Hala bu stattan ümidi olanlara yalnızca gülüyorum,ama şimdilik ağzımla..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Hamsi kafalı diyenlere biz midye dolma suratlı diyormuyuz. İnsanlar yedikleri ile mi benzetiliyor artık.
Kaplan meselesi ise, Az zamanda çok iş başaran ve herkezin çekindiği kişilere kaplan ya da arslan diyorlar. Bu da Trabzonpor a harfiyen uyuyor. Stadın üzerinde Kaplan figürü şık olabilir.
Ama Sonuçta Trabzonspor'un fırtına lakabını daha çok hakettiğini düşünüyorum. Fırtına Sürat ve güç demektir. Gerçi son 2 hafta için YEL hükmünde de olsa özü, fikriyatı ve tarihi fırtına hükmündedir. Her şeyin bir an önce ve seri şekilde olması gerekmektedir. Bu yüzden Trabzon diğerlerinden farklıdır. Seyirciside farklıdır. Bizim taraftara "3 sene alt yapı hazırlığı yapalım, sabredin sonra şampiyonluğa oynayalım" desen kıyamet kopar. Stadın bir gün bile geç bitmesi kafalardaki imajları bozar, karamsarlık ve agresiflik başlar. Karadeniz ile bakışarak yaşayan bu millete kaplan dan çok huyumuza uygun FIRTINA daha çok yakışacaktır.
Yorum
-
İlk olarak Reha tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHala bu stattan ümidi olanlara yalnızca gülüyorum,ama şimdilik ağzımla..En son tkalkisim tarafından düzenlendi; 03.09.2012, 15:00.
Yorum
-
İlk olarak tkalkisim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİnşallah Fazla gülmezsiniz.
Yorum
-
İlk olarak ronaldo5 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaşlar bu kaplan veya fırtına olayı küçük bir detay gibi görünse de aslında çok önemli.şimdi fırtına diyenler için söylüyorum bakın fırtınanın bir şeklini dahi yapmak zordur,nasıl yapabilirsiniz ki.adeta soyut bir şey.yani kullanışlı birşey değil.o yüzden de insanlar bu simgeyi kullanamayıp yada kullanmayıp genelde hamsi diye dalga geçiyorlar bizimle.kaplansa çok farklı.gücün,gücün,kararlılığın,asaletin simgesi.ve bu olay herşey de olduğu gibi psikolojiktir,bakın 6s nın aslanına yada bjk nın yırtıcı kartalına,insanlar üzerin de çok etkisi vardır bu sembollerin.insanoğlu herzaman gücün ve güçlünün yanında olmak ister.o yüzden bence simge olarak kesinlikle kaplan da yoğunlaşmalıyız.arkadaşımız kaplanla trabzonsporun ne alakası var demiş,tabiki doğru olabilir.ama timsahla bursanın yada 6s ile aslanın da hiç bir alakası yok zaten.böyle bakmamak lazım.bence zaten halihazırda var olan ve çok az bir kesim ve medya tarafından da olsa kullanılan bu kaplan figürümüzü iyice pekiştirmeliyiz.yoksa çok daha hamsi kafalılar muhabbetlerini dinlemeye devam edeceğiz malesef.
Sizin görüşünüzdür saygı duyarım ancak ben Trabzonsporumun herhangi bir hayvanla özdeşleştirilmesini istemiyorum,rahatsız oluyorum. Dünyanın her büyük takımı bir hayvana ya da somut bir varlığa mı benzetilmiş? Hem ben sizin gibi insanoğlunun her zaman güçlünün yanında olmak isteyeceğini düşünmüyorum. Hele biz Trabzonlular için ezilenlerin yanında olmak daha anlamlıdır,zira ezilmenin,hak çalınmanın ne demek olduğunu en iyi biz biliyoruz.
Yorum
-
Bakın Erdoğdulular 4-5 sene önce ne güzel bir pankart hazırlamıştılar...
"Horoz, Atmaca, Panter, Timsah, Kanarya, Kartal, Aslan... Böyle Lige tabiki liderlik yapar Tarzan"
2003-2004 ve 2004-2005 senelerinde fb ile çekişirken İstanbul medyasının kendi takımlarının hayvan benzetmelerine uygun şekilde Trabzon'a da kendilerince bir hayvan lakabı "uydurmuştular"
Medyanın gücü ortada taraftarın bir kesimine bunu empoze etmeyi başardılar. Nitekim Trabzonspor denildiği gibi ele avuca sığmaz bir güç ile simgeleniyordu. Onu önce zihinlerde belirli bir kalıba sokmak şarttı. Bu da yarım yamalak olsa da başarıldı. Fakat Taraftarımızın bilinçli kısmı fazla olmasından dolayı bu plan pekte başarılı olmadı. Kulübe Kaplan yakıştırması kabul ettirilmedi. Hatta bir kaç sene önce Trabzonspor tarafından çocuk dergisi "Yavru Kaplan" şeklinde çıktığında taraftardan gelen tepkiler üzerine isim değişikliğine gidildi ve derginin ismi "Fırtına Çocuk" olarak değiştirilmişti.
Aynı dönemlerde buna cevaben "Karadeniz Fırtınası" ve "Bordo-Mavi" isimleri kulüp adına marka olarak tescil ettirilmişti.
Şimdi tüm bunlar yaşanmış ve tecrübe edilmişken bir kaç kişi çıkıp (tüm bu olanlardan habersiz olduklarını düşünüyorum) Trabzonspor'un Karadeniz Fırtınası gibi diğer takımların hayallerinde bile canlandıramayacakları kapasitede bir slogan ve simgeyi bir kenara bırakalım. Hayvanlar Aleminden bir şeyi Bordo Maviye boyayaıp uydurmasyon işler yapalım derdindeler...
Kaplan simgesi Trabzon'da çakmacıların kullanabileceği bir satış aracından öteye gitmemeli. Gitmeyecekte!En son Selim Turan tarafından düzenlendi; 03.09.2012, 18:41.
Yorum
-
Hala RTE den umutlu olanlar var görmüyor musunuz kaç seçimdir aynı malzeme yemeyin artık yemeyin maksat 80 binlik stad mı bize 30 binde yeter üstü kapanabilen bu mu zor güldürmeyin daha 4 seçim yeriz biz bu palavraları''Trabzonspor taraftarı rüzgara uymaz,rüzgarı yaratır"
Yorum
-
Lakabımız "Hayvan Terbiyecisi" olsun, stadımızda kırbaç şeklinde olsun. Ne uzattınız okadar? Nedı yani??
Her şey tamamda bi bunami takıldınız yani?Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Yorum
-
Selim turan kardeşim,evet türkiyede bizans medyasının ve merkez medyanın her seferinde trabzonsporu elinden geldiğince aşağıladığı çok doğru.bunu basında medyada hatta satış mağazalarında bile her türlü hissettiriyorlar.alenen aşagılıyorlar bizi.buraya kadar tamam.ama bir düşmanın düşmanına onu aşağılamak için kaplan yakıştırması yapması sencede çok saçma değil mi.yani takıma medyada yapılmayan rezillik kalmıyor ve bunların hiçbirinden şikayetçi değiliz.ama sadece bu kaplan yakıştırmasından çok rahatsız olduk öylemi.ilginç.bence türk medyasının trabzonspor için bugüne kadar yapmış olduğu tek yararlı şey bu kaplan yakıştırması.keşke birazcıkta taraftarımız buna sahip çıkabilse.ayrıca kaplan simgesi dediğin gibi 2003-2004 sezonu değil çok daha öncesine dayanır.ve birisine aslanım,kaplanım yada koçum demek onun hayvan olduğunu kastetmek yada insan olmadığını anlatmak değil.güçlü ve güvenilir olduğu anlamına gelir.yani enazından türkçede böyledir.ibranicede veya başka dillerde farklı anlama geliyorsa orası bizi bağlamaz zaten.ANADOLU KAPLANI
Yorum
-
ben buraya yazıyorum. bunlar gidince yerine süleyman varlıbaş gelecek. şu anda varlıbaş kulis hazırlığı yapıyor. yönetiminde ibrahim hacıosmanoğlu, atalay şahinoğlu, ali ağaoğlu, yaşar aşçıoğlu, yusuf şimşek, ismail hakkı altun gibi isimler olacak.bu saydığım kişiler %90 olacak
stadyum ihalesini süleyman varlıbaş alıp başkanlığa aday olacak ve kazanacak. bunu bizzat az önce yönetiminde saydığım bir iş adamından duydum.√ OKAN™ 1987
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum