Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Şahsi görüşlerle devlet yönetimi birbirine karıştımı işte ortaya bu sonuç çıkıyor...

Ben şahsen çokta memnun değilim ortak alanlarda yaşamaktan ama devlet bunu diyemez,

Ortada bir sorun var ve çözmek adına bir irade ortaya çıkmış, bu irade başarısız olursa zaten ceremesini çekecek...

Memleket elden gidiyor nidalarına açıkcası sadece gülüyorum...
    Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• Bu arada farabi hocam görüşlerini tek tek okudum, Tezlerini ortaya koyarken verdiğin örnekleri ne yazık ki bir çok arkadaş üstünde düşünmek yerine hemen savunma mekanizmasını çalıştırıyor...

Lüten arkadaşlar bu bardak ne tam dolu nede tam boş, farkında olalım bunun...
      Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• İlk olarak İskender tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ortada bir sorun var ve çözmek adına bir irade ortaya çıkmış, bu irade başarısız olursa zaten ceremesini çekecek...
        Biz burada ayrışıyoruz işte...Bu irade başarısız olursa cezasını tüm memleket çekecek...Belli bir altyapı hazırlamadan balıklama dalınan mevzu sonuçları belirsiz bir tablo sunuyor bize...Öyle ki süreci başlatanlar, halkımızın bu kadar tepki vereceğini tahmin etmedik deyip süreci durduruyorlar...Halkın tepki vereceğini hesap etmemişler...Gerçekten süreç üstüne ne kadar düşünüldü acaba?

Çözüm olsun...Ama Ceserdar'ın da dediği gibi önce altyapısı olsun...Planlansın iyice...Ve çözüm gerçekten bu memleketin ürettiği bir çözüm olsun...
        21.12.2009 Unutmayacağız...
        ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam!''
        Cemil Usta
        Sen bu kentin en büyük yeminisin, en büyük inadı.

Yorum

• Sunu söylemeden edemeyecegim...

Bir olay olur... Herkes sokaga dokulur.. Sehitler olmez, vatan bolunmez denir.. Herseyi vatan icin denir...
          Dil bunu soylerken acaba kalb nekadar onayliyor... Bunu genellikle bizim Avrupadaki genclerde cok yapar...

Eee madem vatanini bukadar cok seviyorsan, vatanin icin ne yapiyorsun?

Askerlik... Güzel.. Ama peki askerlik ile vatan sevgisi iki esit kavrammi?
          Hayir..

Vatan sevgisini bence,insanlari kandirmak icin, ortaya atilan bir yalandir.. Vatan sevgisi var..
          Ama vatan sevgisini artik bu zamanda insanlar baskalarina yaptirmak istedigi pis ileri yaptirmak icin kullaniyorlar...
          Ozaman vatan sevgisi acaba nekadar gercek bir kavram?

Bu kavram, KALB ile yasarsaniz gercek olur..

Mesela bu zamanda yahudi lobisi, ermeni lobisi var.. Peki ya biz? Muslumanlar olarak.. Türkler olarak..

Biz neredeyiz? Bizim lobimiz hani.. Bizim gencler okumus, yuksek makamlarda muslumanlari, turkleri temsil ediyormu?

Hayir.. yokki.. Millet bize ilim kilicini sallarken.... Biz hala bilmem kacli yillarin kiliclari ile savasmaya kalkiyoruz..
          Bu devir okuma devri.. Bu devir yuksek mevkilere ulasma devri.. Bu devirde inandiginiz seye kalp ile inanmaniz gereken bir devir, aksi
          takdirde KARSINIZDAKILER davalarina sizden daha cok inandigi icin sizi ezer..

Ezilmiyormuyuz? Muslumanlarin bu cektigi zulm? Karsimizdakiler inandiklarina KALPTEN inandigi icin bizi yeniyorlar zaten..

Ondan tavsiyem... Genclerimizin okuyup, yuksek mevki sahibi olup, muazzam bir lobi kurup.. Ilim kilicini sallayip ve olumune savasmasi..
          Kalem ile... Ilim kilici ile..

Artik vatan sevgisi sadece askeriyede degil... Bence okullarda, okuyarakta gosterilebilir.. Keske bunu kavrayabilsek....

Ve keske.. Vatanimizi sevdigimizden, bir olay oldukten sonra, direkt elimize kitap alip, ders calisma arzusu ile dolabilsek... Kendimizi
          daha dogrusu GELISTIRMEK isteginde bulunabilsek..

Ve sadece: Vah vahhhhh, genc gitti diyipte... Sonra eyvallah diyipte horul horul uyumsak..

Vatan sevgisimi? --> sadece askerde yasanan bir olay demesek..

Nefes filmi kapak olsun bize

Yorum

• İlk olarak Mustafa Yüksek tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Biz burada ayrışıyoruz işte...Bu irade başarısız olursa cezasını tüm memleket çekecek...Belli bir altyapı hazırlamadan balıklama dalınan mevzu sonuçları belirsiz bir tablo sunuyor bize...Öyle ki süreci başlatanlar, halkımızın bu kadar tepki vereceğini tahmin etmedik deyip süreci durduruyorlar...Halkın tepki vereceğini hesap etmemişler...Gerçekten süreç üstüne ne kadar düşünüldü acaba?

Çözüm olsun...Ama Ceserdar'ın da dediği gibi önce altyapısı olsun...Planlansın iyice...Ve çözüm gerçekten bu memleketin ürettiği bir çözüm olsun...
            Mustafa tabi senin yaşın uygun beklerim diyorsun

30 yıldır bekleniyor ve birileri hep beklemek için ellerinden geleni yapıyor ki bu birileri dağdakiler filan değil...
            Eskiden Sungu61 idi ....

Yorum

• BU MEMLEKET BİZİM, BU VATAN BİZİM

Burası Türkiye, biz de Türk`üz, Türk!
              Bu memleket bizim, bu vatan bizim,
              Bu toprakta doğduk, burda büyüdük,
              Bu memleket bizim, bu vatan bizim.

1071 Malazgirt`ten bir gedik,
              Açıp girdik, bu toprağa yurt dedik.
              Bedel ise, bedelini ödedik,

Türkiye`ye neden Türkiye denmis,
              Bu isim bu yurda gökten mi inmiş?
              Demek ki ap açık bedel ödenmiş!

Bedeli sayısız şehit olmuş can,
              Bedeli bayrağı al eyleyen kan,
              Ne isterse verdik, bizden bu vatan,
              Unutamam unutamam unutmam.

Laz`da benim, Çerkez`de ben, Kürt`te ben,
              Bunlar aza, bunlar el kol, Türk beden,
              Ağzı olan konuşmasın bilmeden,

Mülayim bulupta Türk`te ki huyu,
              Kuyu kazmasınlar, ardından kuyu,
              Kabarmasın Türk`ün ayranı suyu,

Kimse şaşırmasın, kimse şaşmasın,
              Bağrımda barınan yılanlaşmasın,
              Türkiye`de Türk`ün sabrı taşmasın,

Bırakın yılanı, en küçük böcek,
              Bu memlekette yaşıyorsa bilecek,
              Türkiye Türklerin yurdu diyecek,

Ey Arif bazısı demiyor ama,
              Der gardaş,... dert etme,... hiç düşme gama,
              Seve, seve dedirtiriz adama,

Ozan Arif
              ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
              "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Sansürlenmiş Cumhuriyet sonrası tarihimiz yüzünden yakın tarihimizi bilmiyoruz. Kürt terörü bir sonuçtur. Nedenleri sansürlenmiş yakın tarihimizde yatıyor.
                Bu gün anketlerde güvenirlilik sıralamasında üst sıraları işgal eden bazı kurumlarımız gücünü, saltanatını bütçeden sınırsız kaynağı bu terör sayesinde alıyor.
                Terör istendiği için devam ediyor.
                Terör bu ülkede ki en büyük rantın oyuncağıdır.
                Çok geriye gitmeye gerek yok, Hakkari Dağlıca ve Aktütün karakol baskınları nasıl olmuştur,olmasına nasıl izin verilmiştir ?
                Kimse gelip burda, ''barış, kardeşlik istiyorum'' diyenlere, fütursuzca sallamasın.
                Sallanması gerekenler, makamlarını işgal etmeye devam ediyor, hemde doğmamış bebelerin rızkını yiyerek!
                Murat Abi, kusura bakma ama burada itiraz ediyorum.
                Dağlıca ve Aktütün diyorsunuz sürekli.
                Terörü yapılanların sonucu olarak görüyorsunuz.

Açık konuşalım siz Dağlıca ve Aktütün'ü nereden biliyorsunuz?
                Taraf gazetesinden mi?
                Kimden dinlediniz?

Satır aralarında sürekli suçlanan kurum net ve açık. TSK.
                Neye göre?
                Bir bakış açısına göre.

Doğmamış bebeklerinin rızıklarını yiyenler asıl PKK'lıları karşılayanlardır.
                Meclis'de yer alan DTP'nin temsilcileridir.

Nasıl mı?

Devlete Doğu ve Güneydoğu'nun verdikleri vergi % 4 civarında.
                Toplam vergiden kendilerine düşen yatırımların oranı ise % 14.

Buna ne buyrulur?

Terörden beslenenlerin sözde barış çığlıklarına karşı çıkacaklarından bahsediyorsunuz.
                Terörü yerle bir etmek için akıl almaz operasyonlara giren Pamukoğlu Paşa'dan daha mı iyi biliyoruz terörle savaşı.

Kardeş kavgasıymış.
                Yahu başka hiç bir şey diyemiyorum.

Bu arada bir zahmet Doğuya gitmemiş adam gelip buralarda kolay kolay nutuk atmasın.
                Zannedildiği gibi komutanlar oralarda sizlerin parasıyla içip, sızmıyor.

Hiç kafanızı yormayın.
                Pusu yiyor, mayına basıyor, şehit oluyor.

Sonra ona kurşun sıkan elin tetikleri "Barış Sözcüsü".

Ne güzel memlekete yahu.
                En son Misafir tarafından düzenlendi; 26.10.2009, 22:14.

Yorum

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bu konu site yöneticilerinide sarmış olmalı ki pek bir müdahil değiller..
                  Böyle iyi abi. Konuşuluyor ne güzel işte.
                  avatar: şike soruşturmasını yürüten özel yetkili savci Mehmet BERK.

Yorum

• Konuya müdahiller ne güzel.
                    "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
                    Ali Kemal Denizci

Yorum

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bu konu site yöneticilerinide sarmış olmalı ki pek bir müdahil değiller..
                      Ülkemiz bu kadar hassas dönemden geçerken asma kabağı fiyatlarını konuşmak daha evla olurdu değil mi ? site yöneticileri bu ülkenin evlatları değiller onlar duyguları olmayan androidler.

Defalarca söyledik bu konu siyaset üstü. Fakat siyaset üstü konuya siyasetin karıştığının farkındayız. Bunun sorumlusu biz değiliz Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut şartlardır. Arkadaşlarımızın söyleyecekleri var ve biz bu süreçte insanların bu konuda düşünceleri yokmuş gibi baskı altına alıp katı davranmıyoruz. Bu konjektürde söylemeleri gerekenleri ölçü çerçevesinde dile getirmelerinde bir sakınca görmüyoruz. Doğru mudur ? değil midir ? tartışılır. Fakat bizimde insiyatifimiz aşırıya kaçılmadığı sürece şimdilik bu yönde.

Yani bu konu bu halde olduğu için sardı bize. Keyif alıyoruz, coşuyoruz, halay çekiyoruz...
                      Trabzonspor √
                      Hüseyin Avni Aker|Hayri Gür|Halit Ziya Kurbetçi|Şamil Ekinci|Dozer Cemil|Şenol Güneş|
                      İki Renk ve Asalet √
                      BordoMavi.Net √

Yorum

• Bu acılım işinin 3 sebebi olabilir?
                        1- Gercekten bir cözüm arayışı olabilir. Bunu sahşen cok uzak görüyorum... Sebeb? Sebebim yok hissediyorum..
                        2- Ülkedeki PKK yandaşlarını teşhis etmek için olabilir. Açılım sürecinde herkes eteğindeki taşları döküyor. TSK nın sessiz kalmasının en büyük sebebinin bu oldugunu düşünmüyor değilim.
                        3- Bu kapitalist ülkelerin bize bir oyunu olabilir. Bu da bir ihtimal... Güneydogu da petrol arama calısmalarının hızlandıgını düşündükce... Oraların haklarını bize bırakmak isteyeceklerini düşünmüyorum... Bir Afgan arkadasımın dedikleri hala kulagımda " Ruslar bize para yolladılar, yollar, hava alanları ve yasanacak yerler yaptılar, hiç sorgulamadık. Sonra o yollardan tanklar, havaalanlarından ucaklar geldiler ve özgürlüğümüzü aldılar"

Sizce hangisi?
                        Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim.
                        Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim.
                        Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Yorum

• İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Ülkemiz bu kadar hassas dönemden geçerken asma kabağı fiyatlarını konuşmak daha evla olurdu değil mi ? site yöneticileri bu ülkenin evlatları değiller onlar duyguları olmayan androidler.

Defalarca söyledik bu konu siyaset üstü. Fakat siyaset üstü konuya siyasetin karıştığının farkındayız. Bunun sorumlusu biz değiliz Türkiye'nin içinde bulunduğu mevcut şartlardır. Arkadaşlarımızın söyleyecekleri var ve biz bu süreçte insanların bu konuda düşünceleri yokmuş gibi baskı altına alıp katı davranmıyoruz. Bu konjektürde söylemeleri gerekenleri ölçü çerçevesinde dile getirmelerinde bir sakınca görmüyoruz. Doğru mudur ? değil midir ? tartışılır. Fakat bizimde insiyatifimiz aşırıya kaçılmadığı sürece şimdilik bu yönde.

Yani bu konu bu halde olduğu için sardı bize. Keyif alıyoruz, coşuyoruz, halay çekiyoruz...
                          Metin kardeş,

Bu cümleyi, benim yazımdan bir arkadaş alıntılamış ve tek başına kullandığı için doğal olarak cümlenin anlamı farklılaşmış ..
                          O bir üye olarak böyle bir tercih yapmış ve sadece "buradaki yönetici arkadaşların yaklaşımını vurgulama"anlamında kullanmış..

Fakat aynı şeyi sizde yapmış ve site yönetim tarzını savunan bir açıklama yapmışsınız..
                          İnce,ince sitemlerinizide eklemeyi unutmamışsınız..

Ama yazının tamamı okunduğunda benim tereddütümün , forum içindeki, bana göre birbirinden değerli insanların ,böylesine hassas bir konuda agresifleşip,kırıcı olabileceği(bir yerdede doğal olarak) endişesinden ibaret olduğu açıkça görülecektir..

Nitekim önceki sayfalarda özellikle genç arkadaşların birbirlerine "vatan haini" gibi çok ağır bir yaftayı kolaylıkla yakıştırdıkları görülmekte..

Yani bu bir eleştiri değil,öneri yazısı idi..
                          Söylediğiniz gibi,siyaset konuşmadan bu konuyu konuşmak neredeyse imkansız..
                          Mesela ben,her konuyu tartışmaktan büyük keyif aldığım arkadaşların bazı yazılarına ,bu başlıkta birkaç gündür özellikle cevap yazmayarak , kendime bir nevi otokontrol uyguluyorum..

Yönetim tarzını anlatırken,samimiyete güvenilerek yapılan "sardı"teşbihinin ,gerçek anlamdaki "keyif alma,sarma" fiiliyatı ile uzaktan ,yakından hiçbir alakası yoktur..

Site yöneticilerinin bu hassas mevzudan keyif aldığını düşündüğümü,düşünüyor olmanız ihtimali bile olduğunu düşünmüyorum..

Bu olsa olsa, bu hassas durumun hepimizde oluşturduğu "haleti ruhiye"halinin hassalığından doğan ,olmayan bir şeyden kaynaklanan "anlamsız bir alınganlık ve dost sitemi" olabilir diye düşünüyorum..

Yazıdan cımbızlanan tek cümleden çıkan,site yönetimi bu tartışmadan "eğlencemi çıkarıyor" sorusunun ,yazının tamamının anlatmak istediği ile hiçbir alakası yoktur..

Saygı ve sevgilerimle..
                          En son İHTİLALL tarafından düzenlendi; 27.10.2009, 11:23.

Yorum

• "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. "

Mustafa Kemal ATATÜRK
                            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Bu olayın çok tarafı var.

Her şeyden nemalanan DTP tarafı

Her konuda her olayda TSK'yı bu memleketten soğutmaya çalışan Medya tarafı

Güneydoğuda oyda parti oyları aşağı doğru inişe inen Parti tarafı

Bu ülkede bir şeyler oluyor arkadaş bu ne ya teröristleri kahraman ilan ettiler diyen millet tarafı

Bu süreç bu partiyi iktidardan götürürür haydi bastırın uşaklar diyen Medya,Partiler ve Sempazitanlar tarafı

Koyu yer hariç herkesin bir kaygısı var bir derdi var.

Nemalanacağı bir konu var.

Ama koyu yer en fazla suçlanan yer.

Bu memlekette bir şeyler oluyor demek suç oldu.

Susss Açılım Yapılıyor

Uyandırma Kimseyi.

Soru sorma eleştirme Yoksa sen kanın durmasını istemiyormusun?

İlk olarak Külünkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Şimdi dinlediğimiz ise katillerin sevinç şarkıları... Ve o toz duman halinde bizlere tıslayarak uzatıyorlar o çatal dillerini, deniyor ki “ siz kanın durmasını istemiyor musunuz ?”

Çözümün nedir ? diyorlar. Kayıtsız şartsız “insan öldürmeyi bırakacaksın" Bak ne diyorum “insan öldürmeyi bırakacaksın”
                              Bundan ala çözüm önerisi mi olur.

İlk olarak OLCAY ÇAKIR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Elbette,kan gözyaşı durmalı.

Bizi bununla vurmayın.

Tutmaz o
                              .
                              Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• İlk olarak Poyraz_28 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                "Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. "

Mustafa Kemal ATATÜRK
                                Ben Türk Kürdü Lazı geçtim, isteyen istediğini olsun.

Her teröriste Beykoz'dan birer tane villa vereceğiz, aylık 5000 € maaş bağlayacağız, sınırsız THY bileti vereceğiz. Hatta yasaları da önlerine koyacağız, istedikilerini değiştirsinler diye. Bunu desinler, bu bile bir planın adımlarıdır. Beklerim, yanlış derim ama beklerim. Cidden böyle sorun ortadan kalkarsa da alkışlarım böyle içime sinmeyen bir çözüm yolunu. Çünkü sonuca ulaştılar derim. Ama bu bile ortada yok.
                                En son ceserdar tarafından düzenlendi; 27.10.2009, 12:37.

Yorum

Yükleniyor...
                                X