Yalniz Ruslara neden düsmanlik besliyoruz hicbir sekilde anlam veremiyorum tarihimizin iki en önemli olayinda bize cok ciddi yardim etmistir ilki, Kurtulus Savasinda Sovyetlerin bize gönderdigi cephane ve malzeme yardimi, digeri ise Kibris Harekatinda, Ucaklarla daglara parasütle atlayan askerlerimiz ile Türkiye arasindaki telsiz baglantisi abd ve Ingiltere tarafindan kesilmisti, yamulmuyorsam o zaman Rusya kendi telsiz baglantisindan Kibrisdaki askerlerimiz ile Türkiye arasindaki konusmalari saglamis.
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
Hava sahasını izin almadan kullanılmayacağını nato üyesi olsada biliyoruz zaten libya bombalanırken gördük nasıl izin alınıp yol verildi.
madem bizim kendi sistemimiz vardıda neden patriotlara ihtiyaç duyduk sınırda . 3 sene bekledik de sonra adamlar kendileri çekti patriotları.madem sınırlarını koruyorduk da neden sınır ihlali yapan keşif uçağımız neden düşürüldü hala muamma?
Yorum
-
İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYalniz Ruslara neden düsmanlik besliyoruz hicbir sekilde anlam veremiyorum tarihimizin iki en önemli olayinda bize cok ciddi yardim etmistir ilki, Kurtulus Savasinda Sovyetlerin bize gönderdigi cephane ve malzeme yardimi, digeri ise Kibris Harekatinda, Ucaklarla daglara parasütle atlayan askerlerimiz ile Türkiye arasindaki telsiz baglantisi abd ve Ingiltere tarafindan kesilmisti, yamulmuyorsam o zaman Rusya kendi telsiz baglantisindan Kibrisdaki askerlerimiz ile Türkiye arasindaki konusmalari saglamis.
Biz angejman kuralları gereğince sadece işimizi yaptık.Bizim hava sahamız sadece NATO ve ABD açık.
Bizler kendi hava sahalarına dahil olsa idik uyarmadan indirirlerdi bizleri.
Kurtuluş savaşında ise Ruslardan Batum karşılığında bu cephane yardımını aldık. Kimse kimseye keyfiye yardım etmez
Yorum
-
İlk olarak cem1990 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDüşmanlık beslediğimiz yok hocam
Biz angejman kuralları gereğince sadece işimizi yaptık.Bizim hava sahamız sadece NATO ve ABD açık.
Bizler kendi hava sahalarına dahil olsa idik uyarmadan indirirlerdi bizleri.
Kurtuluş savaşında ise Ruslardan Batum karşılığında bu cephane yardımını aldık. Kimse kimseye keyfiye yardım etmez
Uluslararasi iliskiler böyledir zaten, her ülke ilk önce kendi cikarlarina bakar, bakmalidir da, o zaman ki konjektüre göre Sovyetler bize yardim etti, karsiliginda su oldu bu oldu gerisi hikaye, Ruslarla komsu sayiliriz, hem abd ye karsi güc olarak az kafamiz calissa birazda Rusya, Iran, Cin ile yakinlasiriz, arada abd tarafiyla ama bizkiblemizi tamamen abd ye döndürdügümüz icin, abd kime düsmansa bizde ona düsmanlik besliyoruz, bu ileride basimiza cok büyük problemler acabilir, dikkat etmekde fayda var.No one wins. One side just loses more slowly.
Yorum
-
İlk olarak Nazim Can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYalniz Ruslara neden düsmanlik besliyoruz hicbir sekilde anlam veremiyorum tarihimizin iki en önemli olayinda bize cok ciddi yardim etmistir ilki, Kurtulus Savasinda Sovyetlerin bize gönderdigi cephane ve malzeme yardimi, digeri ise Kibris Harekatinda, Ucaklarla daglara parasütle atlayan askerlerimiz ile Türkiye arasindaki telsiz baglantisi abd ve Ingiltere tarafindan kesilmisti, yamulmuyorsam o zaman Rusya kendi telsiz baglantisindan Kibrisdaki askerlerimiz ile Türkiye arasindaki konusmalari saglamis.En son Travelair tarafından düzenlendi; 01.12.2015, 12:39.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDüşmanlık değil ama temkin var. Kendileri soydaşlarımız öldürülüyor diye Kırım'ı ilhak etti. Halbuki şimdi Suriye'de soydaşlarımız Türkmenler'i bombalıyor. Geçmişte yanılmıyorsam, Çerkezler'e, Tatarlar'a, Türkler'e büyük katliamları eziyetleri var. Ermeni meselesini de başımıza bela eden kendileri. Kurtuluş Savaşı sırasında Müslüman memleketlerden bize gelen para yardımlarını buhar eden de kendileri yanılmıyorsam. Sonuçta yardımları olmuşsa da zulümleri de olmuş. Devletler çıkar ilişkisine göre yönetilir. Demek ki çıkarlarımız çatışıyor
Yanlisiniz var, Mehmet Perincek Ermeni meselesinde Rus arsivinden, o zamanin Ermenistan basbakani Kacaznuni' nin Bükres de Tasnak partisi kongresinde itiraf niteligindeki belgesini cikardi, Kacaznuni diyor ki: " Biz ettik biz bulduk, Türklerin hic sucu yok, hatta Talat Pasa bunlarla konusmak istemis, yapmayin etmeyin gelin her türlü haklarinizi kabul edelim diye, bunlar yanasmamis, sonrada kendisi itiraf ediyor, Ingiltere bize bir toprak parcasi verdi, karsiliginda ne Kadar Müslüman Türk varsa öldürün diye bizde elimizden geldigince öldürdük, baktik sonra bu isin sonu yok Türkler karsilik vermeye baslayinca, Sovyetler geldi kurtardi bizi diye " müthis bir belge zaten Strassburgda ki davada o belgeden yola cikarak kazandik davayi da.No one wins. One side just loses more slowly.
Yorum
-
Ermeni meselesinin birçok yönü var. Devlet kurmak için, bu yolda meşru olmak için o bölgede çoğunluk sağlamaları gerekiyordu. O yüzden katliamlar yaşandı. İngiltere tarafı bu. Rus tarafı ise onlarla savaşırken zaafa düşelim diye Ruslar'ın orayı karıştırmaları, çetelere destek vermeleri, ordularına da büyük miktarlarda Ermeni'yi katarak bize karşı savaştırmaları...Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Yorum
-
İlk olarak Travelair tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
Ben size dedim; katil devlet diyerek, devleti teröristin, teröristi devletin yerine koyduğunuz sürece saplandığınız o çamurdan çıkamazsınız. Devlet her yerde haklı mı? Değil. Aralarında kötü insanlar yok mu? Var. Ama bu şartlı ve kinli, düşmanca bir bakış açısını gerektirmez.
50 bin teröristin tüm ihtiyacı Türkiye'den gidiyor demişsiniz. Neden gitsin? Başka bir sürü yol var, onları asıl destekleyen bir sürü devlet var. Bunları bilmiyor musunuz? Kaçakçıları kastediyorsanız da takip edin TSK'nin sitesinden her gün ne kadar kaçak mal yakalandığını. Kaçakçılığı kimlerin yaptığını. Müdahele edildiğinde de nasıl yine mızıkçılık yapıldığını
Radar görüntülerine bakarsanız bir rota olduğunu görürsünüz. Bu bir süreç gerektirir. Angajman kuralları gereği Türkiye sınırına yakın seyreden unsurlar ikaz edilir ve belli bir mesafede de vurma hakkı vardır. Sınıra 2,5 km kala sanırım. Yani sadece sınırımızı ihlal ettiği 17 saniyede olmadı bu 10 uyarı. Bütün o süreçte oldu. Yani siz buna bile "Bak işte yakaladım, devlet bizi ahmak mı zannediyor?" diyerek sorguluyorsunuz. Sorguluyorsunuz da açıklamaları dikkate alıp değerlendiriyor musunuz?
Öncelikle devlete hiç bir zaman düşmanlık beslemediği mi bilhassa bunu körü körüne savunma mekanizması geliştirenlerin istemeyerekte olsa yaptığını açıkça belirteyim.
Şunu iyi bilin ki devletine en çok zararı verenler her zaman en milliyetçi tavır takınanlar olmuştur.Tarih boyunca ülkeleri bölen yahut sebepsiz savaşlara sokan zihniyet milliyetçi yahut onun bir kademe üstü olan ırkçı tutumlardır.
Senin ülkende sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir ilçede özel harekat birliklerin duvarlara "Türksen övün,değilsen itaat et." "Kurdun dişine kan değdi korkun" "Esadullah timi burada" türü direk halka yöneltilen ırkçı tabirler yazılıyorsa (ki Esadullah timi ismini Işid kullanıyor o ayrı bir irdelenme hususu) ve devlet yetkilileri bunları yazanları görevinden uzaklaştırmıyorsa orada devleti yönetenleri eleştirip katil diyenlere sizin söyleyecek bir sözünüz olamaz.
Bende Tayyib'e katil diyorum hemde katıksız katil sadece doğu için değil batıda da öyle ama devlete demiyorum otla samanı karıştırmayalım kimse İho'ya söverken Trabzonspor'u kastetmez bu da onun gibi.
Bende size diyorum ki ülkenin saplandığı çamurdan kurtulmak istiyorsak militarist ve ırkçı değil insan odaklı bir yapıyı hayata geçirmek zorundayız yoksa ayrı yönlere koşan iki dik kutup sonunda ortadan bölünür.
Terörist konusuna gelirsek başka bir yol yok destekleyen ülke varsa oraya havadan yardım ulaştırmak zorunda buda direk basına yansıyacağı için yapamazlar bir defa Amerika Pyd'ye havadan silah yolladı basının maskarası oldu bizim sınır hattımızın dibinde bunlar, bizim desteğimiz olmadan hiç birisi orada barınamaz ki bunların içinde bizzat eğittiğimiz ÖSO'da var.
Kaçakçılık zaten Türkiye de göz yumulan bir sıkıntı ben bizzat biliyorum Binbaşı rütbesinde ki askerler bile Cizre gibi kıyı ilçelerinde arabasına kaçak mazot alıyor.
Biz askerden dönerken başımızda ki yüzbaşı Cizre'de şehrin ortasında benzinlik olmayan bir yerde otobüse teneke,teneke kaçak mazot aldı bunlar oralar da hergün yaşanan basit hadiseler biz binlerce tırlık yardımlardan bahsediyoruz.
Gelelim kimsenin ne anlama geldiğini dahi bilmediği Angajman lafzına ve onun kuralına.
Sanırım 2012 yılı bir uçağımız Suriye sınırın da düşürülünce devlet yetkilileri bir araya gelip böyle bir kuralı hayata geçirdi bu kural sadece bize karşı bağlayıcılığı olan bir kural elin Rus'u senin kuralını takmıyor işte sıkıntı orada adam senin sınırının 2,5 kilometre dışında terörist hedefleri vururken uçağını düşür bak ne oluyor.
Yunanistan bile paso sınırı ihlal ediyor düşüremiyorsun bu kuralın uygulanabilirliği yok.
Rus savaşlarına gelirsek evet kazandığımız savaş yok diyerek yanlış ifade kullanmışım 20 savaş yaptıysak 15'ini kaybetmişiz demek istediğim ayıyla yatağa giriyorsan bin defa düşüneceksin.Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
Komünar..
Yorum
-
İlk olarak cem1990 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTanıştırayım hemen sizleri
Adı;Koral
Görevi;Sinyal Bozucu
Menşei;Türkiye-ASELSAN
Bulunduğu yer;Suriye Sınırı
Amacı;Rus S-400'ünün Radar ve hareket kabiliyetini bitirmek
Olası F-16 yapılacak olan S-400 atılacak olan füzeye, radar karartması ve yön değiştirmesi yaparak uçaklara hedef almasını engeller.
Belli ki böyle bir şey yaptığımızdan haberiniz yoktu ve olmuş oldu.
NATO ülkeleri Türk hava sahasında serbestçe dolaşabilirler.Bu izinler daha önceden alınmış ve hava sahası karşılıklı anlaşmalara dayanarak açılır.
Rus-Osmanlı savaşlarına gelirsek
Bugüne nazaran geçmişte yenemedik bugünde yenemeyiz cümlesini ne kadar saçma bulsam da yine eksikleri açıklamak istiyorum.
Osmanlı imp. Ruslara karşı savaşıp kazandığı net 4 savaşı vardır.Daha eskilerden mevcut olan savaşları anlatmıyorum.(Kırım hanlığının Moskova girmesi gibi)
1)Çehrin seferleri
2)Prut Savaşı (Bu savaşta anlaşma yapmak yerine Moskova ilerlemiş olsa idik bugün Ruslar olmayadabilirlerdi)
3)Silistre Kuşatması (Google emiceden araştırmasını da yapabilirsiniz Rusların çok büyük hezimete uğradığı savaştır)
4)Kırım Savaşı(İngilizlerle beraber yapmış olduğumuz savaş)
Tarih sadece kitaplardan ibaret değil araştırmadan ibarettir.Tarih insana çok şey anlatır ve sadece anlamak isteyenedir.
Karşı tarafta da bu var tanıştırayım
Elektronik harp sistemlerinde son teknoloji, menzili 300 kilometre bu alan içinde ki tüm uçak ve iha'ların iletişim sistemini kestiği gibi füze,uydu ve bütün elektronik sistemleri bloke edip ciddi hasar veriyor ve bu sistem Suriye'ye yerleştirildi.
Koral'da gayet iyi bir sistem menzili 100 kilometre özellikleri daha sınırlı ama neler yapabileceği savaş zamanı görülür bakarsın Rus sinyal kesiciden daha etkili olur bilemeyiz.
Bunun yanında Suriye de S-400 füzelerin'in yanında Pantsir sistemi var 20 kilometre menzildeki bütün uçakları eğer füze düşüremezse bu sistem füze ve top atışlarıyla imha ediyor.
Akdeniz de düşürülen uçağımızı da bu sistem vurmuştu.
Pantsir;
Ben Türkiye'nin Rusya'ya 2 günde yenilecek bir ülke olduğunu söylemiyorum fakat günümüz teknolojisin de gerçekçi konuşursak böyle bir savaşı uzun soluklu sürdüremeyiz.En son Muhteva tarafından düzenlendi; 01.12.2015, 20:26.Adalet,Eşitlik,Özgürlük..
Komünar..
Yorum
-
Savaş çok çok çok uzak bir ihtimal.
Olası bir savaşta uzun soluklu geçeceği aşikardır ama bu savaşa Rus ekonomisinin cevap vermesi de mümkün değildir. Daha şimdiden Rus borsası %8-10 arasında değer kaybetti ki bu kadar kırılgan bir ekonomi ile savaş yapmaları mümkün değildir.
Karşı tarafın askeri teknolojisini tartışmam 1945 lerde başlayan teknolojilerine karşı biz son 10 yıl ciddi atağa kalktik. Yine Rusların bize yapabileceği her türlü saldırıya karşı manevramiz var. Olmasa idi zaten Putin bir noktaya füze atmaktan geri de kalmazdı.
Ben memleketimin insanını memleketini hafife almasına kirilirim. Bu tur meselelerin AKP - CHP - MHP olmadığını bilmek gerekir .
Suphesiz yapmış olduğumuz ve devam ettiğimiz askeri yatırımlarla cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ciddi bir gücü olacağımız aşikardır. Memleketi hafife alan yorumlar yapmak Turk evladına yakıştıramam. Artık elleri armut toplayan ülkelerden birisi değiliz.
General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorum
-
İlk olarak Muhteva tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBende o halde yaptığınız gibi cümle cımbızlayarak cevap vereyim.
Öncelikle devlete hiç bir zaman düşmanlık beslemediği mi bilhassa bunu körü körüne savunma mekanizması geliştirenlerin istemeyerekte olsa yaptığını açıkça belirteyim.
Şunu iyi bilin ki devletine en çok zararı verenler her zaman en milliyetçi tavır takınanlar olmuştur.Tarih boyunca ülkeleri bölen yahut sebepsiz savaşlara sokan zihniyet milliyetçi yahut onun bir kademe üstü olan ırkçı tutumlardır.
Senin ülkende sokağa çıkma yasağı ilan edilen bir ilçede özel harekat birliklerin duvarlara "Türksen övün,değilsen itaat et." "Kurdun dişine kan değdi korkun" "Esadullah timi burada" türü direk halka yöneltilen ırkçı tabirler yazılıyorsa (ki Esadullah timi ismini Işid kullanıyor o ayrı bir irdelenme hususu) ve devlet yetkilileri bunları yazanları görevinden uzaklaştırmıyorsa orada devleti yönetenleri eleştirip katil diyenlere sizin söyleyecek bir sözünüz olamaz.
Bende Tayyib'e katil diyorum hemde katıksız katil sadece doğu için değil batıda da öyle ama devlete demiyorum otla samanı karıştırmayalım kimse İho'ya söverken Trabzonspor'u kastetmez bu da onun gibi.
Bende size diyorum ki ülkenin saplandığı çamurdan kurtulmak istiyorsak militarist ve ırkçı değil insan odaklı bir yapıyı hayata geçirmek zorundayız yoksa ayrı yönlere koşan iki dik kutup sonunda ortadan bölünür.
Terörist konusuna gelirsek başka bir yol yok destekleyen ülke varsa oraya havadan yardım ulaştırmak zorunda buda direk basına yansıyacağı için yapamazlar bir defa Amerika Pyd'ye havadan silah yolladı basının maskarası oldu bizim sınır hattımızın dibinde bunlar, bizim desteğimiz olmadan hiç birisi orada barınamaz ki bunların içinde bizzat eğittiğimiz ÖSO'da var.
Kaçakçılık zaten Türkiye de göz yumulan bir sıkıntı ben bizzat biliyorum Binbaşı rütbesinde ki askerler bile Cizre gibi kıyı ilçelerinde arabasına kaçak mazot alıyor.
Biz askerden dönerken başımızda ki yüzbaşı Cizre'de şehrin ortasında benzinlik olmayan bir yerde otobüse teneke,teneke kaçak mazot aldı bunlar oralar da hergün yaşanan basit hadiseler biz binlerce tırlık yardımlardan bahsediyoruz.
Gelelim kimsenin ne anlama geldiğini dahi bilmediği Angajman lafzına ve onun kuralına.
Sanırım 2012 yılı bir uçağımız Suriye sınırın da düşürülünce devlet yetkilileri bir araya gelip böyle bir kuralı hayata geçirdi bu kural sadece bize karşı bağlayıcılığı olan bir kural elin Rus'u senin kuralını takmıyor işte sıkıntı orada adam senin sınırının 2,5 kilometre dışında terörist hedefleri vururken uçağını düşür bak ne oluyor.
Yunanistan bile paso sınırı ihlal ediyor düşüremiyorsun bu kuralın uygulanabilirliği yok.
Rus savaşlarına gelirsek evet kazandığımız savaş yok diyerek yanlış ifade kullanmışım 20 savaş yaptıysak 15'ini kaybetmişiz demek istediğim ayıyla yatağa giriyorsan bin defa düşüneceksin.
Kusura bakmayın fikirleri katıp birbirine karıştırıyorsunuz. Ben vatanımı seviyorum. Basit. İdeolojileşmiş düşüncelerden hoşlanmam. Çünkü istismarı çok olur. Orda bahsettiğiniz güvenlik görevlileri uzaşlaştırılmıyorsa devleti yönetenlere katil deme hakkı vardır insanların diyorsunuz. O halde bahsettiğiniz kişinin devletin başı olduğunu, devleti temsil ettiğini biliyorsunuz. O polislere soruşturma açıldığını biliyor musunuz? Öte yandan o insanların kelle koltukta canımızı malımızı koruduklarını? Mesela sen kavga ederken ağzından çok nazik sözler mi çıkıyor? Yaptıkları yanlış ve soruşturması da açıldı. Bunu ısrarla görmezseniz işte o zaman sorun oluyor
Ülke nasıl kurtulur insan odaklı diyorsunuz da, senelerdir hep beraber kardeşiz diyen bir hükümet var. Dünyanın yatırımını yapıyor, madi manevi pozitif ayrımcılık uyguluyor. Peki bir kez olsun da karşı tarafa bakar mısınız? Aşırı milliyetçilik ve ırkçılık Pkk'da olmasın? Adamlar sürekli saldırırsa sen de onlara saldırırsın, çiçek vermeye devam etmezsin. Halka saldırmıyoruz, katil, insanlıktan çıkmış teröriste saldırıyoruz, çünkü laftan anlamıyorlar. Türkiye kendisine saldırana saldırıyor.
Ruslar angajman kuralını tanımıyor demişsiniz ama bunlar uluslararası geçerliliği olan kurallar. Tanımıyorlarsa kendileri bilir, geçerliliğini kaybettirmez. Gözümüzün içine baka baka daha önce 3 kez ihlal ettikleri sınırı 2 tur atarak yine ihlal etmişlerdir, Türkmenleri bombalamak üzere. Düşünebiliyor musunuz Rusya'nın yanıbaşında bir yerde Rusya sınırına girip çıkıp Rusları bombaladığımızı? Farklı mı davranırlar sanıyorsunuz?
Yunanistan tehdit değil. Onlarla anlaşıyoruz ama Suriye tehdit, angajman da ordan çıktı zaten
Ayı tabirinde de anladığım milliyetçi bir yön vardır. Bozkurt dense rahatsız oluyorsanız ayı diyince de olmanız lazım. Allah korusun ama Rusya ile Türkiye savaşmaz. Çünkü böyle bir savaşta kazanan çıkmaz. Türkiye savaş durumunda kendini savunacak kadar güçlü bir ülkedir. Bildiklerimiz kadar bilmediklerimiz de vardır elbetTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
Örnek olarak Frau Merkel, anti milliyetci, hümanizm dolu bir insan falan mi acaba, yada Alman halki, milliyetci anlayisdan uzak falan mi saniliyor, disaridan bu böyle mi gözüküyorAtatürk Türkiye Cumhuriyetini bildihim kadariyla Türk Milliyetciligi üzerine kurdu zaten, Milliyetcilikden bu kadar rahatsizlik duyan insanin niyetinden süphe ederim ben.
No one wins. One side just loses more slowly.
Yorum
-
Bir de milliyetçilik ne üzerine kurduğunuza bağlı. Kafatası milliyetçiliğini kimse istemez. Atatürk milliyetçiliği ise toprağa dayalı milliyetçiliğidir. Aynı vatan toprağı üzerinde yaşayan herkes Türktür. O manada Türklük bir ırkı temsil etmez. Nasıl Amerikalı milleti onlarca milletten oluştuysa burda da öyle. Mesele; Kürtler'in diğer milletlerin çok daha önce yaşadığı milliyetçilik akımından daha henüz yaşamaya başlamaları ve Pkk gibi hain bir örgütün kanser gibi, virüs gibi yayılma çabası
Önceki yazıma ek olarak 50 bin teröristin çikolatasından iç çamaşırına silahına kadar her şeyin Türkiye'den karşılandığını iddia etmişsiniz Muhteva. Binlerce tır denmiş. Benim aklım almıyor. Doğuya 50 araçlık bir askeri sevkiyat olsa çarşaf çarşaf gazetelerde televizyonlarda yayınlanıyor, nerde bu binlerce tır?? Ha diğer yandan Kobani'de kıyameti kopardı teröristler, oraya yiyecek yardımı yapmak zorunda kaldık dünyanın baskısıyla. Şimdi bu form değiştirdi Türkiye 50 bin teröriste yardım ediyor mu oldu? Orda girdikleri yerde Irak ve Suriye devlet cephaneliklerini boşalttılar. Bütün kaynaklara el koydular. Silah kaçakçıları kol geziyor. Hiç teröristlerin kullandıkları silahların mühimmatların araçların makinaların markalarına bakmayı denediniz mi? Petrolü nasıl sattıkları daha yeni Abd raporlarında çıktı. Bu ışid proje diyoruz. Kullanan devletler var diyoruz. Yardımsız mı bırakıyorlar? Devletinize bu boş suçlamaları yaparken bu işten kazananları kaybedenleri iyi hesap etmiyorsunuz.En son Travelair tarafından düzenlendi; 02.12.2015, 09:33.Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
-
İlk olarak cem1990 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTanıştırayım hemen sizleri
Adı;Koral
Görevi;Sinyal Bozucu
Menşei;Türkiye-ASELSAN
Bulunduğu yer;Suriye Sınırı
Amacı;Rus S-400'ünün Radar ve hareket kabiliyetini bitirmek
isteyenedir.
Lakin gerçekleride görüyorum.....
Diyarbakırda Baro Başkanı öldürüldü. 4 gündür 70 metrelik caddede güvenlik önlemi alıp olay yeri incelemesi yapamayan bir devletin dünyanın 2.büyük ordusuna jammer tarzı sinyal bozucu bir kamyon ile kafa tutacağı söylemine kusura bakmayın sadece gülerim....
Rusyanın elinde biyolojik , kimyasal , mükleer her tülü silah var....
havada , karada , denizde silah sayıları en az 4-5 kat bizden fazla....
yukarıda arkadaşın yazdığı gibi bir sürüde önleyici silahları var....
bence ucuz kahramanlıklar yerine daha 100 km menzilli füze bile yapamayan bir devletin dış politika yanlışlarını irdelemeniz daha iyi olurEn son Faik Yılmaz tarafından düzenlendi; 02.12.2015, 09:53.Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !
"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana
Yorum
-
70 metrede güvenlik önlemi alınır, gereken yetkiler verilirse. Ama o zaman da demokrasi diye bağıran çağıranlar olur. Ama Avrupa ülkelerine Amerika'ya sesleri çıkmaz. Orda alınan önlemlere gözleri kapalıdır. Kaldı ki onların bu kadar devasal bir terör dertleri yok. Bizim içimize girmiş bu terörist yapılanmalar
Rusya'nın elinde biyolojik kimyasal nükleer silahlar vardır ama bunları savaşta dahi kullanamaz. Çünkü kendi sonunu getirir. Hadi kimyasal kullandı diyelim, bizim yok ama kısa sürede üretilebilecek silahlardır bunlar. Nükleer kullanırsa da aynı şekilde karşılık bulur. Türkiye'nin nükleeri olmasa da nükleer bir tahrip için olmasına gerek yok. Olmadığı da bir muammadır
Havada karada denizde silahları fazladır ama fazla olması bir şey ifade etmiyor. Yetişmiş personel gücü ve o silahları operasyonel tutmanın devasal maliyeti vardır. Ne kadarını verimli kullanıyor, ne kadarı moderndir, ne kadarı operasyoneldir, büyük tartışma konusudur
Daha 100 kmlik füze yapamıyor dediğiniz ülke şu anda muhtemelen 1000 km üzerinde seyir füzesi yapabiliyor durumda. Eski teknoloji ile de değil, son teknolojik imkanlara sahip olarak. Biraz savunma sitelerine göz gezdirirseniz yaptığımız atılımları görebilirsinizTürkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Yorum
Yorum