Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şenol Güneş Hocamıza Mektuplar Yazdık, Teslim Ettik... | Şenol Hoca "Devam" Dedi!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sevgili Hoca'm,

Ben sizi tanıdığımda, küçük bir çocukken yani İstanbul'da ailem en büyük mutluluklarından birini yaşıyordu. Annem sandıktan metre metre bordo mavi kumaşlar bulmuş çıkarmış, dikiş makinasında onları devasa bir Trabzonspor bayrağı haline getirirken abimin annemin başındaki sabırsızlığını, karşı apartmandaki çingene komşumuzun bayrağı iki apartmanın arasına asmak için bize yardım ederkenki heyecanını ve her şeyi bitirdiğimizde Bakırköy'deki en büyük bayrağı mahallemizde dalgalandırdığımızda aşağı üşüşüp bayrağımızı indirmemizi isteyen çoluk çocuğu annemin maşrapa dolusu suyla savuşturmasını unutamam.

Trabzonspor'un şampiyonluğu annem ve babam için çok anlamlıydı. İlk nesil göç eden Trabzonlulardı ve Trabzonspor'un her başarısı onları gurbette daha da gururlu yapıyordu. O zamanlar bunun sadece bize ait bir sevinç, bir zafer olduğunu düşünürdüm ve bununla gurur duyardım. O imkansızlıklardan mucizeler yaratan bu şehrin insanlarından olmak çok gurur vericiydi.

Yıllar sonra bu sıradışı hikayenin yerel bir başarı öyküsünden çok daha anlamlı bir şey olduğunu anladım. Bu, geri bırakılmış küçük bir şehrin kendi değerleriyle çalışıp imkansızlıklardan mucizeler yarattığı, destansı bir devrimdi. Bu şehir takımı sadece sahadaki başarısıyla değil, spor ahlakıyla da diğerlerinden farklıydı. Biz hep bu değerlerle övündük.

Bugün verdiğimiz mücadelenin o yıllardakinden çok daha fazla ve zorlu olduğunu biliyoruz. Çünkü mücadele ettiğimiz güçler de kendilerini yeniliyor, daha etkin yöntemler buluyorlar. Artık her şey daha zor, farkındayız. Elbette şampiyon olmak istiyoruz. Ama değerlerimize sahip çıkmaktan daha önemli değil hiçbir şey. Geçen sene yaşadıklarımız bize bunu çok iyi öğretti. O yüzden, kupasını alamadığımız o şampiyonluk, bugüne kadar elde ettiklerimiz içinde en anlamlısı bizim için. Çünkü biz yine 'Parayla yapılamayanları, emeğimizle yaptık.'

Sevgili Hoca'm, bize bu değerleri öğreten tarihimizdeki o güzel insanlar hep kalbimizdeki özel yerlerini koruyacaklar. Ancak bir tanesi herkesten daha önde anılacak. Adı Trabzonsporla eşanlamlı olan tek isim ne diye sorsalar, eksiksiz hepimiz Şenol Güneş deriz. Bizim için müzemizdeki kupalardan çok daha değerli bir şey bu. Bu kupalar her sene birilerine veriliyor, her kulübün müzesinde kupalar olur. Ancak Şenol Güneş gibi bir değere herkes sahip olamaz.

İşte o yüzden sevgili Hoca'm, dünyalar güzeli insan, sadece şehrim için değil, ülkem için de varlığına teşekkür ediyor ve lütfen hep bizimle kal diyorum.

Derin saygılarımla,
    Melek Çilingir - İstanbul

Yorum

Hocam,
      Kurban bayraminin ikinci gunu Surmene sahilde kahvalti yaparken rastladik size. Utana cekine fotograf cektirmek istedik o kadar sicak o kadar babacandinizki Galatasaray taraftari olan esim o gunden sonra taraftarimiz oldu. Siz bizim gunesimizsiniz. Sizin sayenizde bu kulup daha nice taraftarlar kazanacak. Sakin hocam sakin o dusunceyi kafandan cikar. Biz sensiz hic bir basari hic bir kupa istemiyoruz. Sen bizimle ol birlikte savasalim o kafidir bizim icin..

Baris Bakirtas / İstanbul

Arkadaslar cep telefonundan ancak bu kadar yazabiliyorum hatalar icin ozur..
      61>34

Yorum

saygı değer şenol hocam

sizin gibi saygılı seviyeli ve kültürlü bir hocanın ardında duran bir taraftar olarak kendimle gurur duyuyorum.Sizi tüm taraftalarımız çok seviyor lütfen elbirliği ile takımımızı dik ayakta tutalım.Gelecektiki kardeşlerimizin sizin duruşunuza ve insanlığınıza ihtiyacı var bu sene tüm taraflarımız ile birlikte bir başlangıç yapalım birliktelik ile başlayalım yeni bir sayfa açalım derler ya biz yeni bir devir açalım bu devir GÜNEŞ devri olsun hocam saygılarımla

Sinan AKYÜZ
        İstanbul
        www.akyuzkalip.com
        www.facebook.com/akyuzkalip
        www.twitter.com/akyuzkalip

Yorum

Sevgili Şenol Hocam,

Seni gerçekten çok seviyorum. Kaleciliğinde sana hayrandım, teknik direktörlüğünün hastasıyım, kişiliğinin de aşığıyım. Bizleri bırakma lütfen. Çünkü Türk futbolunun Senin gibi temiz, dürüst, namuslu ve cesur birine çok ihtiyacı var. Meydanı şikecilere, namussuzlara, karaktersizlere bırakma. Ne istiyorsan söyle emrindeyim. Senin için yapabileceğim ne varsa emretmen yeterli, yolunda paspas olurum yeminle. Çünkü ben bir Tatar'ım diğerlerine benzemem vesselam.

Sonsuz Saygılarımla

Kemal Tataroğlu
          Yeniköy - İstanbul
          En son Tatar Kemal tarafından düzenlendi; 18.05.2012, 17:32.

Yorum

Sevgili Hocam ,
            hayatimda ilk defa mektup yaziyorum daha önce ne mektup yazdim nede duygularimi yaziya döktüm. Trabzonlu olmayan bir binlerce Trabzonsporludan biriyim, bunu sizin zamaninda kalede sahada ardindan klübede verdiginiz sportif mücadeledeye ve güclüye karsi verdiginiz savasa borcluyuz. Babamin kapildigi bir sevginin bana bulasmasi ile gelen bir Trabzonsporluluk bu. Trabzona ilk ve tek sefer 17 yasimda gittim ve sadece 1 tane canli mac seyretme imkani buldum. Benimki uzaktan görerek yasanan platonik bir ask. Benim Trabzonsporlulugum tipki Kazim abimizin tarifindeki gibi yöre milliyetciligi degil statüko karsisindaki dürüst ve emek ile mücadelenin verdigi sevgiyle bagliliktir. Bu mücadelede en cok siz vardiniz Hocam.
            Yillardir Trabzonspora yapilan haksizliklari gördük yasadik assagilara düstük her umudumuz bittiginde siz gelip yeniden umut verebildiniz önümüzün acik ve aydinlik oldugunu anlattiniz.Gecen yillar size hic adil davranmadi yapilan haksizliklari,hirsizliklari,arsizliklari azaltmadi her defasinda biraz fazlasi eklendi sizin yapilan bu haksizliklara karsi verdiginiz mücadelede yorgun ve bitkin olabilirsiniz ancak taraftarlar olarak bizi de 28 sene ''resmi istatistiklere'' göre gelmeyen sampiyonluk yildirdi biktirdi yordu enerjimizi caldi biz pes etmiyoruz etmiyecegiz siz de en büyük Trabzonspor taraftarlarinda biri olarak yilmayin pes etmeyin enerjinizi her haksizliktan sonraki yaptiginiz gibi adalet icin bizim icin yeniden toplayin ve STATÜKOYU bir kez daha dize getirin.

Mustafa Celik

Istanbul

Yorum

Hocam...
              Yaşananlar belli. Hisler, duygular... Çok yazılacak şeyde yok aslında senin kalmandan, hem kendi hem bizim adımıza bu mücadeleye devam etmenden yanayım ama sizide anlayabiliyorum kaçın defa oluyor bu çalınan emekler kaçıncı defa insan bıkar.
              Ama sen bıkma hocam sakın gitme bir yerlere öğretmen ol bize adeleti öğret inancı öğret inanç ol
              seni seven sayısız TRABZONSPORludan biri
              Mert Sağlam
              Samsun

Yorum

Hocam sizin için 10 dakikadır düşünuyorum neler diyebilirim diye Çünkü Siz tanıdığım dünyanın en iyi abisi, hocası, babası,kısacası dünyanın en güzel insanısınız hocam bizlerin yaptıkları hataları mahsur görun çocukca duygularımıza verin nolur hocam sırası şimdi değil hiç değilse bizi şu Şampiyonluğumuzu bizlere gösterin ondan sonra kafanızda'ki düşünceleri ortaya dökebilirsiniz bizleri Şerefsizlerin karşısında öksüz bırakmayın sizi Çok SEVİYORUZ.kendinize iyi bakın

Bülent AKBULUT
                Arda AKBULUT (oğlum) sizi cok seviyor
                MUĞLA/Merkez
                En son Bülent AKBULUT61 tarafından düzenlendi; 18.05.2012, 17:37.

Yorum

Güneş'imize;
                  Senin kaptanlığında arkadaşlarınızla bu ülkede bilinen herşeyi yıktığınız hikayelerle büyüdük.Her zamanda gurur duyduk sizlerle.Sizden sonra gelen futbolcularımızı da,davaya sahip çıkmadıkları için,sizin gibi mücadele etmedikleri için eleştirdik hep.Bu zaman diliminde şampiyon olamamamızı hep başkan,yönetici,teknik kadro ve futbolcu ağabeylerimize/kardeşlerimize bağladık.
                  Hatırladıklarım sizin de başında olduğunuz 1996 yılı en acısı olmakla birlikte 2004 yılı ve en son 2011 yılında kaçırdığımız şampiyonluklardı.O dönemler biz de fotoğrafın hep ön yüzüne bakıp arka yüzünü görmemeyi tercih ettik.Güneş'imizi küstürdük.Birbirimizi hırpaladık,ufaladık yok ettik.Oysa ki olaylar farklı idi.Trabzon ve Trabzonlu futbolu yönetenler için öteki idi,üvey evlat idi.Bunu bize milli takım başında elde ettiğiniz başarılara rağmen sizi onure etmeleri gerekirken haksız bir şekilde görevden alırken bir kez daha gösterdiler ama biz yine görmedik.
                  En son 2010-2011 yılı sezonunda bu ülkede 7.kez bir devrimin olmasına izin vermeyeceklerini sahada ekim yaparak,tarla sürerek gösterdiler.Bu yapılanlar belki emniyet ve savcılar olmasa yine havada kalacaktı.3 temmuz da başlayan şike soruşturması kapsamında on aydır olanlar,Trabzonlu/Trabzonsporlunun otuz yıldır nelerle mücadele ettiğini biz taraftarlara açık bir şekilde göstermiştir.Ne yazık ki ülkemizde hukukun gücünü değil gücün hukukunun geçerli olduğunu üzülerek,kahrolarak gördük.Menfaatleri gereği karar alıcıların suçluların yanında yer aldığını,haklıları susturmak için her yolu denediklerini gördük.
                  Otuz yıldır suçluyu hep içinde arayan bizler artık gerçeği gördük.Artık taraftar sadece alın teriyle sahada mücadele eden sizlerin değerini bilmektedir.Paraya karşı emeğin mücadelesini verdiğinizi görmüştür.
                  Hangi yola başvururlarsa vursunlar artık sizi sistemin dişlileri arasında ezdirmeyeceğiz,yok etmeyeceğiz.Hep birlikte o sistemi yok edip 1976'da olduğu gibi yeni bir sistem kuracağız.O sistemin başında siz ve ekibiniz olacaksınız.
                  Ülke futboluna GÜNEŞ,Trabzon'dan doğacak ve inşallah bir daha hiç batmayacak.
                  Hepimiz Güneş'iz,hepimiz biriz,hepimiz TRABZON'UZ.
                  Saygılarımla...
                  Serdar TÜRKMEN
                  Denizli
                  En son serturkmen tarafından düzenlendi; 18.05.2012, 19:01.
                  https://twitter.com/serturkmen61

Bu ülkede ADALET sadece bir parti isminden İBARETTİR.
                  TRABZONSPOR'a 3 puan kazandıracak bir gol pası/gol için neler vermezdim.(Kazım KOYUNCU)

Yorum

saygı değer şenol hocam.......

trabzonspor'a büyük katkıları olmuş,trabzonspor taraftarı değerli hocam.sen bizim herzaman dik duruşumuzdaki önemli sebeplerdensin.sen bizim güneşimizsin.Ne olur bizi bırakma eğer bırakırsan çok geriye gideriz mağlup olmuş sayılırız.Seninle şampiyonluk yaşamadan seni hiç bir yere bırakmayız.eğer bizi 20 yıl geriye atmayı göze alıyorsan eğer bizi şampiyon yapmadan gitmeyi göze alıyorsan eğre 1996'nın hesabını görmeden gitmeyi göze alıyorsan git.ama biliyoruzki göze alamassın.bırakamassın.BİZİ BIRAKMA ŞENOL HOCAM!!!!

muhammed-ayaz=İSTANBUL
                    & ONUR RECEP KIVRAK &
                    ^^KELEBEK^^

Yorum

sn ŞENOL hocama sen ki bizim yüzüm akımız oldun sen ki yendik yendik yenildik ama sen hep bizim gururumuz oldun her zaman bizim güneşimiz oldun gülen yüzümüz olduk bırakma bizi muhammet ÇETİN İSTANBUL
                      Alayına isyan anti istanbul

Yorum

Sevgili Şenol Hocam,
                        İlkokulda öğrendik; yıldızlar sadece güneşten aldığı ışığı yansıtırlar. Eğer güneş bir gün ışık yaymazsa,yıldızlarda vazifelerini yerine getiremezler. Sen ki Türk futbolunun zifiri karanlığında hepimizin eline,birer nefer tutuşturdun. Sen ki yaydığın ışıkla nice yıldıza vasıf yükledin. Bugün en zor zamanlarımızda bizleri,öğrencilerini bırakmayacağınıza eminiz.
                        Bilirsiniz ki Trabzonspor taraftarı bazen ayarlayamaz tepkinin ölçüsünü..Kişiler gelir geçer ama bir kaç isim baki kalır taraftarın yüreğinde,onların kredisi sonsuzdur. Karadenizin, Trabzonspor'un ruhudur o kişiler. Trabzonspor denince akla gelen,gözde canlanan en büyük efsane Şenol Güneş'tir bunların başında. Bir deplasman otobüsünde yakından görmek için saatlerce otelin kapısında beklediğimde olmuştur, orada ki duruşunu görmek için FC Seoul maçlarını izlediğimde..
                        Bir abi, bir baba, bir öğretmen, bir lider olarak bizi bırakma hocam,senin bu armaya,bu renklere,bu kente verecek daha çok şeyin var.Ellerinizden öpüyorum...
                        Saygılarımla
                        Emrah KORKUT/ KOCAELİ
                        En son laz_muteahhit tarafından düzenlendi; 18.05.2012, 18:02.
                        bir Aşk'tır TRABZONSPOR ; tarifi imkansız...

https://twitter.com/#!/laz_muteahhit

Yorum

Bu kirli düzen Trabzonspor'u şampiyon yapmaz artık.

En azından kaybettiğimizde bile bize bilgi aşılıyordu demeçleri ile Şenol Güneş , bırakırsa bende Trabzonspor'u bırakırım.

Zaten çekilen zulüm.

Hırsızlar iki kere bayram ediyor. Haksız şampiyonluk, birde bu yetmiyormuş gibi haksızken haklı gibi
                          @tsmustafakemal
                          "Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti." KAZIM KOYUNCU

Yorum

Büyük ve Onurlu İnsan Şenol GÜNEŞ'e
                            Ben daha yeni doğmuştum, Siz ve Arkadaşlarınız O büyük TRABZONSPOR Efsanesini yazmaya başladığınızda...
                            ben Daha doğmadan görmüştüm O koca yürekli insanları... İlk Okuduğum Kelime TRABZONSPOR'du Tercüman ve Milliyetin
                            spor sayfalarında....
                            Şenol Hocam,
                            siz o beşiktaş maçında iki büklüm yerde yatarken biz yediğimiz gole değil,
                            sizin bizi terketme korkusundan ağlamıştık...
                            Şenol Hocam,
                            Bu günler en zor günlerimiz, sizde öyle söylemiştiniz... Biz o zamanlar çocuktuk, şimdi bizim de çocuklarımız var...
                            Ama artık her şey çok kirli ve metalik...
                            Ve sizin yerinizi dolduracak biri henüz gelmedi...
                            Bize sabrı öğretmiştiniz, Şimdi sabır sırası sizde...
                            Sizin isminiz bizlerde ve gelecek nesillerde baki kalacak...
                            Ama yerinize birini bırakmadan gidemezsiniz...
                            Buna izin veremeyiz hocam
                            kusura bakmayın... Herkes bıraksa da kızımla ben bırakmayacağız....

Dr.Ali DEMİREL- Zeynep DEMİREL
                            İSTANBUL
                            futbol bir ayak oyunu değil bizim özümüzde

bir yaşam biçimi....bir felsefe

Yorum

Sen Bizim Güneşimizsin !
                              Kolay mı göğüs germek her derde senelerce...
                              Kolay mı sabahlamak uykusuz gecelerde.
                              Kolay mı şampiyonluk görmeden ölmek sence...
                              Kolay mı Trabzonum kolay mı söyle ?

Yorum

Büyük Üstat;

Söylemene gerek yok, enerjinin azaldığını ve mücadelenin seni bitkin düşürdüğünü bütün mimiklerinden anlayabiliyoruz. Anlıyoruz ama sen söyleyince yine de burkuluyor yüreğimiz. Biliyorum; ben ne kadar Trabzonsporluysam sen daha fazla sevdalısın bu renklere. Ve bu sevdanın öncelikli gereği şu anda adaletsizliklere karşı gelmek, sesini yükseltmek. Sorarım sana hocam, Trabzonsporluluğunu bildiğimiz nice büyüklerimizden hangisi bu adaletsizliklere senin kadar sesini yükseltmiştir şimdiye kadar? Evet hocam, teksin ama arkandaki koca bir topluluğun ''TEKİSİN''. Bu topluluk senin yorulduğun mücadelende en büyük destekçindir.

Saygılarımla.

Samet GÜVEN-İstanbul.
                                En son Samet GÜVEN tarafından düzenlendi; 18.05.2012, 18:10.
                                Oscar CARDOZO
                                İlk olarak Manu61 tarafından gönderildi
                                Gerçek değeri gittikten sonra anlaşılacak olan bir sanatçı. Ortaçağ döneminde ''farklı'' olduğu için idam edilen insanlar gibi.

Yorum

Çalışıyor...
                                X