri katıldı.

Atalay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2011'de Trabzon'da yapılacak Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne kadar kente yeni stadyum kazandırmak için çalışma toplantısı düzenlediklerini belirtti.

Yıllardır bütün Trabzonlular'ın kentin yeni ve modern stada kavuşmasıyla ilgili temennisinin bulunduğunu ifade eden Atalay, “Biz de 5 yıldır ülkemizde bütün statları modernize etmek, yeni, kullanışlı UEFA ve FIFA kriterlerine uygun stat yapmak için çalışmalarda bulunuyoruz” dedi.

Futbolda İstanbul ile birlikte akla gelen ismin Trabzon olduğunu ifade eden Atalay, “Trabzon, Türkiye'de futbolcular yetiştiren, hocalar çıkaran başarılar elde etmiş bir yer. Trabzon'un hak ettiği büyük stada kavuşmasını arzu ediyoruz. Bunun için Akyazı'da dolgu alanı oluşturarak gerçekleştirilecek bir proje var. Bununla ilgili etraflıca çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılması düşünülen statta 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin açılış ve kapanış seremonilerini ve atletizm müsabakalarını gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Atalay, şöyle devam etti:
                                "Artık yaşlanmış, çok büyük onarım gereken, masrafına değmeyecek Avni Aker Stadı'nda bunu yapmak istemiyoruz. Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığımız olacak. Bunun bir ayağı için de Trabzon'u göstereceğiz. Trabzon, olmazsa olmaz şehirlerden bir tanesi. Şehirleri belirlerken statları olmalı. 12 stadyum isteniyor. Bunlardan biri Trabzon olacak. Trabzon'u dünyaya tanıtacak bir stadın varlığını arzu ediyoruz. Trabzonspor'un hazırladığı taslakta stat kapasitesi 30 bin kişi olarak gözüyor. Ama biz burada Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alırsak yarı final maçlarının da oynanmasını istiyoruz. Bunun için kapasite 50 bin istiyoruz. 50 bin kişilik stat, daha sonra yapısı bozulmadan 30 bin kişiye de düşürülebilir."
                                "DEVLET, BELEDİYELER VE TRABZONSPOR HARCAMA YAPMAYACAK"

Atalay, bugüne kadar Türkiye'de yapılan statlarda uygulanan formülün belli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
                                “Kayseri, Antalya, Seyrantepe'de yaptığımız örneği uygulamayı düşünüyoruz. Devletin, belediyelerin ve Trabzonspor'un, stat ve
                                spor tesisiyle ilgili harcaması olmayacak. Mevcut arazinin ticari bir alana çevrilmesi için ilgili birime ihale edilecek. Bunun karşılığında da stadyum istiyoruz, yanında da şöyle tesisler olsun diyeceğiz. Firmalar, ihaleye girecekler. Girdikten sonra da ihale bir firmada kalacak. Yani firma yapacak ve bu konuda ek bütçe ayrılmayacak."

Atalay, Kıyı Kenar Kanunu'yla ilgili de gerekli yasal değişikliklerin yapılabileceğini sözlerine ekledi.
                                Akyazı hayata geçiyor
                                Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay dün Trabzon'daki daire müdürleri ile bir araya geldi. 2011 Oyunları için Akyazı için çalışmalar başladı.

Gençlik ve Spor genel müdürü Mehmet Atalay Trabzon'da Atalay dün Akyazı'da yapımı düşünülen stadyum ve için daire müdürleri ile bir araya geldi. 2011 Olimpiyat oyunlarının yapılması düşünülen Akyazı Projesi için start verildi. Dün Zorlu Grand otelde yapılan toplantıya Genel Müdür Mehmet Atalay'ın yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan,Tesisler Daire başkanı Serdar Atalay, Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, Belediye Başkan Yardımcısı B.Cahit Erdem, Trabzonspor Başkan Yardımcısı Aydın Pişiren, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Kahraman, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Işıl, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gürol Marzioğlu, Ulaştırma Bölge Müdürü Nurettin Aydın,Akyazı Belediye Başkanı Yahya Emiroğlu, İl Özel idaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Bayındırlık ve İskan Müdürü A.Rıza Korkmaz, İl Çevre ve Orman Bölge Müdürü Muhammet Mazlum, Tapu Sicil Müdürü Seyfettin Seyyar, Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı ve Söğütlü Belediye Başkanı Ömer Katırcıoğlu,katıldı

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay toplantıda yaptığı konuşmada 2011 olimpiyatlarının Trabzon'da düzenleneceğini söyledi. Atalay 2016 Avrupa futbol şampiyonasına talip olduklarını ifade ederek “ Karadeniz oyunları öncesinde başlayıp 2011 olimpiyatlarına kadar devam edecek süreçte gündemimizin en önemli konusu Trabzon stadyum kazandırmak için çalışma toplantısıdır. Yıllardır Trabzon'un yeni ve modern stada kavuşmasıyla ilgili bütün Trabzonluların temennisi var. Bizim de 5 yıldır ülkemizde bütün statları modernize etmek için yeni kullanışlı UEFA FİFA kıstaslarına uygun uluslararası organizelerinin yapılması için ciddi çalışmalarımız var

STADLAR YAPIYORUZ

Kayseri sonra Antalya'da uyguladığımız son olarak Seyrantepe'de temellerini attığımız stad çalışmaları sürüyor. Dün de İzmir de konuştuk. Manisa stadını şehrin daha uygun yerine taşımak için çalışma oldu. Bursa da, Konya da başlıyor. Rize de başladı. Şanlıurfa'da yaptık bitirdik. Futbolda İstanbul ile birlikte akla gelen isim Trabzon. Türkiye de hocalarla futbolcularla yetiştirdiği büyük katkısı var. Hak ettiği büyük stada kavuşmasını arzu ediyoruz. Bunun için önce Avni Aker'i yıkıp daha sonrada Trabzonspor'umuzun yaptığı çalışmayla Akyazı da dolgu alana oluşturarak gerçekleştirilecek proje var. Ankara da da bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan bu konunun ivedilikle halledilmesini istedi ve çeşitli Bakanlara talimat verdi.

SORUNLARI YERİNDE GÖRELİM

Trabzon da yaptıkları toplantıda önemli konuların ele alındığına değinen Atalay “Bu toplantıda hem belediye hem bakanlıkların Trabzon'daki müdürlükleri ile kıyı kenar kanununa muhalefet etmeden inşaat izni nasıl alınır, ve nereden başlamamız gerektiğini konuştuk. Yoksa önümüze ne tür engeller çıkar. Yerelde halledileceğimizi hallederiz,halledemediklerimizi de yasa ile destekleriz. Önce önümüze gelecek sorunları tartışalım. Bunları bilelim. Buna göre Ankara da yapacağımız büyük toplantıda çözüm ararız.Bu bir çalışma toplantısı. Hem dolgu alanı,hem yapılanma ruhsat ve hem de imarın her ayağını tartışacak yeterli kadro var. Bunları tartışıp bir yere varacağız”dedi.

A.AKER İŞLEVİNİ TAMAMLADI

2011 gençlik oyunlarının yaklaştığını ifade eden Atalay “ Avni Aker 2011 oyunlarının Acılış ve kapanış seremonilerinin yanı sıra ve atletizmde yararlanacağımız bir stat. Ancak artık yaşlanmış çok büyük onarım gerekiyor Yani masrafına değmeyecek. Oyunları Avni Aker de yapmak istemiyoruz 2011 Avrupa futbol şampiyonası adaylığımız olacak. Avrupa şampiyonasında adaylığımızda Olmazsa olmaz şehirlerinden biri Trabzon.

Şehirleri belirlerken statları da olmalı. UEFA ve FİFA ya daha önce şampiyona verin stad yapılım diyorduk. Şimdi öyle demeyeceğiz. Şu kadar stadımız var şu kadarına da başladık diyeceğiz Onlar. 12 stadyum istiyor. Bunlardan bir Trabzon olacak. Ankara, İzmir, Antalya, Kayseri de olacak.

AKYAZIDAKİ STAD YÜZ AKI OLACAK

Trabzon da dünyaya tanıtacak bir stadın varlığını arzu ettiklerinin de altını çizen Genel müdür Mehmet Atalay”. Bunun için hem başbakan hem hükümet üyelerinin çalışmaları var .Ayrıca hem yerel yönetimlerin sivil toplum örgütlerine kadar bu çalışma sürüyor. Trabzonspor'un kalıcı başarılar kazanabileceği, gelir sağlayabileceği kulüpleşme adına büyük adım atacağı bir proje için bir araya geldik.

Bugüne kadar uyguladığımız formül belli. Kayseri Antalya ve Seyrantepe'de yaptığımızın örneğini uygulamayı düşünüyoruz. Ne devlet ne Trabzonspor ne Belediyelerin bir harcaması olacak. Stadyum ve spor tesisleriyle ilgili mevcut arazinin, ticari bir alana çevrilmesi gerekiyor.Ardında da bununla ilgili birime ihale edilecek Denilecekti bizim arazimiz belli. Bunun karşılığında da stadyum istiyoruz. Yanında da şöyle tesisler olsun. Firmalar ihaleye girecekler. Girdikten sonrada bir firmada kalacak. Stadın tam karşılığının sağlanacağını düşünüyorum.Bunun için ek bütçe ayrılmayacak. Burası için imar değişikliği gerekli

Beni Akyazı'da ilgilendiren Trabzonspor kulübünü de en çok ilgilendiren hatta Türk sporunu ilgilendiren kısmı stadyumun. Artık Avni Aker yerine muhteşem bir stadın yapılması ve tamamlanması gerekiyor. Bütün bu süreçler bittikten Akyazı'daki stadın 2 yılda tamamlanacağını düşünüyorum. İşlemler ne kadar hızlı olursa o kadar hızlı bitirilir.

STAD 50 BİN KİŞİLİK

Atalay Projede Akyazı'daki yapılacak olan Stadın 30 bin kişi kapasiteli olarak düşünüldüğünü de ifade ederek”Biz Avrupa futbol şampiyonasına talibiz. Trabzon'da yarı finale kadar maçlar oynansın istiyoruz. Ancak 50 bin kişilik stadyumun masrafı fazla . Müsabakalar bittikten sonra yük olabiliyor. Sydney Olimpiyatlar için 120 bin kişilik stad yapılmıştı. Olimpiyatların ardından bu stadın bir bölümü kapatıldı. Kapasitesi 80 bine düşürüldü. Gerektiğinde kapanan bölüm yeniden açılıp stadın kapasitesi 120 bine çıkarılabiliyor Akyazı'da böyle bir stad yapılabilir.Yani 50 bin kişi kapasiteli stad yapılır ihtiyaç halinde bir bölümü kapatılıp kapasite 30 bine 'a indirilebilir. Gerek görülmesi halinde açılıp yine kapasite 50 bine ulaşır. Yani açılır kapanır bir sistem kurmuşlar.Böyle bir sistemde bizde uygulanabilir 30 bin kapasiteyle Avrupa futbol şampiyonası ilk ayağı oynanabiliyor. Ancak final yarı final gibi daha sonra ki üst turların oynanması için UEFA ve FİFA 50 bin kişi kapasiteli stad şartını koydu

KANUN DEĞİŞİYOR

Kıyı kenar kanununda değişiklik yapmak gerekiyor. Bizim planımızda bu konu vardı. Mersin'de de yine Kıyı kenar Kanunu ile ilgili bir problem vardı onu aştık. .Kanun Eski Spordan sorumlu Devlet bakanı Mehmet Ali Şahin döneminde meclise sunulmuştu. Spor tesisleri yapımı için Kıyı Kenar Kanunu izin verecek. Yasa yaklaşık şu şekilde.” Türkiye'nin itibarını koruyacak,adını duyuracak, Olimpiyat,Avrupa veya ,Dünya Şampiyonası gibi önemli Organizasyonlar'ın düzenleneceği alanlar yapılması için Kıyı Kenar Kanunu müsamaha gösterecek” Ancak bunlar tabiî ki özel izinlere bağlı olacak. Bizim Meclise sunduğumuz tasarı Meclis alt komisyonunda uzmanlarca inceleniyor. Uzmanlar belki bir takım düzenlemeler daha getirir. Yasa kolaylıklar getirecek. Ancak yine de izinlere bağlı olacak.Ya bize yazılıp izin ve onay istenecek yada Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığına müracaat edilecek. Biz kanunda istediğimiz değişikliklerin yapılmasını bekliyoruz. Yasa büyük oranda meclisten istediğimiz biçimde çıkacak”dedi

Şubat 2008

Atalay haber61.net'e konuştu

Mehmet Atalay Akyazı Projesi'nin temel atma töreninin en geç 2008 yılı sonunda yapılması gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay Akyazı Projesi'nin temel atma töreninin en geç 2008 yılı sonunda yapılması gerektiğini söyledi.

Proje 2010'a yetişmeli
                                Ankara'da gerçekleştirilen “Her Yönüyle Trabzon” etkinlikleri kapsamında AKM'de stantları gezen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, haber61.net'in standını ziyaretinde Akyazı Projesi'yle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Atalay, Trabzonspor'un yeni stadı olacak Akyazı Projesi'nin hayal olmadığını 2008 yılı sonunda temel atma töreninin mutlaka yapılarak stadın 2010 yılına yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. İnşaatın tamamlanması noktasında iki yıla ihtiyaç olduğunu kaydeden Mehmet Atalay, “Akyazı Projesi konusunda ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve Trabzonspor Başkanlığı da yapmış Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile de irtibat halindeyiz. Sürekli görüşüyoruz” diye konuştu.

Dolgu maliyeti önemli
                                Önlerinde tek sorunun dolgu alanı olduğunu vurgulayan Atalay,”Dolgu alanının maliyetiyle ilgili ihtilaflar olmasa ne olacağını bilir, ihaleyi yapar, projeyi başlatır ve bitirirdik. Ancak dolgu alanının maliyetiyle ilgili çeşitli görüşler var. Şu anda bunu tespit etmeye çalışıyoruz. Eğer, maliyet 15 trilyon TL'yı geçmezse Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü olarak stadın ihalesini dolgusuyla beraber yapar çalışmayı başlatırız. Ancak bu maliyet 70- 100 trilyon TL civarında olacaksa o zaman ilgili bakanlıkların alanı doldurması lazım. Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları beraber bunu yapabilir. Ancak şunu söyleyebilirim. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız hızlanacak. Bizim koordinatörlüğümüzde çeşitli kurumlar bir araya gelecek. Nihai kararımızı vereceğiz” dedi.

Stad için iki yıl gerekli
                                Gecikmenin gelecekte büyük sıkıntılar yaratabileceğinin altını çizen Gençlik ve Spor Genel müdürü Mehmet Atalay, ihalenin yapılarak çalışmanın bir an önce başlaması gerektiğini belirterek, “Çünkü stadyum için iki yıllık bir süre öngörülüyor. Bize stad için 2009 - 2010 yılları yeterli. Çünkü stad'ın 2011 Gençlik Olimpiyatlarına yetişmesi gerekir. Bu nedenle 2008 sonuna kadar buraya temel atılabilmesi gerekiyor. Bu nedenle temel atma tarihine kadar her türlü alt yapının bitirilmesini gerekiyor.”Bu proje Trabzon şehrinin gidişatını değiştirecek bir projedir. Trabzon'un tanıtılmasında, pazarlanmasında buranın katkısı büyük olacaktır. Maliyet fazla görülebilir ama şu bilinmelidir ki proje hayal değildir. Herkesin desteklemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
                                En son Ahmet Karadeniz tarafından düzenlendi; 13.12.2012, 15:01.

Yorum

Çalışıyor...
                                X