Ben fotoğraf çekenlere birşey demiyorum,hatta emekleri için teşekkür ettim onlara...Ama akyazıyı tepeden gören bir yerden fotoğraf çekmek için o tepeye çıkılabiliyorsa,eğer yasak falan değilse dolgu alanıda ziyaret edilemez mi? Bunu söyledim...
Adamlara bir şişe soğuk su götürsen herşeyi anlatırlar zaten orada olup biten.....
Şimdi çok biliyorsan gel sen sor dicekler çıkmaz umarım,yanlış anlaşılmak ve birini suçlamak istemiyorum bunları söylerken...
Oradaki işçinin dünyadan haberi yoktur. Konuşabilecek ve işten anlayan mühendis de orda durmaz. Gider 2 tane mühendis bulup konuşursun benim zamanında yaptığım gibi. Önlerine dolgu projesini koyup Mühendislik 1. sınıf öğrencisi havasında konuşuyorlar.
Oraya olur veren belediye ve mühendisler "yapılabilir" dedikten sonra işi " hayır ben yapmam " demesini kimden bekleyebilirsin, ki bölge önceden gecekonduların oturulduğu bir bölge ki ?;
Bodrum katlarını kapıcı dairesi yapan da sitenin yönetimi değil mi. TOKİ lerde bodrum katları Su deposu, Kazan Dairesi, Sığınak v.b. işler için ayrılmıştır. Bodrum katında ki Daireye kapıcıyı yerleştiren site yönetimi olmaktadır.
Hangi TOKİ de çekilişte bodrum katının dağıtıldığını gördünüz.
Neyse Cümlemi tekrarlıyorum. " Taşeron ve Müşavir firmalar savsaklayıp, alangirli işlere girmediği müddetçe TOKİ kıytırık iş yapmaz " lafını yineliyorum.
VE tekrar yineliyorum işin gecikmesi SADECE ANA YÜKLENİCİYE KAYBETTİRİR. Dolgu işlemini bitirmek Albayrak ın görevi ise, süresinde bitirmediği her ekstra gün için ceza tanzim edilmiştir.
Evet olur veren belediye... Ama belediye kimin belediyesi? Toki kimin kuruluşu? Dönemin Toki başkanı şu an ülkemizin hangi üst konumunda? Belediye izin verirken babasının malı gibi mi izin verir? Bayındırlık ve İskan ne işe yarar bu ülkede?
Kısacası "Yapılabilir" onayını kim verir? Sahi belediyeler özerk olsaydı her yer yerle bir oldu demek.
Bodrum katını kim denetlemeli? Ya da su deposu,kazan vb işler için ayrılan bu bölümün şahıslara verildiğini kim denetlemeli? Kim ceza vermeli? Sanırım hepsinin cevabı "yüce devletimiz,hükümetimiz (!)" olacaktır.
Neyse,amacım siyaset değil bu başlıkta. Sadece değindiğiniz bir konuda fikrimi söylemek istedim. Diğer bahsettikleriniz hakkında fazla bilgim olmadığı için,yalnızca forumdan takip ettiğim kadarıyla ben de sizinle aynı fikirdeyim.
bu stadin bitecegine inanan varmi ben 50 senede bitmez diye dusunuyorum. Hem secim malzemesi hem tehdit malzeme olarak kullanacaklar bize karsi
Mecbur bitecek abi.
40 milyon gömdü oraya TOKİ. Ne yapıp edip stadı oraya dikecek ki diğer gelir getirecek projeleri de yapsın, yatırdığı parayı kurtarsın.
Dolgu konusu da çok abartılıyor. Dolgu bitmek üzere, orada sıkıntı yok. Sıkıntı; proje nerede, ihale ne zaman? Bu konuda baskı yapmalıyız ki süreç biraz daha hızlansın.
peki dostum bu kontrol eden müşavirler kime bağlıdır?
TOKİ müşavirliğini ihale ile özel firmalar yapmakt. TOKİ tarafından görevlendirilen çalışanlar olsa bile yetkili ve işin olurluğunu kontrol edenler özel çalışanlar.
Bu konuda kanayan yara olduğu belli . Türkiyede aynı anda binlerce şantiye kurulmuş ve işletiliyor iken. devlet eliyle kontrolün ne kadar devlet işi olacağı belli olduğundan özele verilmiş. Yanlız özel çalışanlar firmadan bağımsız olarak kendi çıkarları için olur verditiyorlar.
KONUNUN HÜKÜMETLE ALAKASI YOK ki belediye kimin diye soruyorsunuz. TOKİ de çalışmış birisi olarak kurallarının ne kadar katı olduğunu bildiğimi söylüyorum. Makina mühendisiyim ve imalatların dürüst müşavirlerde ne kadar didiklendiğini iyi biliyorum. 5 katı yapılmış binayı nasıl yıktırdılarını gördüm.(Temel de demir eksikliğinden. )
Belediyede zemin etüdleri ve imar durumu belediye çalışanlarınca kontol edilmekte. Projelendirilmekte, sonra imalata geçilmekte. Bir bina dikileceği zaman gerekli etüdler yapılmadan yerleştirilmez zaten. Projeler kontrolerler tarafından onaylanmış ise ne diyebilirsin ki.
ORADA SORUN KAPICI DAİRESİ OLARAK KULLANIMA İZİN VERİLMESİYDİ. Dolgu alanı Dere yatağı olması filan değil. Binalarda kayma ya da göçme olmadı ki.Dere yatağı olmayan yerleri su basmadı mı SAMSUN da sanki. Sokaklar sel oldu aktı.
40 milyon gömdü oraya TOKİ. Ne yapıp edip stadı oraya dikecek ki diğer gelir getirecek projeleri de yapsın, yatırdığı parayı kurtarsın.
Dolgu konusu da çok abartılıyor. Dolgu bitmek üzere, orada sıkıntı yok. Sıkıntı; proje nerede, ihale ne zaman? Bu konuda baskı yapmalıyız ki süreç biraz daha hızlansın.
Bu stad Şike sürecindeki duruşumuza karşı bize tehdit olarak kullanılacak.
Bu nedenle stad yüzünden yönetime vurma yanlışlığına düşmeyelim.
Bu stadın yapılmasını isteyenler ile yapımını yavaşlatan veya durduranlar aynı kişiler.
Bu ülkede denetlemeler tam yapıldığı zaman trafik ve terör dahil hangi problemin kalacağını düşünüyoruz ki.
Denetimler eksik, kurallar tam olsa bile uygulama sıkıntılı çünkü çok ARACI kurum ve kuruluş var. Buralarda çalışanlar da senin benim gibi ülkenin vatandaşı ama denetimlerinde baskı, para, vicdan gibi bir çok sebepten olur veriyor. Her kontrol edeni bir daha kontrol edemeyeceği aşikar. Bu tür felaketler olmasa bu denetlemelerin doğru olup olmadığı ortaya çıkamıyor dolayısıyla. Buna PARADOKS deniyor işte. Eğitimsizlik de var bunun içinde. Yönetim zaafiyeti de.
Konu siyasi değil çünkü devletin yapısı hiyerarşi içerisinde otokontrol olmadan on yıllardır bu şekilde işlemiş gidiyor.
Bir Ziraat bankasının çalışanlarına bakın, bir de İş bankasının çalışanlarına. Ve maaşlarına ))
arkadaslar sizlere tavsiyem Turk siyasetini tiye alan Kemal Sunal'in Zübük adli filmi izlemeniz. Izleyin ki nasil kandirildigimizi anlayin.
Ortada bu isi yavaslatan, bu iste umut tacirligi yapan insanlar var.
beyler taka yı makayı bırakalım. başkaları gibi illaki hayvan sembolü olmasına gerek yok. adam gibi kaliteli 4 dörtlük kutu gibi inglizivari stat olsun ; onların şekilli statlarına 10 basar emin olun.....
stat dediğin adam gibi olmalı. ööle şekilli mekkilli olmaz....yapsınlar arsenalin statı gibi, benfica nın statı gibi .. bak bakalım bizim stat ne kadar göz önünde olur.... başkalarının statına özenmeyelim..
bu arada kapasite 40 bin olur, eğer ileride kapasite yetmezse , kale arkaları yükseltilir ve kapasite 50 bin our. barcelona , anfield road, barnabau, old trafford nsaraçoğlu böyle oluyor.. bizdede böyle olur..
bırakın stat 40 bin yapılsın. 40 binin hepsi dolmaz tamam ama emin olun her maç 30 bin dolar. 30 binde bize yeter her maç derbide aten ful çeker...... yeterki baskı yapalım. şu inşaata bir an önce başlasınlar. herşey bizim elimizde....
Yorum