Bu ilk ziyaretinizse, önce bağlantıya tıklayarak SSS bölümünü kontrol etmeyi unutmayın.
Mesaj göndermeden önce kayıt olmanız gerekebilir: devam etmek için önce kayıt linkine tıklayın.
Mesajları görüntülemeye başlamak için, aşağıdaki seçimden ziyaret etmek istediğiniz forumu seçin.
Ama yine de senin dediğine yakın bir puanımız olacak şimdi tamam. Sağolasın kardeşim.
Aradaki farkın nedenini bende anlamadım açıkçası. Baktım Cska, Braga, Kiev gibi takımların 2 linkte de puanları aynı bir tek bizim puanımız 2 linkte farklı. Garip takımız vesselam
Ben dahil birçok kişinin Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligine alınmamız beklentisi var ancak böyle birşey olmaz ise olağan şekilde Türkiye ligi 3. olarak Avrupa Ligi 3. eleme turundan başlayacağız.
Geçen sezon topladığımız puanlar sayesinde şu anda 20.115 Avrupa puanımız var.
Uefa Avrupa Ligi 3. Eleme turuna kesin olarak seribaşı gireceğiz. Çünkü geçen sezon 6.883 puan ve üzeri seribaşı olmuş.
Bir sonraki tur olan Play-off turundada yine çok büyük ihtimalle seri başı olacağız. Buradada geçen sezon 15.850 puan ve üzeri seribaşı olmuş.
Bu 2 turda önceki yılların aksine artık güçsüz takımlarla eşleşeceğiz seri başı olduğumuz için. Play-off turunun ardından grup aşamasına geçilecek ve takımlar 4 torbaya ayrılacak. Tabi grup aşamasına kalan takımlar belli olmadığı için kesin olarak bilemiyoruz ama muhtemelen 3. torbada, iyimser tahminle ise 2. torbada oluruz.
Şampiyonlar Ligi elemesine alındığımızı varsayalım;
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynayacak takımlar aşağı yukarı belli.
Trabzonspor
Braga
Dynamo Kiev
Feyenoord
Club Brugge
Motherwell
Nordsjelland*
Vaslui*
Cska Moskova*
Paok*
Yanında yıldız olmayanlar kesin, ancak yanında yıldız olanlarda henüz lig bitmediği için değişme ihtimali var. Eğer Puan durumları değişmezse ve yukarıda yazan takımlar Şampiyonlar Ligi ön elemesinde olursa malesef kıl payı seribaşı olma şansımızı yitiriyoruz.
Takımların Avrupa puanı yukarıdaki gibi. 5'er li takımdan 2 torbaya ayrılıyorlar. Biz 6. olduğumuz için malesef 2. torbaya düşüyoruz.
PAOK ve CSKA nın işleri zor,2side rakibimiz olmayabilir....o zaman yerlerine gelecek takımların üstüne çıkabiliriz...ben 1. torbada olacağımzı düşünüyorum
'9'
fatih tekke
Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.
PAOK ve CSKA nın işleri zor,2side rakibimiz olmayabilir....o zaman yerlerine gelecek takımların üstüne çıkabiliriz...ben 1. torbada olacağımzı düşünüyorum
CSKA'nın yerine gelebilecek 2 takım var. Dinamo Moskova ve Spartak Moskova... İkisi de puan olarak bizden üstün kulüpler.
Yunanistan'daki durumu bilmiyorum. Playoff gruplarında kendilerinin dışında Panathinaikos, AEK ve Atromitos var. Bu üç kulüpten yalnızca Atromitos altımızda.
En son Batuhan tarafından düzenlendi; 13.05.2012, 03:05.
Trabzonspor
Braga
Dynamo Kiev
Feyenoord
Club Brugge
Motherwell
Nordsjelland*
Vaslui*
Cska Moskova*
Paok*
Yanında yıldız olmayanlar kesin, ancak yanında yıldız olanlarda henüz lig bitmediği için değişme ihtimali var. Eğer Puan durumları değişmezse ve yukarıda yazan takımlar Şampiyonlar Ligi ön elemesinde olursa malesef kıl payı seribaşı olma şansımızı yitiriyoruz.
CSKA'nın yerine gelebilecek 2 takım var. Dinamo Moskova ve Spartak Moskova... İkisi de puan olarak bizden üstün kulüpler.
Yunanistan'daki durumu bilmiyorum. Playoff gruplarında kendilerinin dışında Panathinaikos, AEK ve Atromitos var. Bu üç kulüpten yalnızca Atromitos altımızda.
Puan olarak üstün olsunlar sorun değil ama cska yı gördük geçen sene oynadığımız 2 maç eleme maçı olsa ilk maçtan daha havlu atmıştık...
'9'
fatih tekke
Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ergeç ulaşır.
Aradaki farkın nedenini bende anlamadım açıkçası. Baktım Cska, Braga, Kiev gibi takımların 2 linkte de puanları aynı bir tek bizim puanımız 2 linkte farklı. Garip takımız vesselam
Bu durum farklı ülke puanı hesaplamasından kaynaklanıyor. Bert Kassies'in sayfasıyla UEFA'nın sayfasındaki ülke puanımız aynı değil. Bizim veya BJK'nin bireysel kulüp puanlarında bir sorun yok. Kısaca izah edecek olursam tüm takımlarımızın topladığı puan baz alındığında toplam ülke puanımız 26.500. 5 takımla katıldığımız için bunu böldüğümüzde 6.625 kalıyor. Her bir kulübe de bunun o ülkenin temsil ettiği takım kadar payı düşüyor yani yine 5'te 1'i bu da 1.325. Ancak UEFA'nın sitesine bakıldığında ülke puanı olarak 5.100 puan aldığımız gözüküyor. Toplam puana bakmak için bunu 5'le çarptığımızda 25.500 yapıyor. Dolayısıyla arada 1.000 puanlık bir fark var. Peki bu 1.000 puan nereden kaynaklanıyor derseniz o da oynamış olmamıza rağmen, Şampiyonlar Ligi gruplarına direk katıldığımız için geçerliliği olmayan Benfica ve Bilbao maçlarından aldığımız 2 beraberlikten dolayı. UEFA o maçlardan aldığımız 1.000 puanı sildi. Geçtiğimiz sezon için açılan başlıkta da bu konuyu dile getirmiştim...
Arkadaşlar, alnımızın akıyla hep birlikte bugünlere geldik. Tarih bunu yazar, hiç kimseye borcumuz yok. Biz ilkeli ve dürüstlükle, emek verdik, parayla yapılmayan işleri, biz, emekle yaptık. Destek verdiniz, sağolun. Adalet yerini bulmazsa, ilahi adalet elbette yerini bulur. Hakkınızı Helal Edin...Şenol GÜNEŞ
Yorum