Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Haberlerde de sürekli söylenir teslim ol çağrısına uymayan terörist diye aslında hiç öyle bişey yok.

Birde o sıkmadan sen sıkamıyorsun bu doğru. Ama formalitede. Çünkü olay yerine araziye savcı gelip kontrol ediyor. İlk ateş kimden çıkmış diye. İki taraf ateş etmişse sorun yok ama terörist ateş etmemişse sorun var. Biz vurmuştuk bir terörist ama terörist hiç ateş etmemişti. Savcı gelmeden teröristin silahından ateş edilmişti.
    Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• İlk olarak Harun-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      28 Şubat dönemiyle birlikte kırsaldaki operasyonlardan el çektirilerek pasifize edilen Polis Özel Harekat timleri, yeniden sahaya iniyor.

Polis Özel Harekat Timleri sahaya iniyor Erler artık operasyona katılmayacak

2010'un ilk yarısında sayısı 6 bin 500'i bulan polis özel timleri şehrin dışına çıkarak, kırsalda askerle birlikte terör örgütüne dönük operasyonlara katılacak. İçişleri Bakanlığı, PKK'nın korkulu rüyası özel timlerin sayısını yıl sonuna kadar daha da artırmayı hedefliyor.

Milli Güvenlik Kurulu, son günlerde artan terör olaylarının gölgesinde 24 Haziran'da İstanbul'da toplanacak. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında terör olaylarına karşı alınacak güvenlik önlemleri masaya yatırılacak. Toplantıda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat timlerinin daha aktif hale getirilmesinin de ele alınacağı öğrenildi.
      Demek ki neymiş; O kadar da zor değilmiş bu işler.
      ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
      "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• Az önce sınır karakollarının birinde askerliğini Asteğmen olarak yapan sınıf arkadaşım aradı.
        Cep telefonu bulunduğu dağlarda her yerde çekmiyor çok nadir görüşebiliyoruz onun için.
        1 hafta önce bulundukları yere kar yağmış.Geceleri çok soğuk oluyormuş.
        Konuşurken rüzgar sesinden söylediklerini duymakta zorlandım.
        Bağlı oldukları karakolun facebook grubuna baktım.Her taraf dağ taş.
        Arkadaşımın çok güzel hayalleri var hayata dair tıpkı diğer asker arkadaşlarımız gibi
        Allah hepsinin özellikle tehlike bölgesindeki,dağlardaki askerlerimizin yardımcısı olsun.
        Sen ağlat biz severiz seni...
        Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
        ts_mania

Yorum

• Benim bir birader Siirt'te yaptı askerliği. Irak'a giden askerlerimizden biriydi. Ona da bu konuyu sormuştum. O da bana arazide askere kimse söz etmez, zaten arazide emir komuta zincirinin yerini haydi koçum, haydi aslanım tabirleri alır dedi. Karşındakinin terör örgütüne mensup olduğunu, seni öldürmeye geldiğini bildiğin takirde kim seni durdurabilir ki demişti.
          En son ilhan tarafından düzenlendi; 24.06.2010, 09:40.

Yorum

• Israrla konu siyasi partilere, ergenekon vs. gibi olgulara gidiyor. Lütfen konuyu o yöne çevirmeyelim ve siyasi çatışmalar halini almasın başlık.

Silinmesi gereken mesajlarla birlikte o alıntılanan mesajlarda silinmiştir. Daha sonra benim mesajım nereye gitti vs. diye düşünceye kapınılmasın.
            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• İlk olarak faik celikoflu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bugün Şehit ailesini ziyarete gittik Altan abi, İskender abi ve Erdinç abi...

Dikkatimi çekti, yazmadan geçemeyecem.

Daha önce de duymuştum fakat ilk defa bu şekilde beynime saplandı.

Şehitin babası da, amcası da ısrarla çocuklarının " teröristleri tespit etmelerine rağmen vur emrinin verilmediğini " söylediler....

Çok değişik bir durum, kimin ne şekilde ihmali veya kastı var ise Allah belasını versin!..
              İnsanlar acılı anlarında duydukları herşeye inanırlar. Kolay değil evlatlarını kaybetmişler. Sağdan soldan, kulaktan dolma bir çoğuda yıpratmaya yönelik bir sürü laf dolaşıyor ortalıkta. Acılı insanlar ister istemez inanıyorlar bunlara.
              Benim dayımda doğuda bizzat çatışarak görev yaptı. Hiç böyle birşey duymadım ondan. Orada görev yapan arkadaşlardan ise, bir arkadaşında bahsettiği gibi; öyle emir komuta zinciri olayı yoktur doğuda. "Aslanım, yiğidim" diye hitap edilir askere. Yani töreristi görecek ama ona komutanları "vurma" diyecek çok saçma. Asıl amaç sanki suçlu olan PKK yı aklama gibi geliyor bana. Hedefi PKK dan uzaklaştırıp başka yönlere saptırmak olabilir amaç. O vurma emrini veren komutan acaba bir dahaki çatışmada nasıl kendini koruyacak? öyle basit ve kolay değil bu işler.

Herkesin unuttuğu farkına varmadığı olaylar var. Törer 2000 lerde minimuma inmişti. Tamamen bitmemişti ama bitmeye yakındı. Ama 1 Mart tezkerisinin söz verilmesine rağmen meclisten geçmemesi üzerine ABD bunun hesabını bize sormaya başladı. Irak a girdikten sonra bitmekte olan PKK ya destek verdi. Onu canlandırdı ve başımıza bela etti. Ne yazıkki Çekiç güç olayı ile başlayan siyasi hatalar zinciri yine devam etti. Yakın zamana kadar İsrail ile olan kötü gidişatla birlikte açıkca belli oldu ki son 7-8 yıldır ABD ve İSRAİL pkk yı destekliyor ve bağımsız kürt devleti amaçları için kullanıyorlar. hatta bunun için içerde bir kısım basınıda yeni kurdurttu. eskiden iran, suriye, yunanistan, rum kesimi, hatta belçika, almanya, fransa, rusya vb ülkelerde pkk ya yardım etmişlerdir.

Son olarak töreristler eğer doğuda rahat rahat istihbarat alabiliyorlarsa ve yaşayabiliyorlarsa burada o bölgede yaşayan insanlarınında suçu vardır. daha 8-9 yaşında çocuklar ölen 11 askerimizin ardından "kürt-türk savaşı istemiyoruz, barış istiyoruz" diyorlar. olaya bakış açılarına bakın. nasıl beyinleri yıkanmış! bu kişiler ne yazıkki ya pkk ya katılıyorlar yada sempatizanı oluyorlar. O yüzden pkk yı bitirmek o kadar kolay değil.

ama o bölgeye özerklik verirsin (bir nevi eyalet sistemi gibi), kürtçeyi resmi dil yaparsın, o özerk bölgede onlara kendi kolluk kuvvetlerini kurdurtursun, meclisleri olur o zaman törer bitebilir. ha bunları verdikten 20 yıl sonrada meclisleri karar alır bağımsızlıklarını ilan ederler o ayrı. bunları verecekmiyiz? eğer ilerde vereceksek bu tavizleri, boşuna daha fazla evladımızı kaybetmeden verelim ama yok vermeyeceksek gerekirse süper güçlere kafa tutup mücadeleye devam edeceğiz.
              Dünyada İsrail ne ise; Türkiyede fenerbahçe o'dur! Dünyada Türkiye ne ise; Türkiyede Trabzon O'dur!

Yorum

• niye bizi yonetenlere askerlere kiziyoruz tama kizalim peki biz ustumuze duseni yapiyormuyuz bir soralim haburda 100 bin kisi pkk li denen itleri karsiliyor biz ise istanbulda 500 kisi olamiyoruz ne oldu gecen pazar sehit aileleri miting yapti sonuc 500 kisiden fazla degildi halkimizda tepkisiz kaldi artik boyle olmaz

halk tepkisi en guclu tepkidir hem siyasileri hem askeri kanadi akillandirir
                bu takimin iki senedir forveti yok hala forvet bulamadik ne kadar plansiz programsiz bir yonetimimiz varmis

Yorum

• İlk olarak faik celikoflu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bugün Şehit ailesini ziyarete gittik Altan abi, İskender abi ve Erdinç abi...

Dikkatimi çekti, yazmadan geçemeyecem.

Daha önce de duymuştum fakat ilk defa bu şekilde beynime saplandı.

Şehitin babası da, amcası da ısrarla çocuklarının " teröristleri tespit etmelerine rağmen vur emrinin verilmediğini " söylediler....

Çok değişik bir durum, kimin ne şekilde ihmali veya kastı var ise Allah belasını versin!..
                  Faik bu saçma sapan söylemlere inanmayın, bahsettiğin iddaların gerçek olması mümkün değil.

Bir kaç sebebten ötürü ateş izni verilmez,

Birincisi, teroristi görürseniz bile ateş emri gelmeyebilir, çünkü onların yanında yada yakınında pusu atmış başka birliklerimiz olabilir.

İkincisi ordaki geceler bizim şehirdeki gecelerimiz gibi ışıldaklı değildir zifiri karanlıktır. Namlunun yerini belli etmemen gerekir. Tacizlere kek gibi karşılık verirsen kabak gibi yerini belli edersin, en uygun anı kollamak zorundasındır.

Üçüncüsü küçük birlik gönderip taciz ederek, asıl saldırı için senin yerini belli etmeni istemeleri artık sıradan bir taktiktir.

Komutanlar bütün yan unsurları değerlendirmek zorundadır.

Daha yeni 10 şehit verdiğimiz karakoldaki askerlerden biri ne diyor " peşlerinden gidip öldürecektim fakat komutanım izin vermedi"
                  niyetin kötü ise bunu pekala da allayıp pullayıp "bakın engelleniyor askerlerimiz" diye servis edebilirsin, bazıları ettiler bile.

Adamlar kaç kişi biliyor musun ? yok ! ateş üstünlüğü sağlamaya çalışanların haricinde etrafında kim var biliyor musun ! yok ! senin geliş yoluna mayın döşenip döşenmediğini biliyor musun ? yok ! el bombalı tuzaklar koymuşlar mı biliyor musun ? yok ! E o zaman nereye gidiyorsun !

Şartlara göre senin karakolda kalman diğer arkadaşların için hayati bir meseledir. Bir kişi bile çok önemlidir böyle anlarda. Hem kendine hemde arkadaşlarına ihanettir gidişin.

Bütün olanı biteni hızla değerlendirecek ve bunun eğitimini almış olanlar komutanlardır.

Gerekli bütün şartlar oluştu ve komutan ateş izni vermiyor. Peki bu komutan manyak mı ? Askerlerin hayatını düşünmeyecek bir komutan yeryüzünde olduğunu varsayamam, tutki bazı aşağılıklar gibi düşünelim. Kendi hayatını da mı düşünmez bu komutan ?

Tırı vırı filimlere hiç benzemeyen hayal bile edemeyeceğiniz olağanüstü şartlarda görev yapanlara dur diyecek adam anasının karnından doğmadı. Bunu en iyi orda görev yapanlar bilir.

Bu yüzden saçmalamın manası yok.
                  En son Külünkoğlu tarafından düzenlendi; 24.06.2010, 13:29.
                  Trabzonspor √
                  Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                  İki Renk ve Asalet √
                  BordoMavi.Net √

Yorum

• @külünkoğlu

abimize tamamen katılıyorum..

acılı bi anda söylenen sözlere inanmayalım..

Allah ailelerine sabırlar versin

Yorum

• buradan şu sonucu rahatlıkla çıkarabiliriz.

Tam eğitimli asker nerede ve nazaman ateş edeceğini bilir.
                      tam eğitim almamış asker, ilk gördüğünde ateş edeceğini zanneder.

eğitim ,sadece silah ve spor eğitimi değildir. en önemli eğitim psikolojik eğitimin tamamlanmasıdır.

işin özi bende o şartlarda ve o yaşlarda diyarbakır da yaptım askerliğimi.

ama şimdi öğreniyorum öldürmekten daha önemli olan şeyin ,önce ölmemek olduğunu.
                      "Bir ülkede küçük adamların gölgesi uzuyorsa;
                      O ülkede güneş batıyor demektir."

Yorum

• Bombalı saldırıda 19 kişi adli makamlara gönderilmiş..
                        Mario Alberto Kempes - El Matador

Yorum

• Teröristi önce vuracaksın, ondan sonra dur çekeceksin.Bunu bilir, bunu söylerim
                          En son Badaloğlu tarafından düzenlendi; 24.06.2010, 14:11.
                          TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

• İlk olarak Harun-61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            "birileri" bu isten rant'mi kazaniyor?
                            "birileri" Terör'ün bitmesini istemiyor mu ??

.
                            Günaydinlar!

Yorum

• Asker daha iyi eğitilsin ve erler değil eğitimli askerler bölgede bulunsun.Özel Harekatçıları sen askerden güçlü konuma getirirsen asker tabi onları istemez. Devleti asker korur. Asker ebedidir.
                              Samandolu haberler ve benzer taraflı yayınlar kaç yıldır askeri yıldırıp, üzerine gidip yıpratmakta. Bu ülkenin bölünmesi ancak ve ancak askerin güçsüzleşmesi ile gerçekleşir. Askerin fiyakasını sarsarak, halkın onlara olan güvenini azaltarak gerçekleşebilir. Plan proje bu. Ama şahsen Asker'e olan güvenimi, aşkımı kimse gram düşüremez. Başaramayacaklar !

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın "sınırı taşımayı da konuşalım" sözünü yedirirler adama. İlla taşıma merakın varsa sınırı Kuzey Irak'a taşı. Afedersiniz kendi büyüttüğünüz köpeğinizden korkar oldunuz.
                              En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 24.06.2010, 16:08.
                              Ey Türk Gençliği!
                              Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• - Özel harekat yeniden gelmeli..
                                Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
                                Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
                                .................................................. ..................................................TERTEMİZ82

Yorum

Yükleniyor...
                                X